”Survival of the focused”

Överfulla workshops i mindfuless på WEF denna vecka i Davos. Symposier om Mindfulness Leadership, The Mindful leader och The art of Science of emotion lyssnas till av världens ledare. Mindfulness går ut på att medvetet rikta sitt fokus och det ligger i tiden.

IMG_5244

Huffpost skriver om de stora trenderna för 2014 och förutspår att vi går emot ett mindfullt samhälle. Ann Mack ansvarig för trednanalysen på JWT förklarar att hon tror att det är en  motreaktion till vår tidigare  överstimulerade,  teknikfokuserade livsperiod. Det har blivit hett att istället fokusera och rikta sitt fokus på stunden, på mer mänskliga upplevelser. Hon förutspår att trenden kommit för att stanna.  Den behövs då teknologiska utvecklingen inte stoppas utan fortsätter i full fart fram. Vi har låtit teknik styra oss, men nu försöker vi bli mer medvetna i vårt användande och finna mer balans.

Jag tror henne. Jag tror också att vi människor behöver en motvikt. Olika informationskanaler sliter i oss och vill ha vår uppmärksamhet och vi behöver stanna upp och göra mer medvetna val.  Bara för att vi råkar ha fått bärbara telefoner kan det väl inte vara meningen att vi ständigt ska vara nåbara!?

IMG_5249

Google erbjuder sedan flera år tillbaka sina anställda programmet Search Inside Yourself(SIY).   Chade-Meng Tan, grundare till programmet förklarar vikten av att vi tränar upp 1) vår uppmärksamhet 2) vår självmedvetenhet 3) och att vi medvetet skapar goda vanor. Vi behöver mer fokus och mer medvetenhet för att göra smarta val.

Vi kan inte alltid göra smarta val, men vi kan göra så gott vi kan! /Gabriella

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Kommentarer