Välkomna till en helkväll om myter, mat och hälsa.

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Välkomna till en helkväll om myter, mat och hälsa.

Den 5 mars kommer Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben, till Fri Tankes seminarium, för att berätta mer om kvinnors hälsa och kampanjen Woman in Red som uppmärksammar kvinnohjärtat. En nyskriven bok presenteras, Kvinnor & Hälsa, så mycket bättre . En uppslagsbok om kvinnors hälsa skriven av ett tjugotal experter från organisationens medicinska expertgrupp.

 

Vad säger vetenskapen om hur vi kan leva friskt? Maria Ahlsén, som är biokemist och kostrådgivare, och Jessica Norrbom, molekylärbiolog och personlig tränare berättar om vad som är nyttigt,  onödigt och vad som rent av är farligt bland populära hälsoråd.

Är naturligt alltid bäst? Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, återupprättar industrimatens dåliga rykte. Det är värderingar snarare än fakta som ligger till grund för skepsisen mot halv- och helfabrikaten.

Vad är skillnaden mellan ”kost” och ”mat”? Malin Haawind är etnolog, aktuell med boken Ät din jävel, som vill avdramatisera vår ångestfyllda relation till maten och måltiden. 

Kvällen ramas in av Lindy & Bon Bon Band som kastar in er i en dramatisk kabaret-värld av fest, tragik, glädje och glöd. Lindy Larsson, skådespelare och sångare, frontar bandet.

I bandet spelar Mats Lekander, professor i hälsopsykologi. Han kopplar innehållet i musiken vi just hört till kunskap om hur njutning uppstår i hjärnan och varför har vi så svårt att agera långsiktigt. 

Använd koden när du bokar din biljett 

Rabattkod för 1,6 & 2,6 miljonerklubbens medlemmar är WOMANINRED.

https://www.eventbrite.com/e/mat-myter-njutning-och-halsa-tickets-54911592050.

 

När:5 mars 2019 från 18:00-20:30
Plats:Scalateatern, Stockholm, Wallingatan 32, 111 24 Stockholm
Pris:Medlemspris 250 kr (Ordinarie 350 kr )
Övrigt:Rabattkod för 1,6 & 2,6 miljonerklubbens medlemmar är womeninred

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

OOOOH så mycket kul att se fram emot!: Förra veckan den 8/3 var jag i Ljusdal och föreläste för ett gäng underbara kvinnor tillsammans med intressanta begåvade och härliga medaktörer. Alltid lika trevligt att träffa er ute i landet! <3... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BirkaMylanArcameaHemfridBioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABSaxå BrukVinkällaren GrappePfizer ABiZafeAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika