Anna Miranda

Lyx i vardagen

Av Anna Miranda den 2011-07-10 20:32

Nu är jag tillbaka i civilisationen igen efter 3 dagar och 3 nätter på världens, i sitt slag, största bilträff (ungefär 17 000 amerikanska bilar och 50 000 besökare passerade grindarna) där jag sålt kalendrar från tidigt till sent, under en gassande sol, iförd skyhöga klackar och min "bästa kompis" dom här dagarna har varit Proderms solskyddsmousse, för hade jag inte haft den så hade jag troligtvis varit både kokt och stekt vid det här laget. Jag är, med andra ord, lite si så där lagom mör i benen. Hjärnan är inte heller i högform, efter en åtta timmars bilfärd hem och därför ställde jag in kroppen på viloläge när jag kom innanför dörren.

Dessutom har jag dom senaste dagarna varit utan både el och rinnande vatten i min omedelbara närhet och någon ordentlig toalett har jag inte heller sett sedan i onsdags förmiddag, men jag överlevde tack vare gott sällskap och jag blev servad med både frukost, lunch och middag.

Det är upplevelser som den jag har haft på Power Big Meet 2011 i Västerås som ger lite perspektiv på saker i vardagen som annars är så lätta att ta för givet, för tänk er själva... Hur enkelt är det att göra sej piffig med bara en bilspegel och en Baja-Maja... ;)

Det här var min sista dag som gästbloggare för den här gången. Ni har fått lite "bits and pieces" ur min vardag, som den ser ut för tillfället, och jag tänker lämna er med en bild på en av dom minsta besökarna som kom förbi kalendermontern för att prata bort ett par minuter. Han heter Alexander och hans mamma är "min" Fröken Juli i MirAnna's Calendargirls 2012 och hans pappa är en av dom åtta fotograferna.

Tack för mej och vi ses igen! En fortsatt fin kväll till er alla! Nu ska jag luta mej tillbaka och njuta av "Stolthet och fördom".

Foto: Camilla Gille


Kommentera

Lång dag...

Av Anna Miranda den 2011-07-07 22:24

Det har varit en lång dag och det är lite si och så med täckningen här på Johannisberg Flygfält, men jag lovar att göra så gott jag kan... Tjingeling!!

Kommentera

MirAnna's Calendargirls 2012

Av Anna Miranda den 2011-07-06 08:10

Jag har inte bara hunnit köpa Amazon Kombi sedan jag gästbloggade här sist. Jag har dessutom varit rödhårig och blivit svarthårig igen och ännu en utgåva av MirAnna's Calendargirls har producerats och det är den jag är ute och säljer, bland annat på olika bilträffar, runt om i Sverige. Vill du läsa mer om MirAnna's Calendargirls och titta på bilderna i välgörenhetskalendrarna för både 2011 och 2012, så kan du göra det HÄR.

Årets framsida är en reproduktion av en scen i filmen "Calendargirls". Ni hittar klippet från filmen på hemsidan.


Kommentera

Anpassad friskvård

Av Anna Miranda den 2011-07-06 07:50

Giovanni har, på grund av sitt handikapp, lite svårt med balansen och därför är fysisk aktivitet en bristvara i hans vardag, men han gillar att röra på sej om man anpassar träningsmetoden och min pappa's roddmaskin föll honom direkt i smaken, eftersom den inte bara är lätt för honom att träna på, utan också visar hastighet och antal "årtag" på en liten display och han rodde så att svetten lackade...

Notera trycket på t-shirten... När Giovanni tränat färdigt slängde han av sej den och flexade musklerna... Precis som Hulken...


Kommentera

I en röd liten stuga

Av Anna Miranda den 2011-07-05 19:13

Giovanni och jag är hos min pappa och det är han som bor i den lilla, lilla röda stugan, i det lilla, lilla samhället som man kommer till om man, med Laholm som utgångsläge, följer E6:an/E20 norrut i ungefär 24 mil. Avståndet gör att vi inte träffas så ofta, men eftersom Giovanni har sommarlov ska han tillbringa några dagar med morfar (och mormor, som bor en liten bit längre bort) under tiden som jag fortsätter resan norrut i morgon, för jag ska sälja mina kalendrar på Big Meet i Västerås.

Grillen är tänd och snart är det mat. En lugn och trevlig kväll, mitt i den svenska sommaren.


Kommentera

Pinuppan inom oss...

Av Anna Miranda den 2011-07-05 08:18

Jag skulle vilja slå ett slag för den moderna 50-talspinuppan... Retropinuppan (dvs en modern/"ny" version av något "gammalt"/vintage) för mej är en kvinna som är stolt över, och bejakar, sin kvinnlighet och jag tycker också att hon är lite av en sann feminist, men i stället för att bränna BH'n, så använder hon den. :)

Dessutom är det en fördel för en retro 50-talspinuppa att vara "lite till åren kommen"...  ;) Det är med andra ord ingen nackdel att vara över 35 och flertalet av dagens erkända modeller inom genren, till exempel Bernie Dexter och Dita von Teese, är närmare 40 än 30.

Jag är också helt övertygad om att det bor en liten pinuppa i oss alla. Så... Med det sagt. Släpp loss pinuppan inom dej, för hon finns där. Jag lovar!!

 


Kommentera

"Carpe Punctum"

Av Anna Miranda den 2011-07-04 21:48

"Carpe Diem" är ju ett ganska vanligt uttryck, men vem hinner fånga en hel dag? Inte jag i alla fall, men eftersom jag bor i Laholm, så har jag också Sveriges längsta sandstrand precis runt hörnet och då är det ju dumt att inte fånga ögonblicket när möjligheten finns... Att äta middag i bagageutrymmet på en svensk klassiker, med tända ljus och vågskvalp som bakgrundsmusik är precis ett sån't tillfälle. Det är dessutom ett scenario som får mej att tänka på ett annat latinskt uttryck. "Dum Spiro Spero" (Så länge jag andas, hoppas jag...)


Kommentera

Olika sätt att må bra på...

Av Anna Miranda den 2011-07-04 19:23

Nu var det än en gång min tur att gästblogga här hos 2,6 miljonerklubben och den här veckan ska ni få ta del av "bits and pieces" ur min vardag. För att kort sammanfatta vem jag är, så heter jag Anna Miranda, men jag kallar mej för MirAnna La More i modellsammanhang. Jag har en bakgrund som gyminstruktör på ett friskvårdsgym, badvakt och simlärare. Det sysslade jag med i dryga 10 år, men numera är jag verksamhetsansvarig och personlig assistent åt min son Giovanni, som är 14 år och född med en hjärnskada som han fått på grund av en odiagnostiserad hjärnsjukdom tidigt under graviditeten. Detta betyder också att jag är en pinsam och jobbig tonårsmorsa och detta faktum ger mej nya insikter om livet  (och mej själv) varje dag. Som om detta inte vore nog, så började jag modella som 38-åring och på fritiden är jag ett så kallat "Retro Bombshell"... Jag är med andra ord pinuppa à la Marilyn Monroe och Bettie Page.

I vanliga finns jag på Finest där jag tidigare varit en av deras mammabloggare, men för ett par veckor sedan flyttade jag över till livsstilskategorin, vilket kändes som en logisk förflyttning, eftersom det för mej är mer som en livsstil att leva med personlig assistans i hemmet, vilket vi gör, både jag och Giovanni, även om det är han som är i behov av  (och får) assistansen. Nåväl... Det var lite om mej, men om du vill ha en mer detaljerad bild av mej, så hittar du den HÄR.

Sist jag gjorde ett inhopp här var i januari och jag hade precis kommit hem från en veckas välbehövlig semester i Egypten. Då var det forfarande ganska kallt i norra Afrika, men det gjorde inte så mycket, för själva avbrottet i vardagen var guld värt.

Nu har det gått några månader. Sommaren och VÄRMEN har kommit och jag har hittat en ny sak som får mej att må bra i själen. Jag är nybliven ägare till en Amazon Kombi från 1962, som behöver extra mycket omtanke och kärlek. "Hon" (eller Fröken Pärlan, som hon också kallas...) är ett så kallat "work in progress" och "hon" är i stort behov av renovering. Det lustiga är att jag aldrig hade kunnat föreställa mej att en rostig och risig Volvo skulle kunna ge mej inre frid, men det gör "hon" trots att "hon" ibland ger mej både ont i magen och huvudvärk. Som till exempel när "hon" dog för mej inte mindre än fem gånger på E6:an, när jag var på väg ner till Malmö för ett par veckor sedan för att sälja MirAnna's Calendargirls välgörenhetskalendrar under American Days på Jägersro. Den resan var ett rent äventyr och en mindre katastrof, men det är en historia  som jag tycker att vi sparar till ett helt annat tillfälle, fast låt säga som så att det var ett väldigt bra sätt att träna lite extra på stresshantering.

