Maria Wells

Söndag!

Av Maria Wells den 2011-08-21 01:20

Ytterligare en bloggvecka går mot sitt slut. Så fort det går när man har trevligt! Igår kände jag mig lite nostalgisk över att sommaren går mot sitt slut. Här kommer en kavalkad av bilder från sommarens ljus över det halländska havet.

Tänkte att jag skulle skriva nåt tänkvärt, kanske nån uppmaning, "klokord" eller nåt med eftertanke. Någonting som man kan ta med sig, någonting med god eftersmak och nånting att verkligen komma ihåg. Sen insåg jag att ibland är ord överflödiga. De här bilderna tycker jag säger mer än tusen ord. Det är det här vi ska ta med oss när hösten, vintern och mörkret sätter in. Naturens egna färger och den kraft vi får av det. Det bästa av allt är att vi allihop kan njuta av det, utan att det kostar oss någonting mer än att vi öppnar våra ögon och sinnen och tar emot vad moder jord har att erbjuda. Hoppas nu att ni har haft en underbar sommar och att vi ses den 31 Augusti på Clarion Hotel där vi ska prata om "Föräldrarollen i Nöd och Lust. "  Tack för denna veckan! Kramar Maria

Kommentera

Det närmar sig.....

Av Maria Wells den 2011-08-20 09:09

Skolstart! Måndagen kryper sig på med en hastighet som inte är välkommen. Iallafall inte för mina killar! Sommarlovet som precis började drar flämtande sina sista andetag, och på måndag är det alltså dags igen! Nu är det slut på sena nätter, datorspel och dagar utan ansvar. Nu väntar läxor, planering, eget ansvar. Men, det är inte bara av ondo. Nånstans är det ju ändå ganska skönt att komma in i sin vardagslunk, få sina rutiner tillbaka och träffa sina kompisar igen. I mitt eget fall måste jag nog säga att med två tonårssöner så känns det ju väldigt lugnt. De sköter sin väckning, aktiviteter och läxor själv med bravur.

För mig känns det som sommaren precis har börjat. Vår lite sena "sommarturné" började ju i torsdags och nu väntar många härliga shower i tältet ända ram till 25 September. http://wellsmusic.se/

Här är en bild på Eva min väninna som inte bara har inspirerat till många sidor i min bok "Mammatankar", utan också är frisörska. Här har hon kommit in backstage och hjälpt mig att få lite höjd på alla lockar.

Jag har också fått många mail efter vår medverkan på "Allsång på Skansen" om våra klänningar. De är inköpta i en bröllopsbutik i Falkenberg. http://castelle.se/

Nu ska vi passa på att riktigt njuta av dagen, och krama det bästa ur sommarlovets sista timmar. Ikväll bär det av mot Oskarshamn och en ny föreställning. Ha en underbar lördag!

Kommentera

Premiärdag!

Av Maria Wells den 2011-08-19 14:23

Så kom då premiärdagen av "Close Up Rhapsody". Det visade sig bli en strålande dag! Regnet som väckte mig mitt i natten hade passerat och istället visade solen sitt glada ansikte. Morgonen och förmiddagen var fylld med stämrepetitioner, nya koreografi instruktioner av fantastiska Lotta Furebäck, nytt körschema och en del provningar hos sömmerskan. Här sitter Pernilla och lagar trasiga nätstrumpor. Pernilla är förutom vår make-up och wardrob ansvarige, också vår stand-in i Vocalettes när någon är borta.

Under tiden som Pernilla fixar våra strumpor så fick vi en stund till att fixa hår och sminka. Med tanke på draget och stämningen som blev inne i tältet under showen, så är jag glad att jag valde den "lockiga looken" just denna kväll. Svetten fullkomligt rann av oss. Det syns om inte annat på den här bilden. Linsen på kameran är så fuktig av all värme att det ser alldeles immigt ut. Geir hade behövt ha vindrutetorkare på sina glasögon. Så om en liten stund bär det av mot Gislaved och kvällens föreställning. Vi ses imorgon! Kram

Kommentera

Oväntat besök

Av Maria Wells den 2011-08-18 00:29

Idag har vi haft oväntat besök. Grannens katt kom och tog en tupplur i blomrabatten. Tänk så skönt det ser ut, han ligger där helt avslappnat och vilar i väntan på nya äventyr. Jag skulle gärna ha lagt mig där bredvid honom. Efter en hel dags repetitioner med staging, dans och sång är det precis vad ett par trötta ben skulle behöva. Men det finns alltid några "måsten" som måste tas om hand, innan den där stunden kan komma. Lugn och ro eller vila kan verkligen te sig på extremt olika sätt. Jag måste säga att Piccacio här på bilden har valt ett väldigt klokt och förståndigt sätt. Han är trött, alltså sover han. Det är ju så vi borde göra! Ta hand om våra egna behov. Jaja, lätt att säga kan tyckas, men ibland är det inte minuter eller timmar som räknas. Nej, ibland är huvudsaken att man ändå försöker. Även om det bara handlar om en liten stund. Så istället för att ta itu med hushållssysslor, eller sätta sig framför datorn, eller känna att jag "ska bara"....innan jag vilar, så borde vi göra som Piccacio "! Gå och lägga oss" på en gång vi är trötta Det ska jag göra nu!

Imorgon är det premiär i Falkenberg på "Close Up Rhapsody" så nu ska jag sova med några nyrepeterade stämmor i huvudet och några nya steg i dagens korografi snurrandes i huvudet. Så då återstår det bara för Piccacio och mig att säga Godnatt!


Kommentera

Hösten är på väg!

Av Maria Wells den 2011-08-16 23:51

Igår kväll var himmelen helt fantastisk! Även om det känns att hösten står och bankar på dörren, så finns det ännu en gnutta sommar kvar. Den här bilden tycker jag ger en väldigt rättvis bild av årstiden. Speciellt här på västkusten, där jag befinner mig just nu. Ena sekunden är det varmt och soligt och nästa sekund kommer molnen in och dramatiken i naturen visar sig från sin absolut bästa sida.

Det är väl lite som allt vi gör här i livet. När vi tror att vi har allt klart för oss, händer nåt som gör att det tar en helt annan vändning vad vi hade tänkt oss. Spännande! Utmanande! Lärorikt!

Spännande, utmanande och lärorikt har också dagens repetitioner av "Close Up Rhapsody" varit. Showen börjar få sin slutgiltiga form och på torsdag kommer det att svänga nåt kopiöst i showtältet som är uppställt ovanför vallarna i Falkenberg.

Här är gänget på vår "smygpremiär" på Engelen i söndags. Här är La Gaylia, Geir och Vocalettes omringade av Robban och Rhapsody Lounge Orchestra. Vill du komma och titta? Gå in på http://wellsmusic.se Där hittar du spelplan!

Vi hörs imorgon! Kram Maria

Kommentera

Då var det dags igen!

Av Maria Wells den 2011-08-15 23:33

Ja, då var det dags igen! Det var inte så längesen jag hade nöjet att blogga. Men nu har det blivit dags igen och jag ser som vanligt fram emot en vecka tillsammans med er. Just orden "Då var det dags igen" tänker iallafall jag ganska ofta. Som t ex

Då var det dags att gå till jobbet igen.....Då var det dags att ta itu med tvätten.....Då var det dags att börja banta igen........Då var det dags att börja motionera igen.........Då var det dags att städa........Ofta använder man dessa ord när det är nåt lite motigt på gång. Det hade jag tänkt att ändra på här och nu.

Då var det dags att börja blogga igen. Underbart! Då var det dags att få en skön natts sömn. Härligt!  Då var det dags att äta en god middag. Ljuvligt! Då var det dags att börja turnera igen. Roligt!

Idag har vi börjat repetera i Falkenberg för årets lite senarelagda "Close Up Rhapsody" turné. Premiären går av stapeln just i Falkenberg, nu på torsdag den 18/8. Här är vi i full gång med att sjunga stämmor.

Så, då är det dags att gå och lägga sig för att få några timmars sömn innan morgondagens rep börjar igen. Vi hörs imorgon kära vänner. Då är det dags att blogga igen! Kram Maria

Kommentera

Skillnader i vardagen

Av Maria Wells den 2011-07-24 07:47

En morgon när jag tog en promenad på stranden upptäckte jag denna fantastiska sanddrake. Den låg där och tittade ståtligt upp på alla som valde att gå förbi. Han vaktade sin borg, och den stolta konstnärinnan, en flicka runt tio år satt några meter bakom och såg om möjligt ännu stoltare ut. Nästa gång jag promenerade samma runda var draken inte längre där. Den hade simmat ut till havs. Natten hade dragit förbi med ett riktigt oväder fyllt av åska och regn. Sanddraken hade inte gillat det. Det hade tagit sin borg och simmat iväg. Jag kunde inte låta bli att känna ett stygn av sorg. Hur skulle den lilla flickan ta det. Att hennes älskade drake inte längre var där. Morgonen efter, gick jag återigen längs stranden. Solen strålade och värmen var tillbaka.  När jag närmade mig platsen där draken hade legat såg jag att den lilla flickan var i full fart att bygga något. Hon grävde gångar, formade sanden snabbt och lätt, bar vatten i hinkar till sin skapelse så att hon skulle kunna göra de former hon ville få fram lättare. Hon såg ut att vara glad. Jag kände mig glad! Den lilla flickan valde att se förlusten av sin drake på ett helt annat sätt än vad jag hade gjort. Hon valde att skapa nåt nytt. De små skillnaderna i vardagen som vi inte alltid rår på, naturens egna gång kan få oss att börja på nåt nytt, nåt ännu bättre. Det är därför varje dag är så viktig. Den ger oss alla tillfälle att skapa en ny dag med nya möjligheter. Någonting helt annat än det vi  lämnade efter oss igår. Den får oss att leva här och nu!

Kommentera

Fredagsmys

Av Maria Wells den 2011-07-22 17:12

Idag är det fredag! Dags för "fredagsmys"! Grilldoft som sprider sig genom grannskapet och kanske ett glas bubbel med eller utan alkohol. Mousserande jordgubbsmums är aldrig fel!

För många startar semestern, för andra kanske de slutar idag. Oavsett detta är det fredag och förhoppningsvis väntar en härlig kväll för de flesta.

Vi i Vocalettes fick nyligen ett stipendium som utdelas av jazzens museum. Anita O´Day stipendiet. Vi är oerhört glada och stolta att få mottaga detta ärefyllda pris, som vi fått för att vi för jazzen, 30-40-50 talsmusiken vidare. http://www.jazzmuseum.se/

Vi kommer att tilldelas priset den 14 Aug samtidigt som också ger en konsert. "In The Spirit Of Andrew Sisters". Här kan ni höra vår remix "Love The 40s" Hoppas den passar hos er och ert fredagsmys.

http://www.ubetoo.com/store/vocalettes/love_the_40s/a2195#.TiqpcL8so4U

 

Ha nu en riktigt härlig fredagskväll!

Maria

Kommentera

Sen......

Av Maria Wells den 2011-07-21 19:52

Sen......ska jag sätta mig och läsa en bok. Sen......ska jag titta på den där filmen som jag har velat se så länge. Sen.....ska jag ta en riktigt härlig långpromenad. Sen.....ska jag sätta fötterna i ett fotbad och riktigt njuta av att trötta fötter blir som nya. Sen.....!!! Varför är det alltid sen??? Jag tänker ofta sen! Nu är jag trött på det! Det är ju nu jag vill göra allt det där! Idag har jag gjort det! Fotbad! Film! Bok! Till och med dammsugningen gick som en dans. För efter att gjort allt det som jag ville, satte jag på Kajsa Ingemarssons "Bara vanligt vatten" som ljudbok och tog fram dammsugaren. Om inte barnen hade kommit hem och varit hungriga hade jag förmodligen fortsatt att dammsuga inne hos grannen. Jag vill bara fortsätta att höra om hur det går för Stella och Fransesca. SÅ, det är vad jag ska göra nu. Lyssna vidare! Se till att ni tar till vara på dagen och gör iallafall lite av det som ni tänkt göra sen!

Kommentera

Sommar

Av Maria Wells den 2011-07-20 11:44

Sommar för mig är "Allsång på Skansen". Igår hade vi i Vocalettes nöjet att få vara med ifrån scenen. En helt underbar kväll med fantastisk publik och ett Kristoffer Nergårds suveräna band. Stockholm och västkusten är två saker som hör sommaren till tycker jag. Alla turister som myllrar ute på Djurgården och i stan, och Västkusten med salta bad och doft av hav. Igår fick jag njuta av storstaden, och nu beger jag mig på lite semester till västkusten. Vi hörs när jag är framme!

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Maria Wells

Maria Wells
Gör: Sångerska, författare, massör, musiklärare

Intresse: Att göra saker med min familj, matlagning, dans, resor, musik, böcker, jogga i naturen

Hjärtefråga: Att igen ska känna sig ensam eller glömd. Att hitta lyckan och glädjen i vardagslivet. Att alltid hitta det positiva i varje situation.

Kontakt: www.vocalettes.se

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika