Doreen Månsson

Sorry

Av Doreen Månsson den 2010-11-19 22:22

Hej snyggingar
Jag gjorde inget inlägg igår för jag flög till Ängelholm och hamnade på en gård i Laholm helt utan täckning. I morse höll jag en föreläsning om mångfald och ungdomar för några politiker och ungdomsråd i Laholm. Kullaflyg i all ära men blåser det lilla minsta så passerar hela ens liv i en snabbspolad revy. Nu är jag hemma i mitt älskade Sollentuna och sitter och går igenom hela 63 mail (önskar att alla var roliga ). Idag blev det nudlar på menyn (noll middag 18 och noll husman)i morgon åker jag till Gbg på en annan mångfaldsföreläsning. Ingen rast och ingen ro (och inga tre rätters middagar i mitt hem på länge). Nu ska jag packa och sen sova , hoppas ni för en grymt bra fredag . Peace Doreen

Kommentera

man skulle kunna säga att jag tränar jämt, oftast

Av Doreen Månsson den 2010-11-17 22:54

Idag har varit en katastrofkaotisk dag. Jag har haft så sjukt mycket att göra och jag hade bestämt att gå på ett Crossfit-pass innan jag åkte hem för dagen.

Det blev inte så i vanlig ordning dök ett viktig mail upp precis när jag skulle ge mig av och så fastnade jag i jobb och det blev noll träning. Precis som vanligt alltså. När folk frågar om jag tränar så svarar jag alltid ja, ljuger alltså. Det känns som att jag blir lite mer hälsosam varje gång jag säger att jag tränar och varje gång jag låter ICA kassörskan se mitt SATS kort skymta när jag ska betala. Jag tänker att hon tror att jag nog har väldigt fasta lår, det har man när man är medlem på gym. Jag kommer att träna väldigt snart, när spelar ingen roll för när det sker kommer det att vara så innerligt och bra att det kompenserar alla gånger jag inte hunnit/orkat/varit i stan/orkat/orkat.

Nu ska jag dricka te och äta en bulle för i morgon ska jag träna

Natti systrar

D

Kommentarer

Linda Newnham skrev 2010-11-18 17:32:

Att gympa hjärnan är också träning. Så brukar jag rättfärdiga mig själv i alla fall. Vissa veckor... ;-)

Kommentera

Nu är det dags för oss att hänga!

Av Doreen Månsson den 2010-11-16 23:56

Kort om mig, jag heter Doreen Månsson och bor i Sollentuna (japp, Sveriges vackraste kommun).Jag har två döttrar, Hayat 19 och Yasmine 14 och jag tycker att jag jobbar jämt! Härom dagen kom jag på att den enda tiden på dygnet då jag är "ensam" är på pendeln på väg till eller från jobbet. Efter en dag på jobbet så ska jag hem till mitt "riktiga" arbete. Tursamt nog är tjejerna stora nu och kan laga mat till sig själva men jag behövs för läxläsning, förhör mm. Jag har i omgångar känt mig ganska misslyckad i min uppgift som mor då jag aldrig kan sitta och äta middag vid 18.00 (gör folk det eller är det en myt sen 80-talet?). Våra middagar är snarare runt 20.00-21.30. Inga heliga middagsritualer och ingen fast struktur. Ibland känner jag mig lite som en tjackpundarmamma som aldrig kan hålla tider men så för ett tag sen så tänkte jag om. Jag är inte hemma kl 18.00 för att jag jobbar. Jag jobbar för att försörja mina barn och för att vi ska kunna må bra. Ibland är det väldigt mycket och tufft och jag vägrar ha dåligt samvete och känna mig misslyckad för att jag gör mitt bästa, det jag måste. Det som är intressant är att mina barn aldrig har klagat på att vi inte har det som alla andra, dom verkar inte jämföra oss med andra. Det är jag som på något sätt låter den osynliga normsjuka som förpestar vårt land och alla oss som bor i det komma åt mig. Den norm som jag avskyr.

Jag har ingen "kärnfamilj" eller jo, jag har en annan sorts "kärnfamilj". Inte en dålig kopia på den riktiga, bara en annan. Vi ser annorlunda ut och våran familjestruktur och rytm är annorlunda . Det är okej, det får vara annorlunda. Annorlunda är bra. Vi behöver inte alla vara tomater. Jag och min familj kanske är paprika, du och din kanske är gurka och tillsammans kan vi vara sallad.

I framtiden när folk frågar om vilken tid vi äter middag kommer jag stolt att säga att det sker runt 21.00 tiden.

Onormalt i Sverige kanske men mer normalt än kl 18.00 om man kollar med resten av jordens ca 195 länder.

Kram och godnatt systrar!!

D

Kommentarer

Metha skrev 2010-11-17 20:15:

Underbart tillsammans kan vi va en sallad det gillar jag underbar kommententar...kram M

Nabila skrev 2010-11-17 21:48:

Jättefint skrivet! Alla familjer är kärnfamiljer oavsett hur dom ser ut. Och alla funkar olika men ändå på samma sätt. Sålänge kärleken finns där spelar det ingen roll vilken tid middagen äts! Du är en jättebra mamma Doreen!

Kristina skrev 2010-11-17 21:52:

känner igen mig i det du säger........jag är ensam med min lilla underbara son och jobbar mycket och galna timmar...har ständigt dåligt samvete för att jag inte är hemma och ibland borta hela helger.MEN, jag jobbar för att vi ska ha det bra och precis som du säger , det är den verkligheten som är hans.Å andra sidan är jag ibland ledig i längre perioder och kan då vara mamma på heltid och finnas där och ha tid och ork att göra roliga saker tillsammans.. kämpa på tjejen, jag är övertygad om att dina tjejer är sjukt stolta över sin coola mamma,Kraam

Ann-Marie skrev 2010-11-17 21:58:

Hahaha!
Då är jag vitkål:)

När jag växte upp åt vi aldrig tillsammans eftersom mina föräldrar jobbade skift. Maten stod på spisen och så tog man sig en tallrik och satte sig på valfri plats. Jag sa alltid då, att vi skulle äta ihop kl 18 när jag blev stor. Nu äter min dotter en tid (för hon är bebis), jag äter exakt 35 minuter efter avslutat träningpass (eftersom jag är en mammaledig träningnarkoman) och min man äter kl 21.30 framför TVn (eftersom det inte finns någon kvar han kan äta med)
Så gick det med min plan. Så vi är fler!

vänligen,
Ann-Marie

Kommentera

Doreen Månsson

Doreen Månsson
Gör: programledare tv producent mångfaldskonsult

Intresse: mitt jobb är mitt intresse

Hjärtefråga: allas lika värde

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika