Inspiration

I slutet av mars smäller det!

Av Lili Öst den 2017-01-16 22:58

JIPPIIII! Jag är så glad! Äntligen är vi framme vid verkligheten. Min bok som jag jobbat på länge i omgångar och som jag helt omformaterat en gång är ÄNTLIGEN framme vid att bli en slutprodukt och kommer på diskarna i slutet av mars. Nu blir det redaktionellt arbete ett tag innan allt hittat rätt och det är ett roligt men ibland lite jobbigt arbete, för ibland handlar det om att "kill your darlings". Men det brukar gå bra så det kommer gå bra den här gången också så att boken hamnar exakt där den ska. Halva januari har redan gått och jag har redan hunnit med att ligga däckad i flunsan och jobba som en galning. Några dagar har jag behövt göra båda samtidigt!! Inget jag kan rekommendera dock...  Den 28/1 är det dags att leda en heldagskurs med fokus på attraktionslagen och våra fokuseringsmönster. Vill du ha verktyg och insikter som kan hjälpa dig att skapa ditt hittills bästa år, är det hög tid att anmäla sig! http://simplesignup.se/events/85700

Har du hunnit att ta ut en riktning för det nya året? Varför jag frågar är för att det är så himla lätt att det bara tuffar på, eller kanske till och med kör på som ett x2000 så det inte hinns med!! Plötsligt har det gått sex månader och du känner dig nu kanske till och med längre ifrån det ditt hjärta drömde om vid nyår än du gjorde innan...

Jag såg NLP profeten och förändringsföreläsaren och stjärncoachen Tony Robbins på Netflix härom dagen i hans behind the scenes med "Date with destiny". (Har du inte sett det kan jag varmt rekommendera dig att se programmet)

Han gjorde en övning där folk fick skriva ned:

Vad är bra?

Vad saknas?

Varför är du här?

Date with destiny är en sexdagars workshop som är helt livsförändrande säger de som upplevt det. Jag ska åka någon dag då jag har 50 000:- att sätta sprätt på:-) Och den dagen kommer sjävklart! Frågan - varför är du här kanske blir fel, men väl de två första kan även DU fråga dig! Han gav även bra följdfrågor till dig som känner att du inte riktigt är där du vill vara och har svårt att ta dig framåt i en bättre riktning:

1.    Vad har hindrat dig från att lösa problemen?

2.    Vad har hindrat dig från att leva din dröm?

3.    Vilken uppfattning, vilket beteende och/eller vilka känslomässiga vanor har hindrat dig?

4.    Vad har kommit i vägen?

5.    Vilken historia, vad har varit en konflikt inom dig?

6.    Vad har hindrat dig från att leva det liv du förtjänar?

7.    Vilken låg standard har du tolererat så att den ännu finns kvar i ditt liv?

Den sista är verkligen tuff, men vågar man både titta på den OCH axla ansvaret för de resultat vi själva skapar i våra liv, kan man verkligen ta ett stort steg i rätt riktning! Denna "man" Är det du?

Vad väntar du på?? Det finns aldrig ett bättre tillfälle att starta en önskad förändring än JUST NU. Lycka till med att skapa ditt bästa 2017! Bara i detta bogginlägg erbjuder jag dig två möjliga vägar framåt där du får hjälp att fokusera om där det behövs och se det fantastiska du gör redan i de delar av ditt liv där det redan skapas de resultat du vill se, ha och nå.

Lycka till! With love/Lili

 

Kommentera

Nu är vi där, - i det nya året

Av Lili Öst den 2017-01-02 23:18

Nytt år igen. Ett helt oskrivet blad där DU är författaren. Vare sig du vet eller inte. Vare sig du VILL eller inte. Samma gäller för oss alla. Idag har jag jobbat med mitt eget synopsis över 2017, att jag nästan helt glömde att det är måndag. Första måndagen i en helt ny månad. I ett helt nytt år. Jag inser att jag inte hört sirenerna ljuda idag klockan tre som de alltid gör första måndagen i varje ny månad. Måste googla när jag skrivit färdigt varför.

Jag skriver ju om mitt favoritämne, - för att jag älskar det, för att det är ett sånt äventyr att leta, - och finna insikter. Insikter som för mig vidare i min utveckling och förståelse för mig som person och människa och för hur livet och världen kanske också hänger ihop. Som jag i min tur kan föra vidare.

Jag tänker fortsätta. Och den som vill lyssna, - kommer fortsätta lyssna. Jag lyssnade på ett klipp på Youtube idag med en av mina inspiratörer Esther Hicks. Vet du inte vem hon är, - googla henne. Hon, eller rättare sagt Abraham pratade om vårt fokus. Vårt fokus som samarbetar med LOA. Lagen om attraktion. Det man vet, som jag skriver om i min kommande bok, är att den största delen av oss faktiskt inte är fysisk form, utan den största delen av oss är energi. Och att universum är uppbyggt av en massa lager av frekvenser. Och eftersom vi inte kan uppfatta eller rättare sagt se energi i det lager vi befinner oss i, i vår fysiska verklighet, ser vi inte heller den största delen av oss. Vi kan känna känslor, men inte se dem. Se uttryck av dem hos människor och djur, - ja, men vi kan ju inte se själva känslan. Det betyder dock inte att den inte finns. Den är defintivt en verklighet och riktig för den som känner den. MIN känsla finns, - även om inte DU ser den. Detta är ett faktum som de flesta kan relatera till tror jag. Men hur ska vi kunna relatera till en naturlag som vi inte vet existerar? Bara den med öppet sinne och mod nog att ha tillit att det vi inte ser, finns ändå, - kanske vågar sig på det. För det är det som det handlar om i vårt samarbete med LOA. Att ha tillit till att det finns redan långt innan vi kan SE det med våra egna ögon i den frekvens som vi i vårt fysiska jag vibrerar.

Vårt innersta jag, - eller själen om du vill, - har den här tilliten. Vårt innersta jag vet att när vi skjutit iväg en raket av en önskan, så formas den redan, - fast i den frekvens där resten av oss vibrerar. Alltså den del av oss som vi inte ser från där vi står. Men som likväl finns där, - högst påtagligt.  Och att vårt jobb är att fokusera in det som redan är skapat till den frekvens där vi kan se bevis för att det är det.

Vi har bara ett problem: Attraktionslagen svarar både på vårt innersta jags fokus, som vet, som har tillit, OCH samma gång på vårt fysiska jags fokus. Och lirar dessa två inte samma boll, - blir det oerhört svårt att vinna matchen och röra oss mot det mål som vi vill att bollen ska gå in i.

Esther/Abraham gav en så bra liknelse; - Tänk dig att du sätter ett lok i din önskan/vision/mål i ditt fysiska jag, som tolkar vad som är möjligt eller inte, görbart eller inte, baserat på referenser från tidigare händelser, kanske jantelagen, eller rädslor - som drar åt ena hållet. Och så sätter du ett annat lok framför din önskan/vision/mål sett ur det tillitsfulla, möjlighetstänkande, universellt expanderade innersta jaget/själen. Och genom dina olika utgångspunkter så kör båda tågen igång - i varsin riktning. Var hamnar du då? DU i din fysiska form kämpar för att få tåget att gå i din riktning, - samtidigt som du i din vibrationela energiform VET något helt annat, vilket starkt leder i en annan riktning. Var hamnar du? På exakt samma ställe! Inget händer, - i någon riktning!

Har du varit med om det någon gång? Att du kämpar och kämpar, men känner att du står och stampar på exakt samma ställe? OM du känner igen det, - ska du ta med dig det vidare in i 2017, - eller ska du lära dig tillräckligt om dig själv och om LOA, så du kan få hela dig att dra i samma riktning. Valet är ditt! Gott nytt år <3

http://simplesignup.se/event/85700-attraktionslagen-vaerlden-baesta-framgaangsverktyg-heldagskurs

 

Kommentera

Hur vill du att 2017 ska se ut?

Av Lili Öst den 2016-12-12 10:27

Kära läsare. Jag vill börja med att tacka dig för att du läser min blogg. Jag hoppas att den hjälper dig att skapa klarhet och under året hjälpt dig att få inspiration till att skapa DITT bästa liv! Det börjar ju så sakteliga dra ihop sig till slutet av 2016 med allt vad detta året inneburit för dig och begynnelsen av ett nytt år är i antågande. Ett helt oskrivet blad. Idag vill jag ge dig bra reflektionsverktyg att ta med dig in i 2017, för att bli inspirerad att verkligen göra det till ditt bästa år hittills!

Jag tänkte prata lite om vikten att aktivt reflektera över ditt nuläge och över ditt önskade läge, för att se om de liknar varandra eller skiljer sig markant. Och fundera på vad som kan vara ETT första steg i rätt riktning där det sliter. Många gånger har vi mer fokus på det vi vill komma ifrån, på det oönskade läget än på det vi vill bjuda in mer av. Som vi VILL att det ska se ut. Detta ställer duktigt till det för oss - rent energimässigt! Eftersom lagen om attraktion fungerar så att lika - attraherar - lika, KAN det inte gagna dig - någonsin - att ha fokus på det du inte vill ha, för det handlar enkom om energi. Vill du ha mer av något, kan du inte ha ditt tanke- och känslofokus inställt på att hela tiden bekräfta bristen av detsamma. Vill du ha bort något, kan du inte ha hela din uppmärksamhet på att avsky/reta dig på/fasa över det du vill ha bort. Jag tjatar lite om detta, men det är för att det är det viktigaste vi har att lära oss.

Ju fortare du sätter igång detta reflektionsarbete - ju snabbare kan du skapa en positiv förändring;

Scanna av ditt nuläge. Vad är du nöjd och glad över att du har i ditt liv. Vad funkar väl. Vad har varit riktigt bra 2016. Vilka fantastiska, positiva saker har hänt under året. Vad är du tacksam för? Vad har du redan nu i ditt liv som du gärna vill bjuda in mer av? Numrera varje sak.

Vad har inte funkat 2016? Vad har varit mindre bra - dåligt - katastrof? Har det hänt ngt riktigt negativt? Vad vill du absolut inte ha med dig som upprepning 2017? Har du några oönskade resultat som tycks följa med in i varje nytt år? Vilka är dem? Kanske det är dax att på riktigt ta tag i dem nu!?Numrera varje sak.

Nu har du två listor.

Börja med neggolistan. Ta en sak i taget. Börja med punkt 1. Titta på vad du skrivit. Det står uppenbarligen för ngt oönskat. Dela nu in nästa fas i två spalter.

Till vänster: Vad du VILL ha istället. Vad är ditt önskade läge? Tänk efter ordentligt, skriv ned. (Många har alltför stort fokus på det de inte vill ha, vilket gör att lika många fastnar där och glömmer att tänka igenom vad de VILL ha, vilket gör att de bara bekräftar det ogillade läget) Därför är denna punk AVGÖRANDE viktig i procesen!

Till höger: Vad kan vara ett första steg i rätt riktning. Kanske du kommer på flera steg när du väl tänker på detta ur ett möjlighets perspektiv. Skriv då ned allt du kommer på.

Beta av hela neggolistan på samma sätt. Nu har du istället för ett ogillat läge som du kräks på, plötsligt en visionslista med konkreta förslag till åtgärder som kommer leda dig in i en ny energi och till nya resultat.

Titta nu på din positiva lista. Kan du komma på ännu fler saker du gillar i ditt liv? Små såväl som stora. Ta nu sak för sak igen. Vad kan du göra för att få ÄNNU mer av det som du faktiskt gillar, av det som redan är bra, som redan fungerar? Hur kan du boosta detta ytterligare. Många gånger kan man komma långt med att bara bekräfta detta bra - ännu mer. Att istället för att ta det för givet, njuta av det, förstora det i sin positiva känsla, tugga tugummit två gånger som jag brukar säga. Njut av det - och bekräfta tankemässigt/verbalt/känslomässigt att du tycker om det och njuter av det.

Vad vill du bjuda in mer av? Bejaka detta. Men gör det ur ett positivt perspektiv. Med känslan av - detta älskar jag så det vill jag gärna ha mer av i mitt liv. ABSOLUT inte känslan av - ooooh, detta vill jag så otroooligt gärna ha och jag saknar det sååå/ men jag haaaar inte det.... Jag hoppas du förstår skillnaden på känslan i magen gällande dessa två tankesätten. Den är nämligen avgörande för ditt resultat!

Behöver du stöd i ditt positiva förädlingsarbete av ditt liv 2016 kan jag, som jag gjort många gånger tidigare rekommendera dig att köpa min bok, - Jag blir vad jag tänker. Full av insiktsgörare, verktyg och övningar. Beställ den på www.soderpalm.se

Anlita mig som din mentala pt IRL/eller via telefon.

Eller börja året med en heldagskurs eller en lite mer djupgående kurs som innefattar fyra workshops á 3 timmar.

HELDAGSKURS 28/1 http://simplesignup.se/event/85700-attraktionslagen-vaerlden-baesta-framgaangsverktyg-heldagskurs

GRUPPUTVECKLINGSKONCEPT BLANDAT KVINNOR OCH MÄN START  http://simplesignup.se/event/86794-jag-blir-vad-jag-taenker-ett-grupputvecklingskoncept-foer-baade-kvinnor-och-maen

GRUPPUTVECKLINGSKONCEPT KVINNOR START 1/2 http://simplesignup.se/event/85689-jag-blir-vad-jag-taenker-ett-grupputvecklingskoncept-foer-kvinnor

Hur du än väljer, GÖR det! Gör ett aktivt val. Låt inte bara 2017 bli vad det blir. Ta tag i det och skapa vad du VILL ha istället! Du är SÅ värd det!

With love/Lili

Kommentera

Hur långt är du beredd att gå för att slippa ta ett obekvämt beslut?

Av Lili Öst den 2016-11-21 13:43

HAPPY MONDAY!! Happy everyday vill jag tillägga!!

Idag skulle jag vilja ställa frågan som jag har i överskriften, - Hur långt är du beredd att gå för att slippa ta ett obekvämt beslut? En viktig och RUSKIGT jobbig fråga för många! Vi är trygghetstörstande vi människor, - och trygghet och förändring går INTE hand i hand för de flesta, vilket gör att folk hellre stannar kvar i negativa situationer, beteenden och relationer för att de vet vad de har och är trygga i det. Även om det är en situation eller relation som lmnar alt övrigt att önska!! Men då de inte vet vad de får, väljer de att behålla det som hela deras inre och oftast även resultaten de får - aviserar är fel.

Just för att de flesta av oss väljer just tryggheten i det som är bekant, hoppar vi många gånger över en nödvändig insiktsresa som faktiskt kan ge oss en bättre kvalitet på vårt liv. För att vi inte orkar/vågar/vill aktivt skapa den insikt som kan leda till den förändring som egentligen krävs för att få de önskade resultat som uppenberligen lyser med sin frånvaro vad det än gäller.

Men vi har allt att vinna på att våga växa. Att våga ifrågasätta både oss själva, våra beteenden, vårt fokus och våra relationer. Och vi har allt att vinna på att faktiskt våga ta beslut som är jobbiga att ta, - om de stämmer överens med vad vårt hjärta med övertygelse talar om för oss. Många blir kvar i ngt oönskat för att de inte vågar prova ngt oprövat. Vad det kostar oss, det vet bara vårt hjärta. Men en hint är att det visar sig ganska klart i vårt mående...

Så, - hur långt är du beredd att gå emot DIG, för att slippa ta ett obekvämt beslut, där du inte vet något om framtiden, men det du vet är - att du inte är nöjd med det resultat du hittills fått. Oavsett vad det gäller.

Jag gjorde en övning i min första föreläsning Paus eller kaos, där folk fick stå två och två, mitt emot varandra, så nära det fysiskt gick. Oftast personer som inte kände varandra. De flesta tyckte övningen var väldigt jobbig eftersom de släppte in vilt främmande personer innanför sin integritetsmeter. Sedan skulle de backa från varandra tills det kändes bra. DEN gränsen var väldigt tydlig för de allra flesta.

Men var gränsen går för hur mycket vi sväljer gällande saker som inte stämmer överens med vår inre övertygelse och hur VI ser världen, och hur mycket vi sväljer som egentligen går helt emot det VI tror på, - den gränsen har vi svårare att hitta. För den töjer vi ofta lång förbi vår inre gräns, så vi till slut inte ens vet var vi ska börja leta...

Om vi tittar på denna gränstöjning ur ett energi perspektiv, och genom ett par LOA glasögon, där vi vet att Lika - attraherar - lika, vad tror du det genererar att gå emot sig själv? Vilken känsla regerar och vilken frekvens tunar du in dig på genom detta?!

Så, - jag frågar igen; -hur långt är du beredd att gå emot DIG, för att slippa ta ett obekvämt beslut, där du inte vet något om framtiden, men det du vet är - att du inte är nöjd med det resultat du hittills fått. Oavsett vad det gäller. Man kan faktiskt också fråga frågan på ett annat sätt; - Hur länge är du beredd att så fel energi i ditt eget liv som ligger till grund för de resultat du genom detta sår? Viktig fråga att reflektera över oavsett från vilket håll du väljer att se den....

With Love/Lili

AKTUELLT I MORGON KVÄLL

En kväll med Attraktionslagen

http://simplesignup.se/event/84982-en-kvaell-med-attraktionslagen

AKTUELLT 2017

Endagskurs:

28/1 Kl 10 - 17

https://simplesignup.se/event/85700-attraktionslagen-vaerlden-baesta-framgaangsverktyg-heldagskurs

Jag blir vad jag tänker – ett grupputvecklingskoncept för kvinnor:

1/2, 15/2, 8/3, 29/3 Kl 18 - 21

https://simplesignup.se/event/85689-jag-blir-vad-jag-taenker-ett-grupputvecklingskoncept-foer-kvinnor

Jag blir vad jag tänker – ett grupputvecklingskoncept för både kvinnor och män:

31/1, 14/2, 7/3, 28/3 Kl 18 – 21

https://simplesignup.se/event/86794-jag-blir-vad-jag-taenker-ett-grupputvecklingskoncept-foer-baade-kvinnor-och-maen

Kommentera

Det är inte alltid livet serverar oss något ätbart...

Av Lili Öst den 2016-11-14 13:55

Det är verkligen inte alltid som livet känns varken smidigt eller tillmötesgående och det kan vara svårt att hålla både motivationen och orken uppe. Självklart är det svårt att känna att man är på topp när man inte är det och det kan vara en riktig kraftansträngning, eller till och med en omöjlighet att försöka se något positivt parallellt med det som inte känns ätbart av det som just nu står på daens meny. Det är just i dessa situationer som vi VERKLIGEN behöver påminna oss själva om saker som inte har med det som suger att göra, - som ÄR bra. Att se till att vi får så många mentala och känslomässiga pauser som vi bara kan från det som suger - varje dag, flera gånger om dagen, för att fylla på positiv energi som kan hjälpa oss genom det som känns som en utmaning. Vet man inte hur Attraktionslagen jobbar med oss, är detta ett moment som inte ens tänks på. Vet man att Attraktionslagen fungerar så att lika attraherar lika, - men ändå inte tror att vi kan påverka en skitsituation på ett energiplan, - då missar man ett viktigt verktyg som kan hjälpa oss att balansera upp den negativa energin, de negativa tankarna och känslorna som hör till utmaningen.

Bra frågor att ställa dig själv är, - vad fyller på mig med energi? Vad gör mig glad? Och se till att du får så mycket av detta som möjligt - parallellt med din utmaning, så dimper du inte lika djupt som du gör om du fastnar tanke, - känslo- och fokusmässigt på det som är jobbigt.

Jag säger inte att det är lätt, men jag säger både att det går och att det är nödvändigt för att kunna hjälpa dig själv.

Om du är där just nu, lycka till med att hjälpa dig själv att hjälpa dig själv <3

Kommentera

Att göra saker som inte leder i rätt riktning

Av Lili Öst den 2016-11-07 10:30

Hej måndag! Snöig och lite grå, men vad gör det så länge man lever... Ibland är det bra att se det ur det perspektivet. Jag har blivit fullständigt beroende av en serie på Netflix. Suits. Innan netflix tittade jag väldigt sparsamt på Tv för jag är ingen tv människa, men nu är det andra serien jag fastnat för. Suits är egentligen inte min "cup of tea" om man tänker på alla intriger och det hårda oempatiska omänskliga spel som hela tiden försigår. Men det som är så otroligt spännande är relationerna mellan de personer som är med i serien, vad de gör och konsekvenserna som blir av deras val. Och konsekvenserna som blir av deras personlighet och deras reaktioner på det som är.

En av rollerna spelas av en kille som är otroligt känslostyrd och aldrig tänker efter innan han reagerar. Och varje gång han reagerar gör han något som sedan slår tillbaka på honom själv, vilket gör att han konstant ångrar vad han gjort, men han har svårt att se att han själv sätter sig i situationerna genom hur han väljer att reagera och genom vem han väljer att vara. Det som hela tiden räddar honom kvar på advokatfirman, är att han är duktig på det han gör, men han har stora problem i sina relationer till alla runt omkring och han har en ständig kamp inom sig där hela världen verkar vara i maskopi mot honom och han matar sig hela tiden med känslan av oförrätt, frustration, ilska, utanförskap, hämd. Nu är detta en serie, men jag vill ändå dra parallellen till det verkliga livet och dagens fråga handlar inte om Netflix, utan om att göra regelbundna val som ger regelbundna oönskade resultat. Och att gå omkring med en ständig inre frustration.

Vad krävs egentligen för att vi ska bryta ett beteende som inte ger oss de resultat vi vill ha? Till att börja med behöver vår önskan att bryta dem vara större och starkare än beteendet som ger de oönskade resultaten. Motivationen att skapa något annat måste vara större och starkare än beteendet som ger de oönskade resultaten. Vi behöver bli medvetna om våra ärvda och/eller valda sanningar som binder fast oss vid det beteende som inte gagnar oss. Vi behöver bli medvetna om hur våra förväntningar ser ut gällande det som inte blir som vi vill ha det. Och på toppen av allt detta behöver vi bli medvetna om vilken känsla som regerar  i vår mage för att förstå vilken typ av magnet vi har aktiv. För visst har attraktionslagen att göra även med detta. Känslan av vårt beteende hänger tätt ihop med hur vi interagerar med LOA och vad vi genom det skapar i vårt liv om och om igen. Tittar man på karaktären jag beskrivit är det inte konstigt att han hela tiden hamnar i skitsituationer, inte bara på grund av hans temperament utan även hans känslomässiga fokus. Återigen, - detta är tv och en påhittad intrig, men den ligger inte långt ifrån det verkliga livet. Och för någon kanske det är en riktigt copy and paste med vad som försigår i deras liv

Om du precis som Netflix karaktären får oönskade resultat i ditt liv om och om igen som skapas av något som du gör eller inte gör, är en bra fråga: Vill jag fortsätta skapa detta? Om svaret är nej, då behöver du skruva på något i dig själv först för att kunna få andra resultat runt dig. De flesta av oss försöker förändra det som är runtomkring när vi vill skapa en förändring. Men inte lika många förstår att förändringen måste starta inom oss i det vi tänker - känner - hur vi fokuserar - hur vi prioriterar först, - för att något ska kunna förändras runt oss.

Har du något som du vill förbättra resultaten av? Fundera på hur du har tänkt - känt - fokuserat och gjort hittills som lett dig dit du nu är. Och fundera sen på om du är villig och tillräckligt motiverad att axla ansvaret att sätta igång förändringen du vill ska ske i dig själv först. Om svaret är nej, behöver du nog dessvärre finna dig i att samma typ av situation kommer fortsätt komma in i ditt liv... Är det en god nyhet? Eller känner du att det är dax nu? Att enough is enough? Bara DU vet om du är där du vill vara. Och bara DU kan se till att du kommer någon annan stans om du inte är det.

With Love/Lili

Ps. Behöver du hjälp att sortera i det du kommer fram till, - vet du var du når mig:-)

Kommentera

Hej alla vackra kvinnor

Av Lili Öst den 2016-10-31 17:31

Det har varit radioskugga från mig i några veckor men nu är jag här igen:-) Idag vill jag be DIG om hjälp. Sitter just nu och jobbar på nästa bok som även den kommer att handla om attraktionslagen och vill inspirera läsarna med ett antal fantastiska sannberättelser. Och vad jag önskar från dig är en sitiation där du känner starkt att samarbetet med LOA gett dig det resultat som hänger ihop med det du berättar.

Som handlar om vad du bett om och hur det kommit till dig. Hur saker förändrats när du fokuserat eller fokuserat om. Om hur du känner att du blivit hjälpt eller ledd fram till det du velat uppnå. Historien är din och det är bara du som vet vilken skillnad den skapat. Vill DU få en chans att vara med i min kommande bok, maila mig din historia. Bifoga gärna ditt telefonummer om jag väljer DIN berättelse och behöver ringa dig. De berättelser som jag inte får plats med i boken kommer jag att lyfta i bloggen och reflektera över för att inspirera andra. Jag kommer bara skriva ditt förnamn som avsändare till det du skriver och kommer självklart inte att avslöja min källa.

Jag vill dela några personliga infokuseringssaker med er idag. För det är fokusering som det handlar om. Fokusering följt av manifestering. För ett antal år sedan när barnen var små och jag var gift med deras pappa bodde vi i ett radhus i Älta. Jag var ute och promenerade med min minsta varje dag, tittade på alla fina villor och tänkte att så småning om ska vi bygga hus och då vill jag ha fönster över diskbänken. Det var en tanke som jag tänkte nästan dagligen en tid och jag älskar verkligen det, för det är så trivsamt att stå och titta ut när man diskar och håller på med mat och annat i köket. Nu bar det sig inte bättre än att vårt förhållande inte höll och när skilsmässan var ett faktum och jag skulle leta nytt boende så började jag titta på lägenheter. När jag kom in i den första lägenheten, studsade jag till när jag kom in i köket som självklart hade ett litet fönster över diskbänken. Jag blev förälskad i lägenheten och köpte den. Något år senare fick jag möjligheten att köpa ett nybyggt radhus till mig och barnen och när jag kom in i det köket började jag skratta eftersom över den diskbänken var ett lågt, men långt fönster ut mot trädgården. Efter ett par år till träffade jag en ny man. Vi bestämde oss för att flytta ihop och jag köpte halva hans hus och vi byggde ut och om och fönstret över diskbänken här blev ett stort härligt fönster varifrån jag kunde följa årstidsväxlingarna i naturen och jag älskade verkligen att stå där och titta ut på allt som hände utanför. Något jag dock kände var att allt var så nära inpå. Jag konstaterade ofta att nästa boende vi har vill jag bo högt upp och se långt. Gärna mycket himmel, - för det är frihet för mig. Och träd. Jag älskar träd.

Under en lång tid, - jag vet egentligen inte när den började, har jag konstaterat att jag ÄLSKAR Nackamasterna. Ja, jag vet, - det låter nog inte riktigt klokt, men så var det. ÄR det. Varje gång jag åkte hem till Älta såg jag dem på håll och jag tyckte att de blinkade för mig och min framgång. Det var min känsla. Masterna talade till mig även om jag inte riktigt förstod vad de ville säga. När vi hade byggt ut huset och byggt en stor altan utanför vardagsrummet insåg jag att när jag satt i loungemöbeln i ena hörnet, såg jag en av dem mellan grannhusen. Jag älskade att sitta i det hörnet på sommarkvällarna påpälsad med filtar och duntofflor med ett glas vin eller en kopp te och titta på blinket från masterna. Fortfarande med känslan att de pratade med mig och att jag kände en stark samhörighet. Och jag upprepade för mig själv att på nästa ställe vi bor vill jag se båda masterna ordentligt. Nu höll dessvärre inte heller detta förhållande och när jag återigen tittade på lägenheter så hade jag tittat på några som inte passade mig och barnen, när lägenheten vi bor i nu kom till mig. Redan när jag klev in i hallen såg jag dem, eftersom jag såg rakt igenom lägenheten och in i köket. Jag konstaterade att jag såg dem från alla rum utom vardagsrummet. Men när man gick ut på balkongen från vardagsrummet kunde man se dem även därifrån. Jag visste att jag hade hittat rätt lägenhet. Nio trappor upp med en storslagen vidsträckt utsikt över en massa vackra träd som nu är magiska i sin flammande höstskrud.

Det är aldrig roligt att skiljas och männen jag skilt mig från är inga dåliga män, men de delar inte de grundvärderingar som för mig är avgörande viktiga, och som bara tycks bli viktigare för varje steg jag tar. Innan jag tog steget att bryta hade jag många tankar om i vilken energi jag vill leva resten av mitt liv. En kväll i somras när jag stod och tittade ut på masternas vackra blinkande ljus slog det mig vad det var som de berättat för mig hela tiden. Att det var hit jag skulle, för det var här som jag skulle landa i mig själv och i den jag vill vara. Här skulle jag sätta an den energin jag vill leva i. Med mina barn som är en stor fantastiskt givande del av mig och mitt liv. När tanken kom till mig infann sig ett lugn och en förvissning om att det var sant. Huset är dessutom byggt samma år som jag är född, och här tog ett nytt kapitel av mitt liv fart. Det blev en stark symbolik och det kändes att jag kommit tillbaka till mitt utsprungliga jag efter alla dessa år. Och jag har en djup övertygelse att det är det masterna har velat säga mig hela tiden. Att här skulle jag återknyta med min intention jag kom hit med. Och när tiden var mogen, - tog jag steget och förenades med det som var meningen att det skulle bli. För mig, - är detta klara bevis på att mitt upprepade fokus gett manifesterade resultat. Vad är din historia?

Mitt nästa boende ska också vara högt upp med en vidunderlig utsikt över himmel, träd, stad och vatten. Det ska vara högt i tak, öppen planlösning mellan kök och varagsrum, stora fönster ut mot utsikten och ha en stor terrass med sol hela dagen. Jag lovar att jag meddelar när det kommer till mig:-) Tills dess njuter jag av det som är, eftersom attraktionslagen fungerar lika - attraherar - lika!

Maila din historia till lili@liliost.se

All min kärlek/Lili

Nästa öppna föreläsning är 22/11 kl 18.30-20.30 på Luntmakargatan 52, Sthlm Begränsat antal platser. Säkra din plats genom att anmäla dig idag! http://simplesignup.se/event/84982-en-kvaell-med-attraktionslagen

Kommentarer

Cattis skrev 2016-12-25 08:23:

Kommentera

Tar man för många snedsteg ändras rutten...

Av Lili Öst den 2016-10-10 14:17

Jag har en ny favoritserie på Netflix! Jag är egentligen ingen följetångsmänniska för jag tittar inte så mycket på tv, men den här heter Good witch och jag ÄLSKAR alla klokskaper som huvudrollsinnehavaren levererar hela tiden.

I ett avsnitt hade hennes tonårsdotter töjt lite på gränserna och dessutom ljugit om det för sin mamma, - den goda häxan.

Till slut kunde hon inte klara av att leva med sitt dåliga samvete utan gick och berättade det för sin mamma, - som svarade att hon redan visste. Varför sa du inget då frågade dottern och den goda häxan svarade; - "Vissa saker vinner på att man berättar, andra vinner på att man får dem berättade för sig..." En klok iakttagelse. Dottern undrade om hon kunde förlåta henne. Mamman svarade, - "alla kan vi göra misstag och ta ett steg i fel riktning, utan att det nämnvärt påverkar vår lagda livsrutt. Men tar man för många snedsteg, ändras rutten och plötsligt utan att vi märker det, är vi på väg åt fel håll."

Det kanske inte låter som några stora sanningar eller visdomsord för dig, men i mitt hjärta klingade de otroligt klart och tydligt. Så, min fråga till dig idag är, - har du tagit ut en önskad riktning, och tar du medvetna steg som leder dig åt rätt håll? Det är lätt att fastna i ett görande och i ett hanterande av dagarna i veckan, och vips har en vecka gått utan att du har gjort ETT - ENDA - DUGG som leder dig i den riktning ditt hjärta vill föra dig! Gäller det här dig? Om du svarar ja på det, - hur känns det? En vecka blir lätt två, tre, fyra... Utan att du märker det har det gått sex månader, - sen plötsligt har det gått ett år och du har fortfarande kanske inte tagit steg som matchar det du vill uppnå. Hur känns det?

Vad är det du vill ha, vill göra, vill skapa, nå, leva? Hur när är du detta? och vad gör du AKTIVT för att nå dina drömmars mål? Din livsrutt. En bra fråga att starta veckan med.

With Love/Lili

Kommentera

Hur vill du att din vecka ska se ut?

Av Lili Öst den 2016-09-26 10:00

Idag är det måndag igen. En perfekt dag att summera veckan innan. Hur har den varit? Om du gör en känsloskala mellan 1 - 10 där 1 är dåligt och 10 är bra, gör ett överslag - försök att minnas dagarna förra veckan och sätt kryss för var du legat mest. Vad vill du ha ut av denna vecka? Vad vill du hinna? Vad vill du känna? Vilken typ av situationer vill du ha? Istället för att bara förvänta dig att du inte kan styra ett smack av det som händer, påverka det du kan genom att PRO aktivt ta ut den riktning du vill att det ska gå. I dag börjar en ny vecka av DITT liv. Där du kan ta ut nya riktningar eller påminna dig om dem du redan tagit ut. Varje morgon du vaknar har du en möjlighet, eller rättare sagt - en hel massa möjligheter att påverka ditt liv till att bli så bra som det bara är möjligt.

Vem vill du vara den här veckan?

Vill du vara den som ler mot okända - eller går omkring neutralt korrekt i dig själv och inte skapar någon härlighet varken i dig själv eller till andra.

Säger tack och ler när någon håller upp dörren - eller bara går igenom den öppna dörren utan att ens reagera på att någon just ansträngde sig för din skull.

Själv håller upp dörren och ler - eller inte ens bemödar dig att se om någon kommer bakom dig.

Hälsar på grannarna - eller håller dig neutralt korrekt i dig själv och inte skapar någon härlighet varken i dig själv eller i dina grannar.

Hjälper okända människor som du ser att de behöver hjälp - eller tänker att det inte är din business.

Hälsar på busschaffören och spärrvakten med ett leende - eller kliver på utan att ens se att det är en människa framför dig.

Lämnar din plats på bussen eller tunnelbanan för en äldre - eller är så inne i dig själv eller telefonen så du inte ens ser att någon äldre kanske inte får någon plats.

Ger bort din kundvagn till någon som inte har växel när du handlat klart - eller tänker att det inte är din business. Som medvetet möter din familj på ett kärleksfullt sätt och lyfter deras goda sidor mer än deras mindre bra - eller som inte bryr sig om att anstränga dig för att möte dem i en hög positiv energi.

Som möter dina kollegor på samma sätt - eller som inte bryr dig om ditt eget ansvar om att skapa en härlig energi omkring dig.

Med handen på hjärtat, vem skulle du blivit gladast av att möta? Och en ännu viktigare fråga - vem av dem som jag beskrivit här i dagens blogg, är oftast DU? Det de flesta inte vet att genom att välja att vara som de första jag beskrivit, sår man inte bara anti-härlighet omkring sig utan även i sig själv. Vilket ligger som grund för känslan i oss, vilket ligger - som alltid - som grund för vilken magnet vi blir och vilken frekvens vi lägger oss och sänder på. Om du tänker på det faktum att LOA hela tiden jobbar med dig i hur du väljer att vara, fokusera och känna. Och att lika attraherar lika. - Vem tror du du har allt att vinna på att vara?

För att nå något nytt behöver vi

1) blir medvetna om vad vi gör den mesta av tiden

2) ÖVA på att göra medvetna val gällande vem vi vill vara!

Gör ett aktivt val denna vecka att i varje situation VÄLJA vem du vill vara.Låt det inte bara bli vad det blir, - och så gör en utvärdering på söndag vad detta skapade i ditt liv.

Lycka till! With Love/Lili

Kommentera

Att förlåta

Av Lili Öst den 2016-09-19 10:11

Underbara måndag, nu är du här igen:-) Haft en så härlig helg! I fredags var jag hos en väninna som är en definitiv tillförsel av positiv energi i mitt liv. Vi har inte känt varandra i så många år men med vissa människor gör det absolut ingenting. Det är på vilket sätt man känner varandra som är viktigt och detta håller på att utvecklas till en fin vänskap. Det var två kvinnor till där. Lika varma, generösa och fantastiska. Det var en sån där magisk kväll ni vet, där maten smakar fantastiskt, vinet likaså. Sällskapet är på samma våglängd och allting känns enkelt och harmoniskt. Samtalen flöt på med en enorm respekt för varandra och vi lyssnade lika aktivt som vi pratade. Väninnan vi var hos hade förberett några aktiviteter som vi skulle göra under kvällen. Bland annat skulle vi ta med något som var viktigt för oss.

Förutom det uppenbara för mig att mina barn är det viktigaste i mitt liv, så fick jag faktiskt fundera en lång stund innan jag kom på vad som var viktigt för mig att ta med. Jag tog med mig min bok, Jag blir vad jag tänker. För när jag tänkte på vad den egentligen står för för mig, insåg jag hur mycket av vikt i mitt liv som den verkligen ligger till grund för. Jag visste innan att den var viktig, - men när jag verkligen tänkte på det, insåg jag för första gången HUR viktig den är och har varit för mig. En härlig insikt!

Om jag ställer samma fråga till dig, - vad väljer du då? Något som har med DIG att göra. Vad är superviktigt för DIG och varför?

Vi hade sleepover allihop, så morgonen efter vaknade jag, tassade ut i deras fantastiska vardagsrum med högt i tak som i en kyrka och massa fönster som släppte in den strålande morgonsolen. Väninnan hade satt på musik och jag fick ynnesten att börja dagen med Bill Withers härliga Lovely day och doften av nybryggt kaffe. Att dansa loss redan innan frukost i detta underbara rum kändes helt naturligt!

Vi avnjöt en lång frukost, lika härlig som kvällen innan och samtalen flödade även nu. Ett ämne som kom upp var förlåtelse. Väninnan berättade att hon varit och lyssnat på en guru och hon hade fått komma upp på scenen. Ämnet hon hade tagit upp var förlåtelse. Hon berättade om någon som gjort något, men som hon hade förlåtit. Hans respons var inte riktigt väntad, - men ett spännande sätt att se det på, därför vill jag dela det med dig. Gurun sa. Gör dig inte större än du är! Om du förlåter, - vem är du då? Vem kan förlåta alla synder i världen? Ett helgon? Gud? Och om du är ett helgon, - vem är du hen du förlåtit? En syndare?

Jag måste erkänna att så här har jag aldrig sett det förut! Jag har tänkt att det är viktigt att förlåta, eftersom om du inte förlåter ligger det kvar och skaver. I DIG! Ur ett energiperspektiv ligger det oss definitivt i fatet.

Men vad händer om du till exempel är i en relation och din partner upprepat gör saker som sårar dig på ett eller annat sätt, och du alltid förlåter hen. Vad blir balansen i ett sånt förhållande? Hur kul är det att hela tiden känna sig som en syndare? Att aldrig nå upp till det helgonstatus som förlåtaren har...

Gurun tyckte att man skulle svara med samma mynt, fast lite mindre. För att få en balans. Gjorde man mer, - eskalerar det lätt, men om man svarar med samma mynt, - blir det balans.

Jag vet inte riktigt om jag håller med om den biten måste jag säga, men det jag känner som förändrades i mig gällande att förlåta någon annan när jag nu reflekterat över detta på ett nytt sätt, är att det är fortfarande viktigt för mig med själva förlåtelsen, men istället för att förlåta DIG om du gör något mot mig, att istället förlåta mig själv för att jag lät det hända. Sen acceptera att du gjort det du gjort och hitta ett sätt att leva med att du gjorde det som känns bra i mig. Och vill DU ha förlåtelse, behöver DU förlåta dig själv för vad du gjorde mot mig.

För mig känns det som ett sätt att aktivt ta ansvar för sina handlingar. Hur tänker du?

Är du sugen på att lära dig mer om dig själv, dina tanke- och känslomönster och ditt fokus, börjar nästa kurs den 19/10. Läs mer här

Vill du och din partner ingjuta mer positiv energi i ert förhållande, lära er att kommunicera på ett nytt sätt och hitta ett nytt sätt att får förhållandet att blomma, är det premiär för min par kurs den 18/10. Läs mer här

With Love/Lili

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Lili Öst

Lili Öst
Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist

Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet

Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha

Kontakt: lili@liliost.se

Övriga aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Gott nytt 2017!: Nytt år, nya möjligheter! Vi på 1,6 & 2,6 miljonerklubben startar året med vår galakväll för Hälsopriset 2017 den 30 januari. Det blir en kväll i hälsans tecken där vinnarna representerar person... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com