Annette Lefterow

Wellnessyoga

Av Annette Lefterow den 2014-04-11 07:10

Wellnessyoga
Wellnessyoga

Yoga bygger styrka, balans och smidighet i kropp, tanke och själ. 

Yoga är ett ovärderligt kunskapsarv med mångtusenårig tradition. Genom att kombinera en andningsteknik som dämpar stress med olika kroppspositioner och sekvenser som stärker, balanserar och ökar kroppens rörelseförmåga möjliggörs ett resultat som blir "det du behöver i stunden".

Du balanserar dig själv - bokstavligen. Din kroppsliga intelligens får möjlighet att jobba med den funktion som behöver balanseras och förbättras fysiskt och mentalt just nu.

Det är inget hokus pokus! Vem vill tappa styrka, ha svårt att hålla balansen och bli stel och orörlig?! Jag brukar att skoja och säga att yoga är en 5000 år gammal anti-age träning ;)

Klicka på länken nedan och prova redan nu idag! 25 minuters wellnessyoga tillsammans med mig och deltagarna i TV-programmet Wellness-skolan.

Trevlig helg så ses vi hemma i ditt vardagsrum ;)

Annette

 

 

Kommentera

10 pusselbitar som förenklar Livspusslet

Av Annette Lefterow den 2014-04-04 10:07

Bild 2Livspusslet

Jag gillar citat. Att med få ord kunna säga mycket. Avkoppling för mig är att läsa citat och reflektera kring deras betydelse. Speciellt när man tänker på sitt eget livspussel. Att få bitarna att falla på plats, dag in och dag ut. Ett favoritcitat är: ”Fyll inte livet med år utan åren med liv”.

Livet är som en tavla i ständig förändring. Vi målar och ändrar form, färg och stämning. Du är din egen konstnär med penseln i din hand. Du kan själv välja precis vad du vill måla för stunden. Vi kan styra vår tanke (pensel) och det är vår största styrka.

Livet är verkligen som ett pussel. Ibland faller bitarna på plats. Ibland får vi klura och fundera på vilka bitar som fattas och söka länge bland bitarna innan vi hittar det matchande biten. Andra gånger har vi inte tålamod utan tar en opassande bit och fixar till den, trycker den på plats i Livspusslet fast vi vet att det kommer att skapa en obalans. Längre fram fattas det en bit på en annan plats och vi får börja om från början.

Men ingen är perfekt. Och att lägga ett perfekt livspussel är inte att sträva efter. Det gäller att acceptera sin livssituation och göra det bästa i nuet med de förutsättningar man har!

Här kommer mina bästa pusselbitar som jag rekommenderar dig att ha med på livsresan:

 1. Ödmjukhet
 2. Nyfikenhet
 3. Passion
 4. Kreativitet
 5. Skratt
 6. Lekfullhet
 7. Styrka
 8. Smidighet
 9. Empati
 10. Balans

Välj ditt livspussel med omsorg. Ta lagom många bitar, glada och harmoniska motiv och andas lugnt medan du lägger det. Ta en bit i taget, var närvarande i nuet och nöjd med livet som det är.

Kommentera

Kathap - rytmisk dans för hjärtat!

Av Annette Lefterow den 2014-03-28 10:09

Kathap
Kathap - till förmån för Kvinnor & Hälsa

Dans är glädje. Glädje är energi. Energi är livskraft. 

Så beskriver jag dans. Jag började dansa vid 3 års ålder, eller eg. i barnvagnen som mamma minns det! Med en danspedagog till mor tillbringande jag dagar och kvällar på barnfilten under pianot på Balettakademin, medan pappa spelade piano till steppdansen. Man kan säga att jag började livet med att titta på fötter! Minns att det var en stor frustration att vara så liten att jag inte kunde stå upp och börja steppa. Med det sagt minns jag att det första jag gjorde den dagen jag kunde stå upp tack vare att hålla mig i en byrålåda, var just att ta ett första steppsteg. Det var en sk. shuffle och jag skrattade högt och glatt. Mitt motto blev senare: Sluta deppa. Börja steppa.

Bild 37
Kathap

Nu mitt i livet har jag hunnit med 28 år som pedagog inom rörelse och dans och under mina 14 år på Balettakademin fick jag undervisa barn som vuxna i stepp och all dans mellan himmel och jord. Steppen blev mitt huvudämne och jag tävlade till mig en EM titel och kom 3:a efter USA och Kanada i VM i steppdans.

För ca 10 år sedan träffade jag en indisk dansös, Sharmila Sharma. Vi jobbade tillsammans under en produktion på Kulturhuset, Rhythm by Dance. Mötet med hennes indiska kathak och min steppdans sådde ett frö i mig.

Som Povel Ramel sjöng - ta av dig skorna! Sagt men gjort... man borde kunna steppa utan skor, eller hur?! Steppskorna flög av och jag började mixa steppdans och indisk dans men på mitt eget sätt. Resultatet blev en fusion som jag kallar för KATHAP.

Precis som jag tidigare mixat yoga och pilates med yogalates som resultat.

Sharmilas2_5686
Sharmila Sharma

I mitt arbete som Wellness- och Spadesigner utvecklar jag olika upplevelsekoncept på löpande band men Kathap ligger mig extra varmt om hjärtat. Passet har jag utvecklat med inspiration från mitt arbete som ambassadör i 1,6 & 2,6 miljonerklubben samt till förmån för insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Rytmisk dans för hjärtat gör gott för kropp och själ. Det dämpar stress, ger glädje och endorfiner samt stärker skelettet med signaler till hjärnan när vi sätter ner foten - med kraft - för kvinnors hälsa.

Du som gillar dans och vill hjälpa till med att sprida Kathap, kan gå en instruktörsutbildning och leda andra att kathapa. Överskottet går direkt till Kvinnor & Hälsa.

Så sätt ner foten för kvinnors hjärta med Kathap!

Trevlig helg.

Kommentera

Träning för knoppen...

Av Annette Lefterow den 2014-03-21 08:08

IMG_4873
Boktips är Livspusslet som ger många goda råd för ditt eget Livspussel.

Många vill och behöver hitta redskap för att hantera stress, oro, trötthet och få kraften att göra en nystart, komma i form eller som jag brukar säga återställa balansen. Din tanke är din möjlighet. Din inställning är en förutsättning. Din kropp är ditt redskap. Du kan börja här och nu. Det bästa är att det aldrig är för sent. Jag får ofta frågan, om det är försent när man tidigare inte har tagit hand om sig, tränat regelbundet eller generellt ägnat för lite uppmärksamhet åt just sin hälsa. Nej, det är aldrig försent. Vi har en helt fantastisk kropp som omedelbart jobbar för dig om du jobbar med den. Den reagerar med resultat oavsett ålder. Du kan förändra och förbättra din funktion i vilken ålder du än är. Jag kallar hälsa för “funktion”. Se till att du fungerar på bäst möjliga sätt. Då känner du dig stark och självständig. Dina tankar spelar stor roll för ditt inre lugn. Uppmärksamma dina tankar och du kommer att märka hur lätt det är att upprepa tankar, speciellt tankar som “jag är trött”, “hur ska jag klara detta”, “jag har ingen lust” osv. Negativa tankar som inte leder någonstans, leder oftast till upprepning. Och ju mer du upprepar något som inte genererar positiva tankar desto värre blir det! Rena och rensa i kroppen men glöm inte att göra samma sak uppe i hjärnkontoret. Rena och rensa bland dina tankar. Byt ut trista tankar mot positiva. Jag brukar jämföra det med att dammsuga! Bort med dammet hemma och bort med dammet i dina tankar. Ge utrymme för nya tankar, stillhet och reflektion.

Meditation, affirmation och visualisering

Meditation används bl.a. som en effektiv metod för att dämpa stress och olika symptom vid utbrändhet, depression och ångest. Även migrän, sömnproblem, orolig mage och dåligt självförtroende kan påverkas positivt med hjälp av meditation. Meditation används t.ex. i religioner som buddism och hinduism för att söka andlig insikt men du behöver inte vara religiös för att tillgodogöra dig de många positiva effekter som är resultat av meditation. Det finns många sätt att meditera med hjälp av andningsteknik, affirmation, mantra, visualisering eller meditation som förstärks av ljud, ljus eller färger.

Så här jobbar jag själv med affirmation och visualisering

Affirmation: Jag väljer en mening som är tydlig och beskrivande för det jag önskar manifestera stunden. Det kan t.ex. vara ”Jag har tillgång till all den energi jag behöver och mer därtill.” När jag vet att jag har en riktigt tuff dag, vilket för mig ofta innebär 12-16 timmars arbetsdag inkl. restid. Då upprepar jag meningen som ett mantra om och om igen, flera gånger under dagen. Jag blundar, fokuserar på andningen och jobbar med mitt mantra. Genom åren har detta gjort många underverk för mig kan jag lova! Prova du med! Men meningen och ordvalet måste vara ditt eget och totalt förankrat med ditt ”här och nu”.

Visualisering: Jag har en bok som jag fyller med bilder som harmoniserar med mitt liv, mina önskemål och drömmar. Jag klipper och klistrar in nya bilder vart eftersom. Jag bläddrar ofta i boken, låter bilderna fylla mig med bra känslor och njuter av allt som är, oavsett när det blir ;) Jag har även två favoritappar, en för visualisering och en tacksamhetsjournal. Varje morgon fyller jag i fem saker jag är tacksam för. Det ger en tacksam start på dagen.

Prova dig fram. Meditera, affirmera och visualisera. Hitta det eller den kombination som passar dig bäst. Med mental träning kan du förändra din tanke och känsla. Din känsla är oerhört viktig för din inställning till det mesta. Ta kontroll över tanken så att inte tanken kontrollerar dig.

Tänk som du vill att det ska vara.

Kommentera

Planera och balansera din tid

Av Annette Lefterow den 2014-03-07 10:48

Bild

Det finns ett uttryck som heter ”Tid är allt vi har”. Det är förvisso sant men ändå upplever de flesta en ständig tidsbrist, tidspress och det i sin tur skapar obalans och stress. Ett effektivt sätt att undvika detta ekorrhjul är att ta kontroll över din agenda och planera din tid.

Tanken är bra att ha men ibland slår den knut på sig själv, dvs. ju mer vi har att göra desto mer tänker vi på allt vi har att göra. Det går åt en massa onödig energi att i tanken upprepa allt vi ska hinna med, tänka på att vi inte hinner med det samt påminna oss om allt vi ska hinna med att hinna med. Det tar inte lång tid före vi är näst intill utmattade ”av bara tanken” !

Planering är allt. Sen är det bara att agera och inse att allt ändå inte blir så som man har tänkt det!

Avsluta varje vecka med en balanserande tidsplanering. Söndag kväll är en bra tidpunkt. Skriv ”att-göra-listor” och dela upp listorna i olika teman, t.ex. på jobbet,i  hemmet, träningsveckan, med familjen, att handla, att fixa och glöm inte privata ”jag” listan med saker du vill göra för att du ska må bra och bättre med dig själv.

Dela upp varje lista i 3 delar:

 1. prioriterat – det du måste göra direkt
 2. under veckan – det du kan ta när som helst i veckan
 3. när det finns tid över – det du vill och avser att göra men som kan vänta

Att planera vecka för vecka gör att du sparar på ”tanke-energi” i veckan då allt oftast rullar på i högt tempo. Då är det skönt att bara kunna agera och pricka av punkt för punkt. I slutet av varje vecka kan du utvärdera din planering. Var du för optimistiskt? Hur mycket fick du gjort av allt du hade tänkte att göra? Ta med dig utvärderingen till nästa veckas planering och var realistisk och snäll mot dig själv.

Vi är bara mänskliga. Ställ inte orimliga krav på din prestation och energi. Du behöver vila och leva. Balans i vardagen och i din planering.

Ta vara på tiden.

Kommentera

Detox på nätet.

Av Annette Lefterow den 2014-03-01 09:15

Bild 2
WOMAN IN RED 2014

Detoxa din uppkoppling med nedkoppling som leder till avkoppling!

Internet. Alltid öppet. Uppkopplat och aktiverat.

Så har det inte alltid varit men oavsett generation och ålder är internet och vår digitala närvaro något som blivit mer naturligt för oss än någonsin. Vi förväntar oss att det ständigt finns där. Eller?

Men det fanns en tid då vi endast kunde kommunicera med stationära telefoner och traditionell post. Tänker ofta på min mormors far som var stolt Postmästare i Vimmerby. Det har gått fort framåt i vår nutid kan man lugnt säga.

Yngre eller äldre, vi vänjer oss snabbt och åker alla med i karusellen om vi inte kliver av ibland och väntar på nästa tur...

Tänk dig framåt i tiden och att du om 10 år sitter och tittar på allt du uppdaterat, delat, kommenterat och gillat. 10 status om dagen blir 3 650 på ett år och ca 40 000 inlägg om 10 år. Var rädd om dig själv och din integritet på nätet.

Stanna upp och tänk över din närvaro på nätet. Är den som du vill att den ska vara?  Insikt och medvetenhet leder dig till rätt strategi. Vi lever i en fantastisk tidsålder vad gäller möjlighet till kommunikation och kunskap. Det gäller bara att hitta en bra balans. Njut av nutidens möjligheter och var rädd om dig själv!

Skapa balans – även på nätet. 

Nu ser jag så mycket fram emot årets WOMAN IN RED på Oscarsteatern i Stockholm på tisdag. Då ska vi sätta ner foten för kvinnors hälsa - rent bokstavligen! Mitt koncept KATHAP står på scenprogrammet. Önskar er alla en fantastisk Woman in Red månad runt om i landet.

Läs mer om kampanjen här. 

Kommentera

Ta vara på vardagen!

Av Annette Lefterow den 2014-02-21 16:06

Ta vara på vardagen!

Bild 4

Friskvård, egenvård eller egentligen allt vi behöver göra för att skapa balans i kropp, tanke och själ hamnar ofta på listan att göra när vi får tid över. Många har den bästa ambition att ”ta hand om sig” men vardagen tar över, man får mer att göra, problemlösning uppstår och plötsligt är dagen slut. ”Att-göra-listan” väger oftast över ”att-unna-sig” listan. Allt handlar om balans. Det är viktigt att du sätter din balans främst och tid för dig själv på förtur. Se dig själv som din egen VIP i livet.

Varje dag utmanas vår balans i livet. Det händer saker vi inte räknat med. Även med den bästa agenda och tidsplanering för dagen får vi ofta ändra om och hantera dagen och situationen som den är. Se det inte som något negativt. Se det som livets eviga process. Det enda som är beständigt är själva förändringen.

För att skapa bättre balans och få den där tiden du behöver för egenvård vill jag med denna film lägga fokus på allt du kan göra på tid du ändå avsätter till vardagens rutiner. Låt det bli en rutin att ta vara på vardagen och där och då skapa mer balans i ditt liv.

Vi transporterar oss dagligen med bil, buss, tåg, flyg, båt eller till fots. Låt din transporttid bli din balanserande tid. När du kör bil måste du givetvis fokusera på själva körningen men du kan göra det bästa för stunden genom att sitta rätt, andas bra och jobba med positiva tankar. Lyssna på musik som får dig att må bra. Varje gång du åker tunnelbana, tåg, flyg eller buss kan du använda tiden effektivt.

 1. Sitt rätt med bra hållning och aktivera den osynliga korsetten av styrka.
 2. Blunda gärna om du känner dig stressad. Fokusera på din andning.
 3. Lyssna på musik som dämpar stress.
 4. Läs en bok, skriv att-göra-listor, planera din tid, reflektera, meditera och filosofera.
 5. Rengör händerna med handsprit och massera därefter in en skön handkräm.

Samma sak när du går och står. Välj att ta trapporna före hissen. Oavsett om du går till bussen, till fikarummet eller till affären – aktivera styrkan runt mage och rygg som jag kallar för den osynliga korsetten av styrka. Uppmärksamma dina tankar och dämpa stressen när den kommer. Att stå i en kö = värdefull tid för att stå dig stark och skapa balans i kropp, tanke och själ.

Ta vara på den tid du har. All-tid är bra tid. 

Kommentera

Hur ung är du?

Av Annette Lefterow den 2014-01-31 16:09

Vi stretchar vår tanke och kropp efter en fantastisk medlemskväll på Elite Savoy i Malmö.
Vi stretchar vår tanke och kropp efter en fantastisk medlemskväll på Elite Savoy Malmö.

Först vill jag tacka alla medlemmar och talare som träffades på Elite Savoy i Malmö denna måndagskväll. Det var full fart på energi, kunskapsbringande talare och många goda skratt (som sägs förlänga livet!) På tal om livet ska min blogg idag handla om ålder. Jag frågar aldrig och då menar jag aldrig - hur gammal någon är, utan istället hur ung man är.

Jag skriver sällan om ålder, tänker inte ålder och kallar all tid för "mitt i livet här och nu". En wellness-kvinna för mig är tidlös, närvarande i nuet, snäll mot sin kropp och njuter i varje skede av livstid. Min wellness handlar således mer om livskvalitet och liv, än om ålder, men vi ska reflektera lite kring ålder sett ur tre olika perspektiv:

Din fysiska ålder

Det antal år som du har levt

Din mentala ålder

Den ålder du upplever dig att vara

Din biologiska ålder

Den ålder som speglar din funktion och som är ett resultat av din livsstil och kan göra dig både yngre eller äldre än din fysiska ålder.

Din fysiska ålder

Föryngra dig själv.

Se till att du har en positiv attityd till åldrandet. Tänk på att det handlar mer om hur du mår från insidan och ut, än hur du ser ut eller hur gammal du är. Om du mår bra - så ser du bra ut. Detta är en gyllene regel.

Prova att gissa ålder på människor du möter i din omgivning. Hur ofta har du rätt? Hur ofta har du fel? Du kan säkerligen konstatera att det är näst intill omöjligt att gissa rätt och att i många fall är det plus eller minus 10 år som du har gissat fel. Tänk på att din ålder inte står skriven i din panna om du tror att alla runt om dig ser dig först för hur gammal du är och sedan för vad du kan osv. Många av mina elever som har börjat med yoga efter 50 har ofta upplevt samma effekt efter en tid av regelbundet utövande.

De känner sig 10 år yngre. Det beror på olika effekter av yogautövande som påverkar kroppen att återhämta funktioner som är mer naturliga för kroppen i unga år, och som behöver lite hjälp att upprätthållas i mogen ålder. Rörligheten har förbättrats så pass mycket att det känns som de återfått en rörlighet som förknippats med ungdom och därför mer eller mindre getts upp. Vår kropp kan ses som en fantastisk maskin som kan repareras och förnyas. Vi lämnar in bilen på service - så varför inte förse vår egen kropp med samma service och omtanke som våra bilar? Finns det något som drar uppmärksamheten till sig mer än en skinande gammal veteranbil som blänker som ny? Unna dig samma uppmärksamhet och se till att du har en stark och frisk inre motor som får dig att gasa på i livet och utstråla livskraft. Sätt ner fötterna stadigt på marken, sträck på dig och bär huvudet högt. Skönhet är känslan du förmedlar inifrån.

Varje ålder har sin egen charm och det bästa du kan göra är att bara vara, leva, njuta och ta för dig av dagarna som går. Det finns ingen ålder, menar vissa och om vi nu säger att du har tre olika åldrar, så ger det ytterligare perspektiv hur lite åldern egentligen har betydelse. Det enda som är viktigt är hur du mår, hur du fungerar och att du har hälsan att leva dina år på bästa sätt.

Din mentala ålder

Hur ung känner du dig? Eller hur gammal känner du dig? Hur upplever du dig själv överhuvudtaget? Ofta, när vi gissar andras ålder, så gissar vi på den mentala åldern, hur gammal personen verkar vara. Så nu frågar jag dig, hur gammal eller ung vill du vara?! Här kan du med fördel använda både visualisering och meditation. Gör följande övning. Börja med att fundera på hur du vill vara, hur du vill se ut och hur du vill att andra ska uppleva dig. Inom rimliga och sunda gränser vill säga. Skapa en bild i ditt inre av att du är precis så. Se dig umgås med dina vänner, se dig spela tennis i full kraft eller klättra upp för ett berg. Se vad som helst som ger dig en positiv känsla av dig själv och din kropp. Se dig skratta, och ta hand om dig själv. Se dig le och uppleva allt som du drömmer om att uppleva. Inte bara se det. Känn det som om det händer i verkligheten. Upprepa denna övning som en aktiv meditation, helst varje dag. Det finns en kraft i Universum som många definierar som attraktionslagen och som går ut på att du attraherar dina egna tankar och känslor. Om du tänker och riktigt känner att du mår bra och upprepar denna känsla dag efter dag, så blir den ett med dig och du mår bra. Du kan förändra din känsla genom din tanke precis just nu. Det finns ingen anledning att du ska leva ditt liv med en massa osunda tankar, som kanske både begränsar och försvagar dig. Vi tar som ett exempel att försöka gå ner i vikt. Om du varje dag ställer dig på vågen och tänker ”varför går jag inte ner i vikt”, så är det den tanken som du attraherar, dvs att du inte går ner i vikt. Men om du i stället undviker vågen varje dag och tänker att du går ner i vikt, känner känslan av att du kommer i dina favoritbyxor, upplever hur glad du är över ditt nya jag… så kommer du att attrahera den verkligheten och metoderna som praktiskt får dig att gå ner i vikt. Om det nu är viktigt för dig eller om det är något annat! Ibland måste man definiera tydligt och klart exakt vad man vill även om man inte riktigt vet hur. Du behöver alltså inte börja med att veta hur men du måste veta vad du vill! Så låt din mentala ålder vara vad du vill att den ska vara!

Din funktionsålder / biologiska ålder

Det här är din ålder med resultat av din livsstil och hur du tar hand om din kropp. Det är ett faktum att du med aktivitet och kost kan fördröja åldrandets process och både se yngre ut och fungera fysiskt som om du vore mycket yngre än det antal år som du levt. Men åt andra hållet så kan du också både se äldre ut och ha en kropp som fungerar som någon som är mycket äldre än dig. Det bästa av allt är att du kan förändra, föryngra och förbättra just nu. Du behöver inte slås ner av tanken att du inte gjort tillräckligt mycket för dig själv eller blicka tillbaks på något som du inte gjort men önskade att du hade gjort. Slösa ingen tid på tankar som inte leder någonstans utan tänk istället på positiv förändring och förbättring. Allt handlar om här och nu. Släpp taget om det gamla, minns allt som varit positivt, ta lärdom av det du gjort och varit med om men se fram emot allt du kan göra nu, utifrån den du är precis just nu. Du är fantastisk och du kan åstadkomma mirakel i ditt eget liv. Endast du kan förverkliga och veta vad.

Min önskan för dig

Om jag fick önska mig något för dig som läser den här bloggen, så är det att hitta exakt det du vill göra och brinna för, och göra det fullt ut. Det bästa för hälsan är att bokstavligen brinna av glädje och lust för något. Att skapa något, vara kreativ, ge uttryck för och leva sina drömmar. Det kan vara en hobby eller ditt yrke. Men det är min övertygelse att det inom oss alla finns en litet och mycket speciellt frö som kan växa till något unikt och helt fantastiskt. Endast du kan vattna ditt eget frö. Så min önskan är att du redan har hittat eller kommer att hitta det som är du. Vi har alla en unik gåva och talang som är värd att aktiveras. Vilken är din? Tro på dig själv, våga utveckla dig själv och som skulptören Carl Milles brukade säga och göra; verka medan dagen brinner.

Lev väl. Lev aktivt. Lev nu.

Kommentera

Mina tre bästa nyårstips!

Av Annette Lefterow den 2013-12-28 08:07

Yoga mycket 2014!
Yoga mycket 2014!

2013 går mot sitt slut och snart börjar ett nytt år med nya möjligheter.

Nyårslöften ligger i luften med goda intentioner. Ett litet tips där... var realistisk! Tänk istället att varje dag är som nyårsafton och varje ny dag en nyårsdag med möjligheter att börja om och göra det bästa av resten av ditt liv.

Här kommer mina tre bästa nyårs-fokus-tips:

 1. Årsbok – din egen balans- och resultaträkning. Avsätt en stund för dig själv. Reflektera över året som gått och gör en önskelista vad du vill uppnå för ditt välbefinnande och liv 2014. Gör upp en plan med dig själv men sätt inte för höga krav. Skaffa dig en tom anteckningsbok och ge den titeln ”Mitt bästa 2014”. Skriv tre konkreta mål du vill uppleva, utföra och satsa på varje månad. Notera tankar, fyll på i boken och låt den bli din personliga guide under året, likväl som en årlig tradition.
 2. Nyårsstädning för kropp, tanke och själ. Rena och rensa – starta året i bästa känsla. Hemmet: Gör en nyårsstädning från golv till tak och i alla dess vrår. Tanken: Sortera bland dina tankar och uppmärksamma gamla tankemönster som du kan damma bort. Fokusera på nya tankar som ger en bra känsla. Kroppen: Avsluta dagen med hemma-spa och en egen helkroppsbehandling. Börja med kroppspeeling, ansikts- och hårmask, bad/dusch, pedikyr, massage och avsluta med manikyr, te och avkoppling.
 3. Dämpa stress och skapa balans. Skapa en rutin att avsätta fem minuter varje dag för en enkel men effektiv meditation. Se till att du kan vara ensam och stäng av mobiler och datorer. Sätt dig bekvämt eller lägg dig ner. Blunda och fokusera på din andning. Andas in och ut genom näsan med stängd mun. Låt inandningen bli lika lång som utandningen. Släpp sakta taget om dina tankar och landa i stunden ”här och nu”. Upprepa denna övning när du upplever stress eller inför situationer som utmanar din balans.

Tack för i år. Önskar er alla ett riktigt gott slut och ett fantastiskt nytt och magiskt 2014.

Lev väl. Lev nu. Lev balanserat.

Vår bästa tid är alltid NU. 

Annette

Kommentera

Wellness-smoothies och fruktdrinkar till julmyset.

Av Annette Lefterow den 2013-12-20 11:17

Wellness-smoothie
Wellness-smoothie

Här får du mina egna favoritrecept på nyttiga och goda drinkar som kan passa bra mellan alla julbord och julmat. Frukt och grönsaker innehåller en mängd nyttigheter, ger oss energi och stärker immunförsvaret. Dessutom är det ju hur gott som helst!

Love Lassi kryddad med kärlek!

1 dl osötad yoghurt, 1 dl vatten, 10 jordgubbar, 1 msk honung, krossade is

Krossa några isbitar i blendern. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl. Servera i kylda martiniglas.

Harmony Cocktail - en alkoholfri caipirinha

2 päron, 1 lime, 10 myntablad, 2 tsk rörsocker, krossad is.

Kör päron genom frukpressen. Klyfta limen och lägg i en drinkblandare. Tillsätt myntablad och rörsocker. Mosa och pressa ut saften med hjälp av en caipirinha stav. Häll upp blandningen i ett cocktail glas. Tillsätt päronjuice och krossad is. Blanda väl.

Sweet Dreams med julkänsla

2 dl sojamjölk, 1 banan, 1/2 cantaloupe melon, 1 msk vaniljglass, 1/2 tsk kanel

Blanda alla ingredienser i blendern. Mixa väl. Häll upp i glas.

Clear Eyes med blåbär gör gott för trötta ögon

2 dl sojamjölk, 1 banan, 1 dl blåbär, 1 msk honung.

Blanda alla ingredienser i blendern. Mixa väl. Häll upp i glas.

Good Morning ger en god start på dagen

2 äpplen, 15-20 gröna druvor (kärnfria), 1 mango, 1/2 lime, 1/2 tsk gurkmeja, krossad is

Kör äpplen och druvor genom fruktpressen. Skala mangon och dela i mindre bitar. Pressa limen i citruspressen. Krossa några instärningar i blendern. Tillsätt mangon, gurkmeja och all juice. Blanda väl och häll upp i glas.

Power Drink passar perfekt före och efter träning eller en powerwalk

1/2 avokado, 1 äpple, 1 lime, 1/2 gurka, 1/2 sweetie, 1 selleristjälk

kör äpple, selleri och gurka i fruktpressen. Pressa lime och sweetie i citruspressen. Krossa några istärningar i blendern. Gröp ur avokadon och lägg i blendern. Tillsätt all juice. Blanda väl och häll upp i glas.

After Wellness vid avkoppling med en bra bok eller skön musik

2 äpplen, 2 morötter, 1/2 lime, 1/2 apelsin, 1 dl sojamjölk, krossad is

Kör äpplen och morötter i fruktpressen. Pressa apelsin och lime i citruspressen. Krossa några istärningar i blendern. Tillsätt sojamjölk och all juice. Blanda väl och häll upp i glas.

Energy shot - den fungerar ;-)

1 äpple, 2 cm färsk ingefära, 1/2 röd chili, 1 blodapelsin

Kör äpple, ingefära och chili i fruktpressen. Pressa blodapelsin i citruspressen. Mixa alla ingredienser i blendern. Servera i shotglas (Ta bort de vita kärnorna i chilin om du vill ha en mildare smak)

SPA-behandling för ditt inre

2 äpplen, 1 morot, 1 citronklyfta, 1 bit gurka, 1/4 selleri, 1 bit broccoli.

Här är en drink som renar och rensar på insidan. Broccoli som tillhör vår mest effektiva hälsobringare tillsammans med avgiftande citron och selleri blir helt enkelt som en detox-behandling för ditt inre.

Blanda allt i råsaftcentrifug. Tips! Förbered med äpplet först, resterande ingredienser och därefter sista äpplet. På med startknappen och bruuuuummm.

Detox-smoothie

1 liten ananas, 1 handfull blåbär, 1 handfull svarta vinbär, 200g yogurt, 4 istärningar

Här fortsätter vi i utrensningens tecken. Vem har väl inte haft dagar när det känns som att kroppen behöver rening! Mild och god är denna fruktiga smoothie fullproppad med antioxidanter, renande egenskaper och blåbär som hjälper dina ögon att se skarpt!

Kör ananasen i råsaftcentrifug. Mixa sedan allt i blendern.

Dagen efter doppardagen!

1 apelsin, 1 handfull blandade bär (jordgubbar, svarta vinbär, blåbär, hallon), 1 banan, 100 g yogurt, 4 istärningar

Här är drinken med banan som ger gott om C-och B-vitaminer, vilka hjälper till att balansera obalanser på alla plan.

Pressa apelsinen i juicern. Mixa sedan allt i blendern. Det går alltid bra med frysta bär så nästa gång du går och handlar titta i frysdisken. Där finns det mycket att välja på att köpa med hem till frysen. Då har du alltid nära till en god smoothie.

Skönhetscocktail

2 äpplen, 1 handfull spenat, 1/4 gurka, 1 selleri, 1/2 avokado, 4 istärningar

Avokado och spenat har ryktet att vara bra för huden, framförallt avokado anses vara som en inre anti-age creme för din hud.

Kör äpplen, spenat, gurka och selleri i råsaftcentrifug. Mixa sedan juicen, avokado och is i blendern.

Lyxig drink i spa-badet

1 mango, 1 apelsin, 1 handfull jordgubbar, 1 handfull krossad is

Glid inte ner i ditt skumbad utan denna lyxiga drink med smaker som får dig att le av välbehag!

Pressa apelsinen i juicern. Mixa sedan allt i blendern.

Filmgodis i glaset

2 äpplen, 1 handfull blandade nötter, 1 handfull russin, 1 handfull blandad frusen frukt, 2 tsk yogurt

Nötter och russin gör denna cocktail till rena rama filmgodiset.

Kör äpplen i råsaftcentrifug. Mixa sedan allt i blendern.

Mmmmmm 

2 apelsiner, 1 handfull tranbär, 1/2 banan, 4 istärningar

Min favorit - jag älskar denna mix! Tranbär är bra för dig som lätt får problem med urinvägarna.

Pressa apelsinerna i juicern. Mixa sedan allt i blendern.

Julmysdrink

1 morot, 2 äpplen, lite krossad is, 1 kryddmått kanel

Sugen på en äppelpaj?! Prova den här istället!

Kör morot och äpplen i råsaftcentrifug. Häll upp i glas med krossad is. Rör ner kanelen.

IMG_1272

Jag önskar er alla en riktigt God Jul med värme, kärlek och tindrande stunder.

Unna dig många välgörande stunder för din wellness. Promenader, träning, yoga, pilates, vila och mycket dans kring granen ;)

Wellness-hälsningar, Annette

 

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Annette Lefterow

Annette Lefterow
Gör: Driver företaget Wellness by Lefterow

Intresse: Leva fullt ut, här och nu.

Hjärtefråga: Hälsobringande kunskap för alla!

Kontakt: www.lefterow.com eller annette@lefterow.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Rösta!: På fredag är det bara en månad kvar till EU-valet 25 maj. Tyvärr känns det som alltför många inte anser sig tillräckligt informerade för att ta ställning och därmed rösta. Jag tycker det är myck... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Rum och Trädgård Kistamässan 24-27 april
Upplev det klassiska kryssningslivet med 30% rabatt