Vem är du om 10 år?

Det är med fascination jag tittar på Harvard Professor Dan Gilberts forskning om vår tidsupplevelse. Han har intervjuat människor om hur annorlunda de tror de kommer vara om 10 år. Tydligt är att människan har lättare för att minnas hur man var än att kunna förutse hur man blir. Resultaten visar en tydlig trend: Vi tror att vi ska förändras betydligt mindre än vi gör!

IMG_8211

 

 

 

 

 

 

 

 

Värderingar som njutning, framgång och ärlighet finns kvar under livets gång, men balansen förändras. Det stämmer att vi förändras mer i början av livet, men tro inte att du någonsin är framme vid mål. Vi fortsätter att förändras så länge vi lever. Fundera över vad du själv prioriterade högst som 10 åring, 20 åring, 30 åring, 40 åring osv….

IMG_8205

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själv är jag 40 idag. Jag vet vad jag tycker om för slags musik, människor, miljö och ser med nyfikenhet fram emot kommande decennium. Vem är jag om 10 år? Hur kommer mina prioriteringar att ändras? Kanske kommer jag vilja betala ett högt pris för de där konserterna jag idag ratar på radion? Jag kan spekulera och jag kan med nyfikenhet undra….men inser mina begränsningar. Jag kan faktiskt inte till fullo veta vem jag kommer vara om 10 år. Hur kommer Du att vara ?

Visst kan vi till viss del påverka vår väg, men som ni vet händer alltid små oanade händelser i livet när vi som minst anar. Vi gör så gott vi kan! Önskar er allt det ni önskar! Här kommer TED.com klippet.

/Gabriella

 

Kommentarer