Vad händer när man blir medveten?

Ja, vad händer när man blir medveten? Blir medveten om sitt mesta fokus. Om vilken typ av känslor som upptar oss oftast och som vi landar i mer eller mindre frekvent. Ja, det är när man blir medveten som man kan korrigera ev ”felfokus” och kan gå från att få oönskade resultat – till att medvetet SKAPA de resultat man VILL ha!

Du kan inte förändra något på djupet – på allvar utan att först öka din självmedvetenhet. Inte bara genom att bli medveten om vad du gillar – inte gillar. Vad du vill – inte vill osv. utan även att bli medveten om just ditt tanke- och känslofokus, vad det är inställt på den största delen av din vakna tid och förstå HUR det hänger ihop både med dina önskade och oönskade resultat.

Gör morgondagen – eller varför inte hela veckan till ett experiment för att starta upp din självmedvetenhet på en – för många,  ny nivå:

Gör så här: Försök vara så uppmärksam som du bara kan i varje given stund, varje möte, varje uppgift som ska göras, och känn efter – Hur känns det? Tänk efter – hur ser du på det/hur uppfattar du det/med vilken attityd möter du det? Med vilken känsla?

Gör dig uppmärksam på vad det är du tänker på när du t ex tar dig från A till B eller gör ngt som inte behöver så stort fokus där du satt på autopiloten. Krishanterar du, målar fn på väggen i förskott, tänker på det du lider brist på, det du är rädd för eller ngt annat negativt – eller tänker du på allt du har som du är glad och tacksam för, allt som funkar i ditt liv, alla underbara människor du har i ditt liv eller ngt annat positivt. HÄR upptäcker M-Å-N-G-A att de fokuserar åt fanders alldeles för ofta

Gör dig uppmärksam på hur många ggr om dagen du tänker/känner/säger att det inte går, att du inte kan eller att det kommer bli svårt.

Dessa övningar kanske verkar simpla – men gör dig medveten om dem i en vecka – eller en dag, så ska du får se vad mycket information du plötsligt upptäcker.

Om du dessutom lägger till denna fråga på kvällen/varje kväll: Om jag vore en magnet (vilket du ÄR) och lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, har jag dragit till mig saker som gagnar mig idag, som för mig närmre dit jag vill komma/håller mig kvar i det önskade läget jag befinner mig. Eller har mitt största fokus varit på allt det jag INTE vill ha mer av i mitt liv. Det är bra att inse vilken typ av magnet man oftast gör sig till. Inser/konstaterar du att du är en negativ magnet, behöver du se över VAD du känner, VARFÖR du känner det och VAD du kan göra annorlunda tanke- och känslomässigt. Sätt ingen värdering på dig själv gällande ditt fokus, skaffa bara insikt och tänk på om det gagnar dig – eller inte. Gör det inte det – börja jobba med det som ligger dig i fatet. Nämligen dina tankar, – känslor, – valda sanningar och gamla präglingar. Att börja där ger dig insikt och styrka att påbörja en omvälvande resa i dig själv. Missa inte den resan för den är den mest fantastiska resa du någonsin kommer att få uppleva. Go 4 it!

With Love/Lili

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst – jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, – mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Kommentarer