Alexandra Charles

Vilka dagar vi haft i Almedalen!

Den 2018-07-11 09:53

Det har varit full fart från tidig morgon till sen kväll, vi har träffat många av er kära medlemmar och givetvis gjort allt vi kan för att skapa debatt och lyfta fram viktiga frågor kring kvinnors hälsa och andra samhällsfrågor. Vilka dagar vi haft! Puh, nu är vi hemma igen och samlar ihop allt vi fått med oss från dessa intensiva och väldigt lärorika dagar i Almedalen. På vår hemsida kan ni se filmklipp från en del av allting vi hunnit med. Gå gärna in och titta!

Här kan ni se klipp från våra seminarier i Almedalen: TILL KLIPPEN

Tillsammans med Svensk Demenscentrum och Friskis & Svettis promenerade vi för kvinnors hälsa, jämlik vård och ett demensvänligare samhälle. Promenaden avslutades med ett träningspass och här pustar vi ut.

Friskis & Svettis: Frida, Susanne, Melinda & Christer,  Demenscentrum: Wilhelmina Hoffman, och Alexandra!

Charlotta Huldt var givetvis på plats under våra dagar i Almedalen också! Här på promenad för kvinnors hälsa och jämlik vård.

Vi var också delaktiga, tillsammans med bland andra Rikspolischefen Anders Thornberg, och pratade om det viktiga ämnet våld mot kvinnor. Våld är en kränkning av mänskliga rättigheter och ett allvarligt folkhälsoproblem och enligt socialstyrelsen är det 11 000 kvinnor som är sjukskrivna pga våld. Europeiska Jämställdhetsinstitutet har räknat att våldet kostar Sverige 40 miljarder i rättskostnader, försäkringar, sjukskrivningar och personligt lidande. Det är viktigt att vi vågar prata om våld och att vi kommer in så tidigt som möjligt i processen för att stoppa och hjälpa till i förebyggande syfte.

En annan dag lyssnade vi på  Marjut Sohlman Carlström, ortoped överläkare och en av våra medicinska expert,  som berättade om problemen med artros och huruvida det går att operera. Cirka 65 procent av svenskar över 60 år har artros. Många tror att det är en sliten led, men det är brosket på leden som är dåligt. Det är en folksjukdom som är en genetisk utmaning. Rekommendationerna är att man ska gå ner i vikt, börja simma. Det är givetvis bra att tänka på vikten för de som har knä artros. Men ännu viktigare är att träna upp musklerna runtom artrosen. Vilken sport är mer beroende på personens intresse. Att cykla är bra vid knä artros, eftersom man inte belastar knäet direkt då. Det är viktigt att fortsätta med den idrott man är mest intresserad av. Som vi alltid säger!! Att röra på oss är det bästa vi kan göra för våra kroppar. Dansa, cykla, simma och skratta!

Marjut Sohlman Carlström, ortoped överläkare och en av våra medicinska experter.

Ja ni, det här blogginlägget kan bli hur långt som helst! Vi har haft inspirerande och givande dagar med fantastiska människor. Ni kan läsa och se mer på vår webbsida och på vår Facebook, här kommer ett litet axplock av alla duktiga och ambitiösa personer vi arbetat tillsammans med i veckan.

Ann Johansson, vice förbundsordförande Vårdförbundet, Cecilia Schelin Seidegård, Alexandra Charles, Johanna Adami, Christoph Varenhorst och Lena Ag.

Om kvinnors hälsa på Soberian.

Fatima Tamour, Kerstin Blomberg, Ella Bohlin , Solvig Ekblad, Somaya Alfelow, Johan Carlson, Alexandra Charles von Hoffsten på Soberian.

Vi hörs snart igen och se nu till att njuta av den otroligt fina sommar vi har ordentligt! Läs en bok, lyssna på vacker musik och rör på er ute i naturen!

Kommentera

Hattkryssning, Almedalen och sommar!!!

Den 2018-06-29 11:28

Vilken underbar försommar vi har fått! Här på kansliet har vi i vanlig ordning hunnit med en hel del, bland annat firade vi in sommaren med en fantastiskt rolig och fin kryssning med M/S Birka. Alice Timander ville donera sina festkreationer till Stiftelsen Kvinnor & Hälsa och under kryssningen hade vi visning och auktion utav 15 av Alice otroliga klänningar. Auktionsförrättare var ingen mindre än Antikrundans Knut Knutson och auktionen som inbringade 45.000 kronor till stiftelsen Kvinnor & Hälsa. Dessutom köpte auktionsförrättaren själv, Knut, "Expressen-klänningen" för 11.000 kronor vilken han kommer att sälja på Uppsala Auktionsverk och generöst skänka summan han får in till stiftelsen. Hurraaa för Knut säger vi och stort tack M/S Birka för en fantastisk kryssning!

Många var ni som tog er till M/S Birka för denna fina och trevliga afton tillsammans, så roligt! Det här gör vi garanterat om nästa år!

Göran Alfredsson från Thalia visade upp en löpsedel från ett gammalt Svensk Damtidnings-nummer med Alice.

Och för hattävlingen hade vi samlat ihop en eminent jury bestående av Carl Jan Granqvist, Stefan "Trendstefan" Nilsson, Mikael Aringsjö (Alice Timanders måndagsklubbs festarrangör), Gaby Borglund, Karin Jatta (modist), Mette Rode Sundström (Auktionsverket / Lauritz), Designer Göran Alfredsson, hattälskare Sophia Bernadotte, Birgitta Stubbing, (grundare modellagentur Ladies Team), Susanne Delastacia (programledare, journalist), Johan Möller (publisher, pr) och Bathina Philipson, (TV personlighet).

Vi passade också på att gratulera evigt unga Christina Schollin som fyllt 80 år. Christina har varit med oss nästan från början som ambassadör. Här tillsammans med vår auktionsförrättare Knut och mig själv.

Hela, härliga kansliet samlade för att fira in sommaren tillsammans!

Men semester tar vi inte riktigt än, nu står Almedalen för dörren och när det är valår är det givetvis extra viktigt för oss att vi gör vår röst hörd för kvinnors hälsa. Skänk gärna en liten slant, alla bidrag är viktiga för att vi ska hålla forskning kring kvinnors hälsa så levande som möjligt.

Här finner ni mer information om stiftelsen Kvinnor & Hälsa: http://www.kvinnorochhalsa.com/

I Almedalen ordnar vi seminarier under måndag 2, tisdag 3, onsdag 4 juli. Kom gärna förbi oss i vår monter H327 på Cramérgatan, vi finns där 1-7 juli. Läs mer om alla våra seminarier och veckans program här! Läs mer »

Glad sommar på er om vi inte ses!

 

 

Kommentera

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!

Den 2018-06-17 14:45

Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit upp i kalendern, den 16:e november går vår fina jubileumsfest av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm och DU är givetvis bjuden! All info finner du på vår hemsida och vi kan också hjälpa till med hotellbokning för långväga gäster. Missa inte den här festkvällen, det kommer bli något alldeles speciellt och jag skulle bli väldigt glad om så många av er som möjligt kommer. Här nedan en bild från när vi firade vårt 15 -års jubileum.

Och just för att utbyta tankar och idéer för att få vår klubb så bra som möjligt ordnar vi två gånger om året ambassadörs- och kontaktkvinnomöten. Den här gången hade vi två mycket givande dagar tillsammans. Föreläsningar blandat med lunch och, som alltid, lite viktig rörelse.

Och glöm inte att lyssna på vår podcast Maqt & Miljoner, i veckans avsnitt pratar vi med journalisten och författaren Anki Edvinsson som gästar studion och berättar om hur hon gick från att vara en känd TV-profil till att tröttna på offentligheten helt. Från att vara någon till att vara ingen. När hon sedan valde att sadla om till författare och kriminolog resulterade det i en stor förändring, från det tidigare utåtriktade arbetet i TV-rutan mot att plötsligt sitta ensam och skriva. Anki debuterar i år med sin deckare ”Lust att döda”. I studion lyfts också frågor kring nutida brott, lagar och polisyrket. Via länken här kan ni lyssna på avsnittet.

https://www.ilikeradio.se/podcasts/maqt-miljoner/13803/

Åza Brennander, Anki Edvinsson och jag i podstudion.

Hunnit med att delta och sprida vikten av Kvinnors Hälsa på Järvafältet har vi också gjort! Det är vid sådana här tillfällen vi har chans att skapa opinion och få fram vårt viktiga budskap till politiker och deltagare. Precis som vi kommer göra i Almedalen senare i sommar. Du hittar all info om vart och när vi är på plats med våra inspirerande och duktiga föreläsare på vår hemsida. Ni träffar oss i vår monter på Cramérgatan i Visby.

Här är vi på plats på Järvafältet, Stina Berge, Anna Maria Corazza Bildt och jag själv.

Här Stina Berge, jag, Ella-Katrin Lindström, Inger Söderholm, Anna Maria Corazza Bildt och Parul Sjarma.

Jag hoppas vi ses i sommar!

Kommentera

Hormoner uppåt väggarna!!

Den 2018-04-24 09:50

Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hälsa, företagande och som i det här avsnittet: hormoner. Detta "gissel" som verkligen kan ställa till det för våra kroppar. Eller egentligen inte men alla vi som känner igen oss i "övergångsåldern" vet hur svajig man kan känna sig när hormonerna spelar sina små spratt. I det här avsnittet, nummer 5, har vi bjudit in artisten Lisa Nilsson och dagens expert Aino Fianu Jonasson och studion verkligen bubblar av känslor och hormoner när vi spekulerar, diskuterar och kommer in på personliga slutsatser. Förutom hormoner får ni höra vad vi tycker om den minst sagt infekterade "Svenska-Akademien-konflikten".

Lisa, som länge levt med svår PMS, berättar om hur hormonerna påverkat både henne själv och hennes omgivning genom åren. Aino, som är gynekolog och ansvarig för kvinnoforskningsenheten på Karolinska Universitetssjukhuset, svarar på frågor om allt ifrån minskad sexlust, humörsvängningar , och sömnsvårigheter till östrogen. Men frågorna som ingen kan besvara är hur det kommer sig att forskningen kring kvinnliga problem som PMS och klimakteriet är så bristande och hur långt vi egentligen har kommit sedan kvinnors vantrivsel klassades som sjukdomen ”hysteri”?

Ett riktigt härligt, babbligt och intressant avsnitt så in och lyssna HÄR

Alexandra och Åza tillsammans med artisten Lisa Nilsson och dagens expert Aino Fianu Jonasson. Intressanta diskussioner och personliga slutsatser om den infekterade konflikten konflikten inom Svenska Akademien.

Hoppas ni tycker om podden och kom gärna med feedback!

Ha nu en riktigt fin dag!

Kommentera

Tänk vilken kraft musiken har!

Den 2018-04-17 14:45

Visst spritter det lite extra i kroppen nu när vårsolen äntligen visar sig ordentligt! Jag säger det så ofta jag kan, och kommer åt, att musik och dans verkligen är det bästa av "medicin" för såväl kroppen som knoppen, något som allt som ofta även kommer fram i vetenskapliga undersökningar. Nu senast är det tidskriften Neurolmage som uppmärksammar en studie som visar att redan för tidigt födda barn reagerar på musik. När de får lyssna till musik ökar hjärnans aktivitet i de områden som sysslar med rytm och igenkänning av musikaliska mönster vilket kan ha betydelse för språkförmågans utveckling senare i livet. Själv älskar jag att dansa och lyssna på musik och just dansen har en väldigt positiv effekt på kroppen. Testa själva! Sätt på en härlig låt hemma på stereon i kväll och låt rytmen få frihet i hela kroppen med en dans! Otroligt befriande och välgörande kan jag lova.

Glöm inte att titta in på vår webbsida för att inte missa något av allt vi har på gång i vår. Det är hälsoseminarier, båtutflykter, mässor, Almedalen och givetvis, sist men inte minst, firar vi ju 20 år i år! Agendan är som alltid välfylld men en dans, eller två hinns det med ändå!

Och apropå rörelse tag med en väninna, eller två, och anmäl er till vår golftävling Hjärtgolfen. Golftävlingen för kvinnor där det både spelas för den egna hälsan och andras. Alla som deltar är med och skänker pengar via startavgiften till forskningen om kvinnors hälsa. Förra året fick vi in över 70.000 kronor till Kvinnors Hälsa.

Hjärtgolfen spelas i år på 10 banor runt om i Sverige där 1:an och 2:an går vidare till slutfinal på Hooks Herrgård den 19 augusti.

Vinnarna av finalen får åka till Mallorca i september och spela i Prinsessan Birgittas Golf Tournament 2018 som spelas 6-8 september. Finalpriset innebär resa, boende samt startavgiften till hela tävlingen, under 3 dagar. Här ser ni förra årets vinnare tillsammans med prinsessan Birgitta och mig på Mallorca.

Om ni vill läsa mer om studien jag nämnde ovan om hjärnan och musik gör ni det här, om det inte går att klicka på länken kopiera den och klistra in i er webbläsare: Studien "Music processing in preterm and full-term newborns":

http://www.kulturellahjarnan.se/2018/04/14/tidigt-fodda-barn-reagerar-positivt-pa-musik-ny-studie/

 

Kommentera

Läsvärt om den ojämlika cancervården

Den 2018-03-26 13:24

Innan vi tar påsk vill jag uppmärksamma några viktiga, och tänkvärda ord om cancer som jag tagit del av nyligen. Det är dels Jan Zedenius, överläkare och medicinskt sakkunnig på Cancerfonden, som i rapport berättar om resultatet från analyser om hur utbildning påverkar risken att dö av sin cancerdiagnos. En skrämmande rapport som visar hur stora skillnaderna faktiskt är just på vilken vård vi får, och hur tidigt vi uppsöker vård, beroende på hur pass högutbildade vi är. Åter igen en viktig aspekt i hur ojämlik vår vård är, inte bara mellan könen utan nu bevisligen även när det kommer till utbildning. Som Jan Zedenius säger: Att drabbas av cancer är en mardröm, men för lågutbildade är denna mara än värre såtillvida att de löper en betydligt högre risk att dö av sin sjukdom, jämfört med högutbildade. Denna ojämlikhet anser Cancerfonden kostar 2 900 människors liv varje år.

Cancerfonden har i rapporten analyserat hur utbildning påverkar risken att dö av sin cancerdiagnos.

– Om man ser till all cancer finns det ingen större skillnad i insjuknandet. Lågutbildade drabbas ungefär av lika mycket cancer som högutbildade. Men om man ser till överlevnaden finns tydliga skillnader, säger Jan Zedenius.

Jan Zedenius, överläkare och medicinskt sakkunnig på Cancerfonden. Foto: Andrea Björsell

Så även om Sverige anses vara ett av världens mest jämlika länder råder stora skillnader i cancervård mellan socioekonomiska grupper, något också Jans kollega Ulrika Årehed Kågeström uppmärksammar i Cancerfondenrapporten.

– Dödligheten i cancer är till exempel betydligt högre bland personer med enbart grundskoleutbildning jämfört med dem med högre utbildning. Skillnader märks även i den snabba ökningen av livmoderhalscancer. Kvinnor i svagare socioekonomiska grupper tenderar i högre grad att utebli från det nationella screeningprogrammet, säger Ulrika Årehed Kågström.

2016 fick 60 325 personer ett cancerbsked, om drygt 20 år beräknas 100.000 nya cancerfall att diagnostiseras varje år. För att bromsa den utvecklingen behövs en effektiv preventionsstrategi, vem tar ansvar för det arbetet? Det är valår i år och det är hög tid att våra politiker på allvar tar tag i den ojämlika vård vårt land utsätts för. Såväl när det kommer till kön som till utbildning.

Här kan ni läsa hela artikeln med Jan Zedenius i Dagens Medicin ARTIKEL. Stark och viktig läsning och jag vill också passa på att tipsa om Gyncancerdagarna runt om i landet.

En afton om gyncancer i 2018 års tappning med engagerade talare och högaktuella ämnen inom gyncancer – nu under parollen: Kunskap räddar liv. I år arrangeras seminarierna i Stockholm den 16 april, i Linköping den 17 april och i Malmö den 18 april.

Klicka på länkarna som tar dig till anmälningssidan för varje stad, där kan du både se programmet för kvällen och anmäla dig, smidigt och kostnadsfritt! Som vanligt blir det ett fullspäckat program med fantastiska talare, många av dem Sveriges främsta experter inom sina områden. Varmt välkommen!

Och för att avsluta med något betydligt trevligare vill jag passa på att önska er en fantastiskt fin påsk! Som alltid, ta vara på varandra, ta er tid att hälsa på - om så bara med ett telefonsamtal - vänner och släktingar. Det betyder så mycket att visa omtanke och påsken är en fantastisk tid för detta! Att göra påskpyssel, kanske med sina barnbarn, är ett väldigt roligt och kreativt tips. HÄR får ni en länk till Adaras Diy-påskpyssel (Diy står för Do it yourself) som garanterat blir en rolig stund såväl för små som för äldre!

Klicka HÄR så kommer ni till webbsidan med fantastiska tips på roligt påskpyssel

Att måla ägg, hur trevligt är inte det och superfint i en korg på påskbordet!

 

Glad Påsk!

 

Kommentera

Underbara, viktiga Women in Red!

Den 2018-03-15 16:57

Vilken fantastisk kväll vi fick på Oscarsteatern i måndags! Det var minst sagt fullt till sista platsen och det var en sådan lycka att få stå på scenen och titta ut över den magiska publik, i en fullsatt salong, som vi hade. Tillsammans GÖR vi skillnad, det är något vi måste komma ihåg och påminna oss om. Vi har samlat in och delat ut dryga 6 miljoner kronor till forskning och det mina kära vänner är något vi ska vara väldigt stolta över. Jag kände en oerhörd stolthet på scenen i måndags, och jag känner den nu när jag snart går på scenen här i Luleå, idag torsdag.

Stipendiater med Alexandra, Annika Strandhäll och Karin Schenck-Gustafsson på Oscarsteatern i måndags.  

Härlig avslutning då vår Charlotta Huldt-Ramberg körde Opera-fitness!

Woman in Red kampanjen med kvinnohjärtat i fokus, fortsätter landet runt! I dag Luleå, där vi har fullbokade salonger! Kardiologprofessor Karin Schenck Gustafsson , sjukgymnast Erika Nilsson Waara, Linda Lampenius och jag står för programmet!

Jag blir så rörd och varm om hjärtat av all uppskattning jag möter för vårt arbete, från alla människor jag möte runt om i landet! Återigen kommer det rapporter om den ojämlika vården, från flera håll. Om symptom som negligeras pga okunskap, ofta just i samband med problem med hjärtat. Vårt arbete är viktigt och jag hoppas att just i år, när vi fyller 20 år, många ännu inte medlemmar inser och uppskattar vårt arbete. Att förbättra livsvillkoren för kvinnor, baserat på den goda hälsan.

Snart väntar påsken och våren lurar under snö och blask... Så mycket positivt att se fram emot och jag hoppas att vi ses på någon av våra Women in Red-kvällar runt om i landet!


Kommentarer

Carina skrev 2018-03-19 12:46:

Jag letar efter studien TheRedHeartStudy och vill anmäla mig, men hittar ingen info om det. Hälsn Carina

Kommentera

Vi måste uppmärksamma vårt hjärta!

Den 2018-03-12 16:15

Om bara en timme går vårt viktiga projekt Women in Red av stapeln på Oscarsteatern här i Stockholm. Kampanjen är redan i full gång runt om i landet och det är med en otroligt stor stolthet vi kan konstatera att vi, alla vi härliga kvinnor som har bidragit, har samlat ihop över 6 miljoner kronor till Kvinnor och Hälsa sedan vi startade. Magiskt! Att på riktigt kunna hjälpa till för denna livsviktiga forskning som förhoppningsvis ska hjälpa oss leva längre. Med friska hjärtan!

Här kan ni läsa en debattartikel i Dagens Samhälle som tar upp vår viktiga kamp för hjärtat:  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ge-kvinnors-hjartan-mer-uppmarksamhet-21122

Nu ser jag fram emot en härlig kväll med massor av inspiration och kunskap tillsammans med våra stipendiater på scenen på Oscarsteatern! Följ oss gärna i våra sociala kanaler där vi uppdaterar med live-filmer samt bilder under kvällen!


Kommentera

Årets viktigaste dag är här!

Den 2018-03-08 07:55

Idag är inte vilken torsdag som helst, idag är en av de viktigaste dagarna vi har - dagen då vi uppmärksammar kvinnan extra mycket. En dag för jämställdhet och som, i de viktiga fotspåren från #metoo, idag känns om möjligt viktigare än någonsin. Internationella kvinnodagen är en dag som uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En situation som fortfarande, år 2018, är fruktansvärt ojämlik på många, många sätt på många olika ställen världen över och jag inte kan förstå hur vi kan ligga så långt efter här när vi ligger så i framkant på andra sätt och vis.

Internationella kvinnodagen instiftades 1910, vid den socialistiska världsorganisationen Andra internationalens konferens i Köpenhamn. Syftet var att lyfta kraven på kvinnliga rättigheter och framförallt rösträtt, något som kvinnor i USA redan två år tidigare börjat kämpa för. Hur det då är möjligt, över 100 år senare, att vi fortfarande har ett ojämlikt samhälle runt om i världen är bokstavligen talat ett stort misslyckande. Att kvinnor misshandlas, tystas ner och att vården inte kommit längre när det gäller jämlik forskning. Det är därför allt det här är så värt att fortsätta kämpa för. Vi måste fortsätta våga ta plats, våga göra oss hörda och även våga vara öppna för förändring. En som gjort något stort för detta, som är värd all kvinnlig kärlek och mer därtill är Malala Yousafzai, denna unga kvinna som fick Nobels fredspris för sitt arbete med att uppmärksamma flickor och kvinnors rättigheter.

Vilken förebild! Ja, ni vet ju att vi också gör vad vi kan för att dra vårt strå till kvinnostacken och vår livsviktiga kampanj Women In Red går av stapeln för fulla hus landet runt precis nu. På måndag är vi här i Stockholm på Oscarsteatern. Mer info om alla våra kvällar för Women In Red hittar ni HÄR.

Den 8:e mars är sedan 1977, på initiativ av FN, en officiell dag och låt oss tänka lite extra på oss kvinnor världen över idag. Att vi har varandra, att vi ska stå upp för varandra och att vi aldrig någonsin får sluta våga stå upp för oss själva. Solidaritet är modigt, viktigt och fint!

Ha en fin dag och hoppas vi ses på våra Women In Red-kvällar runt om i landet!

 

Kommentera

Världspremiär för vår podcast Maqt & Miljoner!

Den 2018-02-26 09:37

Äntligen är det dags! Nu får jag presentera det som jag och Åza Brennander har jobbat med under hösten, vår podradio! Maqt & Miljoner (klicka på namnet så kommer ni till podden) är namnet och som titeln avslöjar handlar den just om hur vi kan påverka genom att inspirera och lyfta fram kunskap i intressanta ämnen samt verka för att ändra attityder och öka kvinnors samhällsengagemang. Som lyssnare får du följa med programledarna in i vardagsrummet där de tillsammans med intressanta och folkkära gäster slår hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet.

Det är jag och Åza som är programledare och vi känns som en riktigt bra combo! Åzas poderfarenhet är så klart viktigt, hon driftig och duktig och bland annat verksam som influencer. Hon är också en utav grundarna till bloggportalen maqt.se, vars syfte är att synliggöra engagerade kvinnor och deras hjärtefrågor i sociala medier genom att erbjuda gratis bloggplatser samt stöd och hjälp.

Podden är ett ideellt samarbete mellan maqt.se och 1,6 Miljonerklubben och lyssnar gör du enkelt på I LIKE RADIO, genom att klicka HÄR för att komma till vår webbsida, eller där poddar finns och nya avsnitt släpper vi varannan måndag. Givetvis kommer vi lägga upp avsnitten via en länk här på vår webbsida också.

Lyssna på Maqt & Miljoner - En podd om hälsa, engagemang och visioner för kvinnor – och män som är nyfikna och vill veta mer.

När vi planerade podcasten pratade vi mycket vad vi tycker är viktigt och vad vi vill lyfta fram och det här är de värdeord vi kommer jobba med, viktiga ord tycker jag som vi alla kan ta in mer i vår vardag:

Våra värdeord

Engagerande, Viktigt, Berörande, Nödvändigt, Smart, Ärligt, Starkt, Vågat, Inspirerande, Kreativt, Glamouröst, Igenkännande, Intressant, Öppet, Skamlöst, Mäktigt, Påverkande

Hoppas ni kommer tycka om den och skicka gärna mail om ämnen ni skulle vilja att vi tog upp!

I samarbete med maqt.se och Matkomfort.se

Ha en härlig vintervecka nu och njut av den vackra, kalla årstiden som inbjuder till sådana vackra vinterpromenader!


Kommentera

« Visa 10 nyare blogginläggVisa 10 äldre blogginlägg »

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

"När kvinnor och flickor mår bra, mår ett helt land bra!": Nyligen hade jag nöjet att få lyssna på Nobelpristagaren Denis Mukwege, som var i Stockholm. Jag fastnade för hans citat "När kvinnor och flickor mår bra , mår ett helt land bra! " I år är det 1... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
Arcamea - Vår berättelse
HemfridBioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika