Din mentala ålder

IMG_6330

Din mentala ålder

Hur ung känner du dig? Eller hur gammal känner du dig? Hur upplever du dig själv överhuvudtaget? Ofta, när vi gissar andras ålder, så gissar vi på den mentala åldern, hur gammal personen verkar vara. Så nu frågar jag dig, hur gammal eller ung vill du vara?

Gör följande övning.

Börja med att fundera på hur du vill vara, hur du vill se ut och hur du vill att andra ska uppleva dig. Inom rimliga och sunda gränser förstås. Skapa en bild i ditt inre av att du är precis så. Se dig umgås med dina vänner, se dig spela tennis i full kraft eller klättra upp för ett berg. Se dig skratta, och ta hand om dig själv. Se dig le och uppleva allt som du drömmer om att uppleva. Inte bara se det. Känn det som om det händer i verkligheten. Upprepa denna övning som en aktiv meditation, helst varje dag.

Det finns en kraft i universum som många definierar som attraktionslagen och som går ut på att du attraherar dina egna tankar och känslor. Om du tänker och riktigt känner att du mår bra och upprepar denna känsla dag efter dag, så blir den ett med dig och du mår bra. Du kan förändra din känsla genom din tanke precis just nu. Det finns ingen anledning att du ska leva ditt liv med en massa osunda tankar, som kanske både begränsar och försvagar dig.

Vi tar som ett exempel att försöka gå ner i vikt. Om du varje dag ställer dig på vågen och tänker ”varför går jag inte ner i vikt”, så är det den tanken som du attraherar, dvs. att du inte går ner i vikt. Men om du i stället undviker vågen varje dag och tänker att du går ner i vikt, känner känslan av att du kommer i dina favoritbyxor, upplever hur glad du är över ditt nya jag … så kommer du att attrahera den verkligheten och metoderna som praktiskt får dig att gå ner i vikt. Om det nu är viktigt för dig eller om det är något annat.

Ibland måste man definiera tydligt och klart exakt vad man vill även om man inte riktigt vet hur man ska uppnå det. Du behöver alltså inte börja med att veta hur men du måste veta vad du vill.

Så låt din mentala ålder vara vad du vill att den ska vara.

Kommentarer