Lyckobloggen

Lyckopodden: Sjuk av Wellness?

Av Leone Milton den 2015-03-27 05:35

I veckans program av Lyckopodden gästas vi av Annette Lefterow. Välkänd wellness-profil och för mig en person jag tränat till sedan tonåren - minns dvd:erna jag köpte redan som tonåring. Annette är också ambassadör för 2,6 miljonerklubben och syns flitigt på bland annat Woman in Red. Det var så skönt att få prata med Annette om det här med Wellness. För de senaste åren har begreppet och dess innebörd förvirrat mig. Allt fler kallas sig för Wellness-experter och allt fler produkter får den etiketten. Jag googlade snabbt inför programmet och fann då att det till och med finns smink som fått namnet "wellness-smink".

lyckopoddenanette

I dagarna kom en bok ut som heter Wellnesssyndromet. En bok som handlar om baksidan med en hälsosam livsstil. Jag har inte hunnit läsa den än, men såg i nyhetsmorgon författaren Carl Cederström berätta om att Wellness för många inte längre handlar om att må bra, utan känns mer som ett krav. Är jag inte wellness nog duger jag inte. Så många hetsar för att leva upp till en fantasibild om hur en perfekt människa i balans ska vara (sånna vi ser på instagram som stå på huvudet på en strand typ).

 

Så, i veckans podd avhandlar vi på tre saker. 1. Hur ska man som konsument hitta rätt i wellness-djungeln. Hur vet man vem som faktiskt är expert och vilka produkter som faktiskt gör nytta? 2. Hur slipper man att känna av den här pressen? och 3. HUr utövar man wellness på ett härligt sätt?

Kommentera

Flickor är mer än prinsessor

Av Leone Milton den 2015-03-25 21:52

Vi talar ofta om att kvinnor tjänar mindre. 20 procent eller så. Men vi talar inte lika ofta om att det beror till stor del på att kvinnor hamnar i yrken som är sämre betalda. Sen är det såklart märkligt varför dessa yrken över huvud taget är sämre betalda. Som varför en sopgubbe ska tjäna mycket mer än en sjuksköterska. Eller att många politiker tycker att vi ska värna om ROT-avdraget (bygg), men skippa RUT (hemtjänst). Eller att det är OK med privata bolag som går med vinst inom läkemedelsindustrin (som domineras av män) men inte inom hemtjänst (som har många kvinnliga ägare).

Men, tillbaka till det här med yrken. Många tjejer växer upp och saknar förebilder inom yrken som it-yrken och yrken som kräver en ingenjörsutbildning. Många tjejer tror också att matte och fysik är något för killar, medan de som tjejer ska välja mer omhändertagande eller kreativa inriktningar. Men såklart har det här inte med kön att göra, det finns omhändertagande killar och det finns tjejer som är mattesnillen. Det handlar bara om att skapa förebilder så unga kan se möjligheterna.


Därför var det så kul att i förra veckan kunna läsa om att Robyn ska hjälpa till att locka tjejer till ingenjörsyrket. Snacka om att göra något vettigt med sitt kändisskap. ”Once you gone tech you ain’t never going back”, sjunger Robyn i sin låt ”Fembot”. Nu vill artisten, tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, inspirera andra tjejer som är nyfikna på teknik att utforska och söka sig till den fortfarande mansdominerade teknikbranschen, skriver NyTeknik. Den 18 april anordnas endagsfestivalen Tekla på KTH, där 200 unga tjejer i åldrarna 11 till 18 får chansen att utforska modern teknik – allt från ”hardcore robotprogrammering” till musikproduktion.

Kommentera

Lyckopodden och underbara underlivet

Av Leone Milton den 2015-03-19 23:48

Så många som 15 procent av alla kvinnor lider av endometrios. 15 procent! Och ändå dröjde det till för bara några år sedan innan jag hörde talas om sjukdomen. Hur kommer det sig att en folksjukdom fått vara så osynlig så länge? Antagligen för att det är en kvinnosjukdom.

Det tar i genomsnitt sju till åtta år från det att man börjar förstå att man har mer ont än normalt vid menstruation tills dess att man får diagnosen endometrios. Det är även vanligt att kvinnor felaktigt får en eller båda diagnoserna urinvägsinfektion eller känslig tarm. Det här skapar onödigt lidande och kan också förvärra endometriosen eftersom man inte får rätt hjälp. I Lyckopodden gästades vi av Camilla Runberg som har endometrios och det var otroligt upprörande och frustrerande att höra hennes historia. Hur hon sökt hjälp men haft otur att komma till läkare som inte känner till sjukdomen. Nu försöker Camilla bli gravid och inte heller här har hon haft turen att träffa läkare som kan sin sak. Det är uppenbart att vi behöver mer forskning om endometrios så kvinnor kan få snabbare diagnos och kunskap om hur man på bästa sätt ska behandla sjukdomen.

vaginanaer430x647

Överlag behövs det mer kunskap om underlivet. Jag tycker det är märkligt att det fortfarande spekuleras i om kvinnan kan eller inte kan få vaginala orgasmer, om vi har en g-punkt eller inte, om det finns en mödomshinna. Det känns som att underlivet fortfarande är något mystiskt – som en enhörning eller nåt. Och dessutom är det otroligt hur mycket åsikter det finns om våra underliv. Till exempel kring hur mycket hår den får ha. Ja, det är lustigt att det mest naturliga och fantastiska som vi har på kvinnokroppen inte också kan behandlas som det allra mest självklara.

Några schyssta länkar

http://www.endometriosforeningen.com

http://car0.blogg.se/category/fittan-3.html

http://www.albertbonniersforlag.se/Forfattare/L/britt-marie-landgren

http://www.bokus.com/bok/9789170378041/kunskapens-frukt

Rubrikbild-Till-Poddsidan-520x260

Och stort tack till vår sponsor - Appen MyAsthma. Finns att ladda ner till din telefon - har du astma är den kanon att använda som hjälpmedel. Om några veckor kommer vi prata mer om astma med simmaren Emma Igelström som gäst. Missa inte det!

Kommentera

Sjukligt smala modeller - vi behöver inte lagstifta

Av Leone Milton den 2015-03-18 14:16

För ett år sedan bestämde sig Israel för att lagstifta bort anorektiskt smala modeller. Lagen förbjuder att modeller med ett BMI under 18,5 jobbar. Jag har skrivit om den här lagen ett antal gånger, bland annat i bloggform men också i artiklar i exempelvis Aftonbladet, och varje gång möts jag av tre läger. Ett läger som är emot lagstiftning för att de överlag inte gillar när lagar stiftas i ”onödan” utan hänvisar till det klassiska argumentet att ”konsumenten styr”. Det andra lägret tycker idén är bra, men kan ändå inte se hur det i praktiken skulle gå till då politiker inte verkar prioritera den här frågan.

Och det är synd att politiker i Sverige inte gör för nu verkar det ju som fler och fler politiker i andra länder gör just det, alltså prioriterar unga kvinnor. Spanien är ett sådant land och nu för bara några dagar sedan också Frankrike. Och att Frankrike, vars huvudstad stavas F-A-S-H-I-O-N vill inför en lagstiftning om detta säger en hel del om hur angelägen frågan faktiskt är – hur viktig den är att just PRIORITERA.

 

Men jag har en annan idé, en idé som kan tillfredställa både det första lägret och det andra lägret och också det tredje lägret (som jag ska nämna alldeles strax). Nämligen att låta den här frågan bli en som facket tar sig an.

För det här är i grund och botten en arbetsmiljöfråga. Även om det spiller ut över oss andra i form av sjuka skönhetsideal, så handlar det om villkoren som unga kvinnor (som det oftast handlar om) måste jobba under. Extremt många timmar, ibland inget betalt alls (till exempel får modellerna som går Make up Stores stora modevisning bara betalt i sminkprodukter), och extrema krav på kroppen. Hade andra kroppsarbetare -låt säga snickare- arbetat under dessa förhållanden hade det varit världens rabalder men när det kommer till kvinnliga modeller så är det bara så det ska få vara. "de har själva valt att jobba som modeller!", som om inte snickare har valt att jobba som snickare?

 

Det här får snickare som är med i facket Byggnads:

”Att det finns ett kollektivavtal har stor värde för dig som anställd. När det gäller anställningsvillkor är det endast ett fåtal som regleras i lag. Exempel på det är semesterlagen, arbetstidslagen och lagen om allmän pension. Kollektivavtalet innehåller ofta villkor som är förbättringar av lagen.”

"Villkor som är förbättringar av lagen" - Det här passar ju perfekt för modeller också! Ett sådant villkor skulle kunna vara att modeller får rätt till regelbundna läkarundersökningar för att säkerhetsställa att de är friska och inte lider av undernäring. Och här kommer vi till det tredje lägret som jag möter i den här frågan, de som menar att det inte går att säga hur frisk en person är bara genom att titta på en persons BMI. ”Det finns dem som är naturligt jättesmala”. Men även det här lägret skulle alltså kunna känna sig nöjda nu för fokus skulle inte behöva ligga på att lagstifta om en BMI-siffra. För driver facket modellers branschfrågor, på samma sätt som de driver alla andra yrkens frågor, behöver vi inte ta fram en siffra.

 

Så jag ringde facket för att kolla vilket förbund modeller ska tillhöra. Jag låtsades själv att jag var en modell som ville gå med i facket. Först ringde jag LO, och de hänvisade till TCO, så jag ringde till TCO. Där fick jag tala med en supertrevlig kvinna som kände sig uppriktigt ledsen över att det inte fanns något förbund för modeller.

­”Vet du, vi pratade faktiskt om det här för några dagar sedan. Men det tråkiga är att vi inte kan hänvisa till något förbund.”

Jag frågar hur ofta det händer och får svaret ”extremt sällan, jag har nog aldrig varit med om det… eller jo, det var något yrke för några år sedan som jag inte kunde hänvisa vidare heller. Jag minns inte vilket yrke men det var något”. Jag hör hur kvinnan i telefonen känner sig uppriktigt ledsen och liksom inte vill lägga på eftersom hon inte kunnat hänvisa mig vidare till någon som vill ta sig an min yrkesgrupp. Så vi liksom hänger kvar där båda två i luren, ingen vill riktigt lägga på för vi vill båda att det ska gå att lösa. ”Men jag tror att du kan gå med i unionens a-kassa. Det går ändå bra att göra”, säger kvinnan. Och jag svarar att jag inte vill ha ekonomisk trygghet om jag blir arbetslös utan någon som kan driva "mina" frågor. ”Ja, jag förstår, nä tyvärr. Det här är extremt ovanligt att jag inte kan hjälpa men tyvärr”.

 

Som sagt, hade det varit snickare…                  cover

Bilder ett modereportage i dansk tidning.

Kommentera

Vi behöver veta vad som händer utanför 08-land

Av Leone Milton den 2015-02-26 06:01

Det är väl ingen som missat att det så kallade ”medielandskapet” i Sverige förändras. Tempot är högre nu och allt ska helst publiceras gratis på nätet. Gratis är gott. Eller vänta, är det gott? Vad händer när vi tackar och tar emot journalistik utan att betala för det? Jo, det som händer är att mediehusen slimmar verksamheten och då försämras kvaliteten (för det tar tid att skriva, och kunskap för att fota, och tålamod för att korrekturläsa).

 

Något annat som händer är att allt mer sköts ifrån Stockholm. Det var inte länge sedan vi fick veta att Tv4 skrotar sina lokala sändningar runt om i landet, och många tidningsredaktioner väljer att inte skicka ut reportrar utanför "tullarna" eftersom resekostnader inte ryms i den tajta budgeten.

 

Så, för att vi inte vill betala för journalistik - för att gratis smakar godare (?!) – lämnas vi med snabba nyheter från Stockholm.

"Tjena! Sebastian här. Sån jälva tajming att nån lagt ut massa ved här på Nytorget, så jag kan hugga lite för att få inspiration till artikeln jag skriver om Slussen". Foto: Sophnet ?????-????
"Tjena! Sebastian här. Sån jälva tajming att nån lagt ut massa ved här på Nytorget, så jag kan hugga lite för att få inspiration till artikeln jag skriver om Slussen. Slussen är verkligen en grej som berör alla svenskar. Ja, jag skulle nog till och med klassa det som en världsnyhet". Foto: Sophnet

 

"Tja! Nippre här. Det är jag som firrar fram dina nyheter. Håller på med en artikel om Mood-gallerian. Asfräscht ställe!" Foto: Jakob Nettelbladt
"Tja! Nippre här. Det är jag som firrar grävande journalistik. Har ett jävla scoop på G son nog blir en jälla story. Har fått höra av säkra källor att det finns ett land., ett riktigt land, ovanför Sverige. Nej, inte Nordpolen asså. Det här landet kallas för typ Fjällen. Eller Norrland. Lite osäker på vilket, men jag ska gräva vidare på google efter lönch!" Foto: Jakob Nettelbladt

 

Jag vet inte hur du känner, men jag vill veta vad som händer i resten av Sverige. Jag vill också veta vad som händer i resten av världen! Jag ,personligen, är speciellt intresserad av att ta del kvinnors historier runt om i världen. Jag vill ta del av journalistik som belyser att 21 procent av kvinnorna i Sydafrika har blivit våldtagna innan de fyller femton år. Att Kina har tio miljoner prostituerade. Att flickor under fem år har 50 procent större risk att dö än pojkar under fem år. Att minst 100 miljoner kvinnor saknas i världen i dag. Att fler kvinnor har dödats för att de är kvinnor än alla män som har dödats under 1900-talets alla krig*. Det här vill jag att svenska journalister rapporterar om! Men den här typen av journalistik kostar mer än 08-journalistik. Därför tvingas många redaktioner att tacka nej till den och i stället be 08-journalister googla fram storys från sin laptop på Starbucks på Götgatan. Hur kvalitativ utrikesjournalistik kan bedrivas mellan tuggorna av surdegssemlan och sörplandet av sojalatten? Nej juste.

Därför stöttar jag ett nytt, spännande projekt som heter Blank Spot Project.

sko

Här kan ni se videon. 

Jag sms:ade precis några hundralappar. Gick hur fort som helst.  

11005542_10152802953062736_744927511_n

sda

*Boken Half the sky av Nicholas D. Kristof och Sheryl WuDunn. Den här boken googlade jag fram. Jag bor nära Nytorget men dricker just nu inte en sojalatte. Men jag gjorde det i går. 

Kommentera

Staty av känd dam "för våldsam"

Av Leone Milton den 2015-02-17 22:30

Krigsherrar, kungar och andra viktiga män. Mitt i våra städer, på framträdande platser, tronar alltjämt manliga makthavarna. Cirka 90 procent av statyerna i Sverige är av män. Kvinnors historia viskas, männens huggs i sten. Faktum är att i kommunerna Uddevalla, Motala, Gullspång, Trelleborg, Malmö, Västerås, Arboga, Leksand, Bollnäs, Sundsvall, Mora, Boden, Umeå och Kalix så finns inte en enda staty som föreställer en kvinna.

I Växjö skulle de få en staty utifrån Hans Runessons berömda fotografi.

310

Fotografiet visar en dam vars familj suttit  i Auschwitz, som slår mot en nazist med sin handväska under en nazistdemonstration. Men nu verkar statyn inte bli av. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott i Växjö tycker nämligen att konstverket signalerar våld.

645@70

Okej, vad signalerar då de här statyerna?

carl-xii-2

"Hrm, i dag har jag lust att kriga åt...Åt.. Åt det hållet", säger Karl XII

600_galastan_4118Sankt Göran och Draken i Gamla stan i Stockholm.

Och Bältesspännarna i GöteborgGöteborg staty

Kommentera

Uma Thurman åldras

Av Leone Milton den 2015-02-11 23:06

Vi alla åldras. Vi vet att det är oundvikligt, och processen  ser likadan ut för oss alla – det kan inte ens kirurgi eliminera. Ändå är åldrande, speciellt kvinnors, något som verkar komma som en chock för många. Kanske extra mycket en chock för medier i USA. Skådespelerskan Uma Thurman var för några dagar sedan på en premiär och bara minuter efter hon lämnat kamerablixtrarnas samlade ljus, var internet fylld av åsikter om hennes åldrande.

10967945_10155130397885462_483271386_n10968022_10155130403825462_1012158172_n10966959_10155130401135462_1731627411_n

 

Ungefär samtidigt som Uma stod på röda mattan och blev bedömd, uppträdde Madonna på Grammys. Också här låg nästan allt fokus på hennes yttre. Inte på hennes musik. Det känns som att det mesta med Madonna de senaste 10 åren har handlat om hur hon åldras.

grammy-performance-06-madonna

Hur påverkas gemene kvinna av ålderismen i Hollywood-media? Hur mår du när du ser att rynkorna blir fler, och att fasthet i huden försvagas? Du hör. Bara beskrivningen av utseendets åldrande görs i negativa ordalag. Man hade ju kunnat vända på det och beskriva fler rynkor som något positivt. Något vackert. Men det gör vi aldrig, vi beskriver det som ett förfall. Då känns det också som ett förfall för så starkt är ordet.

 

När jag tittar på Madonna och Uma ser jag inte några som förfaller utan i allra högsta grad blommar.

Kommentera

Kvinnor och Lars Vilks

Av Leone Milton den 2015-02-04 13:37

Varje år mördas 17 kvinnor i Sverige av män som de har en nära relation till. Eftersom det är så farligt att vara tillsammans eller göra slut med våldsamma män borde det väl finnas skydd för kvinnor som känner att deras liv är i fara? Jag menar, vi skyddas ju så bra mot andra faror i samhället. Som trafiken. Vägar saltas och byggs om, och det läggs dessutom 100-150 statliga miljoner om året för att forska om trafiksäkerhet. Eller som cancer. Får du cancer blir du behandlad av medicinsk personal som gör allt i sin makt för att du ska överleva. Dessutom finns det ju män som skyddas jättebra när de befinner sig i våldsutsatta situationer – liknande de 17 kvinnornas. Som konstnären Lars Vilks till exempel. Sedan den uppmärksammade rondellhunden för snart åtta år sedan har han ständigt livvaktsskydd till en kostnad av minst sex miljoner kronor om året. Enligt polisen finns ingen bortre gräns för hur länge Lars ska skyddas och för hur många miljoner till. ”Är en individ i behov av skydd, ska vi skydda individen”, säger Skånepolisen till Helsingborgs Dagblad. Jag håller med.

sn_v_ram_353932w

Men som journalist pratar jag med många kvinnor som känner sig tvingade att stanna kvar i farliga relationer. De berättar i förtvivlan att de inte vågar lämna, för de vet att skyddet som erbjuds när de tagit det stora klivet ut genom dörren inte räcker. Situationen ser nämligen ut så att de kanske inte ens får plats på ett tillfälligt skyddat boende. Och kontaktförbudet som åklagare sedan kan utfärda mot männen är i princip bara ”pappersformalia”. Det finns i och för sig möjlighet att en våldsam man tvingas bära en fotboja, så polisen kan se om han närmar sig. Men bara en enda man har hittills fått en fotboja sedan han brutit mot ett utfärdat kontaktförbud.

För kvinnor i Örebro finns en annan lösning. Där skulle de eventuellt kunna få en specialutbildad ”trygghetshund”. Men en hund kan ju mannen bara slänga en köttbit till eller slå ner, tänker du kanske nu? Och jo, så är det. Men tanken polisen har är att hunden i vart fall ska kunna köpa kvinnan lite tid. Medan hunden skäller/blir nerslagen/äter kött kan kvinnan springa och på så sätt få några meters försprång.

Cute-Dog-dogs-33093080-1280-800

Jag finner allt det här så märkligt. Att vissa personers säkerhet – som Lars Vilks – är så viktig att den får kosta vad den kosta vill. Medan andras säkerhet helst inte ska kosta något alls. Det här tycker jag, men det tycker faktiskt också FN. I en ny rapport gav de Sverige svidande kritik för att vi inte ger kvinnor som lever under våldsamma förhållanden bättre skydd. Så låt oss hoppas att Lars Vilks och våldsutsatta kvinnor får något annat än hundar gemensamt i framtiden. Ett tryggare liv.

Kommentarer

Lisbeth skrev 2015-02-04 16:33:

Jag förstår att detta är ett stort problem!
Men ställ det inte emot sjukvården som också är ett stort problem!

Kommentera

Varför måste de vara sminkade och ha perfekt hår?

Av Leone Milton den 2015-01-28 10:26

Dockor som riktar sig mot flickor ser ofta allt annat än naturliga ut. Men vi har tidigare mest tittat på kropparna och kritiserat hur orealistiska de är. Nu har Sonia Singhs från Australien också fått oss att fundera på varför dockorna är sminkade så extremt hårt. Sonia har gjort om dockor genom att ta bort deras smink och sedan sminka om dem. Hon kallar dem Tree Change Dolls. Genialiskt! När får vi se dessa på BR och Toys r us?

615@70

615@70-1

Det är inte bara sminket som börjar ifrågasättas. Utan även håret på figurerna som flickor leker med. Buzzfeed har ritat om Disneyfigurer med en mer verklig frilla.

Så här ser Disneyfigurerna ut när vi ser dem på film.

grid-cell-13835-1422331974-18grid-cell-31734-1422331729-6grid-cell-553-1422331681-0grid-cell-30667-1422331946-2

Men vi vet ju att i själva verket hade det sett ut så här: grid-cell-13835-1422331975-21grid-cell-30667-1422331947-5grid-cell-31734-1422331730-9grid-cell-553-1422331683-3

Kommentera

Historiska kvinnor

Av Leone Milton den 2015-01-21 09:29

Förra veckan släppte Dagens Nyheter en granskning de gjort av svenska skolors historieböcker, en granskning som visar att kvinnor i snitt bara utgör 13 procent av alla personer som nämns. Och antalet namngivna kvinnor minskar i kapitlen om 1900-talet. I läroboken Prio Historia (som elever som går i årskurs 8 läser) finns fler namngivna nazister än kvinnor. 31 nazister och 21 kvinnor.

bild 1

DN kommer egentligen inte med någon nyhet. Att kvinnor saknas i våra historieböcker har vi ju alltid kunnat se och 2010 gjorde även Ann-Sofie Ohlander, professor emerita, en liknande granskning med ungefär samma resultat som DN.

Det som dock är nytt är att vi inte längre ser på kvinnors frånvaro i historiebeskrivningen som något vi ska acceptera. Argument som ”Alla kungar var ju män” och ”Makten har ju historiskt legat i männens händer” och ”Män bestämde förr, men det var då! Nu har ni kvinnor chansen” håller helt enkelt inte.

Det många har börjat tycka är att historiebeskrivningen är vinklad och subjektiv. Kungar och deras krig har fått överdrivet mycket uppmärksamhet i böckerna. Varför ska ens så mycket fokus ligga på dem som har haft makt och kapital? Och inte på andra aspekter av samhällsutvecklingen? Vi vet i dag att samhället inte bara förändras av personer som Bill Gates och Putin. Så varför förstår man inte det om vår dåtid?

bild 2

Jag tror att en annan anledning till att många inte längre accepterar att böckerna är så manligt präglade är för att vi i dag värderar kvinnliga egenskaper och kvinnliga gärningar på kvinnliga arenor, högre.

 

Ibland dyker det upp en länk på min Facebook om en kvinna som gjort något förr i tiden och då känner jag alltid ”Varför lärde jag mig inte mer om henne i skolan?! Hon är ju hur cool som helst” och det har nog att göra med att de som skrivit historieböckerna inte tyckt att hennes gärning är lika viktig som exempelvis ett krig. Så det handlar alltså inte bara om att lyfta kvinnor som tagit sig in på manliga arenor (som första kvinnliga piloten, kvinnor som krigat osv) utan det handlar också om att vi börjar värdera vad som hänt på kvinnliga arenor och förstår att det också har haft en betydelse. Även om kvinnor inte haft rösträtt eller inte fått komma ut på arbetsmarknaden, har det ändå hänt grejer där!

kvinnoteknik_600

Så det är kanske inte helt fel att begära att gamla historieböcker kastas och nya skrivs, och att det i dessa nya måste vara 50/50. Men det kan ju ta ett tag så medan vi väntar kan vi köpa den nya tidningen Historiskan som precis lanserats. Och på tidningen Driv Egets hemsida kan vi läsa om 31 kvinnliga entreprenörer. Och på tidningen ny Tekniks hemsida kan vi läsa om kvinnor som haft betydelse för mänsklighetens tekniska framsteg.


Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Leone Milton

Leone Milton
Gör: Journalist, debattör och moderator.

Intresse: Umgås med mina hundar, fotbollslaget HIF, mitt jobb, inreda nya lägenheten, resa, skoja och skratta.

Hjärtefråga: Skapa bättre förutsättningar för unga tjejer att växa upp till starka och lyckliga individer. Bland annat genom att jobba mot sjuka skönhetsideal och kämpa för jämställdhet.

www.leonemilton.se

Övriga aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Ta till vara på kompetensen!: Integrationspolitiken måste ändras nu!Vi har inte tid att vänta medan nya asylsökande strömmar in varje månad? ! Våra politiska  partier sitter och tänker, ser över, tillsätter nya utredningar, när... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa