Älska var inte rädd - om inspiration och framtidstro

Av Gabriella Svanberg den 2016-07-05 13:27

Kära vänner!

Det var en tid sedan jag skrev. Varit upptagen med att leva på. Ibland hopar sig saker. Nu tid för andrum och reflektion!

IMG_7733

Jag har tänkt....som jag har tänkt.....och letat....letat efter vad som når oss människor. Vad som får oss att bli inspirerade, får oss att vakna till, tänka efter, se det goda men också det svåra. Se med öppna ögon.

Inom mitt jobb träffar jag dagligen människor. I mitt privatliv träffar jag dagligen människor. I ensamhet med mig själv möter jag mig själv. På något vis vill vi alla samma sak. Bli fria, respekterade för de vi är. Ge och få kärlek. Se det vackra i livet som också finns. Överallt.

Jag har följt forskning inom godhet, institut och institutioner som sprider gott, forum som talar om lycka, om positiv psykologi....

IMG_7743

IMG_7745

Idag kära vänner vill jag dela en hemsida med er! www.danielmendoza.se

IMG_7744

Gårdagens inlägg om att älska...om att leva...till fullo.... har över 800 delningar!! Sällan har jag sett så många kärleksfulla kommentarer. Så mycket tacksamhet spridas. Så mycket godhet. Så mycket kärlek människor emellan. Det är en sann glädje för mig att se!! Hopplöshet vänds till hopp, mörker vänds till ljus. Ord som berör för att de är 100% äkta, avskalade och rena på ett sätt som når oss.

IMG_7785

Mitt bidrag idag till att göra världen lite lite godare är att dela denna länk med er. Forumet för inspiration & framtidstro. Om ni missat denna fantastiska tidskrift så kika på goodnewsmagazine.se

Frågar ni mig, tycker jag att den ska ligga i varje väntrum, på varje kontor, på varje köksbord. Vi matas dagligen med all tragedi. Det är viktigt.....jag tycker inte vi ska blunda, men för att få framtidstro att gro behöver vi se förebilder, positiva exempel, allt det goda som görs, människor som gör vår värld vackrare. Jag tror det är dags att vi finner och skapar lite balans även på denna front!!

Var ni än befinner er önskar jag er allt allt gott!!! /Kram Gabriella

Kommentera

Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg
Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva.

Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika