Lina Sandels-Sjöström

Hej för denna gång

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-29 22:45

Så då har vi kommit till mitt sista inlägg för denna gång. Det har varit kul att gästblogga jag har haft en toppen vecka och det hoppas jag att ni också haft. Nu går vi in i september och hösten med alla dess vackra färger kommer. Jag ska vara ute i naturen och insupa alla lövens skiftningar och få de sista soltimmarna inför vinterns mörker. För er som bor i Stockholm, glöm nu inte hjärtgången på tisdag, kanske ses vi där.

Ha det gott och på återseende

Lina xxo

Kommentera

Jag är en tant

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-29 11:06

Jag ska erkänna en sak; jag är en TANT och det har jag varit länge. Jag älskar att vara tant och vårdar denna sida ömt. Jag gillar inte när det är för trångt och högljutt om jag går ut. Jag åker till Sälen och vandrar med prästen, jag lägger på om du ringer under Miss Marple, Poirot eller Morden i Midsomer. Jag äter kalvlever och dricker bara svart bryggkaffe. Jag säger våga vara tant, det är skönt och befriande, anamma tanten i dig!

Kommentera

Feng Shui

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-28 17:55

Igår skrev jag lite om nystart inför hösten. Idag blir det lite av samma visa. Jag har ägnat större delen av dagen åt att rensa hemma. Vad befriande det är! Jag har rensat i gamla papper, organiserat och slängt, slängt och slängt. Jag har gått igenom större delen av garderoben. Packat ner sommarkläderna och tittat på vad som faktiskt hänger i garderoben. Jag har två stora påsar som jag ska skänka bort och så en hög jag ska försöka sälja på secondhand. Så, skönt. Jag talade med en väninna imorse och sa att det känns som att just jag har ovanligt mycket prylar och papper. Hon skrattade och sa att nä, det har vi alla. Jag fattar i alla fall inte var ni andra gör av era saker för mina papper och småsaker har en tendens att bara vara överallt i en låt oss säga organiserad rörighet, jag vet typ var allt ligger.
Nä nu är det nya tag, lite mer feng shui, har flera böcker i ämnet men har jag läst dem, nä inte det, de ligger och samlar damm som allt annat. Bitter jag? - Nej då, bara lite trött på mig själv och alla grejer.

Kommentarer

Emilia skrev 2010-08-28 19:30:

Jo tack - det där känner jag igen. På tisdag ska jag rensa i röran. Däremot får jag ta det i omgångar - men kläderna måste jag kolla igenom SNART, för jag tror det ligger en massa som jag inte använder.

Tack för inspiration att ta tag i saker!
Emilia

Helena skrev 2010-08-28 22:18:

Jag tror faktiskt att det är dags att rensa garderoben när den inte går att stänga längre och jag använder ungefär en femtedel av det. Suck!

Lina Sandels-Sjöström skrev 2010-08-29 10:54:

Jag har hört att om man inte använt ett plagg på ett år ska det rensas bort. Riktigt så hård är inte jag men det tåls att tänka på. Det finns flera positiva saker med att rensa i garderoben. Man får mer plats och det blir överskådligt, man upptäcker ofta gamla plagg man inte använt på länge, man kan få en slant om man lämnar in på secondhand, man kan göra ngn annan glad om man ger till välgörenhet OCH sen den sista man blir lite äcklad av allt överflöd och blir inte så köpsugen på ett tag- ett wakeup call i vårt konsumptionssamhälle.

Kommentera

Nystart

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-27 16:28

Så var det hösttermin igen, vilket för mig innebär en massa nystarter. Jag ska lägga upp träningsschema, äta bättre, boka in trevliga teatrar och boa in mig i stadslivet igen.
Jag promenerar mycket och tycker själv att en morgonpromenad är en superhärlig start på dagen. Jag kommer ut får luft och ljus och rensar skallen inför dagen. Idag har jag t.o.m. varit och köpt en ny stegmätare så att jag vet hur mycket jag rör på mig, det ska ju vara minst 10 000 steg om dagen. Många jag känner går på gym på morgnarna men det är en rutin jag aldrig fått till, även om det lockar. Så denna höst kanske blir hösten då jag kommer iväg på alla dessa yogapass jag tänkt gå på i ottan. Ska göra ett ärligt försök denna gång, hoppas att vi ses där.

Kommentera

Vintage och Auktion

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-26 14:16

Vintage och Auktioner

Som utlovat här är bild på mina fina skor jag hittade på en auktion. Jag trodde att det var 80-tal men min fashionista kompis Catrin som jag åt lunch med igår informerade att det var  YSL höst kollektionen 2004. Tackar, snygga är de i alla fall. Hoppades på att kunna ha dem ikväll på en middag men eftersom det regnar i Stockholm idag tror jag att skorna får stanna hemma, buhu.

Jag köper mycket på auktion, inte så konstigt eftersom jag jobbat i branschen i 10 år. Jag jobbade mest med konst, möbler och föremål men idag ser man även mycket vintage på de etablerade husen. På den här auktionen fyndade jag även ett matbord och ett par lampbord till min mamma, vi ska måla om borden svarta och det kommer bli supersnyggt. På så sätt får man lite roligare hem, lite mer originellt än ett kataloghem.  Tricket är att ha is i magen och bestämma sig innan för en gräns, det är oerhört lätt att ryckas med under budgivningen annars. När jag tittar runt hemma är det mesta faktiskt arvegods eller auktionsfynd. Nu ser det inte ut som hos farmor för den skull utan jag blandar, gör om och kombinerar olika saker, lite boho, shabby chick kanske man kan beskriva min stil som, jag tycker att det är unikt.

 Jag handlar mycket på secondhand också, jag gillar att känna att jag gjort ett kap. Ofta hittar man någon annan stackares felköp och speciellt saker som är köpta utomland och inte gått att byta. Vips så har man någonting som inte alla har.   

 

Kommentera

Valet 2010

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-25 19:18

Jag tror knappat att det undgått någon att det är val den 19 september. Jag har alltid tyckt att det är viktigt att rösta. Jag förstår att många tycker att det inte finns några bra alternativ eller att alla partier bara kommer med valfläsk. För mig är en röst min möjlighet att göra mig hörd, då har jag sagt mitt inför de kommande fyra åren. Att bara sitta och gnälla funkar inte. Rösta blankt om inget lockar eller inger förtroende då har du i alla fall visat vad du tycker.
Inför varje val gör jag de tester som ofta finns i tidningar, på så sätt kan jag läsa in mig på de ämnen som är aktuella och se vad alla partier anser i frågan. Även om jag inte ändrat min politiska ståndpunkt så värst över åren så är det intressant och det har ofta fått mig att tänka om speciellt i kommunal och landstingsval. Så ikväll planerar jag att göra testet på SVT. Information är så mycket mer tillgänglig nu. Missar jag en debatt kan jag gå in på en Playkanal och kolla. Är det en tidningsartikel så ligger den kvar på nätet. Jag kan gå in på alla partiers hemsidor och läsa vad de står för och om de olika kandidaterna. Vi kan inte längre skylla på att vi inte har informationen. Sen kan man misstro politiker eller tycka det är tråkigt eller svårt men det finns onekligen en uppsjö med information. Vill du också göra SVT test gå in på;

www.svt.se/2.129975/valet_2010?lid=index_2062731&lpos=sajt&from=innehall_ao

Kommentera

Bokklubb

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-24 21:10

Mitt tjejgäng hade under flera år en bokklubb. Vi hade en turordningslista och den för stunden ansvariga valde en bok som vi alla läste. Det fick vara i princip vadsomhelst och sen var den som valt bok ansvarig för att ordna middag efter ca 6 veckor. Vi läste högt som lågt, obskyra svenska okända författare, tantsnusk som Sidney Sheldon, klassiker som Dorian Grays porträtt av Oscar Wilde. Nobelvinnare- Pamuk, Coetzee och Clezio, Augustvinnarna Alakoski och Bengt Ohlsson. Vi läste också en väldans massa fängelseböcker - varför, ja inte vet jag? Det var väl det där med ”byggt på en verklig historia” som lockade. En del medlemmar flyttade utomlands och andra flyttade hem. Vissa fick både ett och två barn och åren gick. Efter ett tag märkte vi att uppslutningen till middagarna fortfarande var hög men antalet som hade läst böckerna sjönk och till slut så upplöste bokklubben sig själv.
Nu har jag bestämt att blåsa liv i bokklubben och har precis mailat ut att nu tänker i alla fall jag sätta igång. Jag har valt bok; Skönhetsskolan i Kabul av Deborah Rodriguez. Kändes lagom som första bok. Nu hoppas jag bara att mina vänner hakar på, annars blir det ju en rätt sorglig klubb.....

Kommentera

Östersjöfestivalen

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-24 16:42

Igår kväll var jag på invigningen av Ösersjöfestivalen på Berwaldhallen i Stockholm. En fantastisk kväll.  Kvällen var ägnad åt den nybildade Sveriges Natinella Ungdomssymfoniorkster. En symfoniorkester med ungdomar från hela Sverige i åldrarna 15-25. Helt otroligt vilka begåvningar vi har i vårt land. Den disiplin och dedikation som måste krävas sedan så unga år och det enorma engagemang som krävs av föräldrar och alla inom de olika musikskolorna det imponerar. Det var flera olika dirigenter som ställde upp däribland Esa-Pekka Salonen, vilket krutpaket han är.
Själv småklinkade jag lite på piano i mina skolår, ena handen gick bra och även andra men då jag skulle sätta ihop det hela och spela med båda händerna samtidigt, ja då tog mina talanger slut. Det blev sång istället för min del. Östersjöfestivalen håller på hela veckan och jag kan starkt rekommendera er att kolla in den. Till festivalen är en del seminarier kopplade för att belysa  Östersjöområdet. Mycket sänds även direkt i P2 så även den konserten som var igår.

www.balticseafestival.com www.berwaldhallen.se

Kommentera

Min födelsedag

Av Lina Sandels-Sjöström den 2010-08-23 15:50

Då var det dags min första bloggvecka någonsin-spännande, eller? Jag har som sagt ingen större bloggerfarenhet utan tycker mest att det handlar om, jag, jag , jag. Det är väl bara att ställa sig i ledet och hoppas att ni finner intresse i det JAG nu ska skriva de närmaste dagarna.
Jag fyllde år i lördags, 6 år, 6 nyktra år, 6 år sedan jag drack alkohol, 6 år sedan jag för sista gången vaknade bakfull efter en kväll som slutade, ja låt oss säga att det inte var bra. För 6 år sedan nådde jag min botten och kände att nu får det vara nog! Hur firade jag då? Jo, som vilken 6 åring som helst så bakade jag maränger och åt tills byxorna stramade. Jag sa att jag var nykter inte asket. Har du problem eller känner du någon som dricker för mycket? Gör någonting åt det. Livet är skört och värdefullt att deltaga fullt ut är meningen-om du frågar mig.

Länkar till AA (anonyma alkoholister) och Al-Anon en grupp för anhöriga även det anonymt. Ta kontakt. Du eller dina nära kan få hjälp.

www.aa.se

www.Al-Anon.se

Imorse la jag bud på ett par vintageskor på auktion, grymma. Nu ska jag kolla om jag fick dem. Lovar att lägga upp bild.

/ Lina

Kommentera

Lina Sandels-Sjöström

Lina Sandels-Sjöström
Gör: Letar nya utmaningar. Har tidigare arbetat med konst och auktioner samt med att belysa alkoholfrågor för företag, chefscoachning i beroendefrågor.

Intresse: Skidor, utför och längsmed, skärgårdsliv, vandra, läsa, konst.

Hjärtefråga: Ta tillvara på ditt liv, våga - du kan mer än vad du tror. Kvinnor och alkohol.

Kontakt: sandels.sjostrom@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika