Inspiration

Utmaningen med att glädjas åt något man inte har

Av Lili Öst den 2014-08-25 09:29

Godförmiddag denna soliga för-höstdag!

Förra veckan skrev jag om att skapa något nytt och ta sig ur låst läge. Jag hoppas att du fick i alla fall en liten aha-upplevelse om vad du själv behöver GÖRA för att få något nytt att hända.

I förra veckan fick jag också ett inlägg på min fb ifrån en kvinna som ställde en oerhört viktig fråga, som jag skrivit om här på bloggen förut, men som tål att skrivas om igen. Jag skriver ofta om hur viktigt det är att gädjas åt allt det man har att glädjas åt i sitt liv, stort som smått. För genom att highlighta dessa saker, både njuta av dem - OCH bekräfta dem, så blir man en magnet för att dra till sig mer av det som liknar, eftersom lika - attraherar - lika. Frågan jag fick på fb var -  hur man ska göra för att dra till sig något bra i sitt liv, om man känner att man inte har så mycket att gläjas åt. En väldigt bra fråga, som när man hör den, kan tycka att det känns som en återvändsgränd. När man ÄR i den situationen - ÄR den en återvändsgränd, om man har hela sitt fokus just där. I återvändsgränden. I skiten man inte vill ha. Som man fastnat i och som man inte vill något hellre än att slippa ifrån.

Ja, hur f....n, på ren svenska, - ska man kunna glädjas åt något man inte har. Hur ska man kunna glädjas åt saker som lyser smärtsamt med sin frånvaro? Ja, - det kan man ju självklart inte. Det är därför det är så viktigt att inte ha sitt fokus där, - utan på det man vill bjuda in!

Vi behöver vår fantasi. För den är ett starkt verktyg för att bjuda in mer av det som vi vill ha. Jag säger bjuda in, för det är viktigt. Att det är av LUST som vi bjuder in det vi vill ha i vårt liv, inte av brist på det. För även om du är i stort behov av att få in ngt i ditt liv, kan behovet av att få in det inte springa ut ifrån en känsla av BRIST, eftersom känslan av brist - attraherar mer att känna känslan av brist inför. Utan det behöver vara en känsla av LUST, att du vill berika dig själv och ditt liv med detta för att du VILL och för att du är värd det. Och du behöver ha full tillit till ATT det kommer att komma till dig just för att du bjuder in det. Känslan är det viktiga i detta arbete, för det är din KÄNSLA som ligger bakom vilken typ av magnet du blir!

Allt som vi fokuserar på - drar vi in i vår verklighet. Man kan enkelt säga att först skapas det du fokuserar på i en vibrationell verklighet, och ju mer du fokuserar på det du vill ha, ju tätare blir bilden av det du fokuserar på och till slut manifisteras den och "händer" dig i ditt verkliga liv. Säg nu att du lever i ett oönskat läge. Du har en verklighet som du verkligen är missnöjd med. Du har brist på en massa saker som du VILL ha, och ett överflöd av situationer, relationer, människor och saker som du INTE vill ha. Här är det ju väldigt lätt att fastna i att sakna det du vill ha och ha fullt fokus på att önska bort det du inte vill ha. Om du ser de två fokuseringarna ur ett energi perspektiv, ser du vad de genererar? Fokus på brist - föder MER brist. Fokus på att  önska bort det du inte vill ha - Ger dig mer av det du vill ha bort, eftersom det inte finns några negationer varken i vårt undermedvetna eller i universum, så det finns ingen värdering - gott eller ont, - önskat eller oönskat. Det finns bara DITT FOKUS! Alltså, genom att fokusera på det du INTE vill ha - sätter du igång magneten att dra till dig mer av det du fokuserar på - det OÖNSKADE!

I ett oönskat läge vet vi redan vad det är vi INTE vill ha, så det är det fullständigt galet att fortsätta fokusera på. Att visualisera det vi vill bjuda in, att fokusera på det vi VILL se i vårt liv, DÄR behöver vårt fokus ligga för att bryta det oönskade och göra plats för det önskade. Så har du inte något att glädjas åt, använd din fantasti att tänka på vad du skulle vilja ha i ditt liv att glädjas åt och tänka på det som om det redan har hänt. Att det redan finns där, för varken vårt undermedvetna eller universum kan känna skillnad på fakta eller fantasi, utan tar emot ALLT vi matar dem med som fakta. Om du använder din fantasi till hjälp för att mata in en bild och en känsla i dig att du REDAN har det du visualisrerar i ditt liv. Och njuter av känslan som du skapar i leken av att redan vara där, så ändrar du din energifrekvens - och då även det du drar till dig.

Om DU höjer din energifrekvens - börjar du dra till dig de saker som ligger på DEN frekvensen och sänder. Eftersom du byter frekvens, drar du plötsligt inte till dig de saker som ligger och sänder på den frekvens du lämnat. Tänk dig själv att du - i ditt ogillade läge, legat på P1 och sänt. Då har du bara hört de program som P1 sänder. Om du istället rattar in P4, då får du ju inte längre in programmen på P1, utan du får in det som sänds på P4´s MHz.

Det ÄR svårt att glädjas, när man är mitt i ett skitläge. Men om man börjar SE sitt läge ur det energi perspektiv, som jag frekvent jobbar med att lära mina klienter, då får man ett starkt verktyg och orehört kraftfulla insikter som faktiskt KAN förändra!

Allt handlar om vad DU är beredd att GÖRA, TÄNKA och KÄNNA annorlunda! Du KAN inte få ett bättre resultat om du hänger fast vid ditt gamla fokus! Så älska dig själv tillräckligt mycket för att ställa dig upp och säga, - jag är värd ALLT GOTT och från och med idag, ska jag medvetet och frekvent jobba för att dra det till mig!

All min kärlek! /Lili

 

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev. Anmäl dig här

 

AKTUELLT:  

Är du sugen på att se/köpa min konst, så hänger en utställning till i slutet av september på Polishuset i Flemmingsberg. Vill du ha några smakprov gå in på min hemsida www.liliost.se

Den 10/9 medverkar jag på ett frukost seminarium på Essinge konferenscenter tillsammans med Per Holknekt, Odd Molly och Christina Wenngren, grundare av projekt Nima där du får ta del av en stark livshistoria, nycklar till hur du kan öka din egen medvetenhet och vad du kan göra för att hjälpa projekt Nima att befria barnslavar i Ghana. Läs mer/boka HÄR.

Den 22/9 medverkar jag som föreläsare på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare som t ex Micke Darmell, författare till bl a boken Uppkopplad eller avkopplad. Nisse Simonsson, kirurg med passion för hjärnan, författare till bl a boken Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra. Världsmästaren i minne - Jonas von Essen m fl. Läs mer/boka biljetter HÄR

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL - PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett - för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå - ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, - Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

Kommentera

Att skapa något nytt

Av Lili Öst den 2014-08-18 09:35

Härliga måndag - välkommen!

I dagens inspirationsinlägg som jag gjorde på facebook, började jag med ett citat från Einstein, -"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem som vi skapat med vårt gamla sätt att tänka" OTROLIGT klok devis!

Många försöker dock att komma loss från sina låsta lägen genom att tänka - känna - agera på samma sätt som innan, fast hårdare och det slutar alltsom oftast med att de blir ännu mer frustrerade och fastnar ännu hårdare i det som de försöker komma ifrån..

Känner du igen dig?

Om jag verkligen tittar på citatet ovan, - kan i alla fall jag konstatera en sak, ställa mig själv en viktig fråga - HUR ska jag någonsin kunna få ett nytt resultat om jag envisas med att tänka - känna och GÖRA samma sak som jag gjort innan gällande det jag vill förändra? Det säger ju nästan sig själv att det inte GÅR att få nya resultat genom att göra samma sak... Problemet är att vi fortsätter göra det vi innan gjort, för att det är tryggt. Vi tror att om vi bara tänker att vi kommer få nya resultat, så kommer de. Men vi blir väldigt varse om att det inte räcker med att tänka så, - vi måste även GÖRA ngt annat!

”Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man är på väg”.    Bernie Rhodes

Ytterligare ett bra citat att reflektera över. Vi är så besatta av att hela tiden ta med oss var vi kommer ifrån, och tror att vi hela tiden behöver dra med oss den referensen framåt. Men är det så att det vi kommer ifrån inte gör oss lyckliga, - kommer vi aldrig bli lyckliga av att hela tiden ta med oss det framåt och ha det i fokus. Då behöver vi VERKLIGEN ställa om fokus - på vart vi vill vara på väg!

SÅ, hur skapar man ett nytt resultat i sitt liv, om man tröttnat på att bära omkring på konsekvenserna av resultaten man hittills fått.

Man tar ut en HELT ny riktning. Tänker utanför sin bekvämlighetszon. Gör sig medveten om hur man tänkt, känt och fokuserat gällande det man vill förändra och hela tiden ha i åtanke att påminna sig att inte falla i gamla tanke-känslo-agerande mönster.

VILL du ha ett annat resultat - MÅSTE du göra något annat än det du hittills gjort, annars sitter du där du sitter. Oavsett om du gillar det - eller inte!

Det är bara DU som kan skapa en skillnad i DITT liv! Det är bara DITT ansvar. Det är bara DU som kan göra dig själv både lycklig, harmonisk och framgångsrik. Omfamna det faktum och GÖR något för att komma dit du vill komma!

With Love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev. Anmäl dig här

 

AKTUELLT:  

Är du sugen på att se/köpa min konst, så hänger en utställning från idag på Polishuset i Flemmingsberg. Vill du ha några smakprov gå in på min hemsida www.liliost.se

Den 10/9 medverkar jag på ett frukost seminarium på Essinge konferenscenter tillsammans med Per Holknekt, Odd Molly och Christina Wenngren, grundare av projekt Nima där du får ta del av en stark livshistoria, nycklar till hur du kan öka din egen medvetenhet och vad du kan göra för att hjälpa projekt Nima att befria barnslavar i Ghanan. En länk till evenemanget finns inom kort på min hemsida www.liliost.se

Den 22/9 medverkar jag på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare. Läs mer/boka biljetter HÄR

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL - PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett - för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå - ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, - Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

Kommentera

Är du fast i dina gamla sanningar?

Av Lili Öst den 2014-08-11 12:23

Hej härliga måndag!

Idag kan man sitta på jobbet och definitivt slippa ha någon ångest för att man missar några viktiga soltimmar :-) Skönt tycker jag! Underbart tycker vår gräsmatta som mer liknar hö, än friskt gräs!! 

I dagens blogg tänkte jag att jag skulle inspirera dig att se dina gamla sanningar ur ett annorlunda perspektiv. Fundera över de saker i ditt liv som inte är som du egentligen vill att de ska vara,  få dig att se vilka gamla sanningar som håller dig kvar vid dina oönskade resultat och ge dig hjälp på vägen att komma ur de "gamla sanningar" du håller fast vid så du inte är där du vill vara gällande dessa saker - än...

Fastnar vi i våra gamla sanningar, - och ser dem som just cementerade sanningar som inte går att förändra, kommer vi ingenstans, utan blir kvar i dessa och fortsätter också att dra till oss samma gamla resultat!!

För kom ihåg - du har ett val! Och om valet hittills varit att tänka - känna - agera som du hittills gjort som givit dig de resultat du inte är nöjd med - så behöver DU välja att tänka - känna - agera på ett annat sätt nu och framåt, som KAN ge dig ett annat resultat. Det är bara DU som kan ändra DINA resultat! Det vill jag påminna dig om och det kommer jag fortsätta påminna dig om - igen och igen...

Ok, tänk på den här frågan en stund: Om jag stod framför dig med ett trollspö, och med ett knix på spöet kunde förändra tre saker som du skulle vilja ha förändrade i ditt liv, vilka skulle det vara?

1)___________________________________________________ 2)___________________________________________________ 3)___________________________________________________

Har du hittat dina tre svar? Ok, Om du nu inte skulle ha tillgång till mitt magiska spö, Vad är det DU GÖR, för att hålla det oönskade kvar? Vad är det som DU INTE GÖR - som hindrar de önskade resultaten att komma till dig??

Vem skulle du behöva BLI för att uppfylla dessa tre saker du skrivit ned? 

Vilka KÄNSLOR skulle du behöva förändra? 

Vilket FÖRHÅLLNINGSSÄTT och TANKESÄTT skulle du behöva förändra? 

Vilka RUTINER skulle du behöva förändra?

Vilket AGERANDE skulle du behöva lägga till/ta bort?

Om du följt min blogg ett tag, har du säkert vid det här laget lärt dig att genom ditt tanke, - och känslofokus, din tilltro och dina målsättningar och affirmationer, skapar du din yttre verklighet, eftersom du får det du tror på kort och gott. Så om du nu inte nått dessa drömmar,  hur har ditt fokus varit hittills? Hur målfokusserad har du varit ? Och sist men inte minst - utan klart viktigast - hur har du KÄNT gällande dessa tre saker hittills?? Vad är du beredd att satsa för att nå dina tre önskningar?

"Det viktigaste är att närsom helst det behövs, att du är villig att offra det du är - för att bli det du vill bli" Charles Dubois

Varför jag refererar till denna devis, - är för att kunna komma dit du vill komma - behöver du släppa dina gamla sanningar som håller dig kvar vid där du är! Visst, - det är tryggt och säkert att vara någon eller i något man känner igen, men om det inte gagnar dig, - VARFÖR stanna kvar?? Så, ta tag i dina drömmar, och börja med att förändra det som du skrivit ovan. Släpp taget om det du gjort och varit hittills och skapa ngt nytt - som kan GE något nytt! Gör dig av med dina gamla sanningar som håller dig kvar vid samma skeende, du behöver nämligen TÄNKA annorlunda - för att SKAPA något annorlunda! Var inte rädd för det okända! Om du benhårt går in för att få det du vill ha och lika behårt TROR på att det kommer att komma till dig, vad är det då att vara rädd för?? GO 4 IT!

With love/Lili

 

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den  Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev. Anmäl dig här

 

AKTUELLT:   

Är du sugen på att se/köpa min konst, så hänger en utställning just nu på Sjöbodarna Torö t o m 16/8, sedan går den vidare till Polishuset i Flemmingsberg. Vill du ha några smakprov gå in på min hemsida www.liliost.se

Den 17/8 gör jag min musikaliska föreläsning JAG BLIR VAD JAG TÄNKER under bar himmel på det charmiga trädgårdscaféet KarloKristinas. Läs mer/boka biljetter HÄR

Den 22/9 medverkar jag på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare. Läs mer/boka biljetter HÄR

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL - PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett - för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå - ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, - Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

Kommentera

Det magiska i förväntningar

Av Lili Öst den 2014-08-04 12:57

Nu är jag äntligen tillbaka från min semester! Tillbaka till i alla fall lite ordning och reda. Äntligen säger jag, - För denna sommar har vi fladdrat runt i hela Sverige och knappt vetat vilken dag det varit, för alla dagar har bara varit härliga, glada partydagar i goda vänners lag! Vi har haft det SÅ roligt, men nu längtar i alla fall min kropp efter lite mer styrsel och lite mindre godsaker och min hjärna längtar efter struktur!

Jag vill ta upp detta med förväntningar idag!

Förväntningar är viktiga saker! De är magiska! Vad du förväntar dig - är oftast det du också får. Var har du dina förväntningar inställda på??

Generellt är folk inte medvetna om vad de förväntar sig, för de allra flesta reflekterar inte över HUR eller VAD de tänker - utan gör det bara, utan reflektion. Också utan kunskap om vad deras tankar och känslor faktiskt sår i deras liv. Vad DU sår i DITT liv, om du tillhör den kategori människor jag just beskrev ...

Om man tänker på hur lagen om attraktionskraften fungerar - att lika attraherar lika, så kan du säkert också räkna ut, - att ju hårdare du UTGÅR ifrån och FÖRVÄNTAR dig att det kommer krångla, vara svårt eller till och med gå åt helsike på ett eller annat sätt - ju större är också sannorlikheten ATT det kommer att göra det.

Och ju mer du fokuserar så - ju fortare kommer det att göra det ... Många "förnuftiga" varnar ofta för att förvänta sig att det ska gå bra, att man ska lyckas uppfylla det man drömmer om - för tänk om det inte BLIR bra, då kommer man ju bli såååå besviken ... För en person som resonerar så, verkar det oftast bättre och klokare att utgå ifrån att det inte kommer att gå - för då blir man jusååå glad OM det mot förmodan blir positivt... I mina ögon som ser det hela ur ett energiperspektiv KAN inte detta vara det bästa sättet - utan snarare det sämsta möjliga!

Jag vill än en gång påminna om hur attraktionslagen fungerar! Lika - attraherar - lika!

Hur ska man KUNNA dra till sig det som man vill ha - om man inte förväntar sig att man kommer att nå eller få det man önskar? Om inte ens man själv tror på det till 100%! Om man tvivlar, eller av rädsla att bli besviken inte vågar tro på att man kommer att nå mål - är det knappast mer av det man vill ha, som man drar till sig - utan mer av de saker som ligger och sänder på samma frekvens som TVIVEL, RÄDSLA, BRIST etc.

Om vi VILL ngt på riktigt, - måste vi också TRO på att det är möjligt! Annars ÄR det inte möjligt! Annars kan det sluta som ytterligare en ouppfylld önskan. Om vi inte tror till 100% ATT det är möjligt, gör vi inte de valen vi behöver göra för att GÖRA det möjligt! Lagen om attraktion funkar inte ensam - utan tillsammans med dina tankar, känslor men även ditt AGERANDE. Om du verkligen vill bli proffsryttarinna, elektriker, fotomodell eller bergsklättrare räcker det inte med att du sitter hemma på kammaren och Ö-N-S-K-A-R att du vore det, utan du behöver göra allt som krävs FÖR att bli det, sen behöver du ha FULL TILLIT till ATT du kommer att bli det. Förvänta dig ATT du kommer bli det, för att det är dit du är på väg i både tanke och handling! När du verkligen VILL ngt behöver du utgå ifrån att det är 100% möjligt att du KOMMER ATT KOMMA DIT DU VILL!! Ju mer du tvivlar - ju längre tid tar det. Ju mer du fokuserar, agerar och har tillit, - ju fortare når du dina mål.

Så - mitt tips den här veckan är att se över dina förväntningar. Vart leder de dig? Till - eller från det du önskar dig i ditt liv??

 

With love/Lili

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

AKTUELLT:   

Är du sugen på att se/köpa min konst, så hänger en utställning just nu på Sjöbodarna Torö

Jag gör min  musikaliska föreläsning JAG BLIR VAD JAG TÄNKER den 17/8 under bar himmel på charmiga KarloKristinas. Läs mer/boka biljetter HÄR

Den 22/9 medverkar jag på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare. Läs mer/boka biljetter HÄR

Kommentera

Nu är det dax att skapa resten av året!

Av Lili Öst den 2014-07-28 10:00

Snart börjar jobbet och vardagen igen för många, För vissa har den redan satt igång igen, även om det fortfarande är sommar, solig härlig sommar. Där mycket bara ÄR och vi försöker hämta hem energi som ska räcka även de mörka månaderna. Men innan hösten tar vid kan det vara bra att se över året hittills. Brukar du göra det? Att göra summeringar för att boosta det man vill behålla eller ha mer av och ta bort det man inte vill ha, är egentligen ngt vi alla skulle vinna på att göra på regelbunden basis, för att minimera riskerna att bara tiden går och vi inte tar tag i de sakerna och resultaten vi inte varit nöjda med hittills under året.

För att kunna förändra ngt vi inte är nöjda med behöver vi göra tre saker:

Först behöver vi reflektera över vad vi inte vill ha och varför

Sen behöver vi fundera över vad vi vill ha istället och varför och byta fokus från det första till det andra

Sist behöver vi agera, för du lär inte få några förändringar till stånd, genom att bara konstatera det du inte är nöjd med...

Så, mitt råd till dig idag är följande: ta vara på dessa dagar framåt tills hösten drar igång på allvar och ta ut dina mål och drömmar inför hösten 2014 och gör aktiva val hur DU vill att resten året ska se ut. Självklart kommer du inte kunna styra allt som händer runt omkring dig, men det är en pover anledning till att inte ta kommando över det du faktiskt KAN styra, för du kan styra SÅ mycket mer än du någonsin trott! Du anar inte HUR viktigt det är - ur ett energiperspektiv, hur du väljer att se på det som händer, hur du väljer att hantera det, din attityd, ditt tanke- och känslofokus, ditt agerande och dina drömmar!

Nu var det ju ett tag sedan jag förklarade attraktionslagen och hur den fungerar för dig, så inför ditt medvetandearbete kan det vara bra att damma av detta, för att ge dig starka verktyg att forma det liv du vill ha.

Så i dagens blogg vill jag åter igen presentera tankens kraft - eller om den också kallas - lagen om attraktionskraften, attraktionslagen eller kort och gott LOA. Vi ska prata om vad den är, hur den fungerar och hur du kan få den att verka positivt med dig i ditt liv. Vill du få en djupare kunskap om den, kommer jag starta insiktsakademin nu i höst med kurser för både företag och privatpersoner. Mer om det kommer du kunna läsa inom kort på min hemsida www.liliost.se och genom att prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev som du kan anmäla dig dig till HÄR

Lagen om attraktions kraften är en universell lag - en naturlag, vilket betyder att det är en lag utanför mänsklig kontroll. Den bara "händer" styrd av ngt annat än oss. Precis som gravitationslagen som också är en universell naturlag. Precis som att ogräs kommer tillbaka även om du rensat, som att snön kommer när den kommer. Solen och regnet likaså. Även om vi idag kan se varför vädret blir som det blir - så kan vi ju fortfarande inte göra ngt åt det ... Vi kan bara förbereda oss på att möta det på bästa sätt. Du kan säkert komma på en massa olika saker som sker utanför människans kontroll. Precis så är det med lagen om attraktionskraften. Det är därför det är klokt att faktiskt sätta sig in i hur den fungerar - för att lära sig att använda den aktivt till sin fördel. Som det starka, positiva, fantastiska framgångsverktyg den faktiskt kan vara om man lär sig använda den rätt.

Den har ett statiskt skeende. Den verkar på samma sätt - alltid, utan undantag. Alltid i samma ordning. Och vi kan alltså använda oss av detta faktum på två sätt. Till vår fördel - eller till vår nackdel. Allt beroende vad vi ger den för typ av tankar men framförallt känslor att jobba med.

Den fungerar så att lika attraherar lika. Det du fokuserar mest på - drar du till dig mer av. Se tillbaka på året som hittills gått. Vad är det du mest dragit till dig hittills - Krångel, svårigheter, uppförsbackar, negativa situationer och/eller relationer eller flow, framgång, harmoni och glädje.

LOA kan inte agera för egen maskin gällande ditt liv - utan dina tankar och känslor jobbar hela tiden tillsammans med tankens kraft - utan att du för den skull är medveten om det. Och det är just detta faktum som många gånger ställer till det för oss - att vi inte vet att dessa två komponenter samarbetar. OCH att de flesta inte har någon koll på alls att de själva skapar i sitt liv GENOM sitt mesta tanke- och känslofokus. Det är det jag vill råda bot på. Jag vill att folk ska förstå sin egen skaparkraft och skapa det liv de VILL ha - istället för att nöja sig med att hantera det som "bara blir" pga att de inte vet hur mycket de själva egentligen kan styra över genomatt bli medvetna och göra medvetna val.

Så till dagens övning:

Om du nu tar penna o papper, ipad, dator eller vad du väljer som ditt hjälpmedel - och tänker ut en fråga du vill börja jobba med, som hittills inte fungerat i ditt liv, eller arbetsliv. Skriv ned hur dina tankegångar och dina känslor oftast går. Vilka tankar tänker du oftast gällande det du valt? Hur fokuserar du? Vad känner du mest för känsla gällande detta? Försök att komma ihåg så många tankar och situationer som skapar dessa tankar och känslor, som du har kring saken du inte är nöjd med.

När du är klar, så vill jag att du tittar på hur mycket av det du tänkt och fokuserat på som är positivt, konstruktivt och kreativt, som kan dra till sig saker som matchar dessa tankar och känslorna som följer med tankarna. Och hur mycket av det du tänkt som är negativt, bristtänk och kraftlöst, som drar till sig saker som matchar det. Färgmarkera det positiva med grönt och det negativa med rött så du lätt ser vad som är vad. Hur ser det ut? Vilken typ av tankar ger du lagen om attraktionskraften övervägande att jobba med? Vilken färg dominerar gällande vad du ger lagen om attraktionskraften att jobba med oftast? När man gör den här typen av övning, blir man oftast plötsligt väldigt medveten om vad det egentligen är man sår in i sitt liv att hantera. Den insikten är början på en medvetanderesa. Den vi behöver göra för att förändra ett ogillat läge - vad det än är!

Det finns många saker som vi gör i vår vardag som inte gynnar oss om man tänker på hur attraktionslagen fungerar. Genom att lära oss se våra egna tanke- och känslomönster, lär vi oss att se fallgroparna, och då kan vi medvetet dra till oss andra saker som ger andra resultat. Är du redo för att göra en sån förändring? Känner du att du inte vet hur du ska göra? Då kan jag hjälpa dig på flera sätt!

Genom min bok - Jag blir vad jag tänker, som är ett enormt kraftfullt verktyg att jobba med denna typen av förändring med. Och du har mig, som jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental PT. Jag föreläser för företag och på öppen scen, coachar både IRL och via telefon och har klienter över hela Sverige, så avståndet är inga problem i vår moderna tid.

Låt inte resten av året "bara bli" utan ta kommando - och S-K-A-P-A det du vill se i ditt liv istället! Och för att kunna göra det - behöver du bli medveten om hur du jobbat innan med dina tankar och känslor. Så, - vad väntar du på? Livet är där för att SKAPAS av dig! Du är värd ALLT gott! Se till att själv skapa möjligheterna att få det också!

With Love/Lili

AKTUELLT:   Är du sugen på att se min konst, så hänger en utställning just nu på Sjöbodarna Torö

Jag gör min  musikaliska föreläsning JAG BLIR VAD JAG TÄNKER den 17/8 under bar himmel på charmiga KarloKristinas. Läs mer HÄR

Den 22/9 medverkar jag på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare. Läs mer HÄR

Kommentera

Onödiga missförstånd

Av Lili Öst den 2014-07-21 10:00

Hej där mitt i sommaren! Hoppas du har/har haft eller kommer ha några härliga, soliga och lagom lata dagar att hämta kraft på! Och att du och din partner (om du lever i en relation) får landa och hitta ett skönt sätt att kommunicera på när inte livet bara rusar på. Kommunikation är ju inte alltid enkelt! Framförallt när det är mycket i livet att hantera och man känner sig stressad.

Och framförallt också mellan två parter som är olika både gällande referenser och preferenser och som tycker att det är viktigare att ha rätt än att komma fram till en harmonisk lösning. Där är det många som hamnar - gång på gång! Kommunikation mellan man och kvinna kan ibland vara en rejäl utmaning eftersom de flesta av oss agerar som om att förståelsen i kommunikationen mellan könen kommer per automatik... Det vet de flesta dock - att det gör den inte! Vi ÄR inte samma, vi tänker inte samma, vi utgår oftast från väldigt olika "sanningar" men det betyder inte att det är dåligt. Det betyder bara att det ÄR. Och ju mer vi anstränger oss för att hitta ett sätt att hantera olikheterna mellan oss med respekt och som en tillgång, inte ett hot eller ett problem, ju mer harmoni kan vi skapa i våra relationer.

Många gånger uppstår missförstånd, som sedan lägger sig till grund för konflikter som ibland kan utvecklas till rena katastrofer. Den kan klart mildras, eller till och med utrotas och ett sätt som man kan tillämpa är att ställa kontrollfrågor.

Grundinställningen behöver först vara dock, - att det finns ett genuint intresse för att förstå varandra. Det är faktiskt något som man har allt att vinna på ta upp och ha en dialog om med sin partner - när man inte är inne i en konflikt. Utan man har allt att vinna på att vara pro - aktiv och ha en dialog när man mår bra med varadra. Många gånger hoppas detta tyvärr över. Framförallt i en konflikt. Då handlar det oftare om att bevisa att den andre har fel och man själv har rätt - utan någon som helst vilja till förståelse för hur den andre ser på saken. Kontrollfrågorna kan hjälpa till här.

När man hamnat i ett läge där man tycker att ens partner just sagt något som är helt uppåt vägarna. Något som kanske är sårande, som gör en förbannad eller som man tycker är hål i huvudet på något annat sätt, är ett hett tips - innan man reagerar med fullt utspel, att ställa en kontrollfråga. När du säger så där tolkar jag det så här, - xx. Var det så du menade? För många gånger kan det vara vår egen tolkning av vad de sa som ställer till det. Ofta också i kombination med att vår partner kanske inte heller valt det bästa sättet att säga det på.

Detta bör man dock ha kommit överens om att båda vill lära sig tillämpa, så det finns en vilja från båda parter att hantera sina konflikter bättre, så att den andre som får frågan inte väljer att bemöta den med t ex, - ÄR DU HELT DUM I HUVUDET??? Var fn fick du det ifrån?? Jag sa ju xx, ska det vara så svårt att förstå... typ... Utan om kontrollfrågan känns helt feltolkad, så har man då en chans att försöka förklara det man menar från en annan vinkel - TILLS motparten förstår. Det behöver inte alltid vara något roligt att höra, det kan ju fortfarande vara av negativ art, men man säkerställer att man förstår varandra och inte tolkar varandra utifrån sina egna referenser och preferenser. Vi har ju ALLA en egen karta som vi navigerar efter och den ser väldigt sällan, förmodligen till och med aldrig ut som någon annans. Om vi bara förstod det, så skulle vi inte utgå ifrån att folk runt oss nödvändigtvis ser och uppfattar livet på samma sätt som vi gör. Ju fler kontrollfrågor vi ställer gällande saker som känns viktiga för oss att förstå - inte tolka, ju bättre och harmoniska relationer får vi.

Detta behöver man öva på - igen och igen, tills det sätter sig i ryggraden. Kanske denna sommar är den bästa tiden att börja?! Lycka till!

With Love/Lili

 

Kommentera

Med tankens kraft som verktyg

Av Lili Öst den 2014-07-07 20:12

Hur hanterar du det som ÄR? Om det inte är det du vill att det ska vara vill säga! Har du offerkoftan på dig? Bara undrar, - för idag vill jag påminna dig om att du har ALLT ATT VINNA på att ta avstånd till just - offerkoftan! Och att TA KOMMANDO! Över dina tankar, och känslor, som ligger till grund för HUR DU HANDLAR! Jag vill inspirera dig att använda tankens kraft att skapa de resultat du vill ha! Omöjligt? Tja, det beror helt och hållet på din inställning till det. Antingen är du till hjälp för dig själv, - eller så ligger du kraftigt i vägen för dina egna framgångar.... Och hur - det är just det som jag hjälper mina klienter att se.. Mitt tips är, vänta inte för länge med att ta reda på orsaken. För tiden går...

Mycket av det vi ser i vårt liv - är det vi själva som planterar. Oavsett vad vi tror eller inte tror! Genom vårt tanke- och känslofokus, som ligger till grund för hur vi sen väljer att agera. Självklart kan det komma in saker i vårt liv som vi INTE står som ansvariga till, men hur det ska få påverka oss, vad vi gör av det och hur vi väljer att hantera det - är ändå alltid vårt eget val. Hårda ord kanske det känns om du har saker i ditt liv som är tuffa att hantera och jag menar INTE att förringa någons svårigheter - INTE PÅ NÅGOT VIS!!!! - men, många tror att det är det enda sättet att välja att se på och hantera svårigheter på, att fokusera på just svårigheterna. På ens limiterade eller kanske till och med obefintliga möjlighet att förändra den rådande situationen. Att fastna i att bekräfta nuet. MEN, man kan också välja att fokussera på det man VILL bjuda in ISTÄLLET för nuet, och att se det egna valet som en tillgång. En styrka. Och finna inspiration och motivation i att vi ALLTID kan hitta nya vägar om vi bestämmer oss för att vi kan förändra och att vi istället för att fokusera på svårigheterna - istället letar efter möjligheterna att förändra det som är. Att aldrig tvivla på att det finns ljus även i ett totalt mörker ... För det är som bekant inte som vi har det - utan som vi tar det - som är skillnaden som gör skillnaden för hur vi känner, tänker och agerar som också ligger till grund för resultaten vi ser...

När vi ser oss själva SOM ett offer i en situation, så fråntar vi oss styrkan att kunna förändra den, för att VARA offer - betyder att vi inte tillskriver oss själva någon egen styrka, utan ser det som att vi styrs av yttre makter som vi inte rår på. Men om vi istället väljer att se att vi FALLIT offer FÖR en situation, då låser vi inte oss själva i tanken att det är en återvändsgränd, att vi inte kan förändra det vi inte gillar, utan här ger vi oss själva "space" och tillskriver oss själva kraften att själva kunna skapa en förändring! Det kanske låter som en ordlek - och ja, det ÄR det, men det är en viktig ordlek som handlar om hur DU väljer att fokusera! Och vilken kraft du ger dig själv genom att se det utifrån ett kraftperspektiv.

Behöver du och/eller företaget tankeinspiration som kan förändra ditt/ert mindset så att ni kan skapa nya önskade resultat, så jobbar jag som inspirationskonsult. Och jag coachar både IRL och via skype/telefon. Perfekt så här i semestertider! Ett fantastiskt verktyg till resultat man VILL ha är också min bok JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, som du hittar hos de flesta bokhandlare både på nätet och IRL. Kanske den borde bli även DIN sommarläsning?!

Varför gå omkring och nöja dig med halvdant - när du kan välja excellent? Låt mig hjälpa DIG att nå mål!

With Love/Lili

Kommentera

smärtan att inte kunna hjälpa alla

Av Lili Öst den 2014-06-30 10:00

Ett par veckors timeout blev det pga att tiden inte räckt till allt. så kan det vara emellanåt, men nu är jag här igen. Idag vill jag berätta om ett case, som gett mig en stark känsla av otillräcklighet. Känslan att inte kunna hjälpa alla som söker mig för att få reda i sitt liv. Min ambition ÄR ju att skapa insikt som leder till förbättring, men ibland träffar man människor som är så djupt intrasslade i sina negativa tankegångar att vilda hästar inte ens kan få dem att byta riktning. För ett tag sedan hade jag en klient som mådde väldigt dåligt. Som försökte använda sig av attraktionslagen för att skapa något bättre i sitt liv, men som bara hamnade ännu djupare i sin depression pga kunskapen om den. Den här klienten var så frustrerad, uppgiven, arg, förtvivlad och ursinnig på universum och attraktionslagen för att de hånade hen, för att de misshandlade hen, för att de bara skickade motstånd i hens liv. Klienten blev ännu mer frustrerad och arg på mig när jag sa om och om igen att det kan inte komma ngt bättre till hen när hen var fast i känslan att allt var emot hen. Förstår du vilket moment 22 det blir.

Det jag fick brottas med var hur jag skulle kunna hjälpa någon som var så ursinnig på livet att hen tyckte att allt hen var tvungen att göra var att prestera för att duga och vad än hen gjorde så dög det inte. Det är svårt att övertyga en människa som bestämt sig så till den milda grad att hela livet är emot denne, och att allt som händer i dennes liv är ett slags vendetta och illvilja från livet självt. Som inte ville ta antidepressiva för att komma från det svarta, som inte ville ta hjälp av en psykoterapheut och som inte längre ville se något positivt i något alls för att denne inte tyckte att det fanns något positivt i något alls. Detta var ett svårt case att hantera för någon som bara vill så inspiration och hjälpa. Hens smärta smittade mig för att inget jag erbjöd - togs emot och jag förstod att det inte fanns något mer jag kunde göra innan klienten själv ville göra det som krävs för att någon positiv förändring skulle kunna ske.

Ibland vill vi verkligen inte göra det som krävs för att förändra situationen som vi inte önskar oss, många vill att situationen ska ändra sig utan att vi behöver kicka in. Är man så trött och förtvivlad som min klient var, så orkar man inte göra en enda förbannad sak till för att förändra det som ÄR, man vill bara att ngn annan ska fixa till det medan man sover. Min klient ville att jag skulle ge hen en quickfix, "gör dessa tre saker så förändras ditt liv i ett nafs". Den här klienten behövde verkligen ngt positivt i livet som var det som klienten vill ha, för alla bra saker som inte har med just det hen ville ha, räknades inte, gilldes inte, var inte viktiga längre, utan bara denna enda sak var avgörande. Bara denna sak var i fokus. Bara denna sak räknades.

Och det är det som lyser starkast med sin frånvaro - som vi fokuserar på, och det är också det som starkast fortsätter att lysa med sin frånvaro. Och för att kunna bryta det skeendet - BEHÖVER klienten och alla som är i dennes situation alla de positiva känslor som kommer av att glädjas åt alla andra saker som inte har med detta hett åtråvärda att göra, men som ändå kan finnas i tilvaron, för att kunna ställa om känslomagneten så att till slut även det hett efterlängtade kan komma in. Men så länge som man är fast i tanke- och känslomönstret att det bara är det hett åtråvärda som betyder ngt när det gäller positiva manifestationer, då är man fast i ett moment 22. Och det ÄR ingen vendetta varken från universum eller livet själv. Det är energier som drar till sig det som liknar.

Det var tungt att inte kunna nå en person som var i så starkt behov av hjälp. Men det går dessvärre inte att hjälpa någon som tröttnat på att hjälpa sig själv. Som ser allt som en prestation som de inte orkar med och livet som ett kvitto på att man inte duger som människa. För allt börjar inifrån. Positiv såväl som negativ fokusering. Och jag kan inte vilja åt mina klienter, - jag kan bara göra mitt yttersta för att inspirera dem till insikt och att välja tankar som gagnar dem.

Oavsett vad som händer i livet, så är det vår känsla som ligger som grund till vad vi fortsättningsvis drar till oss, och vi får aldrig ge upp det dagliga arbetet att medvetet plantera vårt fokus på saker som gör att vi mår bra, - små som stora, för att inte hamna så avgrundsdjupt som man kan hamna om man inte passar sig. Alla kan hamna där, men alla mentalt friska personer kan också konsekvent jobba på sitt positiva fokus för att hålla sig flytande i en högre energi.

Jag önskar verkligen att ett under har hänt i min klients liv, som gett hen hoppet tillbaka och viljan och kraften att själv styra sitt liv åt ett positivt håll. Eftersom inte jag kunde hjälpa - så hoppas jag att universum kickade in!

Varför jag berättat om detta case idagen blogg, är för att min klient inte på något sätt är ensam om att känna sig i en återvändsgränd, förbannad på livet som är så orättvist. Föhoppningsvis kan dessa rader hjälpa någon annan som hamnat där min klient var, att se att det finns hopp men att arbetet behöver komma inifrån för att få fäste. Om detta inlägg hjälper en enda person att återfå hoppet - då har varken mitt försök att hjälpa eller min klients kris varit förgäves. Och den känslan ger en strimma av hopp och möjlighet. Och den väljer jag som alltid att landa i.

With Love/Lili

Kommentera

HAPPY DAY!

Av Lili Öst den 2014-06-09 12:11

happy day bild

Kära läsare. Måndag igen! En helt ny vecka att skapa positiv tillväxt i livet. Nya timmar och dagar att lägga till livet. Att njuta av och att växa i. Tänk så många som inte ser måndagen som en källa av glädje, utan snarare - med en suck, konstaterar att det är in i ekorrhjulet igen. Efter en alltför kort helg! Tillhör DU den kategorin, eller tillhör du kategorin människor som gläds åt VARJE dag, med känslan, HAR jag en dag, betyder det att jag lever. Lever jag, har jag alla möjligheter att skapa en skillnad och skapa ännu mer att glädjas åt... Det sistnämnda sättet att tänka - är ett AKTIVT val man behöver göra - igen och igen och igen!!

Det finns så mycket i vårt dagliga liv, saker som faktiskt vi planterar där, oftast helt ovetande, som vi inte har en aning om att det definitivt påverkar vårt liv ENORMT och avgörande. Både positiva och negativa saker. Genom att vi inte är medvetna om genom vad eller hur detta påverkar resultaten vi får och livet vi lever, kan vi inte heller styra om våra tankar och känslor för att skapa om de oönskade resultaten så att de KAN bli önskade resultat. Och även om man faktiskt vet hur det hänger ihop, så är det ÄNDÅ svårt att leva 100% smart med attraktionslagen, för oftast är vi hårt präglade av vårt arv, vår uppväxt, men framförallt av vårt nuläge i kombination med vår inövade syn på livet och vår egen kapacitet, som vi jobbat flitigt med att ständigt befästa.

Jag säger inövade, för det mesta av det vi gör, tänker, känner och är, är saker som kommit till oss under tiden vi lever, sprunget ur det perspektiv och med de tankar som vi hittills tänkt - i just kombination med ett kontaterande av det som ÄR.

Det ÄR förbaskat svårt att stå mitt i något ogillat men ha ett positivt, tillitsfullt och otvunget fokus på det man vill bjuda in istället och inte fokusera tanke- och känslomässigt på det vi inte vill ha mer av. Det är baske mig inte lätt att stå med en bunt räkningar och VETA att man inte har nog med pengar för att betala dem just nu, och samtidigt avspänt fokusera på vårt önskade läge. Att övertygat tänka att vi har pengar så det räcker och blir över. Att tänka och även handla som om det redan vore så. Det låter ju inte riktigt klokt när man säger det, och det ser inte heller klokt ut när man får det på pränt, och det är DET som gör det S-Å  S-V-Å-R-T! Det rimmar inte ett smack med den verklighet vi är fostrad att se. Det rimmar inte med våra referensramar. Det rimmar inte med vad vi är uppväxta med för "sanning" vilket gör att detta ÄR en ekvation som är omöjlig för de allra flesta att få till. Men vi behöver det - för att kunna bryta vårt låsta läge. Många gånger är det så att de som har det dåligt, de kämpar för jämnan. Och om det mot förmodan kommer in en ljusglimt i deras verklighet - så går den ofta fort över, och det blir "som vanligt" igen. Sen finns det dem som det går bra för - dem går det oftast bra för, för det mesta. Och det är inte ovanligt att de också hela tiden får det bättre och bättre. Detta är en nagel i ögat på många. och det kan naturligtvis kännas oerhört orättvist, för många gånger är de som har det tufft, fina ödmjuka vänliga människor som bara vill folk gott. Medan det inte finns något som garanterar att de som har det bra och "lyckas" är superbra människor som därför förtjänar mer än dem som har det tufft...

Jag tänker upprepa något som jag sagt många gånger förr, eftersom det är en av de viktigaste saker vi behöver lära oss att förstå, - det finns ingen värdering i energi! Vilket betyder att det finns ingen "däruppe" som sitter och resonerar om hur mycket skit vi ska behöva gå igenom eller inte. Inte ngn som ger den ena mycket mer av det goda och många fler benefits av livet, och ger någon annan en massa skit att hantera. Den som har det bra är inte godare människa än den som har det dåligt. Utan attraktionslagen fungerar så att det vi fokuserar på - det drar vi till oss mer av. Sen är vi naturligtvis födda in i olika förhållanden, och av de som är födda under dåliga förhållanden är det många som blir kvar där - för att de vet inget annat sätt att hantera det på - än att bekräfta sitt nuläge om och om igen. Känslomässigt - tankemässigt och handlingsmässigt. I det KAN inget annat än samma sak skapas. Många blir kvar av denna anledning - men långt ifrån alla. För det finns också de som med hela sin kraft fokuserar på det de vill bjuda in i sitt liv. Det de vill till. Som inte är fast i att konstatera det de avskyr att vara i, och vill ifrån. Det är alltid svårare att vara på väg ifrån något - än till något, eftersom vi blir en magnet för det vi fokuserar på Och du fokuserar ju inte på det du vill till - om du har hela ditt fokus på att komma FRÅN något!!

Det är detta jag hjälper människor och företag med. Att bli medvetna om sitt fokus, för att förstå vad det är de medskapar i sitt eget liv. För attraktionslagen fungerar inte i vårt liv, utan vår medverkan. Och har vi det inte som vi vill ha det - ÄR vi en magnet som inte drar till oss det vi VILL ha,  och då har vi ju allt att vinna på att bli medvetna om VAD DET ÄR VI GÖR!!

Vill DU ha hjälp med detta, så har jag ett erbjudande hela Juni  till dig som vill skapa en förändring och börja NU!

Men JUST IDAG till 00.00 har jag HAPPY DAY, vilket gör att bokar du idag får du ett ännu bättre erbjudande! Vill du veta mer - maila mig på lili@liliost.se

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev på lili@liliost.se

För dig som vill ha mer inspiration, - I min blogg på finest.se finns hundratals inspirationsinlägg om våra tankar.

Läs mer om min verksamhet på www.liliost.se

 

Kommentera

Förbereder du dig för succé?

Av Lili Öst den 2014-06-02 13:10

Hur förbereder du dig för att din vecka ska bli en succé?!

Ja, det finns ju de som på söndagarna förbereder sig för vad de ska hinna med under veckan. MVG! Mycket bra! Hjälper definitivt till att bibehålla fokus på det som vi vill klara av, det vi vill hinna och det vi anser vara av högsta prioritet. Ett liiitet men bara... Hur många av de som gör dessa listor, planterar samtidigt positiva förväntningar om hur smidigt det kommer gå, hur framgångsrikt det kommer förlöpa. Hur det hela tiden kommer finnas tid för reflektion mellan insatserna och hur härligt de kommer att tycka att det är att utföra allt det som står på listan?! INTE lika många tippar jag nu. Jag kan ha fel, men det tror jag inte! Inte alla - men många av de som gör listorna, gör dem med en klump i halsen när de inser allt som måste göras och känslan om att det kommer bli en helvetisk vecka med kort om tid börjar växa parallellt med fokuseringen ... Känns det igen?

OM du svarade ja på frågan om du kände igen dig - Till dig vill jag säga, - KÄNSLAN som följer med det sistnämnda, som gör att du har fullt fokus känslomässigt på det du INTE vill ha, (stress, tidsbrist, om du verkligen kommer orka, hinna, klara av det, lösa det etc) kommer göra att du drar till dig mer trassel än du egentligen behöver!

ja, du har förberett dig = MVG!

MEN - Du har också vävt in känslan av att det är mycket nu.... = stress = negativ känsla=negativ magnet

När vi förbereder oss för det som komma skall, är det lika viktigt att vi planerar in positiva känslor om det vi ska fokusera på. Lämna inte det åt slumpen, för det är DET fokuset som kommer göra skillnaden som kommer GE skillnaden!

SÅ, förbereder du dig för succé, - eller förbereder du dig  - utan att du tänkt på det innan - för att dra till dig en massa onödigt trassel?? Se över ditt fokus! Det har du allt att vinna på!

With Love/Lili

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev på lili@liliost.se

Följ min blogg på finest.se

Läs mer om min verksamhet

 

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Lili Öst

Lili Öst
Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist

Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet

Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha

Kontakt: lili@liliost.se

Övriga aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hälsodagen 2014!! : Välkommen till Hälsodagen i Stockholm nu på söndag 31 augusti. Det är den första i raden av alla de Hälsodagar som kommer att äga rum runt om i hela landet! Dagar då vi bjuder på det senaste inom h... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com