Älska var inte rädd - om inspiration och framtidstro

Av Gabriella Svanberg den 2016-07-05 13:27

Kära vänner!

Det var en tid sedan jag skrev. Varit upptagen med att leva på. Ibland hopar sig saker. Nu tid för andrum och reflektion!

IMG_7733

Jag har tänkt....som jag har tänkt.....och letat....letat efter vad som når oss människor. Vad som får oss att bli inspirerade, får oss att vakna till, tänka efter, se det goda men också det svåra. Se med öppna ögon.

Inom mitt jobb träffar jag dagligen människor. I mitt privatliv träffar jag dagligen människor. I ensamhet med mig själv möter jag mig själv. På något vis vill vi alla samma sak. Bli fria, respekterade för de vi är. Ge och få kärlek. Se det vackra i livet som också finns. Överallt.

Jag har följt forskning inom godhet, institut och institutioner som sprider gott, forum som talar om lycka, om positiv psykologi....

IMG_7743

IMG_7745

Idag kära vänner vill jag dela en hemsida med er! www.danielmendoza.se

IMG_7744

Gårdagens inlägg om att älska...om att leva...till fullo.... har över 800 delningar!! Sällan har jag sett så många kärleksfulla kommentarer. Så mycket tacksamhet spridas. Så mycket godhet. Så mycket kärlek människor emellan. Det är en sann glädje för mig att se!! Hopplöshet vänds till hopp, mörker vänds till ljus. Ord som berör för att de är 100% äkta, avskalade och rena på ett sätt som når oss.

IMG_7785

Mitt bidrag idag till att göra världen lite lite godare är att dela denna länk med er. Forumet för inspiration & framtidstro. Om ni missat denna fantastiska tidskrift så kika på goodnewsmagazine.se

Frågar ni mig, tycker jag att den ska ligga i varje väntrum, på varje kontor, på varje köksbord. Vi matas dagligen med all tragedi. Det är viktigt.....jag tycker inte vi ska blunda, men för att få framtidstro att gro behöver vi se förebilder, positiva exempel, allt det goda som görs, människor som gör vår värld vackrare. Jag tror det är dags att vi finner och skapar lite balans även på denna front!!

Var ni än befinner er önskar jag er allt allt gott!!! /Kram Gabriella

Kommentera

Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg
Gör: legitimerad psykolog samt specialiserad i neuropsykologi. Jag har en bred yrkeserfarenhet och har i 15 år arbetat inom vuxenpsykiatrin på Karolinska sjukhuset, på LVM-hem med missbruksvård, samt på ungdomsfängelser och HVB-hem. Jag är idag privatpraktiserande med samarbete inom företagshälsovård och primärvård.

Intressen: Människor och kulturer. Varför vi gör som vi gör och är som vi är. Att vara med mina tre barn 15, 13 och 11 år och se dem skratta.

Hjärtefråga: Många! Skulle vilja lyfta upp vikten av medmänsklighet och ett mer lösningsfokuserat arbetssätt inom psykiatrin. Skulle vilja vara med och skapa möjligheter till meningsfull sysselsättning och arbete för långtidsarbetslösa. Det finns många oslipade diamanter där ute som skulle kunna göra en fantastisk insats och må bra om de fick chansen! Brinner också för missbruksvård och förebyggande insatser för ungdomar. Och sist men inte minst, stressen, vår käre vän som vi måste lära oss att hantera.

Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Fantastisk kväll på Maximteatern och så många inspirerande möten!: Det är en väldigt intensiv höst som fullkomligt överöser oss med seminarier, mässor och inspirerande och lärande kvällar. En av dessa var den vi hade på Maximteatern för Psykisk ohälsa tillsammans ... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Peptonic Mediacal ABScandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com