Årets Författarkryssning 28-29 oktober

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

När:28 - 29 oktober 2012
Plats:Östersjön
Pris:Se information nedan
Övrigt:För bokning kontakta OmniaResor, tel 021-12 90 90


Nu är det snart dags för årets författarkryssning tillsammans med Alexandra Charles och gäster. I fjol hade vi underbara timmar ombord med karismatiska talare och en fantastisk gemenskap – i år upprepar vi succén! Du hänger väl med ut på Östersjön för att inspireras av några av våra fantastiska författare?

Möt och mingla med Anna Jansson, Nina Lekander, David Lagercrantz, Felicia Feldt, Christopher O’Regan, Monika Ahlberg och Lasse Berghagen och Alexandra Charles! På scenen hittar vi den härliga Susanne Fellbrink och Katarina Fallholm!

Inspireras av våra författare, umgås, ät gott, shoppa lite och passa på att ha egentid med kvalitet ombord på underbara Cinderella!

Välkommen med ombord!


Våra föreläsare

Anna Jansson är författare och i grunden sjuksköterska. Debutromanen Stum sitter guden kom ut år 2000, där vi lärde känna kriminalinspektör Maria Wern, som sedan dess har varit huvudperson i en lång rad kriminalromaner. Anna Jansson är just nu aktuell med När skönheten kom till Bro som är den senaste boken i serien om Maria Wern.
Nina Lekander är författare, kritiker och journalist. 2004 kom uppmärksammade boken ”Mest om min mamma”, en berättelse om att förlora en förälder. I år är Nina aktuell med ”Hästar, män och andra djur” en essäroman som utgår från ämnena hästar, män och kvinnoliv efter 50-årsåldern.
David Lagercrantz studerade filosofi och religion och blev reporter på Expressen. Han debuterade som författare 1997 med boken om äventyraren Göran Kropp. David Lagercrantz är även känd som författaren till succéboken; Jag är Zlatan Ibrahimović, den snabbaste säljande boken någonsin i Sverige! Boken bygger, enligt Lagercrantz själv, på omkring 100 timmars intervjuer med Zlatan Ibrahimovic.

Felicia Feldts självbiografi Felicia försvann är en skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan som levt ett liv i skuggan av en självupptagen förälder. - ”En självbiografi är en form av övergrepp, att dra ner brallorna på folk. När mammas självbiografi kom ut blev jag oerhört upprörd” Efter att ha figurerat i mamma Anna Wahlgrens böcker berättar Felicia nu själv om sin uppväxt.
Christopher O’Regan är expert på 1700-talets Stockholm och kan ses på SVT:s program Go'kväll som historieberättare. I många år har Christoffer lett stadsvandringar i Gamla Stan, han har även skrivit flera böcker, bland andra; Gustaf III:s Stockholm – Glimtar ur 1700-talets stadsliv. Med passion får vi följa med på en resa till 1700-talet med en av Sveriges ledande experter på området!

Monika Ahlbergär en av Sveriges mest lästa kokboksförfattare. Hon startade den stora kokboksfloden med sin första bok, ”Rosendals trädgårdskafé” (1994) vilken kom att förändra all framtida kokboksutgivning. Fram till idag har Monika givit ut inte mindre än 17 titlar varav den näst senaste ”Monikas jul” är Piratförlagets allra första kokbok. I september kom Monikas 1,9 kg tunga paktverk ut om det angelägna ämnet vardagsmat - "Monikas Vardagsmat". Vi hittar även Monika i 1,6 & 2,6 miljonerklubbens senaste bok, "Livspusslet" som en av författarna! 

 

Lasse Berghagen är sångare, textförfattare, kompositör, skådespelare och en av Sveriges mest folkkära artister! Med barnböcker, en diktsamling och en antologi i bagaget är det dags för en ny bok av Lasse Berghagen. Drömmen om att äga en flakmoped gick i uppfyllelse förra året och då föddes idén till boken "Flakmopedisten". Under denna kryssning har vi nöjet att bekanta oss med Lasse Berghagen, författaren!

 

Underhållning

På scenen står Susanne Fellbrink och Katarina Fallholm.

Susanne Fellbrink är känd som bland annat sångerska, låtskrivare, producent, författare och företagare. Kort sagt är hon en kreativ mångsysslare som lägger ner hela sin själ i alla projekt som griper tag i henne.

Just nu är Susanne aktuell med nya albumet "Vilken känsla" och en egen lastbilsturné.

Katarina Fallholm är operasångerska och har bland annat medverkat i Carmen och gjort rollen som Angelina i Askungen och Cherubin i Figaros bröllop. 2005 var hon med i Melodifestivalen tillsammans med Rickard Engfors och framförde låten Ready For Me.

Katarina är även smyckesdesigner och har bland annat designat smyckeskollektionen Opera & co.

Vi får det underbara nöjet att njuta av Susannes och Katarinas vackra stämmor!

Vi presenterar

vår rykande färska antologi, Livspusslet! Alexandra Charles och Monika Ahlberg, två av kapitelförfattarna, signerar! Läs mer om Livspusslet här 

Priser och Fakta

I nedanstående priser ingår:

  •  Samtliga föredrag enligt program
  •  Underhållning
  •  Hyttplats och båtresa i vald hyttkategori
  •  Ett glas mousserande vin med tilltugg
  •  En 3-rätters a la carte middag inkl 2 glas vin
  •  En frukostbuffé
  •  Kaffe/te i pausen

Priser

Alla priser avser per person

Antal personer som delar hytt 4 3 2 1
Kategori B 1490 1590 1690 1890
Kategori A 1590 1690 1790 1990
Lyx B     2270 3010

 

Valfria tillägg

Avbeställningsskydd gällande vid akut sjukdom styrkt av läkarintyg, per person 55 kr


Hyttkategorier

Kat B Belägen på däck 5, 6, 7, 9, 10 ej fönster
2 under- och 2 överbäddar, storlek ca 8 kvm. Radio och telefon.
Kat A Belägen på däck 5, 6, 7, 9, 10 med fönster
2 under- och 2 överbäddar, storlek ca 9 kvm. Radio, telefon och hårtork.
Kat Lyx B Belägen på däck 11 med fönster mot promenaddäck, storlek ca 13 kvm. Fast dubbelsäng, TV, radio, telefon, kylskåp och hårtork.

Dessutom finns ett antal allergi- och handikappsanpassade hytter, hör med oss vid inbokningen.Cinderellas seglingstider

Sö 28/10 Avgång från Stockholm, Stadsgårdskajen kl. 18.00
Må 29/10 Ankomst till Stockholm, Stadsgårdskajen kl. 15.30

Bokförsäljning

Ombord har du möjlighet att handla av föreläsarnas böcker och få dem signerade.

Anslutningsbussar

Vi kan erbjuda anslutningsbussar med Viking Line från ett flertal olika orter. Priset är 150 kr tur
och retur oavsett ort. Bussanslutning förbeställs i samband med inbokning av resan, dock
senast 2 veckor innan avresa.

Anslutningsbussar går bland annat från följande orter:
Gävle, Tierp, Uppsala, Västerås, Enköping, Bålsta, Örebro, Arboga, Kungsör, Eskilstuna,
Strängnäs, Läggesta, Nykvarn, Linköping, Norrköping, Nyköping, Vagnhärad, Södertälje.
För fler orter vänligen kontakta OmniaResor.

Fartyget Cinderella

Cinderella byggdes 1989 och är störst och stiligast i hela Vikingflottan. Flaggskeppet imponerar bland annat med sin panoramahiss och nattklubben Fun Club i tre våningar. Bra artister, orkestrar och shower garanterar att stämningen är på topp!


Allt på Cinderella är stort: det dignande buffetbordet, spelsalen, bastuavdelningen, gourmetrestaurangerna och taxfreebutiken på 1000 kvm. Här hittar du kända märkesvaror till förmånliga priser och sortimentet är brett.


Cinderellas spa är också en underbar upplevelse. Spaavdelningen drivs enligt Kerstin Florians världsberömda koncept. En högklassig badritual ingår i entréavgiften. Här finns flera bastun och pooler. Du får tillträde till alla faciliteter men önskas behandling tillkommer den kostnaden.


Vi reserverar oss för programförändringar beroende på omständigheter utanför vår kontroll. För denna resa gäller Avbokningsreglerna specificerade i Avreseinformationen. I övrigt gäller Svenska Resebyråföreningens Villkor för Paketresor med OmniaResors Kompletteringar, vilka översänds på begäran och finns i sin helhet på www.omniaresor.se För resans genomförande gäller ett minimiantal på 400 deltagare. OmniaResor har rätt att ställa in resan på grund av för få deltagare senast 21 dagar innan avresa.

För mer information och bokning

OmniaResor Tel: 021-12 90 90
Öppetider: måndag-fredag 09.00 - 18.00
Stora Gatan 44, S-722 12 Västerås
Fax: 021-18 98 90
E-post: info@omniaresor.se
Internet: www.omniaresor.se

Gå direkt till bokningssidan

 

 

Programmet i PDF-format för utskrift

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
Maqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika