Inspiration

Känner du dig fastkedjad i något oönskat?

Av Lili Öst den 2015-09-21 22:11

Kära läsare. Dagarna rusar fram emellanåt och dagen räcker inte alltid riktigt till, till allt roligt jag jobbar med och vill skapa. Och eftersom dagen varit späckad så blir det en kvällsblogg idag:-) Men, huvudsaken att den blir tänker jag.

Idag tänkte jag inspirera dig att fundera över om det finns något i ditt vardagsliv som du skulle vilja förbättra. Många gånger låter vi bara vecka efter vecka, månad efter månad att bara löpa på med både saker som fungerar som vi är nöjda med, men många gånger låter vi även de saker vi inte är nöjda med bara fortsätta vara något vi inte är nöjda med. Vecka ut och vecka in. Vi fortsätter att klaga över det vi inte är nöjda med. Gör vi det inte högt inför andra, - gör vi det med all sannolikhet tyst för oss själva. En inre klagan som skapar en puttrande tyst frustration. Känner du ingen det?

Vi är ju de flesta av oss intelligenta människor, så man undrar ju lite hur många av oss är funtade när vi låter veckor, månader och kanske till och med år gå förbi medan vi inte tar tag i det vi inte är nöjda med.

Varför? Kan man undra!

1) En av bovarna kan vara att vi är trygghetstörstande, så vi behåller hellre det vi har för det är vi trygga med, än att sätta igång ngt nytt som vi inte har kontroll över

2) En annan bov kan vara att vi är lite lata. Det är enklare att fortsätta göra som vi gör utan att anstränga oss som vi faktiskt behöver göra om vi ska får en förändring till stånd.

3) En tredje bov kan vara att vi är vanemänniskor. Har vi fått in ett beteende, så behåller vi det för att det är enkelt, det går per automatik, vi behöver inte anstränga oss. En mix av både ettan och tvåan alltså.

4) Den största boven är nog dock att vi intalar oss själva att vi inte kan kontrollera våra känslor, alltså inte heller vårt beteende som springer där ur... Vi är alltså offer för oss själva. Offer för vårt beteende som ger oss de oönskade resultaten... Känns det bra?

Känns det som en bra vetskap. Som ett bra förfaringssätt? Nja?!

Så OM du har ngt i ditt vardagsliv som du inte får önskade resultat med, blir du nyfiken på att se vad som händer när du gör upp en plan för att skapa en medveten förändring?

Det behöver ske i några insiktssteg:

1)Vad är det som jag inte är nöjd med? Välj en sak. Skriv ned det du inte är nöjd med så du får en bild av det i skrift, inte bara en känsla. Tänk nu på hur du tänker, känner, fokuserar och agerar gällande den här saken. Hur går oftast dina tankar gällande det? Vad är din valda sanning som du säger till dig själv och andra om och om igen? Hur ofta? Vad är det du GÖR som ger dig de resultat du inte är nöjd med? När du känner att du fått kläm på detta och skrivit ned det, så gå till steg 2.

2) Hur vill du att det ska vara istället? Vad är ditt önskade läge? Många gånger har vi full koll på vad vi inte vill ha, men inte lika bra koll på vad vi skulle vilja ersätta det med. Så här behöver du tänka igenom ditt önskade läge på riktigt, och ta nu ut svängarna lite så dina drömmar kommer utanför din hemtama trygghetszon som faktiskt håller dig fastkedjad i detta du vill förändra. När du känner dig klar med denna delen, gå vidare till steg 3. Vad kan vara ett första steg?

3) Vad kan vara ett första steg: Man kan sällan ta steget mellan oönskat och önskat läge i ett kliv, eftersom de inte liknar varandra överhuvudtaget. Vi behöver bryta ned det till flera små steg, till delmål som känns överkomliga och inom räckhåll. Det gäller ju att hålla inspirationen uppe, och det är svårt att hålla den hög om man sätter ett gigantmål, lågt utanför sin trygghetszon och bara ser hur LÅNGT ifrån det som man startat! Det kan sänka även den bästa! Så vad kan vara ett första steg? Kan du göra några småjusteringar redan den här veckan? Kanske till och med några stycken...

4) Du måste hitta ditt varför! För om du inte hittar ett varför som är tillräckligt motiverande, ett varför som är starkare än dina vanor som ger dig de oönskade resultaten, så kommer du få en onödigt hård och krävande uppförsbacke!

Genom att göra en plan, se över ditt fokus och dina beteenden, ta ut en ny väg framåt och ta det i små steg framåt, kan du förändra till synes oöverstigliga utmaningar som gäckar dig. Känns inte denna vecka som en utmärkt vecka att börja ta kommando - och jobba målmedvetet på att bli allt det du vill vara... Not even the sky is the limit..!

With Love/Lili

Kommentera

Ibland är det bra att få en liten reminder...

Av Lili Öst den 2015-09-14 08:30

Ny vecka igen vilket betyder nya möjligheter att påverka och skapa resultat man vill ha. Själv både avslutade jag den förra veckan och påbörjade denna med två insiktsgörare. I fredags träffade jag en härlig tjej som jag inte kan påstå är en nära väninna, men en tjej som jag känner lite grann och tycker mycket om. Hon är i 40 års åldern. Härlig, glädjespridande person som ser ut som hälsan själv (även om jag vet att det varit mycket stress både på utsidan och insidan i hennes liv) Hon berättade att hon fått en förmodad tia. Dvs en liten hjärnblödning. Plötsligt bland familj och vänner, förlorade hon talet för en stund. Det som skrämde henne när hon kom till avdelningen på sjukhuset var att det inte var en enda gammal person där, utan alla var i hennes ålder... Hon berättade för mig att just nu är hon definitivt i reflektion över hur hon lever sitt liv.

I fredags träffade jag en annan perifer men härlig kvinna i fyrtioårsåldern som jag också tycker mycket om. jag frågade hur hon mådde - hon svarade sådär, på ett sätt som gjorde att jag förstod att inte fråga mer just då. Strax efter såg jag henne lämna fiket hon satt på, med outhärdligt tunga steg. Idag på morgonen fick jag veta vad som hänt. Hon hade just fått veta att hon fått en hjärntumör.

Två friska kvinnor - mitt i livet. Det får i alla fall mig att stanna upp och reflektera över hur jag lever mitt eget liv och det tar inte lång stund för mig att konstatera att jag lever i ett tempo jämförbart med ett X 2000 tåg... Och har dessutom kommit en bra bit ifrån både nyttigt leverne och träning för att jag driver på så hårt. Jag är glad och tillfreds inombords, har koll på mitt tankefokus och älskar det jag gör, så det finns otroligt mycket härlighet i mitt liv, men jag har kommit fram till att jag vilar för lite. Och vad händer med en kropp som inte får återhämta sig? Den blir sjuk! Att hela tiden vara i sitt görande ÄR inte nyttigt för oss. Vi behöver - i alla fall många av oss, - öva mer på att vara i vårat varande.

Bli lite nyfiken på ditt livsmönster denna vecka. Hur ser det ut i DITT liv? Får du den vila och tid för reflektion som DU behöver för att hinna läka kroppen? Äter du det som får DIN kropp att fungera väl? Tänker du de tankar som får DIN känsla i magen att vara positiv? Rör du dig så att systemet kan fungera optimalt?

Härom dagen läste jag en devis som är oerhört tänkvärd. Idag tänker jag att den är mer än så!

"Som frisk har man tusen önskningar. Som sjuk, - bara en"

Var rädd om dig <3

With Love/Lili

Kommentera

Valet är ditt

Av Lili Öst den 2015-09-07 07:30

En ny härlig måndag har börjat. Solen skiner efter helgens regn och blixtnedslag och veckan är än så länge ett oskrivet blad. Vem ska skriva din vecka? Blir det DU, eller får den skriva sig själv på gott och ont? Många gånger låter vi bara saker hända runt omkring oss och det blir många gånger resultat vi inte alls velat ha. Känner du igen dig?

Vi kan inte alltid bestämma det som ska hända oss men vi kan alltid bestämma oss för hur vi ska ta det! I de flesta fall kan vi dessutom skapa mer önskade resultat genom vad vi själva gör, genom hur vi har ställt vårt fokus och med vilken attityd vi väljer att möta livet, dagen och de vi möter.

I vems klor är du i dig själv? Den som hjälper dig göra val i tanke och handling som ger dig de resultat du vill ha, eller den som lurar in dig i tankar och handlingar som ger dig oönskade resultat? Många gånger låter vi den sistnämnda ta stor roll i vårt liv och tror att det inte går att göra något åt det. Det stämmer självklart inte, men DU måsta ta beslutet att ta kommando över dig själv! Om du lever i en sanning där du säger till dig själv att du är ett offer för dina tankar och impulser - så blir du det. Om du bestämmer dig för att ta kommando över den delen - så blir det också din sanning. Det sistnämnda behöver vi dock jobba mer målmedvetet med! Och det är ett val vi behöver göra. Igen och igen! Vi väljer vår sanning, även om vi inte alltid tror det.

I går var jag på bio och såg Så ock på jorden. En uppföljare på Så som i himlen. En varm, mänsklig och känslosam film om svårigheten och härligheten med att vara människa. En viktig sak som sades i filmen får avsluta bloggen idag. Den handlar definitivt om vilken sanning vi väljer att ta in som vår. Huvudrollsinnehavaren är ledsen.  Hon har just för fjärde eller femte gången i filmen fått veta att hon inte ska tro att hon ÄR någon. Att hon är värdelös och att hon inte ska tro att hon kan. En verklighet för många dessvärre även i livet utanför filmens värld. En av motspelarna kommer till tröst. Han säger, - de kan säga allt det där - men det är DU som bestämmer om du tänker tro på dem

With Love/Lili

Kommentera

Det händer grejjer när man blir coachad

Av Lili Öst den 2015-08-31 15:37

Jag bloggar ju inte bara som bekant är, utan jobbar som coach/inspiratör och föreläsare och i min roll som coach/inspiratör - eller mental PT som jag brukar kalla mig får jag vara med om fantastiska resor med mina klienter. Jag känner att det verkligen är en ynnest att få jobba med människors liv. Att få det stora förtroendet att bli insläppt i deras våndor, funderingar och fokuseringar men också i att hitta deras möjligheter och styrkor. Många som kommer till mig är inte helt i fas med de två sistnämnda och det är så häftigt att hjälpa mina klienter till att se sig själva genom många gånger  - helt nya glasögon. Att hjälpa dem att se möjligheterna de har inom sig, kraften, kapaciteten. Att hjälpa någon att bygga sin självbild eller hjälpa någon att helt byta syn på sig själv och sin kapacitet är fantastiskt! För allt handlar om hur vi ser på oss själva. Vilken "sanning" vi väljer att berätta om och om igen för oss själva och alla vi möter.

Dagens andra coachklient hade jag gett uppgiften under vår senaste session att lista allt hen var stolt över i sitt liv. Min klient hade fått ned ett antal saker, så pass många att hen själv blev lite förvånad när hen öppnade boken. Vi betade av sak efter sak. Stannade till och fördjupade oss lite i vissa av sakerna. Det föranledde att vi började prata om mod. I början av samtalet kände inte hen sig som en speciellt modig person, men efter en stund hade vi borrat lite i ämnet och hen insåg att det fanns en massa situationer i livet där hen varit oerhört modig. Både vardagsmodig och modig på avgörande sätt. Orsaken varför min klient hade sökt upp mig för var just för att övervinna en rädsla. En rädsla som låg i vägen för ngt viktigt min klient vill göra. När min klient fick se sig ur ett helt anat perspektiv, genom mina ögon föddes något helt annat. En helt ny känsla, och det var fantastiskt att få se detta hända, eftersom det öppnade upp helt nya möjligheter. När min klient förstod att hen både besatt en massa mod och en massa kvalitéer och kunskap att vara stolt över, öppnades plötsligt ett helt nytt scenario gällande anledningen till varför hen kontaktat mig. Det läskiga blev plötsligt inte lika läskigt, utan plötsligt började min klient att önska att närma sig detta - nyss oöverstigliga - på en gång! Från att ha varit livrädd tills bara för några veckor sedan när vi möttes första gången. Vilken lycka! Både för min klient - och mig <3

När jag tänker på vad jag är stolt över, så är en av de många saker som jag är stolt och tacksam över att jag faktiskt hjälper människor att må bättre att hitta sin inre styrka och hjälper dem att se sina möjligheter. Jag är oerhört stolt över varje gång som jag når fram och hjälper mina klienter att skapa en skillnad i dem. Jag är också stolt över mitt mod att våga följa mitt hjärta - även om det inte alltid har varit den lättaste vägen.

Jag skulle vilja inspirera dig att tänka på dessa två viktiga frågor även du:

Vad är jag stolt över, stort som smått

I vilka situationer i mitt liv har jag hittills visat mod?

För mig är mod att göra ngt fast man är rädd. En modig person kan alltså vara rädd, en modig person är inte samma sak som en orädd person! Det krävs mer mod av en rädd person att göra ngt trots sin rädsla - än för en orädd person att göra ngt som inte känns läskigt! Mod för mig är att våga sig utanför sin comfortzone. Att ge sig ut på okänd mark. Att visa mod eller att känna sig modig behöver inte handla om gigantiska hjältesituationer, att hjälpa nödställda, stå upp för de svagare, hoppa bungyjump, falskärm eller andra stormodiga saker. Det kan även vara ngn mindre sak i vardagen. Små modiga saker räknas också! Allt behöver inte alltid vara stort för att räknas! En liten fisk är också en fisk!

Att lista saker som du är stolt över är också väldigt kraftfullt! Det ÄR ok att vara stolt över sig själv, vem man är och över sina bedrifter-. I landet - JANTE som vi till stor del lever kvar i, skapas inte så mycket utrymmer för att det ska vara ok ATT vara stolt över sig själv. Allt för mycket "du ska inte tro att du är ngt" lever kvar i stugorna. Dessutom finns även en stark bild hos många av att vara stolt över sig själv är samma sak som att vara pompös och självbelåten... Pompös och sjävbelåten finns det definitivt personer som är, oavsett om de är stolta över sig själva eller inte, men det är inget givet likhetstecken med att vara stolt över sig själv - och dessa två. Stolt kan man vara på ett väldigt försiktigt och ödmjukt sätt. Om inte vi själva kan se på oss själva och det vi skapar med kärlek och stolthet - hur ska vi kunna bli sedda på det sättet av andra?

Så kära läsare, hur modig är du om du tänker efter och vad har du att vara väldigt, väldigt stolt över... Förmodligen bra mycket mer än du hittills trott!!

With Love/Lili

 

Kommentera

Skriver på min nya bok

Av Lili Öst den 2015-08-24 06:03

ÄNTLIGEN, har jag fått tummen ur och tagit tag i boken igen. Jag påbörjade arbetet för ett antal månader sedan, men sen kom livet emellan och jag var tvungen att fokusera inåt ett tag och då kan man inte samtidigt fokusera på att skapa något att ge ut. Allt har sin tid.

Det är så otroligt spännande att skriva. Spännande att se vad som kommer upp i huvudet och ned på pränt. Det blir ju självklart en bok i personlig utveckling igen, även om den här blir lite annorlunda än min första. Jag tror och hoppas att den kommer hjälpa många både till insikt och till nya, önskade resultat.

Jag älskar att hitta nya vägar till att inspirera människor till just insikt, eftersom insikterna hjälper oss att skruva på det som inte funkar och hjälper oss att klargöra det som gör det. För det är lika viktigt att få insikt om det som redan funkar i livet, som att förändra det som inte gör det, eftersom attraktionslagen funkar så att lika - attraherar lika.

Att ha fokus på det som INTE funkar, hjälper oss aldrig. Då gräver vi bara där vi står. Hur vanligt är det inte att vi ältar och ältar ch ätar det vi INTE vill ha!? Ta reda på - ja, men inte ha kvar fokus där! Och definitivt inte älta det! Ta reda på - och sen gå vidare till nästa fråga: Om jag inte vill ha det här, - vad VILL jag ha? Och lägg sen ditt fokus där. Och på vad som kan vara positiva steg i rätt riktning.

Det enda vi någonsin har något att vinna på att älta tyst i huvudet eller högt inför andra är:

  1. hur mycket vi tycker om något/någon
  2. allt vi har som redan är bra, som vi uppskattar, som vi är tacksamma för
  3. allt vackert som är omkring oss, - solens strålar, träden, vackra saker, underbara människor, härliga dofter, goda smaker mm
  4. saker vi är stolta över
  5. saker vi blir glada av

Kort och gott ALLT som ger en härlig känsla i magen!

Jag ÄLSKAR att skapa! Det ger mig en härlig känsla i magen! Just nu gör jag de sista förberedelserna inför morgondagens sjösättning av min nya musikaliska föreläsning för företag: Attraktionslagen - världens bästa arbetsverktyg! I morgon bitti leder jag ett femtiotal inom sälj och marknad på ett av Sveriges största revisions- och rådgivningsföretag till insikt, förändring och förädling. Det ska bli fantastiskt roligt! Att inspirera från scen är också något jag ÄLSKAR! Som också ger mig en härlig känsla i magen.

Jag håller även på med ett trädgårdsprojekt för en BRF norr om stan. Inredning, färg och form är också det något jag ÄLSKAR att jobba med! Vart vill jag komma med alla mina ÄLSKAR?

Jo, jag vill utmana dig att fundera på, hur mycket ÄLSKAR Du har i ditt liv? Som ger DIG en härlig känsla i magen. Som gör att DU blir en positiv magnet som drar till sig det som liknar. Hur många saker om dagen, veckan, månaden gör DU saker du älskar?

En fråga väl värd att fundera över!

With Love/Lili

 

Kommentera

Hur har du ställt in din GPS?

Av Lili Öst den 2015-08-10 07:27

I fredags var jag på lunchmöte med en väldigt intressant man - Harald. Det var en fantastiskt trevlig lunch, men framförallt var den insiktsgivande. Han gav mig några härliga insikter som jag vill dela med mig till dig idag.

Harald och jag träffades för ett antal år sedan på ett nätverk, där vi vid minglet i början fick som uppgift att inte berätta vad vi gjorde, - utan vad vi brann för. Harald berättade då om Äldrekontakt som han var med i, en volontär organisation där man antingen som chafför eller som värdfamilj hjälper gamla människor att mötas och fika några timmar tillsammans regelbundet. Jag gick med i äldrekontakt jag med som värdinna och har haft många härliga fika med många underbara äldre sedan dess. Han är en speciell man Harald. Eftertänksam, sökande, klok och efter vår lunch i fredags insåg jag även hur modig han är.

Han berättade att han precis som jag är intresserad av beteendevetenskap, hur människan funkar, om lagen om attraktion och hur vi interagerar tillsammans med den lagen. Han berättade att han tänkt mycket på tillåtandets konst och framförallt om att släppa taget. Många gånger håller vi så krampaktigt taget om livet och försöker lika krampaktikt att forcera fram saker att det bara blir precis tvärtom vad vi önskar. Vi fastnar i krampen och inget kan förändras. Harald kände inte att hans liv gick i den riktning som han ville, så han bestämde sig för att släppa taget - på riktigt. För att se vad som hände. Han bestämde sig för att ge det ett år och nu håller han på att skriva en bok om sin resa och sina upptäkter. Arbetsnamnet är Den inre äventyraren och jag kan tänka mig att det kommer bli en väldigt intressant bok!

Man kanske kan tycka att han gick för långt när han släppte allt ansvar, alla måsten, alla borden, allt som förväntas av honom som innevånare, slutade jobba, passa tider, inrätta sig i det förväntade ledet och bara fokuserade på att MÅ bra. Till saken bör tilläggas att han lever själv, har vuxna barn och är egenföretagare, så han satte ingen mer än sig själv i "klistret" genom att släppa taget. Självklart fick det konsekvenser att inte dra in pengar, så han blev tvungen att sälja sin lägenhet, blev bostadslös. Hans mamma dog i samma veva, han ärvde lite pengar, han fick lite över från lägenhetsförsäljningen, vilket har hjälpt honom att ändå ta sig fram detta år där han spenderat mycket tid i indien bl a för att reflektera över sitt liv och sina val.

Han berättade för mig att en dag fick han en insikt genom en övning han gjorde. Han tog fram ett måttband och klippte av det vid 80 cm som var någonstans emellan dödsåldern på sina föräldrar. Han själv är nu i 60 års åldern, så då klippte han av måttbandet där. Han insåg plötsligt att det var en pytteliten bit av måttbandet kvar. Den insikten fick honom att ta ett beslut om att börja göra val som kunde hjälpa honom att addera till centimetrar på hans måttband. Hur ser DITT måttband ut, och lever du på ett sätt som lägger till - eller drar ifrån centimetrar?? Hur lång stump får du kvar av ditt måttband om du klipper av det där du befinner dig idag och någon slags generell livslängd för ditt kön. Vad kan DU göra för att töja den generella livslängden? För viss KAN vi göra val som gagnar oss gällande vår hälsa. Se över hur du fokuserat och agerat hittills gällande din fysiska och mentala hälsa.

Han pratade också om att han precis som jag älskar metaforer. Han delade med sig en fantastisk metafor som jag också vill dela med mig till dig av idag. När du matar in din destination på en GPS då är du ju självklart helt klar över vart du vill komma. Något som många inte har någon aning om gällande sig själva. Många har inte en susning om vad de vill ha eller vart de vill vara på väg, men de har full koll på vad de INTE vill ha eller vart de INTE vill vara! Vad skulle hända tror du om du skrev in på GPS:en - jag vill inte till Göteborg, inte till Skövde, inte till Farsta... Hur fungerar en GPS? Hur fungerar appen kartor när du frågar om en adress? Jo, den tar reda på ditt NUVARANDE läge, stämmer av det med ditt ÖNSKADE läge och ger dig förslag på den närmaste vägen dit. Vad tror du händer med GPS:en om du matar in att du inte har en susning om vart du är och inte vart du vill komma??? Den lär ju inte fungera så bra! Om du liknar dig själv nu med en GPS, - HUR har du använt den hittills? Vad är det du matar in för information? Rätt bra sak att fundera över en undebar dag som denna.

With love/Lili

Kommentera

uppföljning

Av Lili Öst den 2015-07-20 10:12

Hej i sommarSverige:-) Kanske ligger du i hängmattan och bara tar det lugnt, flänger omkring och har det trevligt och försöker ta det lugnt precis som jag gör just nu:-) eller kanske jobbar du?! Oavsett, - så hoppas jag att du har det bra - precis där du är!

För ett par veckor sedan skrev jag så här: Idag ska jag skriva det kortaste inlägg som någonsin kommit från mig tror jag. Jag tänker utmana dig med en fråga på VAD har du ditt mesta fokus? Ta den här veckan och reflektera varje kväll var ditt fokus varit. I alla olika situationer.På negativt eller positivt? Har du sett mer problem än möjligheter? Har du letat fel? Vad har du förväntat dig? vad har du fått?? Skriv ned allt du kommer fram till, så hjälper jag dig att jobba vidare med det. 

Tog du dig an den uppgiften så kommer uppförljaren idag. Om inte, kan jag rekommendera dig att anta den idag och köra denna vecka istället, - eller också:-)

Varför jag vill göra dig medveten om ditt mesta tanke- och känslofokus är för att det ligger som grund, - stark grund till vad du har runt dig just nu. Hur saker funkar, vilken typ av människor du drar till dig. vilken typ av situationer du drar till dig och hur du hanterar de situationer som du är i.

Idag vill jag belysa den oerhört viktiga skillnaden mellan att vara i en TILL energi kontra en FRÅN energi. I ett TILLfokus snarare än i ett FRÅNfokus. Varför, - jo för att aktivera rätt magnet. Attraktionslagen fungerar så att lika - attraherar lika. Utan undantag. Vad är det vi ftast gör när vi försöker bli av med ngt, komma ifrån något, kämpar med något. Vi TOKFOKUSSERAR på detta som vi INTE vill ha. Vi försöker hitta vägar IFRÅN detta oönskade. Helt naturligt tycker de flesta säkert om det. Och självklart ÄR det bra att vi fokuserar på att bli av med något som vi inte vill ha och aktivt gör ngt åt den ogillade situationen istället för att bara sitta och klaga och se oss som offer. MEN, och det skriver jag med versaler, för att det de flesta inte vet, är att vi knyter oss ännu hårdare till det vi inte vill ha kvar genom att göra så här, - sett ur ett energiperspektiv. Och detta perspektiv har vi ALLT att vinna på att ta till oss och göra vårt bästa för att förstå, för det skapar 100% skillnad i vårt liv!

Jag är inget undantag på något sätt. Attraktionslagen funkar för mig på samma sätt som för alla andra. Jag är kanske mer medveten om den och lever med den medvetet aktivare än många, men den har samma effekt för mig som för alla andra, - även när det gäller felfokus! Jag har en sak i mitt liv som inte riktigt vill släppa taget, som jag fokuserat och fokuserar mycket på. Som jag hela tiden jobbar på att få någon ordning på. Testar hela tiden nya vägar eftersom jag vet att man inte kan få nya resultat om man gör samma sak. Är oerhört målmedveten och jobbar som sagt aktivt med att lösa knuten. Det tog några dagar av nedkoppling från omvärlden och uppkoppling i mig sjlv för att inse att jag mina positiva, kraftfulla tankar till trots, - likväl har försökt att komma ifrån mitt oönskade läge! Förstår du fortfarande inte vart jag vill komma ska jag göra det ÄNNU klarare. Känslorna i dig som hänger ihop med det du INTE gillar, - är de positiva? Är de fyllda av positiv förväntan, tilltro, tillit?? Nej, - de är fyllda av den frustration som hör till det ogillade läget. SÅ, för att kunna förändra ngt behöver vi alltså fylla oss själva med de positiva käslorna för att tuna in oss på rätt frekvens. Positivt och negativt sänder inte på samma MHz, vilket betyder att du kan inte genom frustration och hårt arbete komma till önskat mål. Utan det krävs positiva känslor och målmedvetet arbete! Och var hittar man det? Jo i det vi vill komma TILL! Det vi vill ha istället för det vi inte vill ha. och eftersom det bara finns ett NU, inget då och inget sen, så har vi ALT att vinna på att leka med känslorna att vi redan ÄR där, vid vårt önskade läge. Låter de positiva känslorna av det poppa i kroppen som popcorn, så mycket som bara är möjligt!

Så min vän, därför är det så viktigt att du ser över ditt fokus, för att se HUR du fokuserat gällande dina akilleshälar tills nu.

Varma kramar i en lite småkulen sommarmåndag<3

Kommentera

var har du ditt fokus?

Av Lili Öst den 2015-06-29 21:47

Idag ska jag skriva det kortaste inlägg som någonsin kommit från mig tror jag. Jag tänker utmana dig med en fråga på VAD har du ditt mesta fokus? Ta den här veckan och reflektera varje kväll var ditt fokus varit. I alla olika situationer.På negativt eller positivt? Har du sett mer problem än möjligheter? Har du letat fel? Vad har du förväntat dig? vad har du fått?? Skriv ned allt du kommer fram till, så hjälper jag dig att jobba vidare med det nästa måndag. Soliga hälsningar Lili

Kommentera

Krypa långsamt?

Av Lili Öst den 2015-06-15 18:20

Herrejösses va spännande min föregående vecka var!

Jag gick modul 1 i den tvärvetenskapliga Metadiciplinen Kommunikologi.Kan säga att jag fick mycket avgörande matnyttigt med mig därifrån! Jag jobbar ju alltid på att ge mig själv, mina läsare, åhörare och klienter ett metaperspektiv, för att vi lättare ska kunna förstå hur alla delar hänger ihop och med den helikopterinsikten kunna förstå HUR vi behöver skruva på vårt agerande, kännande och tänkande så att det ger oss möjligheten att få de resutat vi vill uppnå. Här fick jag nya klara verktyg att jobba med. Definitivt en diciplin (modell) för mig att jobba vidare i!

En sak som i alla fall inte jag haft så bra koll på innan var varför det är så bra för hälsan med långsamma rörelser, som t ex qigong. Att det är bra det har jag förstått, - men inte varför - och absolut inte varför på system nivå. Nu vet jag mer.

Inom kommunikologin ingår bl a fördjupning av förståelse för systemisk hjärnforskning och en fördjupning av kunskapen om hur långsamma rörelser utvecklar oss neuromotoriskt/sensmotoriskt. Med medvetna långsamma rörelser ökar vi upp balansen mellan vårt inre och yttre, och genom det kan vi bättre hantera denna allt snabbare värld, alla krav på prestationer och den ständiga stressen som för många leder till utmattningssymptom.

Enkelt sett är hjärnan uppdelad i tre delar;- längst upp har vi hjärnbarken, längst underst ligger hjärnstammen och som en tolk däremellan har vi det limbiska systemet. I det limbiska systemet bor vårt JAG. För att vi ska kunna ha ett harmoniskt JAG med en intakt självbild och självrespekt och koll på/respekt för våra egna gränser, behöver vi ha en balans mellan vind (hjärnbark) och källarplan (hjärnstam), som det limbiska systemet (mellanplan) hela tiden hämtar information ifrån och tolkar mellan varandra. Tänk dig nu kroppen som ett system och hjärnan som en dator. För att information ska kunna flöda mellan vind- och källarkontoret behöver vi ha en snabb stark uppkoppling genom vilken vi kan skicka all nödvändig data. När man är mycket i sitt görande och tänkande håller man sig mest i vindsregionen. Där går det fort och det är mycket. I högt tempo når vi inte ner i hjärnstammen för där går allt låååååångsaaaaamt. Är man mest och flaxar på vinden, kroknar det limbiska systemet, eftersom vi helt missar vår inre bana där vårt JAG bor. Är barken i otakt med hjärnstammen får vi en kraftig obalans i systemet som kan visa sig som sjukdom, stress, okoncentration, utmattning, depression inlärningssvårigheter mm. För att få ett system i balans behöver vi ha med oss både stam och bark för att få ett harmoniskt limbiskt system som kan föra viktigt information fram och tillbaka och tolka mellan dessa två nivåer. Är vi "huvudfotingar" som hela tiden är i vårt görande och gör allt i ett snabbt tempo, hamnar hela vi i obalans. Men detta har man kommit fram till att man faktiskt kan komma till rätta med, - dessutom genom relativt enkla metoder. Genom långsamma, diagonala och roterande rörelser.

Jag började i lördags med en övning som jag med spänning nu följer utvecklingen av. Jag ska nu krypa låååååångsaaaaamt, med diagonala rörelser 7 minuter, 7 dagar i veckan i 7 veckor, för att öka kontakten mellan bark och stam och öka upp antalet nervbanor mellan dessa så att jag får tillgång till en hjärna med ökad kapacitet och ett limbiskt system (JAG) som kommer att vara mer balanserat, harmoniskt och motståndskraftigt.

Blir du nyfiken på att upptäcka vad långsamma rörelser kan göra för gott i ditt system, anta krypövningen du med, och/eller kanske skaffa ngn av dessa böcker som introduktion till en helt ny värld,

Hjärnvägen till inlärning  (Berg/ Cramér)

Rörelser som helar  (H.Blomberg)

Smart moves (C. Hannaford)

Dominanseffekten (C. Hannaford)

Smarta rörelser (S. Wolmesjö)

Möjligheterna finns (B. Sohlman)

eller vill du utforska möjligheterna på allvar, kontakta Gunilla Lundblad på www.lundbladtouch.se som jobbar i Stockholm med individuell sensmotorisk träning och få skräddasydda rörelser som kan rätta till just din obalans.

Jag avslutar med en rolig övning som du kan prova, som också är bra att öva på regelbundet. Ta tag i din näsa med ena handen, och det ena örat med den andra med händerna korsade (som när man illustrerar en elefant) byt, byt, byt osv. Försök i olika tempon. Kanske du, precis som jag till en början inte verkar veta var varken örat eller näsan sitter vid första bytet....

Hoppas jag gjort dig nyfiken på ett enkelt verktyg som faktiskt kan göra under med din hälsa! Prova och lyssna inåt!

With Love/Lili

 

Kommentera

Jag älskar att hjälpa folk till insikt

Av Lili Öst den 2015-06-08 16:37

Så är det faktiskt! Jag älskar att hjälpa människor till självinsikt. För det genom insikten vi kan förstå och göra de förändringar vi behöver göra i vårt liv för att få de resultat vi vill ha i vårt liv. Jag hjälper oftast personer som känner att de på ett eller annat sätt "sitter fast" Som känner att de inte kommer vidare, i alla fall inte åt det håll de vill att det ska gå vidare. Ibland kan det ju verkligen vara så. Att man sitter fast. Många gånger blir vi kvar på samma ställe för att vi inte tar oss tiden att ta reda på HUR vi sätter fast- och vad vi hittills gjort för att hålla oss kvar... Jag hjälper även mäniskor som är intresserade av att lära sig mer om attraktionslagen. Som vill förstå hur de kan jobba med den på ett mer aktivt sätt.

Många springer fort, - jag är dessvärre en av dem... och nu känner jag att jag behöver dra lite i bromsen. Ibland gör farten att vi inte hinner ta oss tiden till den livsviktiga reflektionen. Det ska jag skapa utrymme för i sommar. Reflektion. Men även fokus. När vi reflekterar, har vi även lättare att fokusera - på rätt saker dessutom. För genom reflektionen får du bättre koll på VAD du behöver fokusera på för att kunna nå dina önskade resultat.

Något annat jag kommer göra i sommar - är att coacha per telefon. Flera har redan hoppat på mitt rabatterade sommarerbjudande under juni och juli för att få hjälp att komma till självinsikt och få verktyg och kunskap som kan hjälpa dem till att skapa en förändring och förädling i deras liv. Vill du också skapa möjligheten att höja kalitén på ditt liv, passa på nu när jag halverat priset! Maila på lili@liliost.se för mer information

Jag ska även ta mig tiden att skriva. Tyvärr har livet varit på tok för fullt under våren så skrivandet har behövt läggas undan ett tag, men nu så. Mina fingrar längtar efter att möta tangenterna igen. Mitt huvud att fånga tankarna och formulera dem.

Det finns mycket att se fram emot denna sommar! Det finns alltid härlighet i pipeline, -  för att jag alltid aktivt jobbar på att skapa det.. Hur gör du? Vad vill DU göra av din sommar? Vad vill du så i sommar som hjälper dig att få den bästa hösten?? Ett par frågor som de flesta skulle bli lite klokare av att reflektera över...

With love/Lili

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Lili Öst

Lili Öst
Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist

Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet

Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha

Kontakt: lili@liliost.se

Övriga aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Så slår höstbudgeten mot kvinnliga pensionärer: Nu i dagarna kom regeringen med sin höstbudget. Det fanns höga förväntningar på vår regering, som kallar sig feministisk, när det gäller jämställdhet och kvinnors situation i samhället. Budgeten... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa