Annette Lefterow

Bygg styrka där den behövs!

Av Annette Lefterow den 2014-07-19 12:15

Bild 4Mitt i sommaren och den går snabbt, som ALL-tid. Hoppas att du mår bra och ser till att sommaren fylls av hälsosamma stunder så som hälsa är för dig.

Träning, vila, läsa en bok, laga mat, stänga av telefonen, ro en båt, sitta stilla på en brygga och bara vara… Må bra är en effekt som uppnås individuellt för var och en, på vårt eget sätt.

Vill du ta del av många olika sätt att må bättre ska du redan nu boka in Den stora Hälsodagen runt om i landet, där du kan prova på allt från pop up spa, friskvård, dans, hälsotester, personlig träning, dans och som varje år - den årliga promenaden. Läs mer om aktiviteterna nära dig HÄR

Jag skriver en trendsida och bloggar för tidningen HÄLSA och i det nya numret får du en Yogalates DVD med två olika pass som du kan prova hemma, på gräsmattan, verandan eller vid sjön. Med stor glädje har jag koreograferat två unika pass för läsarna och min egen favorit - 5 minuter yogalates som du kan göra i sängen INNAN du kliver upp.

Detta gör gott för hela kroppen och väcker den sakta, redo för en ny dag. Men fram för allt bra är det för dig som har eller har haft problem med ryggen eller ofta har spänningar i nacke och huvudvärk. Du kan även göra passet på kvällen innan du ska somna, vilket är avslappnade och hjälper kroppen att förbereda för en god natt sömn.

Yogalates bygger styrka där den behövs! Med HÄLSA´s DVD kan ALLA hänga med.

Önskar dig en stark fortsättning på sommaren och ser emot att träffa alla er som ska på Hälsodagen i Stockholm den 31 augusti.

Annette

 

 

Kommentera

31 julidagar mot bättre balans med wellness

Av Annette Lefterow den 2014-07-04 14:41

Så här ser Kathap ut! På väg till Malmö och Gaswork Studios som kommer att delta i kampen om dansmotion för starka ben och ett sunt hjärta! Lillemor Krzeminski har varit och är mycket engagerad i 2,6 miljonerklubben. Tack vare henne får vi nu spridning på Kathap i nedre delarna av Sverige. Tack Lillemor!

På min digitala hälsoplattform Lefterow.com bjuder jag på 31 dagar mot bättre balans med dagliga wellnesstips. Här får du dagens!

IMG_6914Dag 4 - stanna upp!

Boka in 5 minuter med dig själv idag.

5 minuter när du drar dig undan allt och alla, hittar en plats där du kan vara för dig själv, i tystnad och stillhet.

Sätt dig eller lägg dig ner. Blunda och fokusera på din andning. Försök att stilla dina tankar och landa i en känsla av att ”bara vara” och ett tillstånd där du inte behöver prestera, fundera eller engagera.

Tid för dig att bara uppleva dig själv i tiden.

Uppmärksamma din känsla efter ca 5 minuter. Är den glad, ledsen, trött, frustrerad, harmonisk, lycklig? Vad känslan än är… lägg den på minnet. Upprepa övningen varje dag och lär känna ditt innersta som också behöver din uppmärksamhet.

I tystnaden kan du höra din inre röst. I tystnaden hör du de bästa svaren – från dig själv. Din inre sanning får utrymme att göra sig hörd.

Jag kallar detta för mikromeditation. Ge dig själv 5 minuter om dagen för att ”ratta in din tankekraft” och bara landa.. i dig själv…

Dag 4 av 31 julidagar mot bättre balans med wellness från Lefterow.com

Prenumerara här om du vill få dagens tips.

Kommentera

Wellness för katten

Av Annette Lefterow den 2014-06-16 10:24

Bild 1Idag vill jag svara på ett mejl som jag har fått från Maria M som befinner sig i samma situation som jag befann mig för många år sedan med en diagnos på nedsatt njurfunktion för min älskade katt Pippi.

Pippi är idag 19 år. Hon fick sin diagnos för ca. 9 år sedan och då fick jag beskedet att räkna med ca 2 år till av vårt liv tillsammans. Vid det tillfället fick hon en sk. steroidspruta och vätskesprutor som enligt rekommendation skulle upprepas över tid. Men Pippi reagerade väldig negativt på detta och började att slicka av sig allt hår på benen. Något som hon sedan fortsatte med en längre tid och vännerna skrattade och sa att hon "vaxade benen".

Innan diagnosen åt Pippi i princip allt som serverades och öppnade jag en tonfisk burk kom hon springandes. Veterinären förklarade för oss båda (dvs. Pippi och jag ;-) ) att det kunde vara svårt att vänja katten vid den nya maten, dvs. samma små kulor och endast en smak - K/D Feline .

Samma dag vi kom hem bytte jag ut all mat mot K/D och Pippi "åt" den direkt och ändrade sitt beteende på eget initiativ.. Hon drack plötsligt mer vatten (bara i riktiga glas dock!) och det blev inga problem med övergång till den anpassade maten. Vi tog ett gemensamt beslut "där och då" att övervinna situationen och få tillgång till mycket mer livstid tillsammans, vilket har varit ett stort mirakel i verkligheten "här och nu".

BildPippi har en stark livslust och varje dag med henne är en gåva för mig. Vi gör mycket wellness tillsammans.

Wellness för katten.

Meditation - hon lägger sig i mitt knä och vi "kopplar upp oss tillsammans" i en gemensam meditation med fokus på stillhet, läkande kraft, värme och energi. Hon vill då att jag ska hålla alla tassarna i en och samma hand.

Massage - hon får regelbundet massage på fram för allt magen, huvudet och tassarna. Observera att hon bestämmer själv! Hon ställer sig i position och visar tydligt vart hon vill bli masserad.

Träning - hon motionerar med hjälp av leksaker och en laserlampa. Övning 1, cirklar på mjuk matta åt bägge håll. Övning 2, raksträcka fram och tillbaka. Övning 3, sträcka sig upp mot väggen, balansera på baktassarna och fånga pricken.

Träning - hon vill själv att vi leker kurra gömma. Hon springer och gömmer sig. Sedan ska jag hitta henne. Sedan börjar vi om igen. I pauserna lägger hon sig på mattan och vill ha massage på magen.

Värme - Pippi tillbringar mycket tid på det varma badrumsgolvet. Jag märkte stor skillnad före och efter hon fick tillgång till ett varmt golv. Det ökade hennes välbefinnande något enormt och gör gott för hennes kropp.

Ibland (och mer ofta nu) slickar hon i sig såsen från kattgodis med oxkött (Gold´s röda lilla burk) . Hon äter inte bitarna, utan unnar sig sås som ger energi. För ca 2 år sedan började hon att läcka och jag anade att nu är det "kört". Vi åkte till doktorn och det visade sig vara en urinvägsinfektion som vi lyckades häva med antibiotika. Under denna tid åt hon kokt kyckling.

Bild 2Vi tar en dag i taget med stor tacksamhet och kärlek. Pippi uppskattar stillhet och närvaro. Vi har en unik kommunikation och kärleken vi delar tillsammans är stark, magisk och evig. Här och nu. Tack vara nutidens teknik kan jag titta till henne även när jag inte är i hemmet. Hon ligger oftast på det varma badrumsgolvet (värme är viktigt för hennes hälsa obs!) och vi möts i tanken när jag tittar in via webbkameran.

Mitt råd till dig Marie är att använda den kunskap du har inom yoga och meditation, addera mycket massage och lek samt gå alltid på din intuition och kunskap gällande maten. Ta hand om dig och din katt.

Med kärlek,

Annette

 

Kommentera

Nu firar jag 30 år som pedagog med nya konceptet Kathap!

Av Annette Lefterow den 2014-06-08 15:56

Kathap - för starka ben och ett sunt hjärta! Kathap är ett danspass baserat på rytmiskt fotarbete.

I år firar jag 30 år som pedagog inom dans, träning och yoga. Underbara och passionerade år som lärare, instruktör och pedagog. Älskar mitt yrke. Jag har firat lite extra med att utveckla en egen dansteknik ;-) inspirerad av min älskade steppdans och indisk kathak dans.

Kathap består av en serie fotsteg som utförs barfota med rytmiska influenser från hela världen. Som redskap/instrument har deltagarna en länk med bjällror runt fotleden. Här möts rörelser från samba, bollywood, salsa, afrikansk dans och yoga. Passet ger bra koordination, dämpar stress, frigör energi och dansglädje.Utbilda dig till dansinstruktör i Kathap och sprid dansglädje som gör gott för kropp och själ - dansen för allt och alla tillfällen. Det är bara att stampa och svänga loss i kropp, tanke och själ.

På filmen ser du några smakprov från övningar som vi gör i Kathap. Vi dansar med rytmer från hela världen. Alla kan hänga med!

 Nu kan du utbilda dig till dansinstruktör i Kathap.

Kathap konceptet har jag utvecklat med inspiration från och för mitt arbete som ambassadör i 1,6 & 2,6 miljonerklubben och till förmån för föreningens arbete med insamling till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Metoden stöttas av forskare och experter inom dans, motion och rytm.

20% av intäkterna från utbildningarna tillfaller insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Utbildningsdatum: Stockholm 14-15 juni, Göteborg 28-29 juni, Malmö 5-6 juli

När vi stampar med fötterna i golvet sägs det att vi sänder signaler till hjärnan att stärka skelettet som är viktigt i kampen mot benskörhet. Forskning visar att rörelse med rytm påverkar vår hälsa positivt. Därför känns det som en självklarhet att sätta ner foten för kvinnors hälsa!

Du som vill kan prova Kathap på Stockholms Kulturfestival den 12 augusti. Läs mer här!

För mer info och frågor, besök lefterow.com

Varmt Välkommen!

Annette

Kathap

Kommentera

Bland blommor och blad...

Av Annette Lefterow den 2014-05-23 07:42

Wellness handlar om att hitta sin inre balans, närvaro och möjlighet att dämpa stress - just nu. Ett effektivt sätt är koppla av är att träna sina gröna fingrar, plantera och botanisera i allt som gör livet grönt och skönt.

Cityodling är en växande trend. Runt om i världens alla städer odlas tomater, kryddor och örtagårdar på tak och balkonger, dvs. det finns ingen begränsning till att man måste ha en egen trädgård eller täppa längre.

Den gröna balkongtrenden brukar jag att kalla det. Nu kan vi odla, pynta och påta i jorden på vilken balkong som helst. På min balkong mixar jag vita och lila blommor, lavendel, mynta, basilika och andra örter som jag använder i matlagningen eller när jag mixar mina egna spaprodukter. Ekologiskt blir det helt naturligt!

Här kommer en liten film som är inspelad i en magisk värld av blommor, Gullvillan på Lidingö. Ett besök till deras butik innan Mors dag och du har den perfekta buketten!

Önskar alla en riktigt grön och skön helg!

Annette

Kommentera

Bli Kathap instruktör och sprid dansglädje som gör gott för dig och andra!

Av Annette Lefterow den 2014-05-19 07:16


Kathap - för starka ben och ett sunt hjärta!

Kathap är ett danspass baserat  rytmiskt fotarbete.

Med 30 års erfarenhet som pedagog inom dans, träning och yoga har jag utvecklat en egen dansteknik inspirerad av steppdans och indisk kathak dans.

Kathap består av en serie fotsteg som utförs barfota med rytmiska influenser från hela världen. 

Som redskap/instrument har deltagarna en länk med bjällror runt fotleden. Ljudet av de gemensamma bjällrorna i gruppen skapar ett live sound av slagverksmusik. 

Utöver fottekniken kännetecknas kathap av specifika armrörelser som harmoniserar med rytmen. Här möts rörelser från samba, bollywood, salsa, afrikansk dans och yoga.

Passet ger bra koordination, dämpar stress, frigör energi och dansglädje. 

Kathap konceptet har jag utvecklat med inspiration från och för mitt som ambassadör i 1,6 & 2,6 miljonerklubben och till förmån för föreningens arbete för kvinnors hälsa och livskvalitet.

Metoden stöttas av forskare och experter inom dans, motion och rytm. 

Kathap-länken med bjällror säljs separat. 10 % av intäkterna går till Kvinnor&Hälsa. 

Kommande instruktörsutbildningar:

Stockholm den 14-15 juni

Göteborg den 28-29 juni

Malmö den 5-6 Juli

Anmäl dig här!

Som jag brukar säga  - "När vi stampar med fötterna i golvet sägs det att vi sänder signaler till hjärnan att stärka skelettet som är viktigt i kampen mot benskörhet. Forskning visar att rörelse med rytm påverkar vår hälsa positivt. Därför känns det som en självklarhet att sätta ner foten för kvinnors hälsa! "

Här kommer lite mer detaljerad information till dig som vill bli instruktör och anläggningar som vill ta in Kathap som del av utbudet. Vet du någon som vill? Sprid gärna vårt budskap! Tack.

Passet är licensbefriat för anläggningar som t.ex. gym, spa och träningscenters. 20 % av intäkterna från utbildningarna tillfaller insamlingsstiftelsen Kvinnor&Hälsa och deras arbete med insamling av pengar till förmån för forskning på kvinnors hälsa. Priset för instruktörsutbildningen är delvis sponsrad och därmed reducerad till 3 000 kr exkl. moms per person (ord. pris 5 000 kr). Utbildningen är 2 dagar och avser ett grundpass på 30 min. 

Som anläggning behövs ett varumärkesavtal för att erbjuda Kathap som del av sitt utbud. Detta avtal tecknas utan kostnad och inkluderar en kommunikationsstrategi för varumärket och hur ni blir del av ett större sammanhang med goda syften. Som licensierad Kathap instruktör har du möjlighet att köra Kathap pass på de anläggningar som erbjuder Kathap. Kontakta info@lefterow.com för ansökan och mer information. 

 

 

Kommentera

Mikrosemester i sköna maj!

Av Annette Lefterow den 2014-05-03 10:51

Sköna maj är här och med den kommer många efterlängtade stunder och möjligheter med sol, värme och grönska. Oavsett om du har lite, lagom eller mycket att göra kan du alltid göra som jag - unna dig en mikrosemester.

Jag har alltid min lilla mikrosemester-väska redo att ta mig ut på nya upplevelser, vart jag än är. Här kommer en film med några tips till dig.

Filmen är inspelad på EgoQueen i Gamla Stan, ett vacker dagspa med underbara behandlingar. 

 

Kommentera

Ayurvedisk Spadag, läran om livet och livets bil!

Av Annette Lefterow den 2014-04-25 09:16

Kära medlemmar,

Hur står det till med balansen idag?! Enligt Ayurveda finns det många sätt att balansera sin kropp, tanke och själ. Följ med mig till Elements Spa på Clarion Hotel Stockholm den 11 maj och lär dig mer om "läran om livet" (=Ayurveda)

Dagens film är en reflektion kring Ayurveda och det jag brukar kalla för livets bil. Har du körkort för livets bil?!

Här får du lite mer information om vår kommande Spadag:

Ayurvedisk Spadag med Annette Lefterow

När:Söndagen den 11 maj kl 14.30 - 17.30
Plats:Elements Spa, Clarion Hotel, Ringvägen 98, Stockholm (T-bana Skanstull)
Pris:395 kr för medlemmar, 450 kr för icke medlemmar
Övrigt:Anmälan är bindande.

Vår ambassadör Annette Lefterow, wellness och yogaexpert, har tagit fram ett unikt erbjudande till våra medlemmar. Den 11 maj erbjuds en avkopplande dag med föreläsning om wellness och ayurveda, pass med Yogalates eller Kathap och tid att bara koppla av på fantastiska Elements Spa!

Efter föreläsningen har vi abonnerat Elements Spa. Där finns möjlighet att bara koppla av, göra en sparitual eller prova Annettes egna konceptpass, Yogalates eller Kathap, som man bokar vid ankomst (endast 15 platser per pass).

Program

14.30Incheckning och välkommen. Elements Spa välkomnar oss med en ayurvedisk afternoon tea och champagne
15.00Wellness och Ayurveda. Föreläsning medAnnette Lefterow
15.45Egen tid. Tillgång till poolen och spa
16.15Yogalates (30 min) eller egen tid
17.00Kathap (30 min) eller egen tid
17.30Avslutning

Övrigt: I priset ingår välkomstdrink, föreläsning, ett träningspass och tillträde till poolen. Behandlingar och ritualer bokas separat enligt nedan.

-----------------------------------------------------------

Behandlingar och ritualer

Vill ni boka behandlingar så finns terapeuter på plats. Dessa bokas direkt via Angelica Rosenberg. Ni når henne på angelica.rosenberg@choice.se, eller 08-4621041. Elements Spa har även en egen sparitual, Shuddhi Ritual, som ni kan göra enskilt eller tillsammans. Det finns värdinnor på plats som guidar er igenom ritualen. Även denna bokas via Angelica. Läs mer om utbudet på www.elementsspastockholm.se.

Observera att detta inte ingår i priset och bokas i förväg direkt via Elements Spa.

 

Jag vill anmäla mig till Ayurvedisk Spadag med Annette Lefterow.

Varmt Välkommen!

 

 

 

Kommentera

Wellnessyoga

Av Annette Lefterow den 2014-04-11 07:10

Wellnessyoga
Wellnessyoga

Yoga bygger styrka, balans och smidighet i kropp, tanke och själ. 

Yoga är ett ovärderligt kunskapsarv med mångtusenårig tradition. Genom att kombinera en andningsteknik som dämpar stress med olika kroppspositioner och sekvenser som stärker, balanserar och ökar kroppens rörelseförmåga möjliggörs ett resultat som blir "det du behöver i stunden".

Du balanserar dig själv - bokstavligen. Din kroppsliga intelligens får möjlighet att jobba med den funktion som behöver balanseras och förbättras fysiskt och mentalt just nu.

Det är inget hokus pokus! Vem vill tappa styrka, ha svårt att hålla balansen och bli stel och orörlig?! Jag brukar att skoja och säga att yoga är en 5000 år gammal anti-age träning ;)

Klicka på länken nedan och prova redan nu idag! 25 minuters wellnessyoga tillsammans med mig och deltagarna i TV-programmet Wellness-skolan.

Trevlig helg så ses vi hemma i ditt vardagsrum ;)

Annette

 

 

Kommentera

10 pusselbitar som förenklar Livspusslet

Av Annette Lefterow den 2014-04-04 10:07

Bild 2Livspusslet

Jag gillar citat. Att med få ord kunna säga mycket. Avkoppling för mig är att läsa citat och reflektera kring deras betydelse. Speciellt när man tänker på sitt eget livspussel. Att få bitarna att falla på plats, dag in och dag ut. Ett favoritcitat är: ”Fyll inte livet med år utan åren med liv”.

Livet är som en tavla i ständig förändring. Vi målar och ändrar form, färg och stämning. Du är din egen konstnär med penseln i din hand. Du kan själv välja precis vad du vill måla för stunden. Vi kan styra vår tanke (pensel) och det är vår största styrka.

Livet är verkligen som ett pussel. Ibland faller bitarna på plats. Ibland får vi klura och fundera på vilka bitar som fattas och söka länge bland bitarna innan vi hittar det matchande biten. Andra gånger har vi inte tålamod utan tar en opassande bit och fixar till den, trycker den på plats i Livspusslet fast vi vet att det kommer att skapa en obalans. Längre fram fattas det en bit på en annan plats och vi får börja om från början.

Men ingen är perfekt. Och att lägga ett perfekt livspussel är inte att sträva efter. Det gäller att acceptera sin livssituation och göra det bästa i nuet med de förutsättningar man har!

Här kommer mina bästa pusselbitar som jag rekommenderar dig att ha med på livsresan:

  1. Ödmjukhet
  2. Nyfikenhet
  3. Passion
  4. Kreativitet
  5. Skratt
  6. Lekfullhet
  7. Styrka
  8. Smidighet
  9. Empati
  10. Balans

Välj ditt livspussel med omsorg. Ta lagom många bitar, glada och harmoniska motiv och andas lugnt medan du lägger det. Ta en bit i taget, var närvarande i nuet och nöjd med livet som det är.

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Annette Lefterow

Annette Lefterow
Gör: Driver företaget Wellness by Lefterow

Intresse: Leva fullt ut, här och nu.

Hjärtefråga: Hälsobringande kunskap för alla!

Kontakt: www.lefterow.com eller annette@lefterow.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

PR-tur i Rom: Det finns många sätt att sprida budskap om vår viktiga verksamhet. Igår passade jag på under en cykeltur i den vackra trädgårdsparken runt Villa Borghese i Rom! Alexandra Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com