Författarkryssning med 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

SÄTT GULDKANT PÅ HÖSTEN

Skäm bort dig med höstens lyxigaste kulturhelg! Den 13-14 oktober kan du möta, mingla och lyssna till högaktuella författarna Jan Mårtenson, Anna Jansson, Lasse Berg, Tove Alsterdal, Fatima Bremmer, Charlotta von Zweigbergk och Lotta Lewenhaupt

Dessutom blir det musikalunderhållning med artisterna Renné Mirro, Karl Dyall & Joachim Bergström. Ombord under kryssningen är Claes Elfsberg, journalist, som är författarkryssningens konferencier och intervjuare. Värdinna under kryssningen är Alexandra Charles.

   

       Claes Elfsberg        Alexandra Charles     Rennie Mirro, Joachim Bergström, Karl Dyall

           

          Jan Mårtenson           Anna Jansson   Charlotta von Zweigbergk    Fatima Bremmer

      

   Lotta Lewenhaupt            Tove Alsterdal                  Lasse Berg

En författarkryssning i ”guldförpackning” där sju författare presenterar sina egna berättelser om böckerna, författarskapet och drivkraften bakom.

Jan Mårtenson, som tilldelades Crimetime Award i kategorin Årets hederspris under Bokmässan i Göteborg, är aktuell med sin 70:e bok, Dödligt hot, en Johan Kristian Homan-deckare. 

Träffa deckardrottningen Anna Jansson, som presenterar sin senaste bok Mitt hjärta är ditt. Lasse Berg som skrivit ett 15-tal böcker och gjort många TV-dokumentärer, berättar om förlusten av en dotter och konsten att överleva. Lotta Lewenhaupt, modejournalist, stylist talar om sin bok Av egen kraft, som handlar om ett långt liv i tidningsvärlden. Charlotta von Zweigbergk presenterar sin Augustpris nominerade bok Fattigfällan. Fatima Bremmer presenterar hennes Augustprisbelönade bok Ett jävla skolsken, tillsammans med boken De sista tanterna. Tove Alsterdal presenterar sin spänningsroman Blindtunnel


Föreläsningar och boksigneringar varvas med underhållning, god mat och umgänge. Ombord finns möjlighet till spabehandlingar, taxfreefynd och kanske ett besök i den fina nyrenoverade nattklubben eller i någon av fartygets trevliga barer och caféer.

Höstens lyxigaste kulturhelg bjuder på fantastisk mat, bubbel, underhållning och högaktuella författare på nyrenoverade Birka!

Program

Dag 1

16.00           Ombordstigning

17.00           M/S Birka Stockholm avgår från Stadsgårdskajen

17.00           Bubbel och snittar serveras i nattklubben Backstage

17.30           Alexandra Charles hälsar välkommen och presenterar alla författare följt av författarföredrag och underhållning av stjärntrion Rennie Mirro, Joachim Bergström och Karl Dyall

20.30           Kryssningsmiddag i Compagniet

Dag 2

07.30-10.00    Frukostbuffé i Sjösalen

09.00-12.00    Författarföredrag varvat med boksignering och fika i Backstage

12.00             Lunch (för de som köpt till extra)

13.00-13.30    Boksignering i konferensavd. däck 6

14.00              M/S Birka Stockholm ankommer till Stadsgårdskajen

 

Författarnas böcker finns till försäljning vid konferensenavdelingen, däck 6 under hela dag 2. 

 

Pris från: 1 400 kr/person (i förslaget hyttval)

Datum: avresa 13 oktober, 21 timmar, Stadsgårdskajen, Stockholm

I prisexemplet ingår:

  • Del i 2-bäddshytt Cabin Ekonomi

  • Välkomstdrink och snittar

  • Middag

  • Frukostbuffé

  • Hela författarkryssningsutbudet givetvis! 

Boka direkt hos Birka via: www.birka.se eller tel: 08-702 72 00.

https://www.birka.se/kryssningar/forfattarkryssning-med-1-6-2-6-miljonerklubben

 

JAN MÅRTENSON  Författaren Jan Mårtenson tilldelas Crimetime Award i kategorin Årets hederspris. Priset delas ut under Crimetime Göteborg på Bokmässan den 28 september, då författaren kommer att vara på plats för att ta emot priset. Hederspriset delas ut till en författare som varit banbrytande för den svenska kriminallitteraturen och satt Sverige på deckarkartan. Jan Mårtenson är aktuell med sin sjuttionde bok, Dödligt hot – en Johan Kristian Homan-deckare, den fyrtiosjunde i serien.

CHARLOTTA VON ZWEIGBERGK Galenskap eller genidrag? Charlottas skrivmetod är minst sagt udda men har lett till att sexton böcker blivit skrivna. Nu får ni höra hur det går till, och ni får också veta allt om den Augustprisnominerade boken Fattigfällan. 

FATIMA BREMMER är journalist och författare. Hon har bland annat arbetat som chef på Aftonbladets Kvinna-redaktion och nyhetschef på Svenska Dagbladets kulturredaktion och inrikesredaktion. 2011 utkom hon med den uppmärksammade boken ”De sista tanterna”, ett kulturhistoriskt porträtt över den svenska tanten som i våras gavs ut på nytt. 2017 tilldelades hon Augustpriset för sin biografi om Ester Blenda Nordström ”Ett jävla solsken”.    

TOVE ALSTERDAL är en av Sveriges främsta spänningsförfattare. Hon har hyllats stort av kritikerna sedan debuten med "Kvinnorna på Stranden" 2009, böckerna ges ut på över tjugo språk och är prisbelönta i flera länder. I den senaste boken, Blindtunnel, köper ett svenskt par en vingård i Centraleuropa och kastas brutalt in i en historia som länge har legat dold.

LOTTA LEWENHAUPT har arbetat som modejournalist, stylist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 60-talet. Hon har varit populärt modeorakel med spalten "Det allra senaste" på Damernas Värld och var 1992-2011 redaktionschef på Elle Interiör. Lotta Lewenhaupt undervisar också på Beckmans skola i Stockholm och mottog 2003 tidningen ELLE:s hederspris. Hon har utkommit med böckerna Tidens under, Behåns historia, Modeboken och essäsamlingen Tankar om mode. Hennes nya bok ”Av egen kraft”, är en självbiografi som handlar bl.a. om ett långt liv i tidnings-världen, som moderedaktör på Damernas Värld och redaktionschef på Elle Interiör. 

ANNA JANSSON är sjuksköterska med 25 år i yrket. Hon är född och uppvuxen i Visby och har underligt nog skrivit ett nummer av Fantomen. I år firar Maria Wernböckerna 20-årsjubileum. Annas böcker har hittills sålt i närmare 4 miljoner exemplar. Och nyligen var det 10-års jubileum för teveserien, med Eva Röse i huvudrollen, som når ut över världen. Maria Werns son, Emil, som är detektiv, har en egen bokserie där det hunnit bli sjutton böcker. Med serien om relationscoachen och hårfrisörskan Angelika gav sig Anna in i feelgoodgenren. Förutom det har hon skrivit två läroböcker i vårdetik och föreläser runt om i landet. I höst släpptes en boknyhet; Dotter saknad. Anna kommer att berätta mer om den och om Mitt hjärta är ditt som bygger på temat organtransplantation där Anna har erfarenheter både yrkesmässigt och privat."

LASSE BERG har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen för oss i böcker och Tv-filmer. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad berättare och flerfaldig Sommar-pratare. 60- och 70-talen ägnade han åt Asien. Mellan 1984 och 2008 var han huvudsakligen bosatt i Afrika. Han har skrivit ett femtontalböcker och gjort en lång rad Tv-dokumentärer.
Hans senaste böcker är den uppmärksammade och flerfaldigt prisbelönta Kalaharitrilogin om människans evolution. I år kom ”Ändå inte försvunnen". Om sorg, tröst och att vara människa.

           

När:13-14 oktober 2019
Plats:M/S Birka Stockholm, Stadsgårdskajen
Pris:från 1400 kr per pers (del i 2-bäddshytt Cabin Ekonomi)
Övrigt:Pris kan ändras beroende på hyttval

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Låt dem få leva, de är ju så sköna: Max tio minuter tills jag drabbades av total sinnesrörelse. Doften av jasmin som letade sig genom hettan, färgdjupet i mättad grönska, ljudet av rofyllt fågelkvitter när den värsta... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520