Något som däremot är allt annat än katastrofalt är alla dom historier och dom minnen jag fått höra från människor jag kommit i kontakt sedan jag köpte "Fröken Pärlan". Dom är otroligt roliga att lyssna till och på något sätt så tycker jag att dom är en del av det svenska kulturarvet, så en skrothög kan också vara värdefull på sitt alldeles egna vis och om du också har en egen Amazonhistoria eller ett minne, så får du jättegärna dela med dej med en kommentar.

Väl mött i texten och vet ni vad? Den här veckan är det "bara" ni och jag.


Kommentera

Tack för mej!

Av Anna Miranda den 2011-01-30 20:58

En vecka går fort och nu är det dags för mej att säga tack för den här veckan.

När Gisela från 2,6 ringde mej förra året för att fråga om jag ville bli ambassadör för klubben, så svarade jag ja av flera olika anledningar, men det var framför allt på grund av att jag själv, på grund av mina erfarenheter och mitt eget bagage, kunde relatera till 2,6 synsätt om att kropp och själ hör samman. Jag gillade dessutom klubbens vilja att jobba aktivt för att försöka förbättra kunskapen om stressrelaterad ohälsa och självklart ville jag också vara en del av och medverka till klubbens holistiska tänkande.

Jag jobbade i många år med människor som drabbats av problem relaterade till stress, och då i synnerhet med kvinnor i olika åldrar och ur olika samhällsskikt och jag blev ofta berörd i mötet med mina kunder. Ytterligare en orsak till att jag tackade ja på frågan om jag ville bli ambassadör var att jag OCKSÅ är en av dom där kvinnorna. Jag drogs i många år med värk i muskler och leder och som om inte det vore nog, så drabbades jag efter en traumatisk händelse i slutet av 2007 av ett posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Ett tillstånd som jag till en början tappert försökte förneka, men som jag jobbat hårt med att göra något åt sedan jag väl insåg allvaret i situationen.

Jag valde att använda mej av KBT (kognitiv beteendeterapi) och 12-stegsmetoden för att ta mej vidare och tack vare ovanstående metoder så lärde jag mej att tänka på rätt sätt, vilket innebar raka motsatsen till hur jag tänkt tidigare och dom senaste tre åren har varit en lång resa full av insikter och aha-upplevelser.

MirAnna's Calendargirls är också en del av den process jag startade, då för lite drygt tre år sedan och kalendern är mitt sätt att följa 12-stegsprogammet sista steg. Genom att dela med mej av mina upplevelser, så berättar jag om att programmet finns och har fungerat för mej och jag tillämpar dess principer i alla mina angelägenheter, bland annat i mitt arbete med det projekt MirAnna's Calendargirls är.

Till sist vill jag säga till er som kikar in här och som inte redan är medlemmar i 1,6 eller 2,6 miljonerklubben: BLI MEDLEM! Det är enkelt. Allt du behöver göra är att KLICKA HÄR.

Må väl och om ni vill så finns jag även i fortsättningen på http://finest.se/miranna.

Kram Anna

Foto: JB-IT & Photo Edit: Markus P och Richard Fuggetta


Kommentera

Frukost som piggar upp

Av Anna Miranda den 2011-01-29 12:40

Vi fortsätter vara sjuka. Feber, halsont och hosta vill liksom inte ge med sej och vad gör man inte för att muntra upp en grinig och sjuk tonåring som tycker det är onödigt att sova länge på morgonen. Till och med när man har influensa...

Jo, man gör liksom VAD SOM HELST och idag betydde "vad som helst" en STOR hög med french toast till frukost. Ett ganska säkert kort, i vanliga fall, men i morse fanns det en viss osäkerhetsfaktor om mitt försök att förmildra omständigheterna skulle lyckas.

Nu fick jag, som tur var, två tummar upp och ett: "Mmm... Mmm... MMMMMM!!" (Giovanni pratar med tummarna när han har munnen full med mat...) och nu struttar jag runt och dansar "the chickendance" samtidigt som jag klappar mej själv på axeln för väl utfört "arbete"...

Hoppas ni fått en fin start på helgen?!

Kram Anna


Kommentera

Visa 8 äldre blogginlägg »

Anna Miranda

Anna Miranda
Namn: Anna Miranda
Gör: Servicegarant, personlig assistent, retromodell och tonårsmamma
Intresse: Allt där jag får vara aktiv och kreativ
Hjärtefråga: Inre och yttre välmående ur ett helhetsperspektiv. Barn med handikapp och deras familjer.
Det visste du inte om mig: Jag har bott i Florida i nästan fem år.

Kontakt: miranna@live.se
http://www.mirannalamore.se

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika