Petronella Wester

Att förverkliga drömmar...

Av Petronella Wester den 2011-06-03 10:49

I år fyller jag 42 år men jag känner mig som 30 typ ibland 70. men det är inte det som är grejen. Det känns som det är nu livet börjar. Först nu känner jag att jag börjar bli säker på vem jag är, Vad jag står för och mina värderingar. Jag kan tillåta mig själv att vara barnslig och busig, tillåta sig att känna och inte bry mig så mycket om vad andra tycker, det är frihet. Jag är så nyfiken på livet det finns ju så mycket saker att lära sig och så mycket att uppleva. Annars tycker jag nog att min kropp ser ut som den gjorde när jag var 20. det är bara det att allt hänger 20cm längre ner. Så jag ser framemot livet och att njuta varje dag och att varje dag är en ny dag av möjligheter. Jag har många drömmar som jag vill förverkliga. Jag har förverkligat två nu i mitt 40-åriga liv. Det ena är att börja ta ridlektioner igen. Det är så roligt och underbart härligt att få vara i stallet. Det andra är att jag fått ett piano och börjat ta pianolektioner. Det är svåååårt! Jag har faktiskt upptäckt att jag inte har lika bra minne. Hmmm...

Det är viktigt att drömma och hålla drömmarna vid liv och våga förverkliga dem.

Det har varit jätteroligt att få blogga här och som sagt jag har tusen tankar hela tiden så jag skulle kunna blogga hela tiden konstant.

Ta var på er och njut av varje dag!

Nu åker jag till Åland min lisa för själen.

Kram

Petronella

Åland min lisa för själen

Kommentera

Julafton

Av Petronella Wester den 2011-06-03 10:46

Idag är det som julafton för mig. Då får jag nämligen hemleverans av frukt och grönsaker från årstiderna. Det är sån lyx och jag blir så glad! Jag har bestämt mig för att försöka äta så mycket ekologiskt som det bara går och vad kan vara bättre än att få fräscha, härliga, obesprutade, ekologiska grönsaker hem till dörren en gång i veckan. Jag kan verkligen rekommendera det företaget. www.arstiderna.se Så lyxa till det ni med.

Mina fräscha grön/frukt lådor

Lycka på högsta nivå!

Sen får jag också ekologiskt kött hemkört en gång i månaden. Vilket skillnad i smak! Jag blev så trött på allt gasat, trådigt, smaklöst kött man köper i en vanlig butik. Så nu är lyckan gjord. www.ekobilen.se är adressen till det företaget

Kommentera

Jag älskar dig...

Av Petronella Wester den 2011-06-01 07:39

Har ni sagt till någon idag att ni älskar eller tycker om den idag? Varför jag frågar är för att jag själv blev att fundera på det i morse. Hur dålig jag är på att visa min uppskattning till dem som finns i min närhet eller till människor överlag. Varför jag började tänka på det var för att jag fick ett besked om att en av mina väninnor har fått cancer och ligger på sjukhus. Det är otroligt sorgligt men hon är så stark och säger; tyck inte synd om mig, ni hjälper mig mer genom att tänka positivt, säg istället det här klarar du dig igenom och du kommer ur det starkare och då har vi världens fest.

Min väninnas tillstånd fick mig att vakna upp och tänka till. Vad har jag att klaga över egentligen? Jag har det ju så bra, jag är frisk och jag är så tacksam över det jag har. Det finns egentligen väldigt lite att klaga på och bekymra sig om när jag tänker efter och att man borde tänka mer positivt på tillvaron och uppskatta det man har. Vi människor är överlag väldigt dåliga på att tänka positivt och vi klagar ganska mycket. Ta vädret till exempel! Visste ni, det här är vetenskapligt bevisat, att när man läser ett sms så gör man det ofta i en negativ bemärkelse. Bara det! Att försöka tänka positivt i alla situationer.

Vi är också dåliga på att säga jag älskar dig till dem som står oss nära. Eller att vara generös och ge komplimanger och uppskattning även till människor man inte känner om man tycker att det är befogat. Så gör det, gör någon glad genom att ge en komplimang till någon på gatan eller le åt någon okänd eller ring upp någon som står er nära och säg att ni älskar den. Gör det idag så det inte blir försent.

Vad har vi att förlora? För det tar så lite energi av en själv att göra någon glad, och att ge till andra är att ge till sig själv.

Kommentera

Min butik

Av Petronella Wester den 2011-05-31 13:40

Jag har blivit med butik, eller den har varit min ett tag men har haft den uthyrd. Men så tänkte jag att jag skulle prova att själv stå här och betjäna kunder och prova på något nytt. Det är jättekul! Att få möta människor och prata med dem, till skillnad från att stå på scen. Visseligen möter man folk men konversationen blir ju en aningen begränsad :)

Så välkommen förbi och hälsa på om ni har vägarna förbi Köpmangatan 3 i Gamla stan. Då jag precis öppnat har butiken ännu ingen skylt men butiken ska heta Wester & CO. Orginellt va?

Vi håller på att utöka butikssortimentet hela tiden. Men just nu har vi underbara silversmycken från Guldviva, handgjorda med omsorg från Åland, ljuvliga krämer och tvålar från Lothantique, fina och söta silverhalsband för barn (Lilla Anna, spöket Laban och smycken inspirerade av John Bauers sagor) och mycket mer. Många bra ge bortpresenter för alla tillfällen. 

Min butik från insidan

Köpmangatan 3Min butik från utsidan

Det är härligt att stå här inne och se lämmeltåg av turister gå förbi utanför. De stannar precis utanför skyltfönstret. De finns alltid någon att le emot :)

Turister

nu blev det här som en hel reklampelare och det var inte riktigt meningen. Men jag är så glad och stolt över min lilla butik :)

Kommentera

Lycka...

Av Petronella Wester den 2011-05-31 09:28

Lycka är nytvättande lakan som får hänga ute och torka i vinden. Sen ska de strykas...

Men det är det värt för det är sån lyx att sen få krypa ner i sängen mellan härligt nystrukna, utehängda, väldoftande lakan.

Kommentera

Nu är det min tur...

Av Petronella Wester den 2011-05-31 07:36

Att blogga...

Jag har legat vaken hela natten och tänkt på vad jag ska skriva om. Att det ska vara någonting intelligent, allvarligt men ändå med inslag av humor, gärna något vetenskapligt och seriöst som ni som läser tycker är intressant. Något tankeväckande, vad det nu kan vara?

Mina tankar snurrade fortare och fortare...

Nej, jag kom slutligen fram till, framåt morgontimmarna, att jag kan bara vara jag, Petronella Wester som bland annat sitter i kärntruppen på 2,6 miljonerklubben. Jag en glad men lite vimsig kvinna som tänker mycket, ibland för mycket :)

Kommentera

Petronella Wester

Petronella Wester

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika