Hemligheten om självkontroll, lyckomyt och lite till...

Av Gabriella Svanberg den 2016-03-10 22:23

Här kommer dagens tips:

  1. Vi har länge trott på myten om att man måste kontrollera bort sina tankar. Detta har ofta skapat en kamp som många brottats med. Här är den moderna synen på hantering av jobbiga tankar:IMG_3024

 

 

 

 

2) Psykologisk Flexibilitet! Se hur ACT grundaren, professor Steven Hayes berättar om sina egna panikattacker och hur detta ledde till skapandet av terapiformen Acceptance and Commitment Therapy.

IMG_3025

 

 

 

 

3) Här kommer lite aktuell forskning för den som verkligen vill fördjupa sig inom hjärnans funktioner. I denna studie har man studerat vilka mekanismer som är kopplade till yttre och inre fokus. IMG_3027

 

 

 

 

 

 

 

 

4) och nu det sista tipset för dagen. Missa inte vår nyutgivna bok Lyckomyten!  1,6 & 2,6 miljonerklubbens journalister Ingemo Bonnier och Leone Milton har intervjuat olika experter inom området för att ta reda på lyckans mysterier.

IMG_3023

/Jag avslutar med Mikael Persbrandts ord: "Lycka är jävligt överskattat - kan man inte bara få vara lite glad ibland?"/Gabriella

 

Kommentera

Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg
Gör: legitimerad psykolog samt specialiserad i neuropsykologi. Jag har en bred yrkeserfarenhet och har i 15 år arbetat inom vuxenpsykiatrin på Karolinska sjukhuset, på LVM-hem med missbruksvård, samt på ungdomsfängelser och HVB-hem. Jag är idag privatpraktiserande med samarbete inom företagshälsovård och primärvård.

Intressen: Människor och kulturer. Varför vi gör som vi gör och är som vi är. Att vara med mina tre barn 15, 13 och 11 år och se dem skratta.

Hjärtefråga: Många! Skulle vilja lyfta upp vikten av medmänsklighet och ett mer lösningsfokuserat arbetssätt inom psykiatrin. Skulle vilja vara med och skapa möjligheter till meningsfull sysselsättning och arbete för långtidsarbetslösa. Det finns många oslipade diamanter där ute som skulle kunna göra en fantastisk insats och må bra om de fick chansen! Brinner också för missbruksvård och förebyggande insatser för ungdomar. Och sist men inte minst, stressen, vår käre vän som vi måste lära oss att hantera.

Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

En fantastisk filmkväll med viktigt budskap!: Vilken trevlig kväll vi fick tillsammans på biograf Zita där vi bjöd in till förhandsvisning utav filmen Barnmorskan härom kvällen. Ni var många som kom och förutom filmupplevelsen var det intressa... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Scandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com