Motivation – avgörande om du vill komma fram till mål

Härliga måndag! Började dagen med en powerwalk i absolut ÖS-regn! Avslutade kvällen igår med en – dessvärre inte alltför lång löprunda. Att det ösregnade, var inte tillräckligt stark anledning till att skippa motionsrundan som jag bestämt mig för att ta under dagen, men däremot så kom det ett åskväder farligt nära, och det kändes inte optimalt att vara ute och springa i, så då vände jag hem. Men jag kom ut i alla fall. Fast det regnade. Fast det hade varit både skönare och enklare att stanna hemma. Varför? Jo för jag har koll på MITT varför! Det är därför jag hittar motivationen att göra detta fast det tar emot. Fast det finns hundra skäl att låta bli. Men mitt genuina varför gör att jag har ETT viktigt skäl till att göra det. För att jag vet att det är det jag behöver göra för att nå mitt mål – och stanna där.

Många gånger vandrar vi planlöst fram i livet. Tar saker och ting som kommer lite på måfå. Irriterar oss över de saker som blir på ett sätt som vi inte gillar, – gnäller över resultatet, men tänker inte ett steg längre, nämligen att VI kan göra så att vi får ett annat resultat om vi bara engagerar oss.

Det finns också de som sätter mål. En del sätter mål så de KAN nå dem. En del sätter mål som de aldrig kommer att nå.  Varför säger jag så, – jo, för att det är så många som sätter mål, som inte har koll på sitt VARFÖR. VARFÖR vill jag nå det här målet? Är jag beredd att ta reda på och göra det som krävs för att komma dit. Är jag beredd att förändra mitt sätt som jag har hanterat den aktuella saken på hittills, så att jag också kan fortsätta hålla mig där som jag vill vara på väg till.

Är du inte tillräckligt motiverad – kommer du inte göra det som krävs.

Är du inte tillräckligt motiverad – kommer du inte kunna uppbåda den inre styrka och okuvliga vilja som behövs för att förändra dina mönster och präglingar!

Jag säger som jag ofta säger, – Många vill ha en förändring, – men få vill göra den!!

Hade jag inte koll på mitt varför gällande min träning, och höll detta varför – färskt i pipeline hela tiden, så hade det varit oerhört lätt för mig att börja glida in i mina gamla mönster. Hoppa över att röra på mig, fast jag mofsat i mig godsaker hela helgen. Ett beteende som jag hade lagt mig till med innan och som resulterade i att jag fick en gigantisk viktuppgång. Men nu vill jag ha DETTA som mitt mönster. Som min prägling som sätter sig i ryggraden på mig och blir den sanning som jag förhåller mig till och lever efter. Och som ger de resultat som jag VILL ha! Vi är hela tiden summan av våra tankar – känslor och handlingar. DET är en sanning ingen av oss kan komma undan.

Min nästa sak som jag vill förändra i mitt liv är matlagningen. Jag har inte varit så intresserad av matlagning historiskt. Mest för att jag jobbar så mycket och haft dåligt om tid att vara inovativ i köket. Jag tror inte jag lagar illa smakande mat, men har varit väldigt snäv i vad jag lagar. Hållt mig lite till samma råvaror och hamnat i samma kryddningar. BOOORING!! Om jag ska kunna lyfta mig därifrån behöver jag bli inspirerad av andra som älskar matlagning och är duktiga på att laga god, nyttig mat.

Det finns ju en uppsjö av såna kanske du tänker nu. Ja, verkligen, och jag har tusen kokböcker, men hittills har jag varit väldigt dålig på att använda dem. MEN – Nu har jag börjat. För att jag VILL komma till ett annat läge gällande matlagningen. Jag VILL lära mig att använda andra råvaror. Jag VILL skapa härliga måltider att njuta av som gagnar mig och familjen.

Försökt länge att även inspirera maken att göra det samma, men utan gehör, så nu struntar jag i att vänta in hans inspiration och boostar min egen. Ofta är det precis så här det kan gå till när vi inte kickar in i våra egna liv. Vi väntar in ngn annan som ska vara med på resan. Och är de inte intresserade, då blir det ju inte någon resa av. Oftast inte heller för den som egentligen kände ett uns av/stark motivation att skapa förändringsresan.

Det är därför det är så viktigt för dig att ha koll på DITT varför, för att du ska kunna hålla dig på den vägen du behöver gå för att få de resultat du vill ha. Din motivation hänger starkt ihop med ditt varför. Och har du inget starkt varför, så starkt att det motiverar dig att beslutsamt jobba dig mot mål, – ja då har du inte heller tillräcklig motivation att ta dig fram. Ser du hur tight de hänger ihop?! Ser du vad avgörande dessa två är för att kunna skapa nya önskade resultat?!

Motivation+Koll på sitt varför= Motiverad att göra vad som krävs=Önskade resultat

Titta på formeln. Ta in den och fundera ett par varv hur DU har jobbat med den hittills. Kanske hittar du svar på några olösta ständigt återkommande oönskade resultat i ditt liv, när du tittar på den och upptäcker att det saknats något eller några av momenten.

Vill du ha ett härligt liv? Vill du förändra och förädla något, – Kicka in! Ingen kan skapa varken ditt varför eller din motivation, – det är det bara DU som kan göra. Vänta inte!

Gört´NU! 🙂

With Love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst – jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, – mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

Kommentarer