Unik resa till sägenomspunna Indien 13-25 nov

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Kulturen och själen längs Gyllene Triangeln Indien

13 – 25 november 2012

Följ med 1,6 på vår egna fantastiska rundresa i Rajasthan där vi kommer att få uppleva ett myller av folkliv, mångskiftande kultur, spännande religion, fantastiska palats, fritt gående kor, ayurvedisk läkekonst, meditativa yogapass och njutbara spabehandlingar!

 

Indien är ett enormt stort land med många folkgrupper som utövar olika religioner och vi kommer att få en inblick i det indiska folkets vardag. Rundresan går längs den Gyllene Triangeln med städerna Agra – Jaipur – New Delhi. Vi besöker naturligtvis det omtalade mausoleet Taj Mahal och i Agra det imponerande Agra fortet där Shah Jahan satt fängslad på sin sons order. Vidare till Rajasthans huvudstad Jaipur med sitt imponerande Amber Fort dit vi tar oss med elefant! Rishikesh är yogans huvudstad som delas av floden Ganges och myllrar av tempel och Ashrams. Staden ligger vackert belägen i en dal på gränsen mellan Himalaya och Gangesslätten. Här stannar vi i tre nätter och lär oss mer om ayurveda, yoga och vardagslivet runt Gangesfloden.


Vår reseledare, ciceron och wellnessexpert, Annette Lefterow, är en ledande expert inom wellness, spadesigner och uppskattad lärare och föreläsare inom bland annat Yoga, Wellness, Yogalates och Ayurveda. Hon har gett ut flera böcker och träningsfilmer, och utvecklat koncept baserade på bland annat ayurveda och yoga för spa-anläggningar, träningskedjor och hotell. Läs mer på www.wellnessbylefterow.com Annette finns med från resans start och kommer att guida oss längs den Gyllene Triangeln både kulturellt och spirituellt.

Dag 1: tisdag 13 november Stockholm - Helsingfors

Samling på Arlanda i terminal 2 där vi träffar vår reseledare och ciceron Annette. Incheckning och avresa sen eftermiddag med Finnairs flyg via Helsingfors till New Delhi.
(Förtäring ombord på flyget ingår)

Dag 2: onsdag 14 november New Delhi

Tidig morgon anländer vi Indiens huvudstad New Delhi där vi möter vår indiska lokalguide som följer med oss in till de centrala delarna av denna myllrande storstad. Folklivet i den här stora staden är överväldigande, men vänligheten och generositeten hos den indiska befolkningen är också storartad. Vi checkar in på Hotel City Park, packar upp och vilar oss lite innan vi äter lunch tillsammans. På eftermiddagen åker vi på stadsrundtur i gamla New Delhi och ser historiska byggnader och platser som det Röda Fortet, byggt av mogulkejsaren Shah Jahan. Vi gör också ett stopp vid Raj Gat som är minnesmärket för Indiens store landsfader, Mahatma Gandhi. Vidare till Indiens största moské Jama Masjid där 25 000 personer ryms samtidigt för bönestund. Vi besöker också de myllrande basarkvarteren innan vi återvänder till hotellet full av nya intryck!
(Lunch och middag ingår)


Jama Masjid

Dag 3: torsdag 15 november New Delhi

Efter frukost på hotellet blir det en stadsrundtur i New Delhi som byggts upp av britterna på 1920-talet under kolonialstyret. Breda boulevarder, gröna parker och moderna stora byggnader. Vi börjar med att besöka Indiens äldsta moské med sin tandpetarliknande minaret Qutab Minar. Turen går vidare förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och presidentpalatset.

Eftermiddagen bjuder på en spännande föreläsning av en ayurvedisk läkare, Akhilesh Sharma, som ger oss en introduktion till denna 2000 år gamla indiska läkekonst.
(Frukost, lunch och middag ingår)

India Gate                                                   Qutab Minar                    Ayurveda örter         

Dag 4: fredag 16 november New Delhi – Jaipur

Under denna resa kommer vi under morgnarna att utöva yoga under ledning av Annette Lefterow för de som vill. Vi förenar kropp, sinne och själ i olika andliga och kroppsliga övningar som troligtvis har sitt ursprung i Indusdalen för 3500–2500 år sedan. Idag blir det harmoni och avkoppling i vatayoga som vi utövar i trädgården (inne vid dåligt väder).

Efter frukost lämnar vi New Delhi och beger oss till Jaipur som är Rajasthans största stad med cirka 3 miljoner invånare. Färden från New Delhi till Jaipur tar 5 timmar och vi stannar för lunch efter vägen.

Under eftermiddagen når vi ”den rosa staden” som fått sitt namn av de många byggnaderna i rosafärgad sten. Vi åker på en stadsrundtur och får se kända byggnader som Vindarnas Palats, astronomiska observatoriet och palatset där den kungliga familjen under ledning av Brigadier Maharaja Sawai Bhawani Singh fortfarande bor. Efter en händelserik dag är åker vi till vårt hotell Jaipur Palace för incheckning och middag.
(Frukost, lunch och middag ingår)

Vindarnas palats                            

Dag 5: lördag 17 november Jaipur

Idag får vi prova på pittayoga under ledning av vår yogaexpert Annette Lefterow. Pittayogan är balanserande och stärkande. Vi är i hotellets trädgård eller inomhus vid dåligt väder.

Under förmiddagen blir det ett besök på det kända Amber Fort. Fortet ligger högt upp på en bergstopp och det blir elefanter eller jeep som tar oss dit. Elefanterna är vackert målade och utsmyckade i färgglada tyger och det är spännande att få se dessa stora djur på nära håll. I Amber Fort finns en av världens bäst bevarade spegelkammare. På eftermiddagen besöker vi Jaipurs färgstarka basarkvarter. Jaipur är känd för sin produktion av konsthantverk, smycken, textiler, lädervaror och handknutna mattor.

Under kvällen samlas vi för en gemensam middag på en lokal restaurang.
(Frukost, lunch och middag ingår)

Amber Fort

Dag 6: söndag 18 november Jaipur - Agra

Morgonens yogapass blir kaphayoga som är energigivande och utrensande. Efter frukost lämnar vi Jaipur och styr kosan mot Agra, dit vi anländer runt lunchtid. Här ligger det världsberömda monumentet Taj Mahal, som är ett gigantiskt mausoleum uppfört i vit marmor. Besöket vid Taj Mahal får vänta till morgondagen. Vi åker istället till spökstaden Fathepur Sikri som övergavs efter endast 14 år. Staden byggdes av mogulhärskaren Akbar, som lät förflytta en hel bergsrygg och beordrade skapandet av en konstgjord sjö, 32 km i omkrets. Incheckning på Hotel Amar där du kan njuta av ångbad, jacuzzi och ayurvediska behandlingar.
(Frukost, lunch och middag ingår)

Fathepur Sikri                               Hotel Amar

Dag 7: måndag 19 november Agra

Stadsrundtur i den medeltida staden Agra med världsarvet Taj Mahal, ett gigantiskt mausoleum uppfört i vit marmor. Då Shah Jahans hustru Mumtaz Mahal dog i barnsäng när hon skulle föda deras fjortonde barn, blev han förkrossad. Han beslutade sig för att låta bygga ett monument som skulle överglänsa alla andra, kosta vad det kosta ville. Bygget pågick mellan åren 1631 och 1653 och ca 20 000 arbetade med att färdigställa monumentet. Nu får också vi njuta av och beundra detta fantastiska kärleksmonument. Vi besöker också det imponerande Agra Fortet där Shah Jahan satt fängslad på sin sons order. Här satt han och såg ut över sitt byggnadsverk Taj Mahal och mindes sin älskade Mumtaz Mahal. Agra Fortet är ett strålande exempel på islamisk byggnadskonst från mogulernas storhetstid.

Under eftermiddagen finns tid att utnyttja spafaciliteterna på vårt härliga hotell. På eftermiddagen kommer Annette Lefterow att ge en föreläsning om wellness, inspirerad av Ayurveda.
(Frukost, lunch och middag ingår)


Taj Mahal                                                     Agra fortet

Dag 8: tisdag 20 november Agra – New Delhi

Under morgonens yoga provar vi yogalates som är en kombination av yoga och pilates.
Förmiddagen fri att njuta av spafaciliteterna på hotellet. Efter lunch är det dags för avfärd till New Delhi där vi äter en gemensam middag innan vi njuter av en god natts sömn på Country Inn Sahibabad.
(Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9: onsdag 21 november New Delhi - Rishikesh

Efter frukost lämnar vi den vibrerande storstaden med det överväldigande folklivet och åker till yogans huvudstad Rishikesh. Bussresan tar cirka 6-7 timmar och vi stannar för lunch under vägen. Rishikesh ligger på gränsen mellan Himalaya och Gangesslätten (400 möh), vackert i en dal omgiven av berg.

Staden blev världsberömd på 60-talet då Beatles medlemmarna åkte hit för att utöva yoga och meditation. Hela staden, som delas av floden Ganges, myllrar av tempel och Ashrams. De flesta som besöker staden
gör det för att besöka något av templen och gå kurser i någon av stadens alla Sadhus. Vi kommer de följande tre nätterna att bo på ett härligt spahotell, NaturOVillé, en halvtimmes färd ifrån Rishikesh. Vi checkar in på hotellet och äter en god vegetarisk middag.
(Frukost, lunch och middag ingår)

Rishikesh delad av Ganges                            NaturOVillé Spa Hotel

Dag 10-11: torsdag och fredag 22-23 november Rishikesh

Njut av en wellnessyoga på torsdagsmorgonen och avsluta med en Rythm Yoga Dance på fredag eftermiddag. Frukost på hotellet och dagarna att frossa i hotellets alla spa- och ayurvedabehandlingar. Grönskan i dessa omgivningar är prunkande och Ganges kalla vatten är här uppe nästan helt rent och turkosgrönt.

På torsdagen åker vi till Rishikesh för att titta lite närmare på staden med sitt virrvarr av smala gränder och tempel. Staden och templen ligger på båda sidor om Ganges och är förbundna med två vackra hängbroar. Rishikesh är en helig stad för hinduismen så här serveras uteslutande vegansk mat och ingen alkohol. Vi kommer också att vara med och se kvällspujan vid floden då stora människomassor samlas vid vattnet för gemensam bön och bad. Stämningen vid solnedgången är en upplevelse då små ljus tänds på blomsterbåtar som flyter med strömmen. Efter denna speciella upplevelse åker vi tillbaka till hotellet för vår sista natt på NaturOVillé Spa.
(Frukost, lunch och middag ingår)Dag 12: lördag 24 november Rishikesh – Haridwar – New Delhi

Efter frukost lämnar vi yogans huvudstad och stannar till i Haridwar cirka en timme från Rishikesh. Haridwar är liksom Rishikesh en helig stad för hinduerna och en av världens äldst ännu befolkade städer. Staden är dessutom centrum för Indiens örtmedicinutövning. Vid Ghaten Hari-ki-Pauri offrar troende hinduer mjölk, blommor och ljus i Ganges eller tar sig ett bad. Vi insuper den speciella atmosfären innan vi beger oss vidare till miljonstaden New Delhi. Väl framme checkar vi in på Hotel City Park, äter middag och packar inför morgondagens hemfärd.
(Frukost, lunch och middag ingår)

Haridwar                                                 Ashram i Haridwar

Dag 13: söndag 25 november New Delhi – Helsingfors – Stockholm

Frukost på hotellet och därefter avresa till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Avresa från New Delhi på förmiddagen via Helsingfors med ankomst till Stockholm samma kväll. Fyllda av spännande minnen från vårt besök i Indien tar vi farväl av varandra för denna gång!
(Frukost och flygplansmåltider ingår)

Med reservation för programändringar.

Hotellinformation- Detaljerad hotellinformation återfinns i Avreseinformationen.

 

New Delhi, (3)2 nätter, (13)14-16/11 Hotel City Park www.cityparkhotels.com
Jaipur, 2 nätter, 16-18/11 Hotel Jaipur Palace www.jaipurpalace.in
Agra, 2 nätter, 18-20/11 Hotel Amar www.hotelamar.com
Delhi, 1 natt, 20-21/11 Country Inn Sahibabad www.countryinns.com
Rishikesh, 3 nätter, 21-24/11 NaturOvillé Ayurveda Resort www.naturovillespa.com
New Delhi, 1 natt, 24-25/11 Hotel City Park www.cityparkhotels.com

 

Pris per person i delat dubbelrum
för 1,6 & 2,6 miljonerklubbens medlemmar
SEK 18 500
Ordinarie pris per person SEK 20 300


I priset ingår:

 • Reguljärflyg i ekonomiklass med Finnair Stockholm – Helsingfors – New Delhi t/r
 • Alla lokala transporter i Indien enligt program
 • Inkvartering i delat dubbelrum 12 nätter på hotell enligt program
 • Samtliga utflykter, besök, föreläsningar och entréer enligt program
 • Helpension exkl dryck
 • 1 vattenflaska per person och dag i bussen
 • Under flygresorna serveras lättare måltider ombord t/r
 • Alla yogapass och föreläsningar
 • En yogamatta att behålla efter resans slut
 • Engelsktalande lokalguide under vistelsen i Indien
 • Svensk reseledare som medföljer under hela resan
 • Dricks för i programmet omnämnda aktiviteter som restauranger, lokalguider och chaufförer
 • Flygskatt och bränsletillägg (för närvarande SEK 400 kan komma att ändras) 

Tillkommande kostnader per person:

 • Visum för svenska medborgare (kan komma att ändras)            SEK 750
 • Ev avreseskatt från Delhi (för närvarande ingen kostnad)

Enkelrumstillägg per person:

 • Enkelrumstillägg (12)11 nätter                                                  SEK 4 400

Pass/Visum

För svenska medborgare erfordras giltigt pass och visum
Observera att passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst samt att passet är helt med samtliga sidor fastklistrade (ej tejpat eller limmat). OmniaResor ombesörjer visum för samtliga svenska medborgare och underlagen för viseringen måste vara oss tillhanda senast 30 dgr före avresa! Det är viktigt att det pass som används vid viseringen sedan också medförs under resan.

Se vidare instruktioner angående visum i Avreseinformationen!

Resevillkor och information

Anmälningsavgift/delbetalning:
Inbetalning av delbetalningen/anmälningsavgiften 4000 kr betalas vid anmälan. Slutbetalning senast 35 dgr före avresa. Avtalet är bindande för parterna när arrangören skriftligen har bekräftat resenärens beställning och resenären inom avtalad tid betalat överenskommen anmälningsavgift enligt arrangörens anvisningar.

Avbeställningsskydd
För att skydda dig mot höga avbokningskostnader vid ev. avbeställning pga sjukdom, rekommenderar vi att du tecknar ett avbeställningskydd/avbeställningsförsäkring via ditt hemförsäkringsbolag eller annat bolags som erbjuder sådan försäkring.
Då regler och villkor varierar från bolag till bolag ber vi dig noggrant ta del av respektive försäkringsbolags villkor. I annat fall gäller nedanstående avbokningskostnader.

Avbokningskostnader

Antal dagar före avresa Kostnad per person

Mer än 64 dagar – 35 dagar  4000:-
34 – 0 dagar 100% av resans pris


Övriga resevillkor
Alla priser är beräknade på valutakurser gällande 3/5 2012 och vi reserverar oss för eventuella förändringar. Vi reserverar oss för programförändringar och omkastningar av programpunkterna. För denna resa gäller ett minimiantal på 30 deltagare för resans genomförande. OmniaResor har rätt att ställa in resan på grund av för få deltagare senast 21 dagar innan avresa. Pass fordras för denna resa. Notera att passet skall vara giltigt i 6 månader efter hemkomst.

För denna resa gäller villkoren på detta Programblad, i Avreseinformationen samt i Svenska Resebyråföreningens Villkor för Paketresor med OmniaResors Kompletteringar, vilka översänds på begäran och återfinns på www.omniaresor.se

Information och bokning

OmniaResor Tel. 021 - 12 90 90
Stora Gatan 44, 722 12 Västerås
Fax: 021-18 98 90
E-post: info@omniaresor.se
Internet: www.omniaresor.se


Klicka här om du vill komma direkt till bokningssidan

 

 

Programmet i PDF-format för utskrift

När:13-25 november 2012
Pris:Medlem 18 500, icke medlem 20 300. Tilläggsval, se info nedan.
Övrigt:För bokning kontakta OmniaResor, tel 021-12 90 90. Boka senast 31 augusti

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika