Lina Forss

Fint som snus

Av Lina Forss den 2011-01-09 22:47

Hemma igen. Lycklig sol skiner över frusna isar men ledsen utebelysning vajar i vinden. Min mormor hade färgglada Kalle Ankalampor i sin utegran. Sedan dess har jag varit på jakt efter den mest maxade blink- och blänkkänslan som pengar kan köpa.

Jul igen

Jag har en överlägset orealistisk och totalromantisk syn på jul i södra Kalifornien, äntligen skulle jag få tindra som bara mormor kunde få mig att göra. Hennes pepparkakshus med färggranna non-stop på taket rasade inte förrän på annandagen när mostrarna demolerade det, och hon hade en bordkrans med karameller inslagna i blanka papper. Precis en sådan krans hittade jag i shoppingcentret The Grove. I parkeringshuset lös kristallkronor varmt och välkomnande medan man gick från bilen på röd matta till doften av vita liljor i jättelika vaser.

Parkering i The Grove

Och i området Candy Lane tävlade husen i utsmyckning. Men även om min mormor var en kitchdrottning och jag hennes osvurna arvtagare finns det inget så omodernt som julprydnader efter nyår. Nu vill jag ha tulpaner och små söta primula med löfte om vår.

Stilla solnedgång med siluetter

Jag har mått bra av att vara här med er. Tack alla fina rara läsare och god fortsättning på världens bästa 2011. Må bäst, ok?!

Kramar från LinaPinaBallerina

Kommentera

Lisa för själen

Av Lina Forss den 2011-01-08 12:10

Finns det bevis för att vi mår bättre av sköna ting?

Ro vid Oceanen

Flygplatsen O´Hare i Chicago är så fin! Hemresa, trots att vi inte gjort massor. Inte åkt in till stan och tittat på Michael Jordanstatyn, inte tagit kustvägen från LA till San Fransisco för barnen ville inte sitta i bilen och spela dataspel i två dagar. Inte åkt till fängelseön Alcatraz för att hajar simmar runt båten i bukten och alla i familjen har sett Hajen. Inte varit på bio varje kväll. Inte ätit sushi för att vi missade avfarten. Inte åkt till New York för att snöstorm stängde flygplatsen. Men det är det enda jag kan komma på, allt det andra har vi gjort. Packat bilen full med sju barn och en hund och letat huset med mest juldekorationer i Cottage Grove, beställt alla variationer på hamburgarna på Wendys, målat naglarna på en vietnamesiskt salong och trippat hem i flipflops första mellandagen (årets tråkigaste dag), rest tidsmaskin tillbaks till Pompeij före vulkanutbrottet på Getty Villa, shoppat nästan lika obsent mycket som Julia Roberts i Pretty Woman, sett The Fighter som borde få en Oscar för bästa film, varit vid Kodak Theatre där Oscarsstatyetterna delas ut, ätit Caesarsallad. Varit lyckliga. Lycka=Hälsa=Sant.

Flygplatsen O'Hare, Chicago

Michael Jackson på väg hem

Kommentera

Vitamininjektion

Av Lina Forss den 2011-01-07 19:15

Red ingen Belgian men ett gäng andra hästar. Är hjärtklappning bra för välbefinnandet om det medför suverän självkänsla? Ibland undrar jag om det finns en given ekvation för hälsa. Om jag kastar in någon timme inte alltför hård träning minst fyra dagar i veckan, äter kikärtor så fort jag kommer ihåg och godis med färgämnen mindre ofta än jag önskar, bara dricker vin när jag är glad och skrattar mycket åt allt oväntat som sker – kommer jag leva längre då? Jag skulle verkligen vilja veta det. Snart har jag hunnit ikapp min mamma som dog alldeles för ung och jag vill gärna ha facit på vad som spelar roll.

Cisco

Kommentera

Villigt villebråd

Av Lina Forss den 2011-01-06 10:01

Firade julafton i Venice, LA. Precis just där, på stranden där ett gäng gubbar och unga killar spelade basket kom jag på att julen inte är på riktigt. Om man kan åka ifrån den lika lätt som vi gjorde måste det vara bevis nog. Med lätta steg studsade jag vidare på mina nya gympaskor med rund sula som har utlovat snyggare rumpa. Fnissade, det var jag och Forest Gump som gick oss runt världen.

Venus i Venice

Jag går överallt. Förbi pyttesmå Hans & Gretahus på Washington Boulevard, jättelika italienska palats längs de anlagda kanalerna, rakt ut på piren i den stilla oceanen. Såg inga hajar, är barnsligt förtjust i läskiga djur. Människor skejtade, cyklade, rullade, dansade och bara en tre-fyra stycken försökte övertala mig att köpa marijuana av medicinska skäl. Led inte av värre än skavsår och av att vara något vilse.

