Det händer grejjer när man blir coachad

Jag bloggar ju inte bara som bekant är, utan jobbar som coach/inspiratör och föreläsare och i min roll som coach/inspiratör – eller mental PT som jag brukar kalla mig får jag vara med om fantastiska resor med mina klienter. Jag känner att det verkligen är en ynnest att få jobba med människors liv. Att få det stora förtroendet att bli insläppt i deras våndor, funderingar och fokuseringar men också i att hitta deras möjligheter och styrkor. Många som kommer till mig är inte helt i fas med de två sistnämnda och det är så häftigt att hjälpa mina klienter till att se sig själva genom många gånger  – helt nya glasögon. Att hjälpa dem att se möjligheterna de har inom sig, kraften, kapaciteten. Att hjälpa någon att bygga sin självbild eller hjälpa någon att helt byta syn på sig själv och sin kapacitet är fantastiskt! För allt handlar om hur vi ser på oss själva. Vilken ”sanning” vi väljer att berätta om och om igen för oss själva och alla vi möter.

Dagens andra coachklient hade jag gett uppgiften under vår senaste session att lista allt hen var stolt över i sitt liv. Min klient hade fått ned ett antal saker, så pass många att hen själv blev lite förvånad när hen öppnade boken. Vi betade av sak efter sak. Stannade till och fördjupade oss lite i vissa av sakerna. Det föranledde att vi började prata om mod. I början av samtalet kände inte hen sig som en speciellt modig person, men efter en stund hade vi borrat lite i ämnet och hen insåg att det fanns en massa situationer i livet där hen varit oerhört modig. Både vardagsmodig och modig på avgörande sätt. Orsaken varför min klient hade sökt upp mig för var just för att övervinna en rädsla. En rädsla som låg i vägen för ngt viktigt min klient vill göra. När min klient fick se sig ur ett helt anat perspektiv, genom mina ögon föddes något helt annat. En helt ny känsla, och det var fantastiskt att få se detta hända, eftersom det öppnade upp helt nya möjligheter. När min klient förstod att hen både besatt en massa mod och en massa kvalitéer och kunskap att vara stolt över, öppnades plötsligt ett helt nytt scenario gällande anledningen till varför hen kontaktat mig. Det läskiga blev plötsligt inte lika läskigt, utan plötsligt började min klient att önska att närma sig detta – nyss oöverstigliga – på en gång! Från att ha varit livrädd tills bara för några veckor sedan när vi möttes första gången. Vilken lycka! Både för min klient – och mig <3

När jag tänker på vad jag är stolt över, så är en av de många saker som jag är stolt och tacksam över att jag faktiskt hjälper människor att må bättre att hitta sin inre styrka och hjälper dem att se sina möjligheter. Jag är oerhört stolt över varje gång som jag når fram och hjälper mina klienter att skapa en skillnad i dem. Jag är också stolt över mitt mod att våga följa mitt hjärta – även om det inte alltid har varit den lättaste vägen.

Jag skulle vilja inspirera dig att tänka på dessa två viktiga frågor även du:

Vad är jag stolt över, stort som smått

I vilka situationer i mitt liv har jag hittills visat mod?

För mig är mod att göra ngt fast man är rädd. En modig person kan alltså vara rädd, en modig person är inte samma sak som en orädd person! Det krävs mer mod av en rädd person att göra ngt trots sin rädsla – än för en orädd person att göra ngt som inte känns läskigt! Mod för mig är att våga sig utanför sin comfortzone. Att ge sig ut på okänd mark. Att visa mod eller att känna sig modig behöver inte handla om gigantiska hjältesituationer, att hjälpa nödställda, stå upp för de svagare, hoppa bungyjump, falskärm eller andra stormodiga saker. Det kan även vara ngn mindre sak i vardagen. Små modiga saker räknas också! Allt behöver inte alltid vara stort för att räknas! En liten fisk är också en fisk!

Att lista saker som du är stolt över är också väldigt kraftfullt! Det ÄR ok att vara stolt över sig själv, vem man är och över sina bedrifter-. I landet – JANTE som vi till stor del lever kvar i, skapas inte så mycket utrymmer för att det ska vara ok ATT vara stolt över sig själv. Allt för mycket ”du ska inte tro att du är ngt” lever kvar i stugorna. Dessutom finns även en stark bild hos många av att vara stolt över sig själv är samma sak som att vara pompös och självbelåten… Pompös och sjävbelåten finns det definitivt personer som är, oavsett om de är stolta över sig själva eller inte, men det är inget givet likhetstecken med att vara stolt över sig själv – och dessa två. Stolt kan man vara på ett väldigt försiktigt och ödmjukt sätt. Om inte vi själva kan se på oss själva och det vi skapar med kärlek och stolthet – hur ska vi kunna bli sedda på det sättet av andra?

Så kära läsare, hur modig är du om du tänker efter och vad har du att vara väldigt, väldigt stolt över… Förmodligen bra mycket mer än du hittills trott!!

With Love/Lili

 

Kommentarer