Pernilla Cowan

God Jul!

Av Pernilla Cowan den 2011-12-11 20:16

Sommarlycka!

Då var det Söndag och dags för min sista dag som gästbloggare.

För mig som aldrig bloggat förut var det en rolig och givande erfarenhet.

Snart är det Jul, och jag kommer på mig själv med ligga steget före som vanligt och längtar till sommaren. Jag älskar visserligen julen, men....Sommaren på landet, vid sjön, ingen tid att passa, inga klappar som måste inhandlas, inga lussebullar eller pepparkashus som måste fixas bara för att. Tänk vad skönt vi hade på landet! Vi tog dagen som den kom, påtade i trägården, grillade, badade och barnen lärde sig ro, vilken lycka! Men snart är vi där igen hörni, och fram till dess vill jag säga God Jul, Gott nytt år och Glad Midsommar!

Ta hand om er och om varandra!

Kommentera

40 år senare!

Av Pernilla Cowan den 2011-12-10 17:37

Pernilla lite äldre

Pernilla 6år

Ibland undar jag vad jag skulle vilja säga till mig själv om jag hade träffat mig som 6 åring. Vad vet man som vuxen? Vad har vi ångrat? Vad har vi lärt oss?

Vad önskar vi att vi hade gjort annorlunda? Vad önskar vi att vi hade lärt oss?

När jag ser på min dotter som är nyss fyllda åtta år och jämför med mig själv i den åldern så är vi väldigt lika och så otroligt olika. När jag var liten och bodde med min mamma som var ensamstående så var vardagen inte fattig på något sätt men inte särskilt rik heller på "onödigt" lyx. Min mamma jobbade mycket och var sjuk mycket och låg ofta på sjukhus. Flera somrar i rad från att jag var 4år till jag var 7år så var jag sommarbarn.Det betyder att jag fick bo hos en främmande familj några veckor varje sommar. Dels på grund av att min mamma var tvungen att jobba och dagis var stängt men också på grund av att hon låg på sjukhus en hel del. Idag skulle vi i vårat samhälle inte ens tänka tanken på att skicka våra barn till främmande människor i flera veckor, jag skulle då rakt inte göra det. Men vad gör de familjer som inte har några släktingar som kan hjälpa till? Hur många släktingar hade vi? Jaa, min mamma hade och har 7 syskon. Min morbror och hans familj tog hand om mig en av alla gånger min mamma låg på sjukhus men sen var det som att ingen hade "tid" med det. Nu hade jag turen att komma till en jättefin familj i Vansbro som tog väl hand om mig och jag kommer ihåg att jag hade många kompisar där och att jag fick uppleva soliga somrar med mycket bad etc, så jag har positiva minnen från det. Också. Allt detta gjorde såklart att jag växte upp lite för snabbt. Tog lite för mycket börda på mina späda axlar och fick lära mig att man gnäller inte i första taget!

Vad skulle jag då säga till mig själv?

Jo, lilla barn, lek så mycket du kan, var inte orolig, det ordnar sig alltid på något sätt, se att kärnfamiljen kan se ut på så många olika sätt, ta till dig de människor du möter på vägen som lär dig kloka saker, försök när du blir vuxen att inte ta på dig för mycket, lär dig säga nej, lär dig att vägen till vuxenlivet inte behöver gå så fort, ut och dansa, häng på när kompisarna vill ta med dig på roliga upptåg, pröva dina vingar, tänk mer på dig själv och vad DU vill, upptäck världen. Framförallt,glöm aldrig att du duger som du är!

Kommentera

Host host och så lite snörlv på det..

Av Pernilla Cowan den 2011-12-09 15:00

Min Familj

Idag denna småsnöiga Fredag bestämde sig min kropp för att få en otrevlig förkylning. Har visserligen känt att den varit på intågande men jobbat och försökt få den att som i ett trollslag försvinna. Men icke. Jag får såklart vara glad över att den kom idag när jag inte har några kundevent eller möten eller konserter inbokade. Man får som sagt vara glad över det lilla:) Vill bara tacka mina söta barn och min man som har kommit med thé, nässpray, halstabletter, snorpapper och tidningar hela dagen för att ljusa upp min dag. Tack snälla ni!

I morgon ska jag försöka uppbringa lite ork att repetera lite nya sånger inför Söndagens gig på Engelen med Vocalettes och Robert Wells. Wish me luck!

Ha en härlig Fredag kväll och jag får hoppas att ni andra som är lite förkylda också har en snäll familj som servar er så som så säkert ni gjort i flera år för dem!

Kommentera

Medaskin i Norrköping

Av Pernilla Cowan den 2011-12-08 09:51

 

Medaskin

 

Anita på Medaskin i Norrköping

Igår var jag hos Anita på Medaskin i Norrköping.

Såå fin salong! Anita är dessutom supertrevlig och en duktig terapeut och sjuksköterska. Jag var där för att sminka ett gäng trevliga kvinnor som ville

lära sig lite om makeup och om gloMinerals. Glöggen och pepparkakorna flödade! Idag på dagen skall jag försöka göra absolut ingenting...svårt. I eftermiddag blir det dags för makeup igen på Salong Fix it kl 16-19 på Scheelegatan där de har kundkväll. För er som bor nära Norrköping, titta in hos Medaskin. www.medaskin.se

Kanske dags för en kopp kaffe i soffan så länge.....

Kommentera

Sotiga ögon

Av Pernilla Cowan den 2011-12-07 10:08

Smoky eye från gloMinerals
Trött efter Luleåresan undrar jag om jag orkar sminka mig idag......men eftersom jag ska till Norrköping och ha ett sminkevent för 20 kvinnor hos Anita på Medaskin så bör jag väl se lite representabel ut så jag får ta fram min stora rullväska med smink som väger ca 80 kilo....Först är det nog dags för brynen dock. Ni vet väl att med rätt färg och form på brynen kan man trolla bort några år från ansiktet? Förvånansvärt många kvinnor vet inte det. Jag har haft många sminkevent och makeovers på scen där de flesta kvinnor inte har kunskapen om hur man fixar till sina bryn. Brynen ramar in hela ansiktet och kan lyfta de tröttaste ögonlock med rätt teknik.

Sen blir det nog lite sotiga ögon..med smoky eye kit får man med ett schema hur man lägger sotade ögon, perfekt för de som inte tror att man kan... Jag jobbar ju som sagt för Cosmedic, ett företag som har agenturen för gloMinerals, en mineralmakeup som är magisk, innehåller a,c och e vitamin samt grönt thé extrakt som är antiinflammatoriskt! Perfekt för de med akne eller rosacea. Om man vill kan man titta in hos superproffsiga Anna och Maria på Iam, Ringvägen 116 och titta på deras sortimet av gloMinerals. De är Sveriges mest anlitade makeupartister och har jobbat med de flesta tv-program, produktioner och tidningar. Deras hemsida heter www.iamsthlm.se

Lägger upp en bild på Smoky eye!

Dags för mina egna bryn nu.....

Kommentera

Fotograf

Av Pernilla Cowan den 2011-12-06 22:45

Efter flera förfrågningar vem som tagit min profilbild så ska jag såklart skriva det här. Maria Lindvall, StudioM makeup och foto!

Kommentera

Kemisk Peelig

Av Pernilla Cowan den 2011-12-06 22:37

Lena Ström på Behandlingscentret i Luleå
Idag var jag hos duktiga Lena Ström på Behandlingscentret i Luleå och utbildade Linda som jobbar där i Kemiska Peelingar. Sen hade Lena ordnat ett Peelingevent där 20st kvinnor var inbokade för att göra Mesopeel. Jag och Lena gjorde alla behandlingarna och alla samtalade och hade trevligt tillsammans! För er som undrar vad en Kemisk Peeling är kan jag berätta att det är en peeling som går ner på djupet och förändrar! Mesopeel framförallt är min favorit. Där kan man behandla bla Rosacea ( som jag själv haft, men INTE längre tack vare mesopeel ) akne, linjer och rynkor samt Hyperpigmenteringar. En serie på 3st behandlingar som görs med 2-4 veckors mellanrum. Jag har jobbat som Hudterapeut i 28 år och detta är min absoluta favorit alla kategorier! För er som vill förändra, dämpa och snygga till kan jag verkligen rekommendera denna behandling!

För er som har nära till Luleå, gå in på hennes hemsida www.behandlingscentret.se och läs på vad hon har att erbjuda.

I morgon styr jag kosan mot Norrköping där jag skall ha ett sminkevent och

förvandla 20 tjejer hos Anita på Medaskin. Mer om det i morgon. Nu får det bli läggdags, var uppe med tuppen för att ta flyget till Luleå.

Kommentera

Royal Albert Hall

Av Pernilla Cowan den 2011-12-05 11:55

Vocalettes/Royal Albert Hall

Hej, det är jag som är gästbloggare denna vecka. Jag är sångerska, hudterapeut och utbildar inom makeup och peelingar för hudterapeuter, sjuksköterskor och läkare. Jag har som ni förstår ett väldigt varierande och inspirerande jobb! Förra Måndagen hade jag tillsammans med Vocalettes den äran att få vara med Robert Wells och sjunga i Royal Albert Hall.

Det var såklart fantastiskt och alldeles underbart roligt! Vi fick sjunga med Tan Jing, en världstjärna i Kina, Blake, Wynne Evans och Glenn Hughes från Deep Purple. Vi somnade såklart lyckligt utmattade på kvällen. Denna vecka kastar jag mig inte mellan olika världsmetropoler utan stannar hemma i Sverige, inte dumt det heller. Veckan kommer bestå av makeup-kurser, Peeling-kvällar och med avslutande Julshow med Robert Wells på Engelen på Söndag. Lägger till en bild från Royal Albert Hall.

Kommentera

Pernilla Cowan

Pernilla Cowan
Gör: Sångerska, hudterapeut, jobbar också för Cosmedic där jag är säljare för gloMinerals makeup. Utbildar även sjuksköterskor, läkare och hudterapeuter i kemisk peeling.

Intresse: Jobbar med mina intressen!

Hjärtefråga: Barn som mår dåligt i hemmiljö och skola. Barn ska få
vara trygga och få vara barn!

Kontakt: pernilla.avec@telia.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika