Roxanne Heravi Khajavi Amraée

Bra ledarskap

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-07-02 17:23

Hej kära miljoner klubbvänner,

Hoppas att ni haft en härlig sommartid hittills.

Det forskas mycket om hur olika typer av ledarskap passar i olika sammanhang i olika skeden och behovet är stort av ledare som eftersträvar vishet för att kunna leda med integritet och bygga långsiktig framgång och bestående värden för organisationer och samhällen. I en tid fylld av kortsiktiga mål och snabba resultat krävs insikt om att det som verkligen är värt att sträva efter behöver tålamod att uppnå.

Ett bra ledarskap handlar om en bra relation som bygger på ett positivt förhållande till de ledda som accepterar ledaren eftersom de respekterar och beundrar ledarens kompetens, integritet och karaktär därför att den goda ledaren har den värdefulla förmågan att lyckas att skapa engagemang, motivation och beslutsamhet att tillsammans sträva mot samma mål.

Med dessa ord om bra ledarskap avslutar jag mitt bloggande för den här gången och önskar er alla en fortsatt underbar sommar.

All kärlek

Roxanne

Kommentera

Glad midsommar!

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-22 11:14

Hej kära miljonervänner,

Jag vill önska er en härlig dag och Glad midsommar! En underbar helg väntar:)

Love

Roxanne


Kommentera

Konst får dig att leva längre

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-19 17:07

Dovima with elephants by Richard Avedon 1955

Idag har Stockholm präglats av vackert väder, mild luft och härliga färger, då kommer jag genast att tänka på konst i alla former och blir inspirerad. Mina favorit konstnärer är framför allt impressionisten Claud Monet och Edagr Degas.  När det gäller modern konst älskar jag även konstnärliga modefotografier speciellt av Richard Avedon, Helmut Newtons och Denis Piel.

För någon timme sedan fick jag dessutom en intressant artikel, av min vän Iréne Carlson, som konstmagasinet hade publicerat om hennes arbete med konst och hälsa. Iréne är mycket kunnig konstexpert och har väldigt lång erfarenhet av konst. Enligt henne finns det studier som visar att man lever längre om man omger sig med konst. Blodtrycket sjunker, stressnivån sänks och kunskapsinhämtningen ökar. Konst kan skapa gemenskap och få människor att må bra. Alla kan få utbyte av konst, det handlar bara om att vara nyfiken och våga lita på sina sinnen.

All kärlek

Roxanne

Le Jardin de Monet, les iris

 

Ballet class, Edgar Degas

 

 

Kommentera

Rosor är bra för hälsan..

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-17 02:42

Förutom pioner är rosor mina favoritblommor.. blommor får själen att må bättre.. användning av blommors välgörande effekter för hälsan har en lång historia i medicinens värld och ny forskning visar att endast fem minuter vistelse bland blommor ger glädje för en hel vecka..pryd ditt skrivbord med en vacker bukett och njut..

Kommentera

En doft av sommar..

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-17 01:40

Hej min vän,

Just nu håller jag på att planera semestern i Paris, min favoritstad att resa till.. Där väntar shopping a la Chanel, Ladurée macarooner och romantiska promenader vid Canal Saint Martin.. Det ska bli helt underbart..

Vädret skiftar till det mildare och solen värmer allt starkare.. Jag älskar verkligen sommaren med allt vad det innebär.. Den himmelska smaken av en söt persika, synen av vackra röda körsbär, doften av bedårande pioner, poolparty och smarriga glasskreationer.. jag gosar med en lekfull hundvalp som bubblar av glädje och sedan tittar jag på en kissekatt som dricker mjölk ur en nappflaska.. Sommaren för mig har alltid varit en efterlängtad årstid förknippad med ljuva drömmar och härliga minnen.. Den här sommaren är dessutom extra speciell eftersom jag och min man har den stora glädjen tillsammans att vänta vårt första barn och känslan är helt magiskt, underbart och precis som en stark förälskelse som ger glada fjärilar i magen och en kittlande värme sprider sig i hjärtat.. Åh.. det ska bli så mysigt när bebisen kommer.. jag längtar så mycket just nu..

Igår kväll var jag tillsammans med mina kollegor på årets första sommarfest på Cortyard Mariott och hade riktigt trevligt.. Nästa vecka är midsommar och jag längtar redan efter den vackra midsommarkransen i håret.. och gissa vem som ska stå för jordgubbstårtorna..

Love

Roxanne

Kommentera

Om en enastående kvinna som går till världshistorien

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-09 01:47

Hej kära vänner,

Det är en mysig natt och jag lyssnar på ljuvlig musik medan jag skriver här för er.

I torsdags var det Bernadotte Art awards gala och bland gästerna befann sig en färgstark och exceptionell kvinna, HIM empress Farah Diba Pahlavi av Iran. Hon, en gång hustru till en av världens mäktigaste män och en älskad kejsarinna som engagerade sig och  beskyddade många välgörenhetsorganisationer särskild de som rörde hälsa, kultur och jämställdhet blev så småningom tvungen att lämna allt mot ett liv i exil. Trots att hon har upplevt många svåra utmaningar i form av landsflykt, livet i exil, förlusten av den persiska påfågelstronen och sin man Shah samt två av sina älsakde barn håller hon huvudet högt och bejakar livet med en otroligt stark vilja, beslutsamhet och livsglädje.

Hon har upplevt glädje, kärlek, makt, förlust och sorg och det är inte alltid lätt, men hon menar att det krävs optimism och hopp för att fortsätta livets resa. Hon är onekligen en av de absolut starkaste människorna inom modern tid och samtidshistoria, en enastående kvinna och en fantastisk förebild för många världen över oavsett bakgrund eller politisk tillhörighet. Jag önskar att framtiden bär endast ljusa och lyckliga stunder för henne.

All kärlek

Roxanne

Kommentarer

Sheila skrev 2012-06-19 21:20:

Fint skrivet! Visst är Farah Diba en förebild! En fantastisk kvinna! Kram på dig som skriver om henne i din blogg!

Kommentera

Love is found in any place..in people with a certain grace..

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-04 22:08

Kära miljonerläsare,

Sommaren är här och jag har fått äran igen att skriva här och dela med mig en del av det som händer i min värld.

Förra veckan var minst sagt intressant efter att Loreen skapade den magiska känslan av euphoria i vår vackra Sverige fortsatte min vecka med vårruset och sedan två fantasktiska konstkvällar. Först var det förhandsvisning av klassiska kvalitetskonst hos Bukowskis och sedan en förhandsvisning hos Sven-Harrys konstmuseum med glimtar ur hans spektakulära konstsamling och Jan Håfströms Paradise Lost II. En kuslig känsla fick man uppleva av Jan Håfströms konstutställning och jag höll mig fast vid avdelning "Livet" tillsammans med Sven-Harry och min vän Iréne. Mycket skratt förstås och många kulturupplevelser rikare lämnade jag den veckan. Idag var det en lugn start på den här veckan och mycket spännande förstås att skriva för er här igen;)

"Just living is not enough, said the butterfly, one must have sunshine, freedom and a little flower." H.C. Andersen

All kärlek

Roxanne

Kommentera

Våga att älska livet mer...

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2011-09-19 10:26

Hej kära vänner,

Det är många bollar i luften just nu. Igår var jag på hjärtgåing som är 1,6&2,6 miljonerklubbens årliga promenad tillsammans runt den vackra kungliga djurgården ca 7 km. Det var så härligt.

Ikväll ska jag gå på Höstens stora modevisning på Dansmuseet i Stockholm, jag älskar mode, det sätter färg och extra energi på tillvaron.

Imorgon åker jag till London och nu är det dags igen att lämna över bloggpennan. Tack för den här gången kära läsare och kom ihåg att vara snäll mot dig själv och att älska mer så blir du mer älskad! Det du ger får du tillbaka. Var lika vänlig mot dig själv, som du är mot andra.

Kärleken du ger till dig själv ger ringar på vattnet för dina nära att njuta av. Tänk ofta på det som gör dig glad, när du har riktigt kul och krydda ditt liv med dessa tillfällen ofta. För när insidan mår bra syns det även på utsidan. När harmonin råder, råder seger och dess sötma är ljuvlig och med ett inre lugn får du smaka det ofta;) Våga att älska livet mer...

Med all kärlek

Roxanne


Kommentera

Wild Deer

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2011-09-17 02:55

 

Hej mina kära vänner,

Hoppas allt är väl och att ni är vid gott mod.

Jag har varit på poesikväll inatt och njutit av många vackra dikter, att läsa poesi är som balsam för själen.

Alla typer av lärande, erfarenhet, smak och intresse avgör vad man får ut av en dikt. Läsarens kulturella, sociala och historiska syn på världen styr sättet att se och tolka världen i dikten.  

Har ni någonsin tänkt på hur vissa riktigt gamla poeter kunde skriva dikter som innehöll många dolda betydelser fast deras budskap håller än idag och är tidlösa? Hafez var en sådan poet.  Han var född i Persien år ca 1320 och hans mästerverk "Divan" har utövat ett inflytande på flera stora namn inom världslitteraturen som Ralph Waldo Emerson, Goethe och Rabindranath Tagore. William Jones översatte hans verk till engelska för första gången år 1771. Goethe betraktade Hafez dikter som verkliga pärlor i världslitteraturen och den persiske poeten inspirerade honom att skriva "Väst-östlig divan". 

Nedan bjuder jag på en av mina absolut älskvärda favoriter från den älskade Hafez, det vilda rådjuret: Njut!

 

Love Roxanne

 

From Love poems of Hafez:

 

Last night, from the cypress branch, the nightingale sang;

 In Old Persian tones, the lesson of spiritual station.

 

Wild Deer

Where are you O Wild Deer?

I have known you for a while, here.

Both loners, both lost, both forsaken

The wild beast, for ambush, have all waken

Let us inquire of each other's state

If we can, each other's wishes consummate

I can see this chaotic field

Joy and peace sometimes won't yield

O friends, tell me who braves the danger

To befriend the forsaken, behold the stranger

Unless blessed Elias may come one day

And with his good office open the way

It is time to cultivate love

Individually decreed from above

Thus I remember the wise old man

Forgetting such a one, I never can

That one day, a seeker in a land

A wise one helped him understand

Seeker, what do you keep in your bag

Set up a trap, if bait you drag

In reply said I keep a snare

But for the phoenix I shall dare

Asked how will you find its sign

We can't help you with your design

Like the spruce become so wise

Rise to the heights, open your eyes

Don't lose sight of the rose and wine

But beware of your fate's design

At the fountainhead, by the riverside

Shed some tears, in your heart confide

This instrument won't tune to my needs

The generous sun, our wants exceeds

In memory of friends bygone

With spring showers hide the golden sun

With such cruelty cleaved with a sword

As if with friendship was in full discord

When flows forth the crying river

With your own tears help it deliver

My old companion was so unkind

O Pious Men, keep God in mind

Unless blessed Elias may come one day

Help one loner to another make way

Look at the gem and let go of the stone

Do it in a way that keeps you unknown

As my hand moves the pen to write

Ask the main writer to shed His light

I entwined mind and soul indeed

Then planted the resulting seed

In this marriage the outcome is joy

Beauty and soulfulness employ

With hope's fragrant perfume

Let eternal soul rapture assume

This perfume comes from angel's sides

Not from the doe whom men derides

Friends, to friends' worth be smart

When obvious, don't read it by heart

This is the end of tales of advice

Lie in ambush, fate's cunning and vice.

Roxanne Heravi Khajavi
Roxanne Heravi Khajavi

Kommentera

Den moderna renässansmänniskan

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2011-09-15 16:39

 

Hej kära miljonerläsare!

Nu tar jag med varm hand över stafettpinnen från den underbara Vendela Duclos och hälsar er varmt välkomna till en del av min värld och en del av mina tankar! 

Det var ca ett år sedan sist jag skrev här och precis som förra gången känner jag mig hedrad att bli tillfrågad igen trots att jag inte är så van att blogga, men tycker att det är väldigt roligt och spännande.

Den vackra hösten har närmat sig med raskt takt och även om sommaren är slut kan man känna att den har omfamnat hösten mjukt och fortfarande kan man söka sig till vattnet och sätta sig vid bryggan och låta blicken dansa över den glittrande vattenytan och lyssna på kluckandet. Havet ger mig alltid inspiration, vila och ny kraft! Det blåa havet så helande... så lugnande...

Jag tänker på den moderna människan som en modern renässansmänniska i full fart framåt på många plan. Jag tänker tillbaka när jag läste Anton Cehkhov och lyssnade på Adagio by Albinoni med min lilla hund.  Nya tankar, nostalgi och tankekontraster...

 För några kvällar sedan blev jag bjuden till Maria Möller show, vilken fantatisk artist! Hon sa bl a något väldigt vackert och tänkvärt: Har ni tänkt någonsin på att vi människor älskar alldeles för lite? 

Jag vet ju inte vem du är som läser detta inlägg men jag önskar dig allt det bästa vem du än är och hoppas att du älskar livet mera och njuter av vartenda andetag!

All Kärlek

Roxanne

Roxanne Heravi Khajavi 1,6&2,6 miljonerklubben sommarfest
Roxanne Heravi Khajavi 1,6&2,6 miljonerklubben sommarfest

 

 

 

 

 

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Roxanne Heravi Khajavi Amraée

Roxanne Heravi Khajavi Amraée
Gör: Civilingenjör

Intresse: Ledarskap, konst, piano, film och upplevelser som stimulerar min kreativitet. Dansar klassisk balett.

Hjärtefråga: Jag älskar livet med alla dess härliga färger och dimensioner. Att skapa ljuva minnen och glädje, att vara närvarande och inspirera andra, att ta hand om sin hälsa och livskraft och leva livet till fullo trots alla dess utmaningar är min hjärtefråga.

Kontakt: roxhe426@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika