Eva Eklund

Från det ena till det andra...

Av Eva Eklund den 2010-05-29 21:34

Hej!
Har just haft ett samtal med min ena dotter på 9 år. Vi har inte riktigt varit överens under dagen och ständigt hamnat i tjafs. Men allting har ju, som bekant, en förklaring och efter lite tid nådde vi fram till varandras olika anledningar.

Tänk vad vi behöver denna tid! Speciellt relationer och känslor måste få ta tid, därför att de helt enkelt gör det. Eller som mina förra kollegor alltid sa... "kom ihåg de 3 T'na, Ting Tar Tid" .

Trevlig lördag kväll på er, hälsar Eva

Kommentera

Fortsätt eller Börja! med det goda samtalet mellan kvinnor!

Av Eva Eklund den 2010-05-27 23:15

Ett område som vi på 2,6 har diskuterat och tycker är viktigt att belysa för oss yngre kvinnor är att hitta en balans mellan alla olika krav och förväntningar, både våra egna inifrån och andra utifrån.  Här är jag övertygad om att vi kan ha glädje och nytta av att lyssna på och lära av vår kära äldre generation kvinnor och deras erfarenheter.

Alltså fram för mer dialog runt hur vi hanterar det här prestationstrycket och mitt tips är att ha en positiv inställning, så får vi så mycket roligare under tiden!

Vi styr ju still stor del själva våra krav och förväntningar och hur de har sett ut, hur de ser ut idag men framför allt hur de kommer se ut imorgon.

Godnatt från Eva

Kommentera

Bra att bli påmind om sambanden

Av Eva Eklund den 2010-05-26 23:21

Inför att jag nyligen skulle gå igenom en hälsoundersökning undrade jag över hur jag faktiskt mådde, på hur mina "värden" skulle vara såhär kanske mitt i livet. För mig som inte alltid tänker på vad jag stoppar i mig blev jag plötsligt mycket medveten om olika matinnehåll och dess påverkan på min undersöknings resultat. Lite som när jag har varit gravid, då jag ofta funderade på vad jag gav vidare för näring...
Nåväl, allt gick så bra som det kunde gå, vilket känns som ett mycket bra kvitto på min livsstil :-) . Visserligen vet jag att det inte bara är livsstilen som spelar in på vilken hälsa man har, men ändå.

Hej så länge!

P.S Det är kul att blogga, men svårt!

Kommentera

Hej på Er!

Av Eva Eklund den 2010-05-26 12:02

Eva Eklund heter jag och är medlem i 2,6 miljonerklubbens kärntrupp. Hur jag kom med i den hängde på att min kära mamma är engagerad i 1,6 miljonerklubben och nämnde att det var en systerförening på gång för yngre kvinnor, som jag kunde få vara med att skapa inriktningen kring, och det ville jag hemskt gärna!

Nu har vi funnits ett drygt år och klubben utvecklas hela tiden.

Återkommer inom kort, ha en fortsatt solig dag!

Kommentera

Eva Eklund

Eva Eklund
Gör: Ansvarar för personalprocesserna på Munters AB som jobbar med lösningar för luftbehandling

Intresse: Lärande i organisationer

Hjärtefråga: Förutom onödiga tillsatser i den mat vi köper, vill jag slå ett slag för att lyssna på kroppens egna signaler och göra mer av det som passar en själv bäst och inte det som andra tycker du ska göra.

Kontakt: eva@eklund.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika