Boksalong - Den Enda - en hyllning till kärleken och livet

Av Gabriella Svanberg den 2017-01-03 11:21

Boksalong - med fokus på kärlek - kärlek till livet

"Daniel Mendoza föddes i Uruguay år 1972. Efter år på flykt hamnade han slutligen i Sverige år 1981. Trots en mycket mörk och våldsam barndom gav Daniel aldrig upp tron på framtiden och kärleken"

Boken den Enda är en bok om den själsliga längtan och att finna den rätta. Men lika mycket om att finna sig själv. Den handlar om kärleken mellan man och kvinna, men speglar omtanke och respekt för allt levande.....ALLT levande....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trots Daniels och min mycket olika historia har vi i mångt och mycket kommit fram till samma slutsatser. Kort och gott tror vi lika starkt på kärlekens omtanke som den enda vägen till både inre frid och fred oss alla levande varelser emellan.

Receptet är ganska enkelt men inte lätt i denna värld av brus och störande moment som vill mata oss med felaktigheter. Felaktigheter om hur vi bör vara för att duga, se ut, göra, bli lika....

Som neuropsykolog är jag ju otroligt fascinerad av detta med hur vi formas av all input. Men ännu är det så mycket vi inte vet. Vi är ju bara i början av att förstå hur vi formas och hur vi alla påverkar varandra.

Jag har jobbat som psykolog i snart 20 år och vet inte hur många individer jag haft innerliga samtal med. Sammataget vill vi alla samma sak. Landa i en inre frid.

I boken Den Enda och i den tillhörande diktsamlingen Själens röst berörs någonting vackert. Mailen och recensionerna talar samtliga om samma sak.....

Recensioner på Bokus 

"Efter att ha läst klart Den enda av Daniel Mendoza har jag behövt några dagar för att bara vara i den tystnaden som uppstod inom mig efter att ha läst sista sidan. Tystnaden kanske är något av det finaste vi kan höra."

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dessa ord vill jag bara önska er ett fantastiskt 2017 <3

/Gabriella

Kommentera

Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg
Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva.

Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika