Lina Forss

Välbefinnande

Av Lina Forss den 2011-01-05 04:11

Dimhöljda hästvidder

Alldeles nyss stod jag i en mörk hage med flyende stormmoln på himlen och en spinnande katt på min axel. En flock keliga hästar hängde över mig. Vet ni hur det känns i magen när en purrig liten katt nosar på en jättelik hästmule och båda fnyser ut värme när man står mitt i? Det känns som kärlek och lycka. Igår red jag en av hästarna, vi blev lite osams. Egentligen är jag livrädd för hästar men det är en hemlighet. Av någon anledning red jag i mörker för skymningen kom i kapp mig, men hästen som inte brukade bli riden ville inte mer. Den slängde med huvudet och jag parerade med att kasta mig lite fram och tillbaka för en hästskalle i på näsan gör jätteont. Till slut ville jag också gå in men jag var tvungen att vinna annars skulle vi aldrig reda ut det här. Så jag tänkte att en bråkig häst egentligen inte är farligare än en bråkig hund och till slut nådde vi en kompromiss.

I hagen

Imorgon ska jag rida en Belgian. Det är enligt vissa världens största hästras. Det tror jag kommer att vara nyttigt för mig.Häst i dimma

Kommentera

What happens in the bush stays in the bush!

Av Lina Forss den 2011-01-04 12:41

Drömfabriken

Jetlag, 9 timmars tidsskillnad för mitt huvud är kvar i LA. Vi äter hela tiden, och sover dubbelt så mycket och ändå är det ingen som orkar vara vaken på kvällarna. Jag har bestämt mig för att välja den sunda livsstilen, frukt och no carbs. Som de säger i Desperate Housewives ”I havent been on carbs since ’85”. Hollywood är en låtsasplats för ingen bor där, alla kommer bara dit i jakt på nåt som är mer av en känsla och en jättelik skylt uppe i bergen. På Universal Studios kan man besöka Listeria Lane där alla de desperata fruarna häckar.

Kämpar lite mot att min uppfattning om kultur är fina tavlor inuti byggnader som är urgamla. Här finns museum proppfulla med såna tavlor, men shopping och fake är fortfarande king, och utklädda Michael Jacksonkopior. Mat finns överallt och hysteriskt vackra människor som opererar sig till oigenkännlighet. Inser att stjärnorna jojolever. Äter och är lediga, bantar och tränar och sminkar sig när de jobbar. Vi hittar ett fint litet köpcentrum i Malibu, ser Sharon Stone och Billy Connely och Britney Spears men det är PFZ. Paparazzi Free Zone. När allt blir för mycket tänker jag på mitt skidspår där hemma. Ensam på golfbanan, solnedgång över sundet och sen är det bara jag och älgarna. Några nyfikna rådjur.

Hollywood Boulevard

Kommentera

The world is a book and she who stays at home reads only one page

Av Lina Forss den 2011-01-03 07:14

Lina på läktaren

Hälsa. Jag ska tala om hälsa. Jag heter Lina Forss och jag är kall om händerna för jag har varit ute och gått över frusna åkrar i Wisconsin. Vinden blåste så att det gjorde ont i huvudet medan jag försökte hitta en cykelväg. Trekfabriken ligger nära, den som Lance Armstrong får sina vinnarcyklar ifrån. Jag har varit där, sett hans cyklar, känt av hans jävlaranamma. Lance Armstrong har vunnit mot cancer och Tour de France 7 gånger efter sin sjukdom och resten av tiden kämpar hans LiveStrong för att hjälpa andra sjuka. Kan han så kan jag åtminstone ge mig själv 30 minuter motion om dagen tänkte jag och traskade på. I husen runt om lös det. Flammande sken från teveapparater och ett helt land som såg amerikansk collegefotboll, Rose Bowl. På juldagen var vi på Staples Center i Los Angeles och såg Mästarnas Mästare i basket: Kobe Bryant och LeBron James. Folk drack öl och åt junk och satte fart mot sina bilar innan matchen ens var slut för att hemmalaget Lakers var usla. I LA finns det fler bilar än människor. I Wisconsin kan man köra drive-thru på banken.


Kommentera

« Visa 10 nyare blogginlägg

Lina Forss

Lina Forss
Namn: Lina Forss
Gör: Författare i jakt på det nya normala.
Intresse: Försöka se livet från den ljusa sidan.
Hjärtefråga: Vad, vem, var, när, varför - men framförallt: Hur gör vi istället?
Tänk om våren 2020 helt bakvänt givit oss chansen att göra om och göra rätt. Då är det nu det gäller!


Fotograf: Orlando G. Boström

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Låt dem få leva, de är ju så sköna: Max tio minuter tills jag drabbades av total sinnesrörelse. Doften av jasmin som letade sig genom hettan, färgdjupet i mättad grönska, ljudet av rofyllt fågelkvitter när den värsta... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com