Nanne Grönvall

Konsert till kl. 02.30 på natten

Av Nanne Grönvall den 2010-05-09 21:44


NÅN SOM UNDRAR OM VI HAR ROLIGT TILLSAMMANS OCH

TRIVS ATT GIGA IHOP; ANNE-LIE, EASY KIT OCH JAG?

MED DET HÄR GÄNGET HAR MAN INTE TRÅKIGT EN ENDA SEKUND! ;-)

Gigade strax efter kl. 1 på natten och var inte klara med spelningen förrän närmare halv tre på natten. Anne-Lie Rydé gästade min show och bandet Easy Kit kompade oss. Wow - vilket gig. Jag trodde att folk skulle vara trötta så sent, efter 1,5 dygns partajande innan och lyssnande till massor av olika band, men så var det inte. Anne-Lie, som har gigat på Silja Rock även tidigare år, brukar säga att det här tillsammans med Pride-publiken är bland världens absolut bästa publik och jag förstår vad hon menar. Det var totalt fullpackat inne på det jätte stora discot, över 2000 pers och det var så mycket glädje och kärlek i luften under hela giget. Vi var alla fullständigt saliga av responsen. Tack världens bästa Anne-Lie för ännu ett magiskt gig tillsammans, tack Easy-Kit för att ni alltid är fullkomligt glimrande att jobba tillsammans med och tack Silja Rock-publiken för att ni gjorde vårat gig i går natt så oförglömligt fantastisk!

Det här är min sista bloggdag på 2.6 milj.klubben. Tack alla ni som har följt den och vill ni fortsätta att följa min blogg

så finns den på min hemsida: www.nanne.se

Puss och kram och glöm inte togatåget den 20 maj! ;-)

Kommentera

Jag tänker inte berätta vad Benke gjort!

Av Nanne Grönvall den 2010-05-08 18:36

Ombord på Silja Rock-båten till Helsingfors. Gigar sent i natt. Jag var ledig igår kväll. Vi åt en lång härlig middag och sen satt vi alla på nattklubben och kollade banden.

Här är jag med Mårten (trummor) i Easy Kit som jag ska giga med i kväll, min manager Nancy och Anne-Lie Rydé.

Vi såg Ian Hunter och Treat. De sistnämda var kanooooon! Här är jag och Anne-Lie med trummisen Jamie i Treat

Såg även min fantastiska väninna Anne-Lie Rydé uppträda och hon är ju alltid världsklass. Få är så starka sångmässigt och karismatiskt på scenen som hon är. Fullblodsproffs! Love her!

Har fått en super härlig svit här på båten. I korridorerna är det fullt party i var och varannan hytt. Verkar som om nästan hälften har tagit med sig egna cdspelare. Det dånar ut hårdrock- och deathmetal-musik från hytterna och deras dörrar står på vid gavel. Jag försöker smita förbi de mest högljudda partyhytterna, men gång på gång får nån syn på en och ropar: "Nanneeeeeee, kom in hit! Vi har party här!" "Nähä, har ni" svarar jag som jag inte har förstått det. De är dock så otroligt rara och roliga allihopa, så även om jag inte går in dit, så stannar jag upp och pratar med dem en stund. De har alltid nåt kul att berätta om varandra. "Vet du vad Benke gjorde i går på discot?" "Äh, lägg av. Berätta inte det" ropar Benke generat inifrån hytten, men naturligtvis kan inte hans kompis låta bli att skvallra högljutt för mig i korridoren om hur Benke gjorde bort sig i går natt. Inte så snällt gjort, men roligt åtminstone ur mitt perspektiv sett. Mindre kul för Benke, stackarn. ;-)

Badrummet är också jätte fint! Trots att jag så ofta får bo jätte fint på hotell etc så blir jag aldrig blasé utan uppskattar det alltid lika mycket.

TOGATÅGET DEN 20:E MAJ!!!!!!!!!!!!!!

Den 20:e Maj går Togatåget till förmån för Alzheimerforskningen av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm och vi behöver alla just din hjälp. Tillsammans ska vi försöka slå nytt världsrekord i Togatåg. Gå gärna in på hemsidan och läs mer om det:

www.togataget.se

Pelle Porseryd har tagit initiativet till det här viktiga insamlingen.

Alzheimers är en fruktansvärd sjukdom som drabbar många när de blir äldre. Det är inte bara den drabbade som lider utan även alla nära och kära. Det påverkar så mångas liv och därför är det så viktigt att försöka hitta en lösning på det, så det behövs mer pengar till forskning.

Världsrekordet

Nuvarande världsrekord är på 2166 personer. För att slå det måste vi alltså vara minst 2167 personer. Alla måste, iklädda vita togor, hålla ihop i ett tåg i minst 10 minuter. Rekordet kommer att övervakas av 4 oberoende kontrollanter.

Hålltider

16.30-17.30     Samling. Kungsträdgården

18.00              Världsrekordförsöket börjar

19.00              Världsrekordförsöket slutar

TOGATÅGET DEN 20:E MAJ:

Kom till Kungsträdgården någon gång efter lunch den 20:e maj. Senast kl.17.30. På plats kommer det att finnas ett TOGATÅGET tält där man kan registrera sig. När man gör detta så skall man uppge vilken del av tåget man vill stå i. Dvs vilket Lok man är där för att stödja och eftersom jag behöver erat stöd så är det alltså Loket Nanne ni gärna ska ansluta er till. :-)

Uppställningsplatser för de olika tågen fungerar likt OS-invigningen. Varje Lok har en given plats där alla som vill representera just det loket samlas. Denna plats kommer att vara tydligt utmärkt med en ”studentskylt” samt att det kommer att finnas placeringskartor uppsatta i Kungsan.

Alltså. Man registrerar sig senast 17.30 vid något av Togatåget borden. Man får en biljett som man tar med sig till ”sin” uppställningsplats. Här växlar man in sin biljett mot en toga ( de har bara 3000 totalt så ta jätte gärna med egen toga om ni kan). Sedan sluter vi upp med alla andra och genomför rekordet.

SKÄNK 10:- TILL FORSKNINGEN. SÅ HÄR GÖR DU:

Alla som vill skänka pengar genom sms kan öronmärka sin gåva. Man skickar då TOGA mellanslag NAMN till 72970 så hamnar gåvan under just den personens del av insamlingen. Det kostar 10kr och behållningen går direkt till forskningen

Alltså, Skicka TOGA mellanslag NANNE till 72 970.

Nu ska jag gå och äta middag med Robin och alla de andra. Sen gigar jag i över 1 timme klockan 1 i natt. Så framåt 2.30 i natt har jag gigat klart. Silja Rock publiken är super häftiga och all deras energi ger mig så mycket adrenalin, så det gör inget att det blir så galet sent - jag har ju världens bästa jobb! ;-)

Kommentarer

Lena Ph skrev 2010-05-09 16:50:

Hej Nanne, Hoppas att du hade en trevlig resa...Jag har åkt denna tripp 13 år i rad & i år fick jag avstå då dottern fyller 20 år & ska ta studenten. Men jag har haft viss ångest, för det brukar vara så himla härliga människor ombord, alla bara är & njuter av livet, inga sura miner. Förmodar att du gjorde natten ung när du spelade :)

Kommentera

Min boxningsmatch mot Nanne

Av Nanne Grönvall den 2010-05-07 01:08

Flyg till Kalmar i dag. Gig med några av spelarna från Kalmar FF. Killarna där skulle gå en modevisning och jag skulle köra ett par låtar. Inför detta giget så hade de en artikel i Kalmar FF tidningen Fokus, där jag och Nanne Bergstrand gick en match mot varandra i våra kunskaper om varandra och våra respektive yrken. Jag vann med en halv (!) poäng – 10,5 – 10! Tyvärr gavs inget tillfälle att träffa Nanne i kväll.         

                                                 

Fick en jätte mysig svit på Kalmarsund Hotell.                                                                                                  '

Efter soundcheck gick jag tillbaks till hotellet. Beställde lite mat och tog med mig upp på rummet.

Efter maten satte jag mig vid datorn och började titta igenom ett nytt musik/studio-program som jag ska börja jobba med; ”Record”. Så otroligt mycket nya effekter, syntar, loopar etc att lära sig. Jobbar vanligtvis i Logic och det här är helt annorlunda upplagt, så det blir till att börja från grunden. Ska ju producera ett par spår själv på min nya skiva, men det kräver ju då också att jag gör bakgrunderna själv; hur jag vill ha trummorna, gitarrerna, basgångarna, stråkarren, ljuden etc. Det krävs mycket jobb och tid, o tiden vet alla ni som följer mig och min blogg, att det är inte så att jag har överdrivet mycket av det till övers…..Men det ska gå. Jag sitter numera som min egen ljudtekniker vid mina demoinspelningar och tänker fortsätta med det. Men det krävs oerhört mycket inlärningstid med allt tekniskt, men vill man så går det och min inställning är; ”inget är omöjligt, men man måste jobba stenhårt för det”! Det ska mycket till innan jag kastar in handduken. ;-)

På mindre än en månad förra året, lärde jag mig programmet Logic – hur jag använder loopar, gör trumprogrammeringar, förvränger ljud, lägger in min egen sång och körer och lägger på reverb, spelar in gitarrer och lägger på dist på det efteråt etc, så att det låter som jag vill ha det. Problemet är bara att hitta tiden och arbetsron att hinna med det, men då får man göra som i dag; ta med sig dator och synth i ryggsäcken och jobba där man kommer åt; hotellrummet, flygplatsen, på tåget, i logerna etc.

 

Foto med några ur Kalmar FF-laget och deras anhöriga efter showen. Alla i laget hann inte byta om från badmodevisningen…..och det gjorde ju inget! ;-) ”Arbetsförmån” mumlade jag till Peter i luren i kväll. Hee!

Efter giget tittade jag på Debatt på Svt1. Jag tittar alltid på det när jag hinner. Jag följer överhuvudtaget ofta viktiga dokumentärer och debatter. Är väldigt intresserad av vårat samhälle, vad som händer och politik etc. Ibland blir man skitförbannad när man tycker att nån kommer med milt sagt urkorkade åsikter, men det är det som är bra att se och höra. För sånt gör att man aldrig passiviseras, utan istället behåller en känsla av kamp att förbättra saker. Engagemang mot orättvisor är super viktigt.

Tänk att det inte ens är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt här i Sverige, trots att mänskligheten har funnits i 1000-tals år i samhällen med någon form av civiliserad struktur. Helt osannolikt. Det ännu mer skruvade är att det inte bara var män som var emot det utan även kvinnor själva som sa; "äh, vad ska jag hålla på och rösta för? Det räcker ju om Kurt röstar för oss båda..." Då var det tur att det fanns kvinnor som inte lyssnade på det örat eller gav upp.

Detsamma gäller när skolorna i U.S.A skulle integreras med svarta och vita. Vilket otroligt mod de svarta barnen och ungdomarna hade som gick till skolan trots andra barns och vuxnas enorma hat och motstånd. Såg en dokumentär om det häromdagen och grät floder. Slogs av vad otroligt mycket det har krävts av en del människor för att få till en förändring. Hjältar som fått lida i det tysta. De gjorde underverk för framtiden utan att vi fick veta om det. Många av de medborgarrättsaktivister som kämpade för de svartas rättigheter i USA på 1950-60-talet blev trakasserade, hotade, misshandlade och ibland också dödade på grund av sina åsikter, inklusive Martin Luther King. Det är alltså knappt 50 år sedan. Helt ofattbart hur människor kan bli så fulla av hat mot någon man inte ens känner. Tack alla hjältar runtom i världen som aldrig kurat ihop sig utan fortsatt att slåss för det som borde vara självklart; samma rättigheter för alla människor oavsett kön, hudfärg eller ekonomisk status. Det är inget bullshit; vi är alla lika mycket värda!!!!

I morgon ska jag åka till Helsingfors på SiljaRocken. Ska bli jätte kul. Äldsta sonen Robin följer med mig. Mysigt! Förutom att jag ska giga och ha min fantastiska vän Anne-Lie Rydé som gäst i min show så ska jag passa på att titta på Ian Hunter, Dan Reed och en massa andra bra band som kör under dessa dagar.

Den 20:e maj går Togatåget av stapeln som också känns otroligt viktigt. En kampanj till förmån för Alzenheimer-forskning. I morgon ska jag berätta mer om det. Vi behöver så mycket stöd som möjligt. Så snälla ni, ta del av detta i morgon.

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är 1 på natten och mitt plan går redan kl. 7.30 i morgon så jag måste upp redan 6.00......ett kungarike för en sovmorgon! Pusssss och glöm aldrig att ni alla är värdefulla och unika! ;-)

Kommentera

In Bed With a Frozen Nanne

Av Nanne Grönvall den 2010-05-05 23:24


GENOMGÅNG AV SKOR INFÖR DAGENS PLÅTNING Kom inte i säng förrän vid kl. 3 i går natt och sen var jag upp kl. 07.30 igen på morgonen. Full fart med hår och smink och kläder inför dagens fotosession och sen iväg till fotoplatsen kl. 11.00. Oftast har vi genom åren tagit studiobilder, men den här gången bestämde vi oss för att ta bilderna i en utomhusmiljö. När vi tog det beslutet så trodde vi att början på maj skulle innebära lite vårvärme, men det blev långnäsa! Vi fotade vid vattnet i ett riktigt blåshål. 6,5 timmas fotosession i tunna klänningar och t-shirts.....All respekt i fortsättningen för fotomodeller, som ofta får stå i bikinis eller andra tunna kläder i outhärdligt väder eller i svinkallt vatten och ska samtidigt försöka se ut som om allt är toppen! Jag hackade tänder så jag hade kunnat dubba alla Hacke Hackspett-filmerna samtidigt. "Vill man vara fin får man lida pin" brukade min mormor alltid säga. Hon visste vad hon talade om, kan jag bara bekräfta nu. Hela fototeamet var helt fantastiska under alla denna nästan 7 timmar långa bildtagning. Jag har ju världens bästa team med mig; Peter o Kia Wennberg, Caroline Roosmark och hennes assistenter. Ska berätta mer om dem och lägga ut bilder från fotosessionen när bilderna är klara och blir officiella.

Super kallt, men åh vad kul vi hade tillsammans. När det är sådana här arbetsförhållanden så är det toppen att ha positiva människor med mycket humor omkring sig och det hade jag verkligen. Så hur nerfrusen man än kände sig så blev det massor av skratt och då gör det ingenting om man står och hackar tänder och skakar i kroppen som en speedad vägborr. När jag kom hem var jag glad och lycklig över att fotosessionen gått så bra, men fullständigt genomfrusen så nu har jag stoppat ner mig i sängen och Peter har pysslat om mig, så nu är jag varm och go igen. ;-) 4,5 timmas sömn, så nu ska jag gå och lägga mig, för i morgon ska jag flyga på förmiddagen för att giga och träffa nån där som jag har nåt gemensamt med.....äääh, det får ni veta i morgon. FRYYYYYSER!

Kommentarer

nannefan skrev 2010-05-06 20:32:

Sms:a TOGA mellanslag NANNE till 72970. Kostar tio kronor och behållningen går till alzheimerforskningen. DO IT NOW OR REGRET IT LATER!!
heya rösta på nanne ochstöda henne.

Kommentera

Piss på dig!

Av Nanne Grönvall den 2010-05-04 17:32


Är det nån mer än jag som skickar MASSOR av sms dagligen och har insett att kombinationen av långa naglar och IPhone inte är det allra smidigaste? I så fall har ni säkert också upptäckt att bokstäverna ligger tätt och att det är lätt att det blir felstavat. Vissa bokstäver är dessutom mindre bra att de ligger nära varandra än andra, för stavar man "Hej" fel så förstår man det lätt om det blir "heh!" istället, att ordet inte är korrekt. Men sen finns det ord som byter betydelser pga en felstavning. Jag kommer i kontakt med detta dagligen, då jag ofta avslutar mina sms med "Kram" eller "Puss" till mina vänner. Problemet är att bokstaven "u" ligger intill "i". Jag skickar vanligtvis mellan 20-30 sms/dag och är ofta stressad när jag skriver. Så var även fallet häromdagen. Jag skriver snabbt ett låååångt sms, för jag skriver ofta brevlånga sms, till en av mina vänner häromdagen. Avslutar med "puss på dig" men precis när jag skickat det så ser jag att jag kommit åt bokstaven "i" istället för "u". Avslutningen i sms:et blev alltså istället: "piss på dig". Behöver jag säga att jag snabbt fick skicka ett nytt sms omgående. ;-)

Det blir en kort blogg i dag. Får just nu inte dygnen att gå ihop. Jobbar från tidiga morgonen till sent på natten och ändå måste jag varje dag boka om saker som jag inte hinner med. Jag har världens bästa jobb, men ibland är det svårt att hinna med allt man vill. I morgon är det en lång fotosession till skivkonvolut m.m. Tar nån bild där under dagen till bloggen. Nu ska jag rusa iväg till nästa möte och det kommer att vara full fart fram till kl. ett i natt och sen ska jag upp kl. 05.45 igen. Om det stämmer det här med "skönhetssömn", att ju mer man sover desto vackrare blir man, så får jag nog gestalta Odjuret i morgon på plåtningen. Hee! Puss till er alla......med "u" och inte "i"! ;-)

Kommentarer

nannefan skrev 2010-05-05 21:40:

tja nanne igen. när kommer din dvd med vild?

Kommentera

Vad gör du där inne?

Av Nanne Grönvall den 2010-05-03 23:36

Hej allihopa! Kul att vara gästbloggare här för 2.6 miljonersklubben.


KALLE & JOHAN MORAEUS OCH JAG I går var jag och gigade i Orsa. Kalle Moraeus var där med sin kör från Körslaget. Grattis Kalle och Team Moraeus till segern! :-) Johan Moraeus var också med och kompade och körade. Jag har jobbat med Johan sedan mina Rondo-shower 2008. Han har blivit en ovärderlig arbetskamrat. Det är en unik spelmannaglädje i Orsa. Få ställen i Sverige sjuder av så mycket musikalitet som det finns där. PERRA MORAEUS DIRIGERADE UNGDOMSORKESTERN Jag sjöng tillsammans med många av barnen från deras musikskola. Massor av duktiga barn och ungdomar som spelade olika instrument och sjöng i en jätte kör. Det var fullsatt i salongen och ett fantastiskt drag i publiken. :-) BARNKÖREN Ååååh vad de i barnkören var härliga! Många av dem stod kvar utanför min loge och knackade på gång på gång under den 3 timmar långa konserten och ropade varje gång "vad gör du där inne?". Skrattandes kunde jag gå ut till dem och undra själv "ja, vad gör man egentligen inne i en loge hela kvällen mellan numren?" En bra fråga! Sminkar sig, byter kläder, sminkar sig lite till, piffar med håret, sminkar sig ytterligare lite till......så framåt slutet av konserten ser man lätt ut som Jokern i Batman om man inte tänker sig för. Då är det toppen att ha små underbara barn utanför dörren som håller en sysselsatt istället. Hihi! ;-) Efter spelningen åkter jag hem. 35 mil, så det var en lång bit att åka. Det var helt lugnt på vägarna, så jag stannade till snabbt och tog en bild. Det är magiskt att se en solnedgång och all fantastisk natur när man åker hem själv, som denna kväll. Tänk vad livet är stort, med så otroligt mycket intryck och upplevelser. Kom hem kl. 1.00 på natten. In i duschen, ner i sängen och låg sen och mös och pratade med Peter till framåt kl. 3 på natten och sen upp kl. 07.00 igen. Upp och fixade i ordning mig, hade 2 telefonmöten och sen bar det av till Nacka Strand för en 1,5 timmas lång fotografering och därefter en nästan 2 timmar lång intervju till tidningen Hemtrevligt, som kommer i Juni numret. Sen har det varit samma tempo, dvs "full fart" hela dagen fram tills nu. Därav den sena bloggen i kväll.

Kommentarer

Helena L W skrev 2010-05-04 20:35:

Heeeej Nanne!! Kul att du gästbloggar här! Följde redan den här bloggen innan så det var kul med ett bekant ansikte här :) Kramar

nanne skrev 2010-05-05 00:25:

tja nanne fan du är bara bäst följer efter dina bloggar vart än du är.

Kommentera

Nanne Grönvall

Nanne Grönvall
Gör: Alltid på väg mot nåt nytt.

Intresse: Vara med familj och vänner. Tittar på filmer som avkoppling. Älskar film!

Hjärtefråga: Barn och deras utsatthet i samhället. Vi får aldrig upphöra att söka hjälpa o stötta dem.

Kontakt: Mlp, Nancy (nancy@mlp.se)

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika