FOKUS – livsviktigt, eller…..

En ny härlig vecka har tagit start med sol både ute och i sinne, i alla fall i mitt:-) Efter en helt ledig lördag där jag bara hängde med mig själv och gjorde selfpampering grejjer och en lyckad föreläsning igår, så känner jag mig påfylld och glad i hågen! Lyckades få till att springa två ggr och powerwalka en gång förra veckan och började morgonen med löpning även idag. Glad över mina val! Glad över att jag valt att fokusera på det jag vill uppnå med att röra mig. När man fokuserar på det man vill, är det alltid lättare att hitta motivation än om man fokuserar på det man inte vill! Problemet för många dock, att det är det sistnämnda som de allra flesta är proffs på. På att vara på väg IFRÅN ngt ogillat, snarare än att vara på väg TILL ngt gillat! Det kanske låter som en obetydlig ordlek, men jag kan lova, – att det är SÅ mycket mer än så!

Många av mina klienter har full koll på vad de INTE vill ha, men inte lika full koll på vad de vill! De övar flitigt på att fokusera på allt det i deras liv som INTE funkar, men ger det som faktiskt fungerar och är riktigt bra, eller i alla fall ok, – väldigt lite fokus. Vad genererar detta? Jo, att de hela tiden fokuserar på det de inte vill ha, som de vill komma ifrån, och eftersom attraktionslagen fungerar så att lika – attraherar – lika, vad genererar det? Jo, att de jobbar stenhårt på att bli en magnet som drar till sig ÄNNU MER av det de försöker bli av med… Eller ÄNNU MER brist av det de inte har… Det är hela tiden det vi har fokus på som blir vår attrahent. Attraktionslagen vet inte om du vill ha eller inte vill ha det du fokuserar på. Den svarar bara på ditt tanke- och känslofokus! Den är inte värderande, eller är lite bussig när du går på knä, tyngd av allt som skiter sig i ditt liv, – den bara svarar på ditt tanke- och känslofokus. SÅ, på vad har du ditt mesta tanske- och känslofokus? På det du lider brist på, irriterar dig över, saknar, avskyr – eller på det du redan har som är bra, som du vill bjuda in mer av, som du njuter av, som gör dig glad, stolt, nöjd, härlig…

Många gånger tror vi att vi måste vara felsökande hela tiden om vi vill utvecklas eller skapa ngt bättre i vårt liv än det vi nu har. Självklart är självreflektion bra för att bli medveten om sina tankar, känslor och beteenden, men vi behöver balansera upp det med att fokusera på det som redan är bra, härligt, positivt, – hur litet det än är. För om vi bara har fokus på problemen – kommer vi alltid att lägga flera mil mellan oss och vårt önskade mål. Men om man blandar upp självinsiktsresan med att dagligen highlighta allt som är positivt, litet som stort i vårt liv, kommer avståndet mellan dig och ditt önskade läge, kraftigt kortas ned, eftersom du hela tiden jobbar aktivt på att skapa en härlig känsla i magen. Och om du tänker att lika – attraherar lika, vad tror du att du drar till dig mer av, om du hela tiden är fokuserad på de tankar som gör dig frustrerad över att du inte är där du vill vara… Attraktionslagen är inte alltid lätt att jobba med som människa eftersom vi är lärda fel från början. Vad jag menar med ”fel” är att vi inte från början fått med oss denna kunskap och därför jobbar vi ofta omedvetet MOT oss själva genom vårt beteende!

SÅ, vad är det du vill? Oavsett vad det är, – ta ut den riktning där du vill att framtiden ska visa sig och BJUD in det nya med lust och fantasi samtidigt som du boostar dig med tankar om det som redan fungerar. För om du bara fortsätter att iakta ”verkligheten” som den ÄR, är det bara mer av det du fokuserar på som du får både nu och framåt. Den enda gången vi ska fokusera på det som ÄR, är när det är positivt! Då kan du med fördel ha tokfokus på det! Dessvärre är det där med tokfokus och allt ältande som hör till tokfokus, mestadels reserverat till allt negativt som händer i våra liv… Som man ältar, och ältar, och ältar… Känner du igen dig? Gör om – gör rätt! Jobba med att fokusera om. Du har ALLT att vinna på det och ALLT att förlora på att fokusera på kris, olycka, rädsla, negativt, brist eller annat som du inte vill ha mer av!

Även om jag bloggar, skriver, föreläser, coachar och lever med attraktionslagen som utgångspunkt, så är jag bara människa jag med, vilket gör att jag skaffar mig verktyg att påminna mig själv om den väg jag vill gå för att leva det liv jag vill leva. Så i veckan får jag min ring som jag beställt. En bred silverring där jag ger mig själv en uppmaning. – FOCUS. För att hela tiden ha top of mind att välja rätt fokus! Sen har jag tavlor med meddelanden i hela min bostad. Som dagligen påminner mig. Hur påminner du dig om att välja rätt tankar och handlingar? Vilka är dina hjälpverktyg? Hur vill DU att DIN framtid ska se ut? Vill du leva pro-aktivt och skapa det du vill ha, eller ska du leva re-aktivt och bara ha som val att ständigt behöva hantera det som händer runt omkring dig i livet… Det är ditt val! Se dig själv i spegeln. Lever du på ett sätt där du behandlar dig själv och din skaparkraft med den största respekt, eller skulle du behöva ta ett allvarligt snack med dig själv?? Det är bara du som vet svaret på den frågan! Oavsett vilket svar du än får, – GO GET YOUR BEST LIFE! Det väntar på dig <3

With Love/Lili

Kommentarer