Lulu Carter

Tidig morgonstund..

Av Lulu Carter den 2010-05-12 06:43

Ska iväg på inspelning om en stund med Förkväll.. hade ju inget internet igår kväll men tack och lov idag. Jag la mig riktigt tidigt och vaknade nyss. Så här tidiga mornar går bra nu när ljuset är tillbaks men annars är jag ingen morgonmänniska. Har tampats med morgonångest sedan jag var liten liten. Det här blivit lite bättre med åren ändå tycker jag. Igår blev det en del möten på förmiddagen. "Klämde" in en långpromenad och la mig en stund under en vacker ek på Djurgården.


Så otroligt vilsamt att titta upp på ett träds grenar. För mig känns det alltid som om trädet kramar mig.. håller mig och skänker tröst.

Sedan blev det några härliga timmar i fåfängans tecken. Ett besök hos duktiga Annika på Akademikliniken. Hon sköter om min hy efter min syrapeeling. Jag gör ju sådana då och då för att hålla styr på mina fläckar i ansiktet (vitiligo) Ljuset dom använder är inte bara bra för det utan stimulerar också collagenet.. föryngrande.. härligt! Ville så gärna njuta av lite skön massage i mitt ansikte så jag ringde till Revivekliniken och frågade Emelie som hade en "lucka". Revivekliniken och Akademikliniken på en dag... oj oj oj.. toppbehandlingar. På Revivekliniken på Karlavägen arbetar Emily.. och jag ljuger inte om jag säger att hon har magi i sina händer.. så otroligt begåvad. Dessutom är hela gänget superproffs och kliniken den bästa i Stockholm. Jag rekommenderar bägge ställena.

Vidare till nytt möte med en kund och sen var det plötsligt kväll igen.. Åt middag på Indian Palace med min väninna Tottan, hennes son och mina två älsklingar, Lucas och Nicole. Bägge mina två barn ska till Los Angeles och plugga.. Nicole åker om 2 veckor och Lucas i augusti. Jag får panik!! Jag längtar ju efter dom när jag inte sett dom över en helg.. hur ska detta gå?  

Den 20:e är jag ju bortrest på min lilla semester, dock inom Sveriges gränser.. fast jag funderar på att vara i stan den dagen om jag kan. Jag vill nämligen så gärna gå i Togatåget som uppmärksammar forskningen för Alzheimer. Min mor drabbades och gick bort i det så det ligger mig varmt om hjärtat. Jag ska försöka..

I övrigt ska jag ta hand om min stress... yoga och vila.. hoppas också att jag kan få börja gå hos en kvinna som är coach och terapeut. Hon heter Charlotte Norell och verkar så fantastiskt duktig och härlig. Vis och livserfaren. Hon ska få hjälpa mig med min stress och min oro. Två onda ting som sliter och åldrar en kvinna i förtid. Hon ska få lära mig att sätta gränser. http://www.passionofheart.com/

Livet är underbart men det ska vårdas ömt också.. för det går fort och vi måste vara rädda om oss och varandra. Jag närmar mig 50.. Det här med stress.. inte bra och ännu sämre i min ålder.. och uppåt... Var rädda om er

Ps. I min kamera har jag massor av bilder från igår.. men för att inte STRESSA och för att hinna i tid till inspelningen idag så laddar jag över dom och de bilder jag tar idag under dagen till kvällen istället.. Nu ska jag hoppa in i duschen.. (varför säger man "hoppa in") ha ha.. nej! jag ska gå in i duschen. Kram!

Kommentarer

kristina Nygren skrev 2010-05-14 23:25:

Hej Lulu,nu hittade jag hit!
skönt att du ändå tar dig tid med ansiktsbehandlingar, det gör jag med, var iväg i torsdags o tog bort lite hårväxt i ansiktet, som man får i klimakteriet.Sen har jag gjort permannent eilaner på ögonen och ögonbryn, en slags tatuering, blev väldigt Bra.
Stress är ett farligt leverne, jag har bromsat nu och slutat mitt heltidsjobb på dagen och arbetar bara kvällar 15-22 77% för att få tid att leva. trivs väligt bra arbetar med en annan sköterska och vi åker på hembesök till svårt sjuka.
Jag hoppas du hittar en balans, för vi är inte unga längre, det kan vara svårare för dig som är egen företagare. Du vet ju inte när nästa jobb kommer osv.
Jag visste inte om denna klubb men nu vet jag.
Jag har liksom du en morgonångest! undrar varför vissa människor skall behöva ha det, andra verkar det helt gå förbi, livet rullar på i alla fall på ytan, för dessa som klarar sig.
många vårkramar Kristina

Kommentera

Äntligen här!!!

Av Lulu Carter den 2010-05-11 09:15

Godmorgon gott folk!! Lulu Carter här. Ska blogga lite denna vecka. Jag har stressat för mycket den här våren och fy vad jag känner att det inte är ok med det här tempot när man närmar sig 50.. det är nog aldrig i livet nyttigt att hålla den här takten men så klart så sliter det mer på hälsan i den här åldern.. Nu ska jag gnälla lite.. huvudvärk, magkatarr och sömnrubbningar.. detta är de symtom som kommit sista månaden och det är inte bra.. varför utsätter man sig för risken att det ska gå så långt?

Jag tror att vi kvinnor är rätt så värdelösa på att sätta gränser för hur mycket vi orkar prestera. Men sen e det ju också så att jag har så kul. Jag får ju hålla på med det roligaste jag vet. Inreda. Göra det vackert i människors hem.. så jag vill inte klaga fast jag behöver lära mig att sätta gränser. Så är det bara. På fredag åker jag på en välbehövlig semester. Inte långt bort men väldigt vackert OCH stillsamt. Jag ska sova, promenera och läsa.. mmmmmm jag längtar!

Igår hade jag en heldag med min producent och min redaktör då vi körde runt och tittade på en massa inredning som måste bestämmas till ett hus vi ska bygga i "Äntligen Hemma"..  kan inte berätta mer.. Vi var klara vid 17 varpå Tom Bertling (min inredarkollega på Förkväll) och jag blåste ut till IKEA och plockade 10 (!!?) vagnar med allt "piff" som kommer att behövas i det lusthus som ska spelas in imorgon.. det sänds om 2 veckor ungefär.. se bilderna.. det ser heeelt galet ut.. 2 timmar tog det oss att plocka ihop prylarna. På kvällen åt jag en mysmiddag med Nicole på Bistro Noveau..Nu e det tisdag och jag har fullt program.. fast jag ska först pyssla om min nykastrerade unghund Jaxson.. han e inte så glad och verkar ha ont.. lilla gubben.. Jag ska försöka träffa min akupunktör idag också, han kommer bli arg på mig för att jag stressar sönder mig.. inte bra. Återkommer senare idag. Var rädda om er och varandra. Kram/Lulu

Ikeashopping
10 vagnar!!

Kommentera

Lulu Carter

Lulu Carter
Gör: inredare, föreläsare, krönikör och programledare, driver egna företaget Lulu Carter Inredning&Design

Intresse: resa, konst, fiske, foto..

Hjärtefråga: Så mycket.. Alzheimerforskningen (min mor drabbades av det). Allt som har med barns hälsa att göra.

Kontakt: lulu@lulucarter.se

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika