Caroline Jönsson

Exklusivt erbjudande

Av Caroline Jönsson den 2011-10-31 02:45

Jag tackar för mig och för denna veckan då jag gästbloggat. Hoppas ni har tyckt att det varit roligt att hänga med mig.

Ni som har läst mina inlägg under veckan vet att jag just nu jobbar på Cirkus med Lena PHs "Min drömshow". Nu vill jag avsluta min vecka med ett otroligt exklusivt erbjudande. Jag har några biljetter till showen torsdagen den 3 november, alltså på torsdag nästa vecka, att lotta ut till er läsare.

Maila ditt namn och kontaktuppgifter med en motivering varför just du vill vinna en biljett, till caroline@vocalettes.se så hoppas vi att turen är på din sida.

Lycka till!

Samtidigt vill jag önska er alla en fortsatt härlig höst!!

Kram Caroline

 

Kommentera

Det röda guldet från Bottenviken.

Av Caroline Jönsson den 2011-10-31 01:41

Syrran kom hit på blixtvisit i veckan. Så himla mysigt! Förutom att hon är min syster så är hon även min manager. www.helenajonsson.net. Jag tar hand om mycket själv men vissa delar sköter hon plus att hon rycker in lite extra när det blir väldigt mycket för mig. Det blev naturligt så när hon jobbat som manager åt ett par andra artister. Något som är lite roligt är att när hon för ett antal år sedan jobbade som programledare och producent på P3 pop i Göteborg letade hon ständigt efter nya demoband. Då hittade hon ett superband från Malmö som hon valde att spela i Radio. Bandet var "The Ark". Så syrran var den första att spela dem i radio. Lite kul tycker jag. By the way var det Jakob Skarin, Ola Salos bror som spelade till mig på Selmas dop igår. Världen är liten...

Hur som helst bor numer min syster Helena mest i Luleå sedan ett par år efter att ha träffat en Luleåman på Kebnekajses bergstopp under en fjällguide utbildning. På den tiden bodde vi båda två i Malmö.

Däremot har vi mamma och pappa kvar i Helsingborg där vi är uppväxta. Jag älskar Skåne. Det är så fantastiskt fint där. Jag gillar de öppna slätterna och närheten till vattnet. Vatten är lika med frihet för mig. Det ger mig lugn. Jag åker ner så ofta jag hinner.

Solnedgång över Öresund. Jag älskar det. Underbart vackert!

Vi i Vocalettes var nere en sväng i Skåne i somras med Rhapsodyturnén Close up Rhapsody och jag har gjort ett par andra jobb i Helsingborg efter det. Bl.a på näringslivsgalan som gick av stapeln för någon vecka sedan så då passade jag på att få någon extra dag "hemma".

 

Vocalettes med Robert Wells

 

Backstage på Close up Rhapsody i somras. La Gaylia med Vocalettes

När Helena kom ner nu hade hon med sig en stoooor väska med barnkläder! Oj så sött allting är. Vilken fördel när man är lillasyrra och kan ärva. Hon har fått en varje så nu finns det att välja på. Stort tack!

Som extra bonus fick jag ett halvt kilo löjrom! Kalixlöjrom! Är det något i matväg som får mig i fullständig trans så är det kalixlöjrom. Oh la la. C' est bon! Med champagne såklart, men det får vänta nu.

Vilken härlig färg den har i år!! Mmmmm

I Bottenviken fiskar man under några intensiva höstveckor efter siklöja. Ur denna fisk utvinner man löjrom. Kalix Löjrom framställs i Kalix med omnejd och är känd för sin fina kvalitet. Löjfisket startar den 20/9, varje år, och pågår ca sex höstveckor, under siklöjans lekperiod. Framställningen av löjrom är ett genuint hantverk som utförs till stor del för hand.

Siklöjan i Bottenviken anses unik eftersom den har anpassat sig till det bräckta vattnet. Löjrom från området är av en typisk orange färg, medan rom från siklöja i sötvatten har en gul färg. Är löjrommen av bra kvalitet ska man kunna lägga den på en sked och vända den upp-och-ner utan att rommen glider av.

Kalixlöjrommen kallas även: Det röda guldet från Bottenviken.

Må så gott!

Kram Caroline

 

Kommentera

Kalenderflicka

Av Caroline Jönsson den 2011-10-30 15:04

Jag är en kalenderflicka, närmare bestämt Juni månad, tillsammans med mina kollegor i Vocalettes.

Svenska kalenderflickorna 2012

 

Det är en fantastisk ära att få bli tillfrågad att vara med. Dessutom kändes det för mig som dansare och tidigare aerobic- och spinning instruktör extra passande när årets tema för kalendern är motion och hälsa.

Vocalettes med Bingo Rimér på plåtningen

 

Kalendern finns nu att köpa hos din bokhandlare eller genom att beställa den direkt på www.1.6miljonerklubben.com/kalender/2012/. Allt överskott av kalenderförsäljningen går oavkortat till"insamlingsstiftelsen kvinnor och hälsa" som samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning för kvinnor. Insamlingsstiftelsens 90-konto är en garanti och trygghet för givaren.

Från kalenderreleasen på Café Opera. Repotage i Expressen

 

 

Bilderna finns även som canvastavlor och den 12 november fram t.o.m den 27 november kommer samtliga signerade tavlor att läggas ut på Tradera under rubriken "Svenska kalenderflickorna 2012". Så upp med plånboken och börja buda på vår fina bild. Utgångspriset kommer ligga på 1500kr.

Du kan hjälpa till med att samla in så mycket pengar som möjligt till Insamlingsstiftelsen för kvinnor och hälsa. Tillsammans samlar vi in pengar till förmån för vetelskaplig forskning som är betydelsefull och livsviktig för kvinnor!

Kram Caroline

 

Kommentera

Strålande jul

Av Caroline Jönsson den 2011-10-30 12:34

Jag är i full gång att producera en julshow på  "Teatern"  i Norrtälje. Förra året blev det succé så arrangören hörde av sig i år igen och ville ha tillbaka samma koncept. Redan i somras började vi med de första mötena. Nu produceras det nya nummer och nya medleyn till årets show. Det är ett väldigt roligt arbete. Kvällen börjar kl 19.00 med middagsunderhållning mellan rätterna. Maten är fantastiskt god kan jag lova! Slutnumret går på ca 22.30 och därefter blir det nattklubb.

Det är gruppen Sound of Sweden som även i år kommer står för underhållningen.

 

Christina Lootus, Caroline Jönsson, Kristian Tåje

Läs mer på:www.soundofsweden.net

Datum som är inbokade är:

26/11, 30/11, 2/12 (slutsålt) , 3/12, 9/12, 10/12, 16/12, 17/12

För att boka bord, ring 0176-206995. Välkomna!!

 

Foto: Thorleif Robertsson. www.dodoprett.se

 

 

 

 

Kommentera

Gnister och glimmer!

Av Caroline Jönsson den 2011-10-30 11:50

Jag ska på dop i dag innan det blir dubbelshow med Lena Philipsson på Cirkus. Min bästa vännina Christina Lootus ska döpa sin underbart söta lilla dotter Selma, Livia. Jag ska även sjunga på dopet.

s
Fina familjen Lootus

Låten som Christina önskat är "Välkommen hem" skriven av Sonja Aldén så nu är jag i full gång att repa in den. Det är en väldigt fin doplåt. Sonja är och har alltid varit fantastisk på att skriva texter.

Jag lärde känna Sonja för ca tio år sedan när vi båda bodde i Malmö. Men vi lärde känna varandra på riktigt när vi spenderade två veckor tillsammans i Kiev 2005. Vi körade till Litauens bidrag i Eurovision Song Contest. Just den upplevelsen har jag skrivit om i min text "Vad finns det bakom stjärnorna" i "Mera kackel", som jag tidigare berättat om. Här kommer ett utdrag:

"Kiev visade sig vara en mycket fin och fräsch stad med vackra byggnader i starka kulörta färger blandat med tinnar, torn och kupoler i kråsigt guld. Vi som hade blivit varnade att vara försiktiga och aldrig gå ut ensamma kände oss väldigt trygga men följde ändå rådet vi fått. Tydligen hade hela staden renoverats och restaurerats inför denna tävling, till och med nya vägar hade kommit till. Vilken satsning. Jag är verkligen glad för att jag fick lära känna, inte bara denna vackra stad utan även att få insupa atmosfären bland människorna och kulturen. Vårt hotell låg mitt i shopping och restaurangstråket vilket var himmelriket för mig och Sonja. Överallt såg vi fantastiskt fina skor utsmyckade med glitter och stenar som gnistrade i solen där de stod i skyltfönsterna. Jag ,som likt en skata dras till i allt som gnistrar och glimmar, och dessutom är galen i skor köpte flera stycken, En hel extra väska fylldes upp på vägen hem."

Bling bling från Karen Millen

Fina fotsmycken från By Marlene Birger

Favoriter från Sand

Just de här skorna är inte köpta i Kiev men de är bland favoriterna just nu.

Jag och Sonja

Nu måste jag skynda iväg.

Kram så länge.

Caroline

 

 

 

Kommentera

"Min drömshow" på Cirkus

Av Caroline Jönsson den 2011-10-28 21:53

Nu bär det iväg till Cirkus igen för att showa med Lena PH i hennes "Min drömshow" som produceras av Blixten o co. Det är ett fantastiskt roligt jobb. Till att börja med att få vistas i dessa gamla härliga lokalerna som andas så mycket historia. Inte att förglömma mina underbara kollegor och en fantastiskt bra show. Vi började redan den 15 augusti med repetitioner. Det följdes av en på många sätt väldigt slitsam och spännande repetitionsperiod. Vi höll på med ändringar såsom kläder, skor, koreografi och övergångar ända in till premiär den 29 september. Det är många små komponenter som ska sitta ihop och bli bra. Till slut blev det väldigt bra. Den spelas torsdag, fredag och lördag fram till den 17 december. Vissa lördagar även matiné. Har ni inte sett showen så gör det!!  Boka på www.ticnet.se

Vansinnigt snygga Lena

Lena och jag

Skååååål på premiären

Jag och min körkollega Marie backstage.

Jag i den berömda 006 dräkten. 006- med rätt att föda... :) Marie i en annan av Lenas scenkreationer från förr.

Kom och se showen så får ni se varför jag är klädd såhär.

 

 

 

Kommentera

Vilket kackel?!

Av Caroline Jönsson den 2011-10-28 15:22

Förra året var jag med om att få ge ut min första text i en bok!

Det hade jag nog inte riktigt vågat om jag inte året innan det åkt på en fantastisk skrivarresa till Rhodos. Vi var ett gäng på tio tjejer i olika åldrar från 30-65 år som åkte iväg på kurs. Vår lärare var den fantastiska författaren Lotta Lundberg.  Från början åkte jag mest för att utmana mig själv. Jag kände att jag ville vidare, träffa nya människor. Kasta mig ut på något nytt. Förutom att kursen var väldigt rolig, lärorik och utmanande fick jag några nya, underbara vänner för livet. Jag är så glad att jag gjorde detta. Nu är vi i full gång att planera kurs två.

Detta ledde i sin tur att jag fick med en text skriven i en antologi  "Mera kackel" som gavs ut förra året utav nätverket Magma. "Mera kackel" är en uppföljare till "Kackel" som gavs ut redan 2004.

 

- Titlarna anspelar på att kvinnors berättelser genom tiderna avfärdats som pladder, babbel, sladder eller hönsgårdskackel. Men vad det egentligen handlar om är insikter, empati och livsvisdom. Helt enkelt livsnödvändiga berättelser om livet, säger min syster Helena Jönsson som är initiativtagare och redaktör för böckerna samt grundare av  det kvinnliga nätverket Magma.

I text och bildform skildrar 33 kvinnor från nätverket några av livets verkliga händelser. Jag har som sagt med en text i denna bok tillsammans med bl.a syrran Helena Jönsson, Renata Chlumska, My Blomkvist, Zinat Pirzadeh och min kollega i Vocalettes Maria Wells mfl.

I böckerna närmar sig författarna vitt skilda livsföreteelser och fenomen med humor, nyfikenhet, vishet, värme, lust och ursinne.

Texterna behandlar allt från beslöjade kvinnor, mjölkstinna bröst, åtrå, otrohet, barnlöshet, utbrändhet, obduktion och alkoholism till döende föräldrar, turer med raggarbil, samernas renskiljning, Hollywoods kändiskvarter, de berömda Carolafläktarna och första svenskan på Mount Everest. I förordet skriver Katarina Mazetti bland annat; ”Kackel” i den vanliga föraktfulla bemärkelsen är det inte, bara i betydelsen att många kvinnliga röster blandas. De här ”hönsen” är frigående och lägger sprättägg! Antologin kommer att ges ut av Lumio förlag i Övertorneå med stöd av Luleå kommun och Norrbottens läns landsting.

Mera kackel innehåller även ett tiotal illustrationer av Jenny Holmlund.

Det är två härliga böcker där kvinnorna verkligen bjuder på sig själva och delar med sig av sina erfarenheter genom livet. Du som läsare får dig både ett gott skratt, någon tankeställare men kanske även en fälld tår.

För varje "Mera kackel" bok beställd direkt genom Magma under oktober månad, skänkes 10 kr till Cancerfonden.

Om du vill köpa en bok maila din beställning till helena@suluk.se (Pris 150 kr. Normalpris 200 kr)

Kram Caroline

 

Kommentera

En djungel!

Av Caroline Jönsson den 2011-10-26 20:34

Jag är gravid! Nu klarar jag av att säga det... det tog lite tid för mig att kunna formulera den meningen. Jag är gravid!

Bakom scen på Cirkus. "Lena Ph- Min drömshow"

Jag är en karriärskvinna, en arbetsmyra som älskar mitt jobb och eftersom mitt jobb även är min passion så blir det mycket av den varan. Hjälp, hur ska det gå att få ihop med barn och familj?  Jag har alltid vetat att jag vill ha barn , men sen... jag undrade just när "sen" skulle komma.

"Sen" är här nu!! Till en början var det svårt för mig att vänja mig vid tanken att vara gravid men nu känns det fantastiskt underbart!!

I februari är det dax. Nu längtar jag som en tok till februari. Eftersom jag har jobbat i princip varje dag sedan jag fick veta att det växer en liten krabat i mig så har jag inte hunnit med att fixa med allt man vill inför ankomsten. Förutom att jag tänker jag på det konstant och redan hunnit shoppa en hel del små kläder. Det sägs ju att man inte ska göra det men hur ska man kunna låta bli när allt är så sött?!

Igår åkte jag och min sambo iväg för att titta på barnvagn. Herrejösses. Det är en djungel!! Man blir snurrig i huvudet av all information. Vad ska man välja för märke? Kom gärna med bra tips om vad man ska tänka på.

Just nu är vi inne på en dansk vagn som heter "Trille". Den verkar nätt men stabil, har lite större, svängbara även låsbara hjul fram som är bra nu när det snart blir vinter och bra packmöjlighet under. Passar bra för mig som alltid har mycket saker med mig.

 Vagnen "Trille"

Eller en holländsk vagn, "Bugaboo cameleon" som är så poppis, i allafall här i Stockholm. Även den är stabil och nätt. Lätt att packa ihop. Svängbara framhjul som går att låsa. Den levereras med lite mindre hjul men man kan köpa till vinterhjul, vilket är bra. Vad som är positivt är att vagnen har en vändbar sitt och liggdel. Däremot är vagnen väldigt låg, eftersom den även är lätt och därför måste ha en låg tyngpunkt. Det innebär att utrymmet under vagnen inte är så stort och även svårt att komma åt.

Vad det blir? Det får vi se. Vi får väl snart ge oss ut i djungeln igen för att se om vi blir lite klokare nästa gång.

Kram Caroline

 

 

Kommentera

Vocalettes på Birka kryss

Av Caroline Jönsson den 2011-10-26 19:05

Hej!

Typiskt nog började jag veckan med att halka efter lite här på bloggen. Det var för att jag gav mig ut på böljan blå för att jobba. Tyvärr fanns det ingen täckning på båten. Men nu är jag tillbaka igen :) Jag åkte på Birka kryss med sångtrion Vocalettes för att göra vår show "In the spritit of Andrew sisters" som bygger på skivan med samma namn som Vocalettes spelade in förra året.

Denna gång hoppade Pernilla in för Maria Wells som annars är ordinarie i gruppen.

Vocalettes. Här med Hanna Wanngård, Caroline Jönsson och Pernilla Cowan. Foto: Marie-Therese Karlberg

Man kan ibland tycka att det är sunkigt att åka "Finlandsbåt" men jag tycker det är så himla mysigt att åka på Birka kryss. Birka paradise är ju det enda riktiga kryssningsfartyg som går på Östersjön. Med det innebär att det inte tar några bilar.  Alla som åker med  är på en kryss för att mysa, äta gott, gå på SPA och titta på underhållning. Under ett halvårs tid sjöng jag och Niklas Andersson tillsammans på Birka varje tisdag med vår musikalshow. Det finns flera härliga människor som åkte varje tisdag för att titta på oss. Fantastiskt mysigt. Då lärde man känna alla de underbara människorna litegrann. Oftast var de lite äldre och hade mycket härliga berättelser att dela med sig av.

Niklas Andersson och jag sjunger duett

En amatörinspelning från musikalföreställningen gjord av en av gästerna.

Vad som var så härligt var att flera av dem valt att åka med även på denna kryss nu när Vocalettes skulle sjunga så då fick jag nöjet att träffa dem igen.

Tiden går så otroligt fort bara. Som vanligt... mitt liv är en ständig kamp mot klockan tycker jag. Jag vill hinna med så mycket. Men det går för fort.

Vi hann i allafall mysa med en god middag på kvällen, soundchecka, sjunga litegrann i pianobaren och en sväng i taxfreen innan det var tid för att sova.

Ev vansinnigt god efterrätt. Lingonpaj med vaniljglass och kolasås. Den ska jag definitivt ta efter!

Dagen efter gick jag upp tidigt för att hinna med en välbehövlig massage innan det var tid för att repa ihop oss före show.

Showen gick bra och var väldigt uppskattad hos publiken. Som jag tidigare skrev bygger "In the spirit of Andrew siters" showen till största delen på Andrew sisters låtar med deras sätt att blanda stämmor till fina harmonier, men vi blandar även upp det litegrann med våra egna tunréminnen och olika musikaliska bakgrunder. Det blir en spännande musikalisk resa.

Titta gärna in på http://www.vocalettes.se/. Där kan ni hänga med på vad vi har för oss och även beställa vår CD eller vår nya remixsingel "love the 40s".

Kram Caroline

 

Kommentera

Hösten är här!!

Av Caroline Jönsson den 2011-10-24 18:25

Jag älskar hösten!! Det är en årstid som känns frisk och härlig. Jag är för övrigt väldigt glad för att jag bor i ett land där vi har fyra årstider. Varje årstid har sin tjusning. Just med hösten tycker jag att det är så härligt med alla färger. Det blir man glad av. Härom veckan var jag ute i skogen och plockade kantareller. Vi åkte till en riktig trollskog i Sigtunatrakten. Vilken underbar skog. Så mästerlig och så färggrann.

En riktig Trollskog för Troll, vättar och älvor!

Se vilka underbara färger!!

Fikapaus

Det blev en hel del kantareller och nu har jag haft dem liggandes på tork här hemma. Det är det bästa sättet att förvara trattkantareller på.  Om det däremot är gula kantareller blir de beska av att torkas så gör inte det. Ett litet tips. Jag är så stolt över mina svampar. Nu ligger de fint uppdelade i burkar och ska avnjutas tillsammans med vänner under hösten.

Kantarellrensning

Hej så länge.

Caroline

 

 

Kommentera

Caroline Jönsson

Caroline Jönsson
Gör: Artist, koreograf och konferencier. Egen företagare inom musik, dans, sång och teater.

Intressen: Jag arbetar med ett av mina största intresse i livet. Men utöver det älskar jag att köra skoter, åka skidor, mode, mat, hälsa, resa, fotografera, umgås med min familj och njuta vid min sjöstuga i Härjedalen.

Hjärtefråga: Månar om glesbygden. Motto: Ta vara på livet! Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Kontakt: www.carolinejonsson.net

Aktuell: Ny ambassadör för 2,6 miljonerklubben och en av kalenderflickorna i 2012 års kalender. Jobbar nu med Lena Ph:s Drömshow på Circus i Stockholm.

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika