Inspiration

Ett kvinnligt utvecklingskoncept ser sin början

Av Lili Öst den 2015-11-23 07:39

Godmorgon.

Idag är en alldeles speciell dag. Det är dagen efter vi gick ut med ett nytt kvinnligt utvecklingskoncept, där jag under dagen igår fick in över hundra kvinnors intresseanmälan. SÅ kul!

Jag skrev såhär:

KVINNOR I ALLA ÅLDRAR!

I början av 2016 drar vi igång konceptet JAG BLIR VAD JAG TÄNKER. Ett personutvecklingsprojekt byggt på min bok med samma namn. Du anmäler dig tillsammans med 2-7 av dina väninnor vilka kommer bli ditt kraft team under denna utvecklingsresa, där du inte bara får fördjupade kunskaper om attraktionslagen, utan även om dig själv, ditt fokus och dina tanke, - känslo och handlingsmönster. Så du på ett livsförändrande sätt på djupet förstår hur du hittills jobbat med LOA och hur du framåt kan göra det på ett pro-aktivt sätt som gör dig till en stark magnet för allt det du vill attrahera i ditt liv! För, - Varför nöja dig med ok, när du kan skapa fantastiskt?! Inboxa mig om du är intresserad av att göra 2016 till ditt bästa år hittills!

Uppenbarligen är det många som vill skapa en förändring i sitt liv 2016! Vi har ju en tendens till att vilja starta om inför varje nytt år. Själv gör jag det varje måndag, eller rättare sagt, varje dag faktiskt. För varje dag bär med sig en ny möjlighet. Ambitionerna att skapa en förändring till trots, - så är det alltför många som inte får till den önskade förändringen, för att för mycket saker ligger i vägen för dem. Inte runt dem, - men i deras huvud och i deras känslor. Det är det som vi ska ta tag i och ta bort genom detta konceptet för att initiera en varaktig förändring på insidan av kursdeltagarna och det ska bli SÅÅÅÅ kul att dra igång redan v 2 och 4. Tycker du att det låter intressant och vill veta mer, maila mig på lili@liliost.se

Det är intressant det där med personlig utveckling. Vi behöver det alla egentligen för att hela tiden växa som människor, men många skräms av tanken. Och ännu fler vill bara HA en förändring, - men vill inte GÖRA den... Otroligt många har läst min bok Jag blir vad jag tänker, men av dem som jag haft möjligheten att fråga, är det VÄLDIGT många som inte gjort övningarna... Spännande! Det finns en djup spärr hos många när det kommer till att lägga in den extra växel som behövs för att skapa en förändring. Med mitt koncept där man gör det tillsammans i grupp, hoppas jag kunna hjälpa folk att komma förbi den spärren. Vi behöver varandra för att ta oss förbi tror jag, för hade vi klarat ut det på egen hand, - hade vi redan passerat den...

Nu ska jag ut i min måndag och göra det jag älskar allra mest, - jobba med det som ger mig energi, coacha och föreläsa. Ta vara på dig och din dag. Den kommer som bekant inte tillbaka!

With Love/Lili

Kommentera

Vad har du för självförstörande mönster

Av Lili Öst den 2015-11-02 10:08

Äntligen måndag igen:-)

Jag älskar måndagar! De ger mig alltid en känsla av att få börja om. Göra om - göra rätt.

Jag strävar alltid framåt, även om jag är noga med att njuta av mitt nu. För mig är det livsavgörande och energigivande att vara i ett personligt växande. Att på ett ännu djupare, bredare och mer omfattande sätt förstå hur saker och ting hänger ihop, så jag kan få kunskapen och aha-upplevelserna som krävs att skapa ett ännu mer fantastiskt liv.

En av de saker som jag länge förstått att jag måste öka upp kunskapen om för att nå de mål jag vill nå här i livet, är business generellt. Så jag har spenderat fredag-söndag förra veckan på en mastery weekend med Kane och Alessia Minkus, - Industry Rockstar. För att få insikter som kan ge mig den förändring jag söker. Det var en helg av många aha-upplevelser måste jag säga!! Ser du detta någonstans, - signa upp om du vill förstå något om din nuvarande situation, och få verktyg att skapa något ännu bättre. Jag får absolut inte betalt för att säga det, utan gör det för att det gav mig så otroligt mycket.

En av de saker som kom upp under helgen var något som gäller de flesta av oss, - självförstörande beteenden. Du vet, saker du gör eller inte gör mot dig själv fast du vet att det kommer ta dig ifrån dina mål, eller försvåra för dig att nå dem. Jag har definitivt lokaliserat några viktiga sådana hos mig själv denna helgen. Även om jag jobbar med personlig utveckling och är väldigt medveten om mina tanke- och känslomönster. Och om JAG har dem, har med all säkerhet DU några också! Så nu ställer jag frågan vidare till dig. Vad gör DU mot dig själv, som sabbar det du egentligen vill uppnå? Fundera en stund på om du kan hitta några sådana beteenden hos dig själv. Och framförallt, fundera på om du tänker fortsätta bära med dig dem framåt!!! Och vad som kommer att bli resultatet av det... Kommer det bli något som hjälper dig att skapa det drömliv som du VILL leva? Eller kommer det bara vara något som låser in dig ännu mer i ett oönskat resultatsträsk?

När jag coachar både i företag och privatpersoner, så hjälper jag folk att lokalisera sina självförstörare, sina tanke och känslomönster, och hjälper dem att re-programmera sig själva. Att börja fokusera på det som stärker dem, - istället för det som sänker dem, eller håller fast dem i ett oönskat läge. Sessions med mig innebär en massa självinsikt. En massa aha-upplevelser och kraftfulla verktyg att använda direkt för att styra om både det som är på insidan, såväl som det som händer på utsidan. En annan person som hjälper människor att re-programmera sig själva är Tony Robbins. Idag vill jag rekommendera dig att lyssna på detta youtubeklipp med Tony om just självförstörande mönster. Han pratar om pengar i detta klippet och känner du att du har alldeles för mycket pengar och att det inte gäller dig, kan du byta ut ordet pengar och ersätta det med något som känns mer angeläget i ditt liv. Det är inte saken i sig som det handlar om, utan om att ankra in nya präglingar i sitt system och hur man kan göra det med framgång. http://youtu.be/G2Vig1A2QVI

Livet går fort, dagarna forsar fram och vi vet inte hur många dagar vi har kvar. Så slösa inte med ditt liv, utan gör något aktivt för att skapa det absolut bästa liv som du kan tänka dig att leva! Go 4 it!

With Love/Lili

Kommentera

Vad har du för relation till dina måsten?

Av Lili Öst den 2015-10-19 10:00

Ännu en underbar måndag! Hösten inspirerar i all sin färgsprakande prakt och jag njuter av att tänd ljus och boa mig. Den vecka som gått har innehållit mest glädje, men även sorg, för jag fick reda på att en perifer vän och forna arbetskollega gick bort förra veckan i cancer. Eftersom jag inte ens visste att hon var sjuk, kom det som en chock!

När människor mitt i livet går bort, är det lätt att känna att det kommer skrämmande nära en själv. Även om jag nu inte går omkring och funderar på om jag kommer också få en dödlig sjukdom, så blir jag ändå eftertänksam och eftertanken gör mig ännu mer bestämd på att skapa något fantastiskt av mitt liv så länge jag är här.  Många slösar bort sin dyrbara tid i tron om att det finns en massa tid att gödsla med! Och tänker inte på att dagarna som går är det som är vårt liv! Utan att reflektera lägger många människor en stor del av sin tid på att vara sura, irriterade, missunnsamma, problemsökande, ältande allt det de inte gillar och inte vill ha, fokuserade på brist och elände och lägger en klart mindre del på att njuta av livet i stort som i smått, - här och nu.

Tänk om du bara har idag kvar, - skulle det inte vara otroligt korkat att lägga dessa dyrbara timmar på något som får dig att må dåligt, istället för att fokusera på allt det som finns redan i ditt liv som får dig att må bra! Oavsett hur litet det än är. Även små positiva saker ger kraft om det får vårt fokus.

Idag vill jag inspirera dig att tänka på vad du har för förhållande till dina måsten. Ofta följs måsten med känslan av att man hellre skulle vilja slippa! En känsla av åååååååh va jobbigt, men jag måste göra det. Man gör sina måsten för att man måste, och har ofta just den känslan i magen när man både tänker på det - och gör det som krävs. Men vid det här laget har du kanske läst tillräckligt många av mina blogginlägg att du börjat få kläm på attraktionslagen och därför också kan förstå att den känslan i magen - INTE gagnar dig! Så vad skulle hända om du istället började fokusera på det önskade resultatet som kommer när du utfört det som behöver göras? Och tänker igenom syftet med varför du har skapat detta måste. För många gånger skapar vi våra egna måsten. Vad är det du vill skapa genom detta måste? Finns det något annat sätt att göra det på som du inte provat ännu, som kanske känns bättre i magen? Eller tror du att du kan få en bättre känsla i magen om du börjar se på det på ett annat sätt?!

Skriver du ned dina måsten, eller försöker du ha dem i ditt huvud? Ger du dig själv stöd och påminnelser att komma ihåg alla dina måsten, eller försöker du ha det i ditt huvud hela tiden. Att skriva upp och ge påminnelse är två bra sätt att minska stressen, för det blir lätt en stress om vi försöker ha allt i huvudet.

När du skriver att göra listor, kategoriserar du dem då, eller skriver du ned allt huller om buller?

Ett bra tips är att göra olika kategorier, t ex:

Jobb

Familj/barn

Hemmet

Dig själv

Då får du en bättre överblick både på vad som ska göras, kan göra en prioritering i vilken ordning det behöver göras och vad som kanske kan delegeras. Om du t ex märker att det inte finns tid till dig, är det en klar indikation på att det är för många måsten i de övriga kategorierna. Det ger ett perfekt tillfälle att se över syftet med alla de måsten som ligger där. Kan de effektiviseras, läggas ut på någon annan/få hjälp eller kanske t o m strykas när du inser att syftet med ditt måste inte gagnar dig/inte är så viktigt.

Varför skriver jag om död och måsten i samma blogg kanske du undrar? Jo, alla våra måsten som skapar en usel känsla i magen ligger som grund till att vi lever dag ut och dag in i frustration och irritation istället för i glädje och harmoni. Jag tänker mer och mer att livet baske mig är för kort för att levas med fel inställning!

Det är bara DU som kan välja hur du vill ta dig an dina dagar, dina utmaningar, dina möjligheter, dina relationer, ditt jobb och dina måsten. Om du tänker på att attraktionslagen fungerar så att lika - attraherar lika,  vad är det du vill så och sedan skörda? Vad är det du vill dra till dig mer av? I all sin komplexitet är det egentligen en väldigt enkel fråga. Fast det är en fråga som kräver att man gör ett aktivt val, - och sen agerar på det.

Värna om dina värdefulla dagar här på jorden! De kommer inte tillbaka och det är bara DU som kan göra dem till en glädjefull upplevelse.

With love/Lili


Kommentera

vilken story berättar du om och om igen?

Av Lili Öst den 2015-10-12 21:55

Kära läsare. Idag har blivit ikväll denna måndag den 12 oktober, men det är som tur är fortfarande måndag, vilket betyder bloggdag för mig. Idag vill jag göra dig medveten om att du har allt att vinna på att bli medveten om vilken story du berättar om dig själv och ditt liv. För dig själv, för alla som är nära och alla perifera vänner och bekanta. Vilka sanningar matar du dig med? Vad är det du kan och inte kan, som funkar och som aldrig kommer funka? Som du har, inte har och aldrig kommer nå. Allt det du önskar men aldrig kommer få... Vem berättar du att du är? För dig själv. För andra. Vem säger andra att du är? Håller du med dem, eller tycker du något annat? När tror du dem mest? När de säger att du är fantastisk, - eller när de säger att du är värdelös?? Och när tror du på dig själv mest - när du säger att du är fantastisk, - eller när du säger att du är värdelös??

Vår egen story tror vi oftast att den måste vara en summering av det som varit, men vi är aldrig det som varit, - vi är alltid det som ÄR! Vi får en ny chans varje sekund att skapa en ny historia framåt, men de flesta tror att de för evigt måste släpa med sig sin livshistoria framåt, även om de vill förändra sig/den. Vi kan aldrig förändra ngt om det som varit är det enda vi ser... Om du inser att den story du berättar handlar om ngt du inte vill ta med dig framåt, - börja istället att berätta en story om vart du vill vara på väg. Och sakta men säkert börjar världar ändra sig och växa fram. Om du ser ditt liv som en film, - vad är det du vill skapa? Reflektera, skapa och fokusera om. Because you´re worth it <3

With Love/Lili

 

Kommentera

FOKUS - livsviktigt, eller.....

Av Lili Öst den 2015-10-05 16:20

En ny härlig vecka har tagit start med sol både ute och i sinne, i alla fall i mitt:-) Efter en helt ledig lördag där jag bara hängde med mig själv och gjorde selfpampering grejjer och en lyckad föreläsning igår, så känner jag mig påfylld och glad i hågen! Lyckades få till att springa två ggr och powerwalka en gång förra veckan och började morgonen med löpning även idag. Glad över mina val! Glad över att jag valt att fokusera på det jag vill uppnå med att röra mig. När man fokuserar på det man vill, är det alltid lättare att hitta motivation än om man fokuserar på det man inte vill! Problemet för många dock, att det är det sistnämnda som de allra flesta är proffs på. På att vara på väg IFRÅN ngt ogillat, snarare än att vara på väg TILL ngt gillat! Det kanske låter som en obetydlig ordlek, men jag kan lova, - att det är SÅ mycket mer än så!

Många av mina klienter har full koll på vad de INTE vill ha, men inte lika full koll på vad de vill! De övar flitigt på att fokusera på allt det i deras liv som INTE funkar, men ger det som faktiskt fungerar och är riktigt bra, eller i alla fall ok, - väldigt lite fokus. Vad genererar detta? Jo, att de hela tiden fokuserar på det de inte vill ha, som de vill komma ifrån, och eftersom attraktionslagen fungerar så att lika - attraherar - lika, vad genererar det? Jo, att de jobbar stenhårt på att bli en magnet som drar till sig ÄNNU MER av det de försöker bli av med... Eller ÄNNU MER brist av det de inte har... Det är hela tiden det vi har fokus på som blir vår attrahent. Attraktionslagen vet inte om du vill ha eller inte vill ha det du fokuserar på. Den svarar bara på ditt tanke- och känslofokus! Den är inte värderande, eller är lite bussig när du går på knä, tyngd av allt som skiter sig i ditt liv, - den bara svarar på ditt tanke- och känslofokus. SÅ, på vad har du ditt mesta tanske- och känslofokus? På det du lider brist på, irriterar dig över, saknar, avskyr - eller på det du redan har som är bra, som du vill bjuda in mer av, som du njuter av, som gör dig glad, stolt, nöjd, härlig...

Många gånger tror vi att vi måste vara felsökande hela tiden om vi vill utvecklas eller skapa ngt bättre i vårt liv än det vi nu har. Självklart är självreflektion bra för att bli medveten om sina tankar, känslor och beteenden, men vi behöver balansera upp det med att fokusera på det som redan är bra, härligt, positivt, - hur litet det än är. För om vi bara har fokus på problemen - kommer vi alltid att lägga flera mil mellan oss och vårt önskade mål. Men om man blandar upp självinsiktsresan med att dagligen highlighta allt som är positivt, litet som stort i vårt liv, kommer avståndet mellan dig och ditt önskade läge, kraftigt kortas ned, eftersom du hela tiden jobbar aktivt på att skapa en härlig känsla i magen. Och om du tänker att lika - attraherar lika, vad tror du att du drar till dig mer av, om du hela tiden är fokuserad på de tankar som gör dig frustrerad över att du inte är där du vill vara... Attraktionslagen är inte alltid lätt att jobba med som människa eftersom vi är lärda fel från början. Vad jag menar med "fel" är att vi inte från början fått med oss denna kunskap och därför jobbar vi ofta omedvetet MOT oss själva genom vårt beteende!

SÅ, vad är det du vill? Oavsett vad det är, - ta ut den riktning där du vill att framtiden ska visa sig och BJUD in det nya med lust och fantasi samtidigt som du boostar dig med tankar om det som redan fungerar. För om du bara fortsätter att iakta "verkligheten" som den ÄR, är det bara mer av det du fokuserar på som du får både nu och framåt. Den enda gången vi ska fokusera på det som ÄR, är när det är positivt! Då kan du med fördel ha tokfokus på det! Dessvärre är det där med tokfokus och allt ältande som hör till tokfokus, mestadels reserverat till allt negativt som händer i våra liv... Som man ältar, och ältar, och ältar... Känner du igen dig? Gör om - gör rätt! Jobba med att fokusera om. Du har ALLT att vinna på det och ALLT att förlora på att fokusera på kris, olycka, rädsla, negativt, brist eller annat som du inte vill ha mer av!

Även om jag bloggar, skriver, föreläser, coachar och lever med attraktionslagen som utgångspunkt, så är jag bara människa jag med, vilket gör att jag skaffar mig verktyg att påminna mig själv om den väg jag vill gå för att leva det liv jag vill leva. Så i veckan får jag min ring som jag beställt. En bred silverring där jag ger mig själv en uppmaning. - FOCUS. För att hela tiden ha top of mind att välja rätt fokus! Sen har jag tavlor med meddelanden i hela min bostad. Som dagligen påminner mig. Hur påminner du dig om att välja rätt tankar och handlingar? Vilka är dina hjälpverktyg? Hur vill DU att DIN framtid ska se ut? Vill du leva pro-aktivt och skapa det du vill ha, eller ska du leva re-aktivt och bara ha som val att ständigt behöva hantera det som händer runt omkring dig i livet... Det är ditt val! Se dig själv i spegeln. Lever du på ett sätt där du behandlar dig själv och din skaparkraft med den största respekt, eller skulle du behöva ta ett allvarligt snack med dig själv?? Det är bara du som vet svaret på den frågan! Oavsett vilket svar du än får, - GO GET YOUR BEST LIFE! Det väntar på dig <3

With Love/Lili

Kommentera

Känner du dig fastkedjad i något oönskat?

Av Lili Öst den 2015-09-21 22:11

Kära läsare. Dagarna rusar fram emellanåt och dagen räcker inte alltid riktigt till, till allt roligt jag jobbar med och vill skapa. Och eftersom dagen varit späckad så blir det en kvällsblogg idag:-) Men, huvudsaken att den blir tänker jag.

Idag tänkte jag inspirera dig att fundera över om det finns något i ditt vardagsliv som du skulle vilja förbättra. Många gånger låter vi bara vecka efter vecka, månad efter månad att bara löpa på med både saker som fungerar som vi är nöjda med, men många gånger låter vi även de saker vi inte är nöjda med bara fortsätta vara något vi inte är nöjda med. Vecka ut och vecka in. Vi fortsätter att klaga över det vi inte är nöjda med. Gör vi det inte högt inför andra, - gör vi det med all sannolikhet tyst för oss själva. En inre klagan som skapar en puttrande tyst frustration. Känner du ingen det?

Vi är ju de flesta av oss intelligenta människor, så man undrar ju lite hur många av oss är funtade när vi låter veckor, månader och kanske till och med år gå förbi medan vi inte tar tag i det vi inte är nöjda med.

Varför? Kan man undra!

1) En av bovarna kan vara att vi är trygghetstörstande, så vi behåller hellre det vi har för det är vi trygga med, än att sätta igång ngt nytt som vi inte har kontroll över

2) En annan bov kan vara att vi är lite lata. Det är enklare att fortsätta göra som vi gör utan att anstränga oss som vi faktiskt behöver göra om vi ska får en förändring till stånd.

3) En tredje bov kan vara att vi är vanemänniskor. Har vi fått in ett beteende, så behåller vi det för att det är enkelt, det går per automatik, vi behöver inte anstränga oss. En mix av både ettan och tvåan alltså.

4) Den största boven är nog dock att vi intalar oss själva att vi inte kan kontrollera våra känslor, alltså inte heller vårt beteende som springer där ur... Vi är alltså offer för oss själva. Offer för vårt beteende som ger oss de oönskade resultaten... Känns det bra?

Känns det som en bra vetskap. Som ett bra förfaringssätt? Nja?!

Så OM du har ngt i ditt vardagsliv som du inte får önskade resultat med, blir du nyfiken på att se vad som händer när du gör upp en plan för att skapa en medveten förändring?

Det behöver ske i några insiktssteg:

1)Vad är det som jag inte är nöjd med? Välj en sak. Skriv ned det du inte är nöjd med så du får en bild av det i skrift, inte bara en känsla. Tänk nu på hur du tänker, känner, fokuserar och agerar gällande den här saken. Hur går oftast dina tankar gällande det? Vad är din valda sanning som du säger till dig själv och andra om och om igen? Hur ofta? Vad är det du GÖR som ger dig de resultat du inte är nöjd med? När du känner att du fått kläm på detta och skrivit ned det, så gå till steg 2.

2) Hur vill du att det ska vara istället? Vad är ditt önskade läge? Många gånger har vi full koll på vad vi inte vill ha, men inte lika bra koll på vad vi skulle vilja ersätta det med. Så här behöver du tänka igenom ditt önskade läge på riktigt, och ta nu ut svängarna lite så dina drömmar kommer utanför din hemtama trygghetszon som faktiskt håller dig fastkedjad i detta du vill förändra. När du känner dig klar med denna delen, gå vidare till steg 3. Vad kan vara ett första steg?

3) Vad kan vara ett första steg: Man kan sällan ta steget mellan oönskat och önskat läge i ett kliv, eftersom de inte liknar varandra överhuvudtaget. Vi behöver bryta ned det till flera små steg, till delmål som känns överkomliga och inom räckhåll. Det gäller ju att hålla inspirationen uppe, och det är svårt att hålla den hög om man sätter ett gigantmål, lågt utanför sin trygghetszon och bara ser hur LÅNGT ifrån det som man startat! Det kan sänka även den bästa! Så vad kan vara ett första steg? Kan du göra några småjusteringar redan den här veckan? Kanske till och med några stycken...

4) Du måste hitta ditt varför! För om du inte hittar ett varför som är tillräckligt motiverande, ett varför som är starkare än dina vanor som ger dig de oönskade resultaten, så kommer du få en onödigt hård och krävande uppförsbacke!

Genom att göra en plan, se över ditt fokus och dina beteenden, ta ut en ny väg framåt och ta det i små steg framåt, kan du förändra till synes oöverstigliga utmaningar som gäckar dig. Känns inte denna vecka som en utmärkt vecka att börja ta kommando - och jobba målmedvetet på att bli allt det du vill vara... Not even the sky is the limit..!

With Love/Lili

Kommentera

Ibland är det bra att få en liten reminder...

Av Lili Öst den 2015-09-14 08:30

Ny vecka igen vilket betyder nya möjligheter att påverka och skapa resultat man vill ha. Själv både avslutade jag den förra veckan och påbörjade denna med två insiktsgörare. I fredags träffade jag en härlig tjej som jag inte kan påstå är en nära väninna, men en tjej som jag känner lite grann och tycker mycket om. Hon är i 40 års åldern. Härlig, glädjespridande person som ser ut som hälsan själv (även om jag vet att det varit mycket stress både på utsidan och insidan i hennes liv) Hon berättade att hon fått en förmodad tia. Dvs en liten hjärnblödning. Plötsligt bland familj och vänner, förlorade hon talet för en stund. Det som skrämde henne när hon kom till avdelningen på sjukhuset var att det inte var en enda gammal person där, utan alla var i hennes ålder... Hon berättade för mig att just nu är hon definitivt i reflektion över hur hon lever sitt liv.

I fredags träffade jag en annan perifer men härlig kvinna i fyrtioårsåldern som jag också tycker mycket om. jag frågade hur hon mådde - hon svarade sådär, på ett sätt som gjorde att jag förstod att inte fråga mer just då. Strax efter såg jag henne lämna fiket hon satt på, med outhärdligt tunga steg. Idag på morgonen fick jag veta vad som hänt. Hon hade just fått veta att hon fått en hjärntumör.

Två friska kvinnor - mitt i livet. Det får i alla fall mig att stanna upp och reflektera över hur jag lever mitt eget liv och det tar inte lång stund för mig att konstatera att jag lever i ett tempo jämförbart med ett X 2000 tåg... Och har dessutom kommit en bra bit ifrån både nyttigt leverne och träning för att jag driver på så hårt. Jag är glad och tillfreds inombords, har koll på mitt tankefokus och älskar det jag gör, så det finns otroligt mycket härlighet i mitt liv, men jag har kommit fram till att jag vilar för lite. Och vad händer med en kropp som inte får återhämta sig? Den blir sjuk! Att hela tiden vara i sitt görande ÄR inte nyttigt för oss. Vi behöver - i alla fall många av oss, - öva mer på att vara i vårat varande.

Bli lite nyfiken på ditt livsmönster denna vecka. Hur ser det ut i DITT liv? Får du den vila och tid för reflektion som DU behöver för att hinna läka kroppen? Äter du det som får DIN kropp att fungera väl? Tänker du de tankar som får DIN känsla i magen att vara positiv? Rör du dig så att systemet kan fungera optimalt?

Härom dagen läste jag en devis som är oerhört tänkvärd. Idag tänker jag att den är mer än så!

"Som frisk har man tusen önskningar. Som sjuk, - bara en"

Var rädd om dig <3

With Love/Lili

Kommentera

Valet är ditt

Av Lili Öst den 2015-09-07 07:30

En ny härlig måndag har börjat. Solen skiner efter helgens regn och blixtnedslag och veckan är än så länge ett oskrivet blad. Vem ska skriva din vecka? Blir det DU, eller får den skriva sig själv på gott och ont? Många gånger låter vi bara saker hända runt omkring oss och det blir många gånger resultat vi inte alls velat ha. Känner du igen dig?

Vi kan inte alltid bestämma det som ska hända oss men vi kan alltid bestämma oss för hur vi ska ta det! I de flesta fall kan vi dessutom skapa mer önskade resultat genom vad vi själva gör, genom hur vi har ställt vårt fokus och med vilken attityd vi väljer att möta livet, dagen och de vi möter.

I vems klor är du i dig själv? Den som hjälper dig göra val i tanke och handling som ger dig de resultat du vill ha, eller den som lurar in dig i tankar och handlingar som ger dig oönskade resultat? Många gånger låter vi den sistnämnda ta stor roll i vårt liv och tror att det inte går att göra något åt det. Det stämmer självklart inte, men DU måsta ta beslutet att ta kommando över dig själv! Om du lever i en sanning där du säger till dig själv att du är ett offer för dina tankar och impulser - så blir du det. Om du bestämmer dig för att ta kommando över den delen - så blir det också din sanning. Det sistnämnda behöver vi dock jobba mer målmedvetet med! Och det är ett val vi behöver göra. Igen och igen! Vi väljer vår sanning, även om vi inte alltid tror det.

I går var jag på bio och såg Så ock på jorden. En uppföljare på Så som i himlen. En varm, mänsklig och känslosam film om svårigheten och härligheten med att vara människa. En viktig sak som sades i filmen får avsluta bloggen idag. Den handlar definitivt om vilken sanning vi väljer att ta in som vår. Huvudrollsinnehavaren är ledsen.  Hon har just för fjärde eller femte gången i filmen fått veta att hon inte ska tro att hon ÄR någon. Att hon är värdelös och att hon inte ska tro att hon kan. En verklighet för många dessvärre även i livet utanför filmens värld. En av motspelarna kommer till tröst. Han säger, - de kan säga allt det där - men det är DU som bestämmer om du tänker tro på dem

With Love/Lili

Kommentera

Det händer grejjer när man blir coachad

Av Lili Öst den 2015-08-31 15:37

Jag bloggar ju inte bara som bekant är, utan jobbar som coach/inspiratör och föreläsare och i min roll som coach/inspiratör - eller mental PT som jag brukar kalla mig får jag vara med om fantastiska resor med mina klienter. Jag känner att det verkligen är en ynnest att få jobba med människors liv. Att få det stora förtroendet att bli insläppt i deras våndor, funderingar och fokuseringar men också i att hitta deras möjligheter och styrkor. Många som kommer till mig är inte helt i fas med de två sistnämnda och det är så häftigt att hjälpa mina klienter till att se sig själva genom många gånger  - helt nya glasögon. Att hjälpa dem att se möjligheterna de har inom sig, kraften, kapaciteten. Att hjälpa någon att bygga sin självbild eller hjälpa någon att helt byta syn på sig själv och sin kapacitet är fantastiskt! För allt handlar om hur vi ser på oss själva. Vilken "sanning" vi väljer att berätta om och om igen för oss själva och alla vi möter.

Dagens andra coachklient hade jag gett uppgiften under vår senaste session att lista allt hen var stolt över i sitt liv. Min klient hade fått ned ett antal saker, så pass många att hen själv blev lite förvånad när hen öppnade boken. Vi betade av sak efter sak. Stannade till och fördjupade oss lite i vissa av sakerna. Det föranledde att vi började prata om mod. I början av samtalet kände inte hen sig som en speciellt modig person, men efter en stund hade vi borrat lite i ämnet och hen insåg att det fanns en massa situationer i livet där hen varit oerhört modig. Både vardagsmodig och modig på avgörande sätt. Orsaken varför min klient hade sökt upp mig för var just för att övervinna en rädsla. En rädsla som låg i vägen för ngt viktigt min klient vill göra. När min klient fick se sig ur ett helt anat perspektiv, genom mina ögon föddes något helt annat. En helt ny känsla, och det var fantastiskt att få se detta hända, eftersom det öppnade upp helt nya möjligheter. När min klient förstod att hen både besatt en massa mod och en massa kvalitéer och kunskap att vara stolt över, öppnades plötsligt ett helt nytt scenario gällande anledningen till varför hen kontaktat mig. Det läskiga blev plötsligt inte lika läskigt, utan plötsligt började min klient att önska att närma sig detta - nyss oöverstigliga - på en gång! Från att ha varit livrädd tills bara för några veckor sedan när vi möttes första gången. Vilken lycka! Både för min klient - och mig <3

När jag tänker på vad jag är stolt över, så är en av de många saker som jag är stolt och tacksam över att jag faktiskt hjälper människor att må bättre att hitta sin inre styrka och hjälper dem att se sina möjligheter. Jag är oerhört stolt över varje gång som jag når fram och hjälper mina klienter att skapa en skillnad i dem. Jag är också stolt över mitt mod att våga följa mitt hjärta - även om det inte alltid har varit den lättaste vägen.

Jag skulle vilja inspirera dig att tänka på dessa två viktiga frågor även du:

Vad är jag stolt över, stort som smått

I vilka situationer i mitt liv har jag hittills visat mod?

För mig är mod att göra ngt fast man är rädd. En modig person kan alltså vara rädd, en modig person är inte samma sak som en orädd person! Det krävs mer mod av en rädd person att göra ngt trots sin rädsla - än för en orädd person att göra ngt som inte känns läskigt! Mod för mig är att våga sig utanför sin comfortzone. Att ge sig ut på okänd mark. Att visa mod eller att känna sig modig behöver inte handla om gigantiska hjältesituationer, att hjälpa nödställda, stå upp för de svagare, hoppa bungyjump, falskärm eller andra stormodiga saker. Det kan även vara ngn mindre sak i vardagen. Små modiga saker räknas också! Allt behöver inte alltid vara stort för att räknas! En liten fisk är också en fisk!

Att lista saker som du är stolt över är också väldigt kraftfullt! Det ÄR ok att vara stolt över sig själv, vem man är och över sina bedrifter-. I landet - JANTE som vi till stor del lever kvar i, skapas inte så mycket utrymmer för att det ska vara ok ATT vara stolt över sig själv. Allt för mycket "du ska inte tro att du är ngt" lever kvar i stugorna. Dessutom finns även en stark bild hos många av att vara stolt över sig själv är samma sak som att vara pompös och självbelåten... Pompös och sjävbelåten finns det definitivt personer som är, oavsett om de är stolta över sig själva eller inte, men det är inget givet likhetstecken med att vara stolt över sig själv - och dessa två. Stolt kan man vara på ett väldigt försiktigt och ödmjukt sätt. Om inte vi själva kan se på oss själva och det vi skapar med kärlek och stolthet - hur ska vi kunna bli sedda på det sättet av andra?

Så kära läsare, hur modig är du om du tänker efter och vad har du att vara väldigt, väldigt stolt över... Förmodligen bra mycket mer än du hittills trott!!

With Love/Lili

 

Kommentera

Skriver på min nya bok

Av Lili Öst den 2015-08-24 06:03

ÄNTLIGEN, har jag fått tummen ur och tagit tag i boken igen. Jag påbörjade arbetet för ett antal månader sedan, men sen kom livet emellan och jag var tvungen att fokusera inåt ett tag och då kan man inte samtidigt fokusera på att skapa något att ge ut. Allt har sin tid.

Det är så otroligt spännande att skriva. Spännande att se vad som kommer upp i huvudet och ned på pränt. Det blir ju självklart en bok i personlig utveckling igen, även om den här blir lite annorlunda än min första. Jag tror och hoppas att den kommer hjälpa många både till insikt och till nya, önskade resultat.

Jag älskar att hitta nya vägar till att inspirera människor till just insikt, eftersom insikterna hjälper oss att skruva på det som inte funkar och hjälper oss att klargöra det som gör det. För det är lika viktigt att få insikt om det som redan funkar i livet, som att förändra det som inte gör det, eftersom attraktionslagen funkar så att lika - attraherar lika.

Att ha fokus på det som INTE funkar, hjälper oss aldrig. Då gräver vi bara där vi står. Hur vanligt är det inte att vi ältar och ältar ch ätar det vi INTE vill ha!? Ta reda på - ja, men inte ha kvar fokus där! Och definitivt inte älta det! Ta reda på - och sen gå vidare till nästa fråga: Om jag inte vill ha det här, - vad VILL jag ha? Och lägg sen ditt fokus där. Och på vad som kan vara positiva steg i rätt riktning.

Det enda vi någonsin har något att vinna på att älta tyst i huvudet eller högt inför andra är:

  1. hur mycket vi tycker om något/någon
  2. allt vi har som redan är bra, som vi uppskattar, som vi är tacksamma för
  3. allt vackert som är omkring oss, - solens strålar, träden, vackra saker, underbara människor, härliga dofter, goda smaker mm
  4. saker vi är stolta över
  5. saker vi blir glada av

Kort och gott ALLT som ger en härlig känsla i magen!

Jag ÄLSKAR att skapa! Det ger mig en härlig känsla i magen! Just nu gör jag de sista förberedelserna inför morgondagens sjösättning av min nya musikaliska föreläsning för företag: Attraktionslagen - världens bästa arbetsverktyg! I morgon bitti leder jag ett femtiotal inom sälj och marknad på ett av Sveriges största revisions- och rådgivningsföretag till insikt, förändring och förädling. Det ska bli fantastiskt roligt! Att inspirera från scen är också något jag ÄLSKAR! Som också ger mig en härlig känsla i magen.

Jag håller även på med ett trädgårdsprojekt för en BRF norr om stan. Inredning, färg och form är också det något jag ÄLSKAR att jobba med! Vart vill jag komma med alla mina ÄLSKAR?

Jo, jag vill utmana dig att fundera på, hur mycket ÄLSKAR Du har i ditt liv? Som ger DIG en härlig känsla i magen. Som gör att DU blir en positiv magnet som drar till sig det som liknar. Hur många saker om dagen, veckan, månaden gör DU saker du älskar?

En fråga väl värd att fundera över!

With Love/Lili

 

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Lili Öst

Lili Öst
Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist

Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet

Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha

Kontakt: lili@liliost.se

Övriga aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Seminarium och stipendieutdelning: Igår var det stort höstseminarium på ett näst intill fullsatt Maximteatern i Stockholm! Kvällen inleddes med s tipendie- och prisutdelning. Regisören Richard Hobert var på plats för att dela ut vår... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa