Woman in Red 2019

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

4000 KVINNOR SLOG ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

WOMAN IN RED kampanjen gjorde succé i hela landet. 

      Woman in Red, Stockholm

Kampanjen blev en succé med 4 000 besökare. Att klädkoden var röd gick ingen förbi i defärgstarka, festliga Woman in Red evenemangen.  Från Luleå i norr till Malmö i söder talade medicinska experter om ny forskning på kvinnohjärtat. Välkända artister uppträdde och hälsoexperter gav hälsotips. Nedan ett axplock från Woman in Reds 21 evenemang.

I Luleå föreläste bl a specialistsjuksköterskan och stiftelsen Kvinnor & Hälsas stipendiat Carina Carnlöf om hjärtklappning. SM-guldvinnarna från Luleå Hockey/MSSK gick mannekäng i en bejublad modevisning. 

I Stockholm delade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), Stiftelsen Kvinnor & Hälsa och 1,6 & 2,6 miljonerklubben ut fem stipendier till medicinska forskare inom hjärthälsa och psykisk hälsa. Woman in Red i Stockholm lockade en imponerande skara besökare med ministrar, artister, entreprenörer och medicinska experter tillsammans med Alexandra Charles. Kvällen avslutades med modevisning av välkända artister i fantastiska röda kreationer.

Woman in Red, Linklöping

I Visby startade Woman in Red eventet med underhållning av gruppen Glimra från Gotland. Professor Karin Schenck-Gustafsson, Karolinska, berättade om den nya forskningen på kvinnohjärtat.

I Helsingborg KulTurade Woman in Red mellan Helsingborg och Helsingör för en jämställd hjärtsjukvård.

Till Malmö kom bl a artisterna Arja Saijonmaa och Gladys del Pilar.  Hit kom även två hjärtforskare från Lunds Universitet. Överläkare Johan Elf informerade om hur ”fönstertittarsjukan” kan ge ny livskvalitet.

För första gången deltog Lund i Woman in Red. Professor Mårten Segelmark och kardiolog Anna Karlsson-Egerstedt informerade om kvinnors hälsa.

 

Woman in Red, Sundsvall                       Woman in Red, Västerås

Woman in Red har i år fått en fantastisk spridning inte bara bland våra medlemmar utan även i media och etermedia. Vi har nått ut i artiklar - nät och print, TV reportage, radioinslag och bloggar runtom i landet. Så vi hoppas att vårt budskap om betydelsen av medicinsk forskning på kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar, har nått många.  

 

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Men vem är jag egentligen?: I familjechatten ber jag barnen beskriva mig. (Jo, vi bor ihop men sedan den där marsdagen för en evighet sedan åberopar de myndigt social distansering så fort jag ber om hjälp. Corona-times... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520