Boksalong - Den Enda - en hyllning till kärleken och livet

Av Gabriella Svanberg den 2017-01-03 11:21

Boksalong - med fokus på kärlek - kärlek till livet

"Daniel Mendoza föddes i Uruguay år 1972. Efter år på flykt hamnade han slutligen i Sverige år 1981. Trots en mycket mörk och våldsam barndom gav Daniel aldrig upp tron på framtiden och kärleken"

Boken den Enda är en bok om den själsliga längtan och att finna den rätta. Men lika mycket om att finna sig själv. Den handlar om kärleken mellan man och kvinna, men speglar omtanke och respekt för allt levande.....ALLT levande....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trots Daniels och min mycket olika historia har vi i mångt och mycket kommit fram till samma slutsatser. Kort och gott tror vi lika starkt på kärlekens omtanke som den enda vägen till både inre frid och fred oss alla levande varelser emellan.

Receptet är ganska enkelt men inte lätt i denna värld av brus och störande moment som vill mata oss med felaktigheter. Felaktigheter om hur vi bör vara för att duga, se ut, göra, bli lika....

Som neuropsykolog är jag ju otroligt fascinerad av detta med hur vi formas av all input. Men ännu är det så mycket vi inte vet. Vi är ju bara i början av att förstå hur vi formas och hur vi alla påverkar varandra.

Jag har jobbat som psykolog i snart 20 år och vet inte hur många individer jag haft innerliga samtal med. Sammataget vill vi alla samma sak. Landa i en inre frid.

I boken Den Enda och i den tillhörande diktsamlingen Själens röst berörs någonting vackert. Mailen och recensionerna talar samtliga om samma sak.....

Recensioner på Bokus 

"Efter att ha läst klart Den enda av Daniel Mendoza har jag behövt några dagar för att bara vara i den tystnaden som uppstod inom mig efter att ha läst sista sidan. Tystnaden kanske är något av det finaste vi kan höra."

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dessa ord vill jag bara önska er ett fantastiskt 2017 <3

/Gabriella

Kommentera

Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg
Gör: legitimerad psykolog samt specialiserad i neuropsykologi. Jag har en bred yrkeserfarenhet och har i 15 år arbetat inom vuxenpsykiatrin på Karolinska sjukhuset, på LVM-hem med missbruksvård, samt på ungdomsfängelser och HVB-hem. Jag är idag privatpraktiserande med samarbete inom företagshälsovård och primärvård.

Intressen: Människor och kulturer. Varför vi gör som vi gör och är som vi är. Att vara med mina tre barn 15, 13 och 11 år och se dem skratta.

Hjärtefråga: Många! Skulle vilja lyfta upp vikten av medmänsklighet och ett mer lösningsfokuserat arbetssätt inom psykiatrin. Skulle vilja vara med och skapa möjligheter till meningsfull sysselsättning och arbete för långtidsarbetslösa. Det finns många oslipade diamanter där ute som skulle kunna göra en fantastisk insats och må bra om de fick chansen! Brinner också för missbruksvård och förebyggande insatser för ungdomar. Och sist men inte minst, stressen, vår käre vän som vi måste lära oss att hantera.

Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Fantastisk kväll på Maximteatern och så många inspirerande möten!: Det är en väldigt intensiv höst som fullkomligt överöser oss med seminarier, mässor och inspirerande och lärande kvällar. En av dessa var den vi hade på Maximteatern för Psykisk ohälsa tillsammans ... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Peptonic Mediacal ABScandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com