Action på Venice Beach


Kommentera

Välbefinnande

Av Lina Forss den 2011-01-05 04:11

Dimhöljda hästvidder

Alldeles nyss stod jag i en mörk hage med flyende stormmoln på himlen och en spinnande katt på min axel. En flock keliga hästar hängde över mig. Vet ni hur det känns i magen när en purrig liten katt nosar på en jättelik hästmule och båda fnyser ut värme när man står mitt i? Det känns som kärlek och lycka. Igår red jag en av hästarna, vi blev lite osams. Egentligen är jag livrädd för hästar men det är en hemlighet. Av någon anledning red jag i mörker för skymningen kom i kapp mig, men hästen som inte brukade bli riden ville inte mer. Den slängde med huvudet och jag parerade med att kasta mig lite fram och tillbaka för en hästskalle i på näsan gör jätteont. Till slut ville jag också gå in men jag var tvungen att vinna annars skulle vi aldrig reda ut det här. Så jag tänkte att en bråkig häst egentligen inte är farligare än en bråkig hund och till slut nådde vi en kompromiss.

I hagen

Imorgon ska jag rida en Belgian. Det är enligt vissa världens största hästras. Det tror jag kommer att vara nyttigt för mig.Häst i dimma

Kommentera

What happens in the bush stays in the bush!

Av Lina Forss den 2011-01-04 12:41

Drömfabriken

Jetlag, 9 timmars tidsskillnad för mitt huvud är kvar i LA. Vi äter hela tiden, och sover dubbelt så mycket och ändå är det ingen som orkar vara vaken på kvällarna. Jag har bestämt mig för att välja den sunda livsstilen, frukt och no carbs. Som de säger i Desperate Housewives ”I havent been on carbs since ’85”. Hollywood är en låtsasplats för ingen bor där, alla kommer bara dit i jakt på nåt som är mer av en känsla och en jättelik skylt uppe i bergen. På Universal Studios kan man besöka Listeria Lane där alla de desperata fruarna häckar.

Kämpar lite mot att min uppfattning om kultur är fina tavlor inuti byggnader som är urgamla. Här finns museum proppfulla med såna tavlor, men shopping och fake är fortfarande king, och utklädda Michael Jacksonkopior. Mat finns överallt och hysteriskt vackra människor som opererar sig till oigenkännlighet. Inser att stjärnorna jojolever. Äter och är lediga, bantar och tränar och sminkar sig när de jobbar. Vi hittar ett fint litet köpcentrum i Malibu, ser Sharon Stone och Billy Connely och Britney Spears men det är PFZ. Paparazzi Free Zone. När allt blir för mycket tänker jag på mitt skidspår där hemma. Ensam på golfbanan, solnedgång över sundet och sen är det bara jag och älgarna. Några nyfikna rådjur.

Hollywood Boulevard

Kommentera

The world is a book and she who stays at home reads only one page

Av Lina Forss den 2011-01-03 07:14

Lina på läktaren

Hälsa. Jag ska tala om hälsa. Jag heter Lina Forss och jag är kall om händerna för jag har varit ute och gått över frusna åkrar i Wisconsin. Vinden blåste så att det gjorde ont i huvudet medan jag försökte hitta en cykelväg. Trekfabriken ligger nära, den som Lance Armstrong får sina vinnarcyklar ifrån. Jag har varit där, sett hans cyklar, känt av hans jävlaranamma. Lance Armstrong har vunnit mot cancer och Tour de France 7 gånger efter sin sjukdom och resten av tiden kämpar hans LiveStrong för att hjälpa andra sjuka. Kan han så kan jag åtminstone ge mig själv 30 minuter motion om dagen tänkte jag och traskade på. I husen runt om lös det. Flammande sken från teveapparater och ett helt land som såg amerikansk collegefotboll, Rose Bowl. På juldagen var vi på Staples Center i Los Angeles och såg Mästarnas Mästare i basket: Kobe Bryant och LeBron James. Folk drack öl och åt junk och satte fart mot sina bilar innan matchen ens var slut för att hemmalaget Lakers var usla. I LA finns det fler bilar än människor. I Wisconsin kan man köra drive-thru på banken.


Kommentera

Lina Forss

Lina Forss
Namn: Lina Forss
Gör: Författare och skribent
Intresse: Cyklar, skidar, simmar, läser
Hjärtefråga: Rättvisa åt alla barn
Kontakt: kontakt@linaforss.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika