Fanny Wallin Kjellberg

Söndagsutflykt, tack för mig och gymping

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-09-05 10:37

Så var det söndag redan;) Den här veckan har flugit iväg mer än vanligt, jag har njutit av varje dag då jag fått skriva här och bidra till ett sådant fint budskap som 1.6 och 2.6miljonerklubben ger.

Min vecka startade igång starkt med tre pass på måndagen, bloggning här på sidan, möten om gympingutbildningen, klädprovning och träff med vår dj för att göra ny musik. Tisdagen bjöd på mer bloggning, gymping, dansträning med Susan med efterföljande uppvisning på Djurgården på 1.6miljonerklubbens hjärtgåing. Onsdagen var härligt intensiv som alltid, fyra pass, möten, kostrådgivning och bloggning. Torsdagen blev desto lugnare med mycket möten, härliga, uppfriskande promenader, en hel del mailandes, bloggning här på sidan och även ett stopp på Independent Kostym i frihamnen där jag hittade kläder till en orientalmaskerad vi gick på, på fredagen.  Fredag morgon regnade det och jag låg länge i badet och skrubbade och filade och la mask och hårinpackning, sedan körde jag iväg till Sturebadet Haga där jag är på fredagarna och hade två toppenpass. Sedan tog jag eftermiddagen ledig och fixade hemma med blommor och googlade runt på nätet för egen skull och vips så var det dags för att gå på fest.

Lördagen spenderades hemma, med mycket mys och vila, lite mail emellan myset och så lite blogg här förstås;) Idag beger vi oss ut till landet, denna fina söndag med mycket sol och varmt i luften, jag ska ut till Susan på föllsislunch för hennes man och en rivig prommis i skogen med deras underbara hund, Balou;)

Helgen ser jag alltid till att vara ledig på, ibland är det utbildningar eller en föreläsning eller event och det är okej, men jag har inget schemalagt varje helg. Jag behöver vara ledig och vila kroppen och rösten, jag behöver samla ny energi helt enkelt. Så när måndagsmorgonen kommer och jag ska upp tidigt och kicka igång min mysiga grupp på gymmet på Lidingö så är jag inte bara pigg och har ny kraft, jag har längtat efter att få röra på mig! Ibland blir det jobb även på helgen och vissa veckor är mer intensiva med mer träning och fler möten och då ser jag verkligen till att ta hand om mig. Jag ser till att komma i säng så jag får tillräckligt många sovtimmar, jag äter mycket, små mål, många gånger för att hålla min energi igång och mitt blodsocker jämnt. När jag har mycket träning, försöker jag boka in färre möten så jag får vila min röst som är ett av mina främsta redskap. Och jag går undan emellan mina pass och andas och är för mig själv några minuter, för att samla mig, för att få ny kraft och för att behålla mitt fokus och min närvaro i det jag gör. Vissa kvällar är jag så trött så jag stapplar direkt i säng efter middagen, men det är en skön trötthet. Jag älskar mitt arbete och den här hösten vet jag inte om jag hinner mer jobb, men jag tittar ändå och hör mig ändå för efter mer, för jag tycker att det är så roligt och jag vill att fler ska uppleva gymping och allt det fantastiska som det innebär!

Så, jag vill avsluta med att tacka för mig den här veckan och jag hoppas jag får blogga mer här på 2.6miljonerklubben.

Vill du veta mer om gymping, vill du komma på ett pass, behöver du hjälp med din träning eller kost.
Eller är du intresserad av att arbeta med det jag gör –Vill du bli gympinginstruktör? Ring, maila eller sms mig, vi behöver fler instruktörer nu när Gympingen breder ut sig runt om i landet, har du glädjen och styrkan inom dig och bara längtar efter att få sprida den vidare? Hör av dig;)

Kram Fanny Wallin Kjellberg Hälsokonsult fannywk@gmail.com www.gympingakademien.com 0735393910

Kommentera

Tid till att vara

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-09-04 14:11

Lördag förmiddag, solen gömmer sig lite bakom molnen, en lätt vind blåser runt lite blad ute på tomten, det är stilla och härligt omkring mig. Jag går ut på trappan och andas in och ut, känner lugnet sprida sig i kroppen.

