Ny bloggare: möt Johanna Snickars

Va kul –  det nu är min tur att blogga! Jag heter Johanna Snickars, är 28 år och har varit stolt ambassadör i 2,6 miljonerklubben sedan strax efter starten. Jag tänkte börja med att berätta hur jag kom i kontakt med 2,6 och varför det är en viktig grupp för mig.

En försommardag 2006 fick jag ett brev på posten med en inbokad tid för operation av cellförändringar. Jag förstod ingenting, betydde det att jag hade cancer? Detta var en fredag och sjukhuset som var avsändare hade bara telefontid på onsdag förmiddag. Självklart hade jag tusen tankar och frågor som inte kunde vänta till veckan efter! Min mamma har haft livmoderhalscancer, så lyckligtvis kunde jag vända mig till henne, och för att fylla kunskapsklyftan googlade jag resten. 2006 fanns väldigt lite och dålig information om livmoderhalscancer och cellförändringar på nätet, men den bästa informationen fick jag från 1,6 miljonerklubben. Jag skrev till dem att jag gärna ville gå med, men tyvärr är för ung för målgruppen. Jag fick svar att Alexandra höll på att starta en systerklubb för yngre tjejer – min lycka var gjord! Efter operationen är jag friskförklarad, men har insett vikten av att aktivt kämpa för att förbättra information och bidra till dialog om kvinnors hälsa.

Jag och Förkvälls programledare Hans Fahlén

Till vardags arbetar jag sedan snart två år som ansvarig för PR och sociala medier för försäkringsbolaget Europeiska. Igår kom jag tillbaka från en förlängd weekend i London och fick veta att vi vunnit Årets Pressrum för branschen Bank, Finans & Försäkring. Hurra! Att skapa ett bra ”social media newsroom” har varit ett av mina mål, och detta är det ultimata beviset på att det lyckats. Jag fick ta emot blommor, diplom och de spelade in en intervju (där jag lyckas glömma att tacka rätt personer).

Efter detta var det dags att åka till Royal Viking hotell och inspelningen av Förkväll på Tv4. Jag har varit med vid fem tillfällen under hösten för att diskutera resesäkerhet. Det har varit superkul, men aningen nervöst med direktsänd tv! Produktionsteamet är ett duktigt och kul gäng, och jag pratade även med härliga tv-kocken Monika Ahlberg, som också är en 2,6:a och bloggade här nyligen.

Kvällen avslutades med konsert på Berns med Årets Svensk, nämligen Robyn. Vilket tryck, vilken show, vilken entertainer! Robyn sjunger om möjligt bättre live än på skiva, och dansar järnet under två timmar. När biljetterna släpptes tog de slut på fem minuter, så jag är glad att jag kom över en!

//Johanna

Kommentarer