Skriver på min nya bok

Att skriva är fantastiskt! Det tar tid, det kräver fokus, och det är helt fantastiskt!

Har suttit hela helgen på okänd ort (kände att jag var tvungen att rymma ifrån måsten, borden och logistik) och skrivit på min nya bok som kommer om några månader. En bok som handlar om att förändra det man inte gillar, förädla det man gillar och leda sig själv till framgång.

Jag ä-l-s-k-a-r- ju att skriva om att kvailitetshöja sitt liv och hjälpa mäniskor till insikt som du redan säkert har förstått, och att göra det i bokform är så roligt, för där kan man ju ta ut svängarna på ett helt annat sätt än i bloggen. Jag tycker om att göra mina förändringsprocesser noggrannt. Borra mig ned bland valda sanningar och belysa ofördelaktigt fokus. Oftast försöker vi förändra något genom att skumma lite på ytan, och så blir vi modställda när det inte blir en varken lyckad eller varaktig förändring. Handen på hjärtat, – hur intresserad är du av att SJÄLV utföra förändringarna du behöver göra om du har något som inte är som du vill i ditt liv??

Det här är en så intressant för att inte tala om A-V-G-Ö-R-A-N-D-E fråga att ställa sig själv, gällande allt faktiskt! Otroligt ofta, FÖR ofta faktiskt, stöter jag på personer som har en miljon anledningar varför de inte kan ta tag i det som suger i deras liv. Den vanligaste orsaken brukar vara att de inte orkar, eller inte har tid. – Jag mår så dåligt och har så mycket just nu att jag inte orkar ta tag i att förändra saker…. Vilket i själva verket betyder att de orkar och har tid att göra de saker som är en avgörande anledning till att de sitter där de sitter, men de har inte tid och ork, att göra ngt annat, som kommer ta lika lång tid, men ger ett annat resultat. Och framförallt som KOMMER TA DEM UR DET SKITLÄGE SOM GÖR ATT DE MÅR DÅLIGT! Det ÄR lätt att hamna där, det har jag själv fått erfara. Frågan är bara – hur länge vi ska tillåta oss själva att stanna där?

Otroligt många VÄLJER t ex att titta på tv, istället för att – om man inte kan koncentrera sig nog för att läsa, faktiskt kan hitta hur många inspirationsföredrag som helst på youtube – GRATIS, att lyssna på, för att byta fokus, få insikter som kan hjälpa en att tänka lite annorlunda och hitta nya vägar ut.

Jag upplever alltför ofta att folk faktiskt inte VILL förändra det som suger i deras liv, för de har inte lust att GÖRA arbetet själva, utan tycker att det är bättre, lättare och framförallt mindre jobbigt att skylla skulden på någon eller något utanför sig själva, så DE slipper ta ansvar!!! Om de bara visste vad dyrt det blir! Att lägga ansvaret för resultaten man får i sitt liv i någon annans händer.

Det påminner mig om ett Buddhacitat: Det handlar visserligen om ilska, men går att översättas till vad som helst. ”Att hålla fast vid ilska är som att dricka gift, men tro att det är någon annan som ska dö” Buddha

Översätter man detta till att handla om förändring kan det låta så här, ”Att hålla fast vid ett beteende som upprepat ger oönskade resultat, är som att hoppa bungyjump utan lina, men förvänta sig att det är någon annan som skall krascha” Lili Öst

Detta faktum att så få själva vill – på riktigt, ta tag i sitt liv och GÖRA en förändring är så sorligt, för jag ser ju vad dessa människor skulle kunna påverka i sina liv, och det dessutom rätt fort genom att själva kicka in, ta ansvar och GÖRA något annat än de hittills gjort. Vi är så förbaskat rädda för att

1) göra något nytt som vi inte är trygga med, som vi dessutom måste anstränga oss att göra

2) ta på oss ansvaret för våra egna resultat

Var befinner du dig, med handen på hjärtat? Skyller du på något, för att inte behöva ta tag i de saker där du hittills inte gillat resultaten du fått/får? Vad skyller du på för att inte GÖRA det som behövs göras för att du ska kunna få det som du vill ha det?? Vet du ens vad du vill ha, eller har du bara en väldigt bra koll på vad du INTE vill ha???!!

Du har allt att vinna på att sluta skylla på omständigheter eller andra för att inte ta tag i det som duinte är nöjd med och du har allt att vinna på att sluta sanktionera för dig själv att eftersom du har det så jobbigt, så är det fullt legitimt att inte behöva göra något själv, som kan förbättra din situation… Den enda som har allt att förlora på att sanktionera det beteendet är DU, eftersom det är DU som blir kvar i skiten – ingen annan!!! Det är du som ligger där i asfalten, för att du inte satte på dig din egen bungyjumpslina. Den enda som har ALLT att förlora på att inte kicka in i sitt eget liv och göra det som behövs för att ta sig från sitt oönskade läge – är DU.

Vi blir det vi tänker, vi får det vi fokuserar på och vi är ett resultat av den energi – eller brist på energi, vi lägger in i våra egna liv! SÅ, vad tänker DU göra åt de saker som hittills inte fungerar i ditt liv?! Tänker du fortsätta  skylla på yttre omständigheter och STANNA där, eller tänker du GÖRA något åt det som kan ta dig därifrån?? Det är ett val du behöver göra, och det är bara DU som kan göra det valet! Mitt råd till dig är om du vill ha ett liv som du är nöjd med, – Vänta inte för länge!

Lycka till!

With love/Lili

 

 

Kommentarer