Jag har i dagarna fem skrivit om hälsa där fokuset legat på träning och kost. Jag har också pratat om balans och hur viktigt det är att man tar hand om sin kropp inifrån och ut och utifrån och in. Vi är inte bara våra kroppar, vi har även våra sinnen som behöver stimulans, utmaningar och även frid.

Vilken dag i veckan passar bättre att slappna av på än en lördag;) Hela veckan har gått med arbete, sysslor, ärenden och måsten, första dagen på helgen är här, ta vara på den. Lyssna efter vad du vill göra, kanske längtar du efter en tuff aktivitet eller att gå ut och dansa med vänner? Kul, go for it! Låt då söndagen bli din vilodag känslomässigt, för vi behöver det. Helst av allt behöver vi alla en stund varje dag då vi stannar upp och bara andas, tittar oss omkring, är närvarande helt enkelt. Om detta är en möjlighet så ta den, har du även chansen att få en hel dag, som idag, då du bara är, ta den också.

När vi stannar upp, och tar tid för oss själva, så får vi såå mycket tillbaka. Många människor tar så kallade powernaps, en liten sovstund på 20-30 minuter. Av den lilla stunden då vi släpper tankar, krav, måsten, tvätthögen på golvet, mötet eller vad som än pockar på, så samlar sig kroppen. Den får vara i stillhet och samla energi, den rensar ut gammalt som tar kraft så att vi blir rena, i bättre flöde och därmed en energiportal.

Så, ta tid för dig själv! Vik en halvtimme om dagen eller längre för avkoppling och vila. Sitt en stund och meditera i tysthet eller lägg dig ned och slut ögonen. Låt alla tankar som vill komma fram, känn efter hur du mår, tacka dig själv för att du är en fantastisk människa och känn uppskattning för allt du har. Bara va, i dig själv, med dig själv och du ska se hur mycket ny kraft och energi du får av den här lilla pausen!

Kommentera

Motivation

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-09-03 09:47

Ibland kan man behöva något som kickstartar en när det gäller träning och bra kost. I mitt arbete med hälsa så talar jag lika mycket om träning som jag gör om kost och jag ser alltid på helheten. För att leva i balans, i hälsa, så gäller det att ta hand om hela dig, kropp, knopp och själ. Kroppen tas om hand genom rörelse och träning samt bra kost. Knoppen tar du hand om genom stimulans i olika former-det kan handla om allt ifrån att bli peppad på ett träningspass, att umgås med din bästa väninna till att läsa en intressant artikel eller rogivande bok. Själen får sitt när kropp och knopp är i balans och när du lyssnar inåt, tror på dig själv och agerar utifrån dina tankar och känslor.

När allt detta fungerar, när vi är i ett flöde, i balans, det är då vi mår som allra bäst, tror jag. Men för att komma dit behöver vi alla motiveras på olika sätt. När jag jobbar med mina underbara tjejer, vare sig det gäller träning eller kost eller vi bara har ett trevligt samtal så verkar det oftast handla om just motivationen.

För mig som arbetar med detta, så är tanken att jag kan få må bra, vara frisk, ha all energi jag behöver och känna mig glad den enda motivationen jag behöver för att träna. Men alla har inte kommit dit, och det är okej, för jag var inte där heller innan jag började arbeta med gymping för fem år sedan.

Jag har ett underbart tjejgäng som jag träffar så ofta jag hinner med mellan mina konstiga arbetstider;) och för två år sedan så var vi iväg på en golfresa och pratade om hur härligt det är att umgås samtidigt som man är iväg och gör något, i vårt fall spela golf och alla de timmar med frisk luft, rörelse och motion på banan. En väninna, Cecilia, kläckte den superroliga idén att vi skulle göra en svensk tjejklassiker. Vi skulle öva ihop till alla de olika loppen; löpning, långfärdsskidor, simning och cykling, och sedan skulle vi packa in oss i bilen och köra ihop till de olika aktiviteterna. Motion och socialt samtidigt, wow vilken grej!

Det visade sig vara hur roligt som helst, grymt jobbigt såklart men oj vad man kände sig duktig efteråt och vad kul och mysigt det var att få umgås så mycket samtidigt! Visst är det hur trevligt som helst att ses över en middag också, men variation berikar.

Numera drar jag alltid den här historien och pushar andra att hitta just en sådan här motivation, för då kommer du igång och du måste verkligen träna inför alla dessa lopp om du ska orka. Sedan är det bara att fortsätta för du har ju redan startat!

Vill man inte binda upp sig i ett helt år, då det faktiskt tar rätt mycket tid, så kan man hoppa på enstaka lopp, att köra tjejvasaloppet är rätt coolt att ha gjort. Eller vad sägs om att springa tjejlidingöloppet nu i slutet på september på en mil? Dra med en väninna om du vill, börja gå powerwalks, träna på olika pass några gånger i veckan så att du bygger upp eller håller igång din kondition och styrka. Sedan ökar du på och springer två gånger i veckan och ser till så att du äter bra och fyller på med rätt energi och dricker mycket vatten.

Jag och mina väninnor har nu ökat från tjejklassikern och ska starta med det stora Lidingöloppet i slutet på september. Vem vet, kanske blir det stora vasaloppet också i februari, den som lever får se, hoppas vi ses ute i spåret;)

Kommentera

Nya tag inför hösten

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-09-02 12:03

Nu har den härliga hösten anlänt och sommaren ligger bakom oss, för mig är hösten en riktig favorit, jag älskar när årstiderna skiftar och man får ta på sig ett par snygga stövlar, jeans, en stickad tröja och använda alla snygga sjalar som fått ligga ensamma i garderoben.

Jag sa just detta på ett träningspass jag hade i veckan och trodde att jag skulle få medhåll, men det svar jag fick var: jaa usch nu är sommaren över och man har ju ätit för mycket igen, jaa vilken tur att det är höst och blir kallt så att man får ha stora kläder som döljer och jag kommer inte i mina jeans för jag har gått upp under semestern.

Jag kände att oj vilken vändning det blev, fokuset hamnade direkt på kroppsvikten och kosten istället. Och faktiskt så brukar det bli så här varje ny termin, när jag verkligen tänker efter. Folk kommer tillbaka efter semestern och har unnat sig både det ena och det andra, tränat för lite eller inget alls och vad händer då? Jo, kroppen förändras ju såklart. Jag kände imorse att det här ska jag skriva om idag på 2.6miljonerbloggen; nya tag inför hösten, så nu kör vi ;)

För mig som arbetar med hälsa är det inte bara självklart utan även mycket lättare att träna och att äta rätt. Med det sagt så vill jag berätta att det kan vara enkelt för andra också. Det gäller bara att bestämma sig, bestäm och verkställ. Det är din kropp det handlar om och mår den inte bra så orkar vi inte allt vi vill göra. Tänk dig vår kropp som en bil, en bil behöver bensin för att ta sig fram, men den behöver också rätt sorts bensin, en dieselmotor kommer inte många meter när den tankas med vanlig 95. Vi fungerar precis likadant. Tankar du din kropp med onyttig mat så kommer vi inte långt. Sedan är alla kroppar olika, precis som bilar, och det gäller att lyssna in vad som fungerar för just dig. För mig är detta ett vinnande koncept:

Ät mycket frukt och grönt varje dag - det innehåller antioxidanter och vitaminer och mineraler som håller oss friska.
Välj grovt bröd med synliga frön och nötter – grovt bröd med fibrer mättar, ger oss bra energi och håller magen igång. Ät proteiner och kolhydrater, vi behöver båda - proteiner är kroppens byggstenar och kolhydrater är kroppens energikälla. Inte alla mår bra av att blanda, så lyssna på kroppen och ät dem antingen ihop eller var för sig tillsammans med en stor härlig sallad. Fett, vi bränner fett genom att äta fett och det goda fettet som jag kallar det behöver vi för hår, hud och naglar. Bra fettkällor att satsa på - olivolja, feta fiskar, nötter. Vatten, drick riktligt med vatten under dagen, det renar och rensar oss på insidan. Tränar du eller är det varmt utomhus kan du behöva dricka lite extra.

En bra och enkel sak att komma ihåg med kosten: fyll tallriken med lite av varje och låt större delen av tallriken bestå av grönt-tillagat eller rått.

Så har vi kommit till träningsbiten, för en hälsosam, stark, glad och frisk kropp får vi när vi är i balans med kost och träning.

Alla gillar olika saker, vilket är toppen eftersom utbudet idag är enormt.  Vad du än gillar se till så att din träning blir varierad, det är då vi får resultat. Tänk dig en tennislektion där du får samma tips och samma övningar hela tiden. Du kommer att bli grym på just det du lär dig på den lektionen. Men sedan vill du gå vidare och bli duktigare eller hur. På samma sätt fungerar kroppen, tränar du på samma sätt varje gång så lär sig din intelligenta kropp hur den ska hushålla med energi och den gör till sist inte av med mer än den behöver och då utvecklas vi inte resultatmässigt. Så variera din träning, promenera, spring, gå på olika pass eller gå på pass som varierar sig i sin träning, som GYMPING! Inget pass är sig det andra likt och man vet aldrig vad för spännande som kan hända. Det man däremot vet är att hela kroppen får sitt, och det är mycket av allt, mycket mage, mycket lår, mycket armar, mycket rygg och mycket stjärt!

Få in en bra rutin där du rör på dig varje dag och tränar regelbundet 3-4 gånger i veckan;) Lycka till!!!

Välkommen att prova på ett gympingpass, vi har provträning ute på Lidingö, Miramadi Training i Torsvik på måndagar och onsdagar, vill du veta mer, maila mig gärna fannywk@gmail.com eller läs mer på www.gympingakademien.com

Kommentarer

Helena skrev 2010-09-02 14:02:

Jag har tränat tennis i 13 år och än har jag inte tröttnat i alla fall. Tränar numera 6 timmar i veckan :)

Fanny Wallin Kjellberg skrev 2010-09-02 18:48:

jaaa det är bra det helena;) tennis är superhärligt för kroppen, man får verkligen svettas;) Du lär ju vara grym;)

Jenny skrev 2010-09-02 22:10:

Så fint och vist du skriver kära syster! Fortsätt göra det du gör och dela med dig av det du är bra på till andra! Kramar

Kommentera

Hjårtgåing

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-09-01 10:51

Wow, vilken dag igår;) Solen sken, det var varmt, i både sinnen och luft och stämningen var absolut på topp!

Det kändes som en sådan stor ära att få vara med igår, på Djurgården och ta del av det här fina och genomtänkta eventet som 1.6miljonerklubben ordnat. Alla tälten som var uppställda i en öppen cirkel med massvis av spännande ting och information inom hälsa, det gröna gräset som lös upp emellan alla kvinnor som nyfiket sprang runt i sina snygga röda kepsar. Solens strålar som lös ned på alla och gav oss energi och lust till livet. Jag hörde att vi var fler än 500 kvinnor (och jag tror att jag såg minst 4 män) och alla bidrog till den fina dag det blev igår.

Blossom inledde med att kicka igång oss med hälsotips, sedan kom Maria Ellena och dansade igång våra höfter och skrattmuskler med salsa och limbo. Sedan var det dags för mig och faster Susan att inta scenen och jag säger det varje gång, även fast jag gjort det här nu så många gånger i så många år, det är sådan kick!!!! Att stå på scenen, med musiken dundrandes i högtalarna och se så många kvinnor (och några män) gympa med en sådan energi och kraft och glädje! Det här är den största adrenalinkicken som finns. Jag behöver inget glas vin för att kickas igång, det räcker med att jag får ställa mig framför en grupp och bara gympa! Det är det roligaste som finns och det bästa, och det är mitt jobb, jag kan inte riktigt förstå det ibland!

Det här är en av många anledningar varför jag och Susan startat utbildningar i Gymping, det är ett sådant underbart, roligt, fantastiskt arbete, man kommer själv i form som en stor bonus och man får träffa så mycket härliga människor i sitt arbete.
Vill du veta mer om hur underbart det är att arbeta med gymping, kontakta mig och/eller gå in på vår hemsida och läs mer om gymping och vår utbildning: www.gympingakademien.com

Nästa utbildning startar i höst och vi har några platser kvar, kanske är det just DU som tar en av dom;)

Stor kram Fanny

pori+jag1-150x150.jpg

Kommentera

Var snäll mot dig själv

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-08-31 13:29

Var snäll mot dig själv
Idag vill jag skriva om att ta hand om sig själv, många gör det-men inte så ofta och många gör det inte-och ganska ofta.

Vi lever år 2010 och för många människor innebär ett vanligt liv mycket stress, för lite sömn och för mycket jobb, Det är större konkurrens på jobbmarknaden idag, vi oroar oss mer för våra relationer, det är ofta knepigt att hinna med hämtning på dagis (och/eller vem som ska lämna och hämta) Vi är rädda för att åldras idag på ett annat sätt och många fler väljer att operera sig. Hälsan är en ständig press och pekpinne för många, trots att många vet hur de ska göra för att leva hälsosamt, gör de det inte, utan prioriterar annat.

Det är inte lätt att leva idag…

Men tänk om det kan vara det….tänk om det finns en väg runt detta, ett tankesätt som kan hjälpa oss på vägen genom denna vardag som ibland kan innehålla så mycket stress och måsten.

För det är i tanken det börjar, tror jag. Det är våra tankar som bestämmer hur jobbigt en sak är- eller hur kul en sak är.  Ofta är det tankarna om oss själva som sätter käppar i hjulet för vår lycka. Vi tycker inte att vi duger som vi är kanske, vi tycker inte att vi förtjänar att bli älskade eller att vara lyckliga. Men varför då? Vi är ju underbara, allihop, precis som vi är, tycker jag. Vi föds lyckliga, helt och hållet i kärleken och närvarande i det som sker omkring oss. Sedan händer något, livet händer, och vi känner och tänker och lyssnar inte längre inåt, som ett barn gör. Frågar du ett barn om den vill leka så svarar den helt ärligt från hjärtat, ja eller nej.  När slutade vi egentligen att göra det?

Det jag vill säga här idag på 2.6miljonerbloggen är att jag tycker att vi ska se inåt mer, på oss själva, lyssna, känna, tänka inåt. Och se vad vi får för svar.

Hur ska vi ta hand om oss själva idag 2010? Svaret inifrån mig är att ja ska ta hand om mig själv genom att lyssna efter vad jag behöver för att må bra. Detta är olika för alla, för mig betyder det tid för mig själv, att få umgås med goda vänner och min familj, vara ute i skog och mark, träna och äta bra, läsa, prata, lyssna på musik-allt som ger mig stimulans, för det behöver jag. Precis som jag behöver ha tråkigt ibland också, bara sitta och stirra i väggen en stund eller meditera och släppa alla tankar eller ta en powernap.

Vi är inte ego för att vi sätter oss själva främst, det är när vi gör så som vi får den energi vi behöver för att kunna ge till andra.  När vi lyssnar inåt, tar hand om oss själva, får energi-det är då vi kan sluta stressa, sluta konkurrera, sluta tycka att det är jobbigt att få ihop vardagen. Det är då vi älskar oss själva, tror jag, för det är då vi mår bra och mår vi bra, så går det mesta bra;) Vad spelar det då för roll om vi har en rynka eller två, vi är ändå vackra för vår skönhet, vårt välmående, skiner igenom från insidan. Så ta bättre hand om dig själv, det kostar inte mer än ditt beslut!

Må väl;) Hoppas vi ses i eftermiddag på Djurgården och 1.6miljonerklubbens hjärtgåing, jag och faster Susan kommer gympa igång alla 16.45 på stora scenen, välkomna;)

Kommentarer

Helena skrev 2010-08-31 21:30:

Så fint skrivet! Tack för det fina inlägget! Kram <3

Kommentera

Hälsa som yrke

Av Fanny Wallin Kjellberg den 2010-08-30 14:24

Hej alla fina, vackra, starka kvinnor som anslutit sig till denna fantastiska och viktiga hemsida och välkomna alla modiga män som surfat in för att läsa vad vi kvinnor sysslar med, tänker och känner om livet;)

Jag vill först presentera mig, jag heter Fanny och som ni kan se i min lilla inforuta så arbetar jag med hälsa. Att leda och att utbilda, och därmed sprida hälsa, är för mig världens bästa arbete. Jag vaknar upp varje dag och känner tacksamhet för att jag får leda andra i träning, inspirera och motivera andra till att ta hand om sig själva, för det är exakt det som sker under ett träningspass hos mig. Jag leder en träningsform som heter Gymping, som är, precis som aerobic och body pump, sin egen träningsform. I gymping får både kropp och knopp sig en omgång; övningarna är figuformande och resultatinriktade, passen leds med mycket glädje, engagemang, energi och hela tiden med tänk känn och närvaro i rörelserna. Deltagarna inspireras och motiveras med musik och tips och råd inom hälsa. Inget pass är sig det andra likt, man vet aldrig vad för spännande som ska hända på ett pass;)

För mer än 43 år sedan äntrade min faster Sveriges träningsscen med sitt alldeles unika koncept. Ingen hade sett träning ledas med en sådan energi, kraft, glädje och fokus. Detta nya, spännande koncept upptäcktes såklart och hamnade på SVT på bästa sändningstid. Kanske har några listat ut vem jag pratar om, för er som fortfarande gissar kan jag berätta att även de kläder som bars på Gympingen var nyskapande och fick nog både en och annan att sätta kaffet i halsen hemma i sofforna. Jag talar såklart om Susan Lanefelt, Sveriges gympadrottning på 80-talet. Med sina glansiga dräkter i pastell och fluffiga benvärmare fick Susan hela Sverige att börja gympa, och det gör hon fortfarande idag- glatt påhejandes av mig, hennes brorsdotter och kollega. För mig har hälsa-att träna och att äta bra- alltid varit viktigt. Vi är en otroligt aktiv och smått galen familj när det gäller att träna, min fina mamma var med i Susan gympinggäng på 80-talet och har sedan dess själv arbetat med hälsa och driver idag ett holistiskt träningscenter. Min pappa har alltid tränat styrketräning, joggat och spelat tennis, min syster var inne på mitt spår ett tag och gick en utbildning i aerobic men bytte inriktning, blev psykolog och utövar nu hjärngymping istället;) Min underbara och absolut magiska pojkvän Fredrik är golftokig och tar varje chans han får till att jaga mig-med skrämmande förtjusning- upp för trappan där hemma, så han bidrar också till vår aktiva familj….

När Susan frågade om jag ville utbilda mig till Gympinginstruktör för fem år sedan var mitt svar givet och sommaren 2005 är fortfarande den bästa sommaren jag upplevt. Jag flyttade ut till Susan på landet på Vindö och varje morgon, tidigt, inleddes lektionerna i solstolen. Det var anatomi, näringslära, ledarskap, röstträning, musiklära och förstås massa gymping! Jag fick stå på den vingliga bryggan och Susan stod i det kallna vattnet och tillsammans gympade vi i den lilla viken, för jag ville lära mig att leda i både vatten och på land. Mitt första pass, på den något gamla flytbryggan och med den lika gamla bärbara stereon som hoppade till varje gång jag gjorde det, kommer jag aldrig att glömma. När jag satte på play och gympingmusiken startade igång hade jag inte den blekaste vad jag skulle göra, trots den stora rörelsebanken och Susans peppande lektioner. Men jag hade inget att oroa mig över, min kropp tog kommandot och körde ett helt vattengympingpass, kanske inte det bästa eller snyggaste eller det mest effektivaste, men jag gjorde det. Det var som om något klack till i mig och jag fann min roll direkt, som gympinginstruktör. För att elda på mitt ego ännu mer hur rätt det här var för mig spred sig ryktet i området och nästa morgon stod det en grupp gympingsugna kvinnor, ungdomar och barn på stranden, redo att kasta sig i det kalla vattnet. Dag tre simmade det folk över från andra sidan viken för att vara med och dag fyra kom en båt körandes alldeles intill, varav en kvinna fick syn på mig och hoppade överbord, simmade in till bryggan och frågade om hon fick vara med. På eftermiddagarna gympade vi, i kjol och glasögon då vi ville få oss en solbränna samtidigt, de stora blanka fönstren fick agera spegel och jag gympade tills jag fick stickor under fötterna på däcket.

Hårt arbete lönar sig; idag arbetar jag heltid med gymping, leder 10 pass måndag till fredag och utbildar andra till gympinginstruktörer;)

Vill du komma på ett pass, ring eller maila mig eller besök vår hemsida, www.gympingakademien.com

Kram F

Kommentera

Fanny Wallin Kjellberg

Fanny Wallin Kjellberg
Gör: Hälsokonsult, leder och utbildar i träning och kost

Intresse: Jag brinner för hälsa och för att inspirera andra till att ta hand om sig själva. Älskar inredning, design och mode och att skriva böcker.

Hjärtefråga: att sprida mer kärlek i världen; bland människor och djur. Mer ekologiskt och biodynamiskt i världen. Att få in ett mer närvarande tänk hos oss människor.

kontakt: fannywk